Jump to content
Dogomania

Szalone bydłaki czyli: Spot [*], Tops, Magnus,Uma, Kicia, Lucyfer i Franek ;)

Recommended Posts

Posted

Kiłi napisał(a):
Yana, też się nad tym zastanawiałam, ale wet jak na razie to wykluczył

eh, z wetami to różnie bywa... dolegliwości alergiczne mają różne objawy. Rok temu mojej boksi powiła się na sierści plama, takie jakby odbarwienie, mój wet (skądinąd świetny chirurg) stiwerdził, że coś musiało na psa kapnąć, rozpuszczalmik lub coś podobnego. Plama długo schodziła, ale potem pojawiła się druga. Poszłam do dermatologa, stwierdził, że to może być na tle alergicznym, zmieniłam karmę, plama zniknęła bardzo szybko i więcej się nie pojawiła.

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

U Maniutka nic takiego.Gorzej koty :( Oba kocury chore.Wymiotuja mają biegunkę.Odrobaczane były na lambie.Trzecia powieka zeszła im na oko,mają blade spojówki,łupież i wypadają im włosy.Są na antybiotykach w zastrzyku.Zaczynam podejrzewać że to jakis okropny wirus krąży .Ale co to może byc za wirus co i koty i ludzi i psy atakuje?

Posted

Uma ma słabą kurczliwość mięśnia sercowego i podejrzenie kardiomiopati. Za 1,5 mies idzie na kolejne badanie, a w czerwcu do doktora Niziołka:-( Dlatego tak szybko się męczy podczas zabaw po za tym serce ok. Do tego ma podwyższone wyniki wątrobowe AlT 107 ale to może być spowodowane chorobą:shake: Myślałam, że się tam rozrycze...

Kwiatek, tak kontaktowałam się, zaraz będe pisać o wynikach badań.

Posted

Boże Kiłi :( przykro mi z powodu serduszka, ale to wyleczalne?? Dobrze ze umowilas sie do dr Niziołka - slyszalam o nim wiele dobrego !
Ucaluj Umislawe od nas - jestesmy z Wami ! bedzie dobrze !

Posted

Mam nadzieje, że to nie kardiomiopatia, a tylko niedobór karnityny... W poniedziałek Kasia zawiezie Umy kupki na badanie. Uma dostała teraz antybiotyku. Po kolei będziemy wykluczać wszystko od nowa. Lamblie, alergie pokarmową itp.

Kwiatek, jeżeli to kardiomiopatia to nie jest uleczalna.

Posted

Kurcze dziewczyny ... aż przykro czytać że tak sie Wam wszystko wali :shake:mam nadzieje , ze u Umki to nie będzie kardio ... bo wiem co to za choróbsko :-( że kociaki wyzdrowieją i Maniusiowi pójdzie ku dobremu ...Póki co zaciskam z całej siły :kciuki:

Posted

Bardzo mi przykro, tyle zmartwień macie :shake: I kotki i pieski, oby tylko nic Bardzo poważnego. Jesteśmy z Wami. Dużo zdrowia dla Białej Królewny. Dobrze Kiłi, że od razu ją kompleksowo badasz. Trzymaj się, na pewno szybko będziecie obie w lepszej formie.

Posted

Dzięki wszystkim za kciuki i dobre słowa:smile:

W niedziele jade kupić Umce karnityne taką dla "pakerów":p Mam już specjalne pojemniczki na kupki ... fuu i ja mam to tam wkładać:mad::evil_lol: Po antybiotyku koopalonki jakby normalniejsze:cool3:

Posted

będzie dobrze... musi :razz: wszyscy trzymamy kciuki, żeby to jednak tylko ten brak karnityny.

Moja mama miała kiedyś szpica, który miał problemy z serduszkiem, ale odpowiednia opieka, lekarstwa umożliwiły dożycie mu w całkiem niezłej formie starości.

Udanych łowów gówienka :evil_lol:

Posted

No nie lubisz zbierac gowienek:evil_lol:Nic przyjemniejszego:evil_lol::evil_lol:
Mi raz Sarcia jak byla szczeniorem zrobila koopke...na rece:evil_lol: Do tej pory nie wiem jak do tego doszlo,ale najwyrazniej bardzo jej sie chcialo:evil_lol:

Posted

Kiłi napisał(a):
Coś mnie wyrzuca z dogo więc tylko szybko napisze:
Pierwsza kupka zebrana:diabloti: iiii......
Uma przytyła 0.5 kilo!!! :multi::multi:

Suuper:multi:Oby tak dalej!! Umolku zdrowiej szybko:multi:

Posted

Kiłi napisał(a):
Coś mnie wyrzuca z dogo więc tylko szybko napisze:
Pierwsza kupka zebrana:diabloti: iiii......
Uma przytyła 0.5 kilo!!! :multi::multi:

to jak to kupa zrobiona a ona cięższa :hmmmm:

supcio , cieszę się że jest jakaś poprawa :multi:

Posted

Hmm z fotek to mam tylko z dzisiaj rana Ume w jej kagańcach;) Jak tylko baterie się podładują zrobie Umilcowi kilka zdjęć, a na razie:

Uma w Pacyfikatorze czyli kagańcu codziennym (normalnie on jest troche dłuższy)

I Uma w Predatorze:diabloti:

Niech Was te jej oczy nie zmylą, to jest diabeł nie pies:diabloti: