Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ciotki pojawiło się światełko w tunelu, zgłosiła się do mnie pani w sprawie żabki . Chce ją wziąć dla swojego samotnego taty , pani zgadza się na wizytę i umowę. Ma odezwać się po południu . Trzymajcie kciuki! Co najlepsze tata mieszka w charsznicy a to rzut beretem od mojego rodzinnego domu! Więc mogłabym mieć ją na oku!

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wagens napisał(a):
Ciotki pojawiło się światełko w tunelu, zgłosiła się do mnie pani w sprawie żabki . Chce ją wziąć dla swojego samotnego taty , pani zgadza się na wizytę i umowę. Ma odezwać się po południu . Trzymajcie kciuki! Co najlepsze tata mieszka w charsznicy a to rzut beretem od mojego rodzinnego domu! Więc mogłabym mieć ją na oku!

Trzymam kciuki :)

Posted

dzisiaj jedziemy na wizytę przedadopcyjną i zostaje nam jeszcze sprawdzenie małej na koty bo w potencjalnym domku są dwa. Zobaczymy jak się sprawy potoczą.

Posted

Żabka już reaguje na swoje imię, ładnie się zaokrągliła i robi się coraz ciemniejsza a nawet zaczyna nabierać blasku :). Porządnie obszczekuje ludzi za płotem i przepięknie piszczy na przywitanie :D Ładuje się na łóżko kilka razy w ciągu nocy i cudnie się cieszy rano po przebudzeniu. Dalej bywa lękliwa, a na pole trzeba ją wyciągać siłą z wyjątkiem porannego siku bo wtedy trzeba się naprawdę spieszyć :D Z pełną świadomością mogę o niej powiedzieć że to najukochańszy pies jakiego mieliśmy pod swoim dachem, czasem mój TŻ w żartach nawet mówi żeby podmienić ją za jednego z naszych jamniorów :D bo te dają nam popalić czasem. Wieczorem zrobię jej sesje i wrzucę fotki. Naprawdę ciężko będzie nam się z nią rozstać, ehh ..

Posted

wagens napisał(a):
Żabka już reaguje na swoje imię, ładnie się zaokrągliła i robi się coraz ciemniejsza a nawet zaczyna nabierać blasku :). Porządnie obszczekuje ludzi za płotem i przepięknie piszczy na przywitanie :D Ładuje się na łóżko kilka razy w ciągu nocy i cudnie się cieszy rano po przebudzeniu. Dalej bywa lękliwa, a na pole trzeba ją wyciągać siłą z wyjątkiem porannego siku bo wtedy trzeba się naprawdę spieszyć :D Z pełną świadomością mogę o niej powiedzieć że to najukochańszy pies jakiego mieliśmy pod swoim dachem, czasem mój TŻ w żartach nawet mówi żeby podmienić ją za jednego z naszych jamniorów :D bo te dają nam popalić czasem. Wieczorem zrobię jej sesje i wrzucę fotki. Naprawdę ciężko będzie nam się z nią rozstać, ehh ..

Czekam i ja :)

Strasznie się cieszę, że do Was trafiła...

Wiedziałam od razu, że jest cudowna ;)

Posted

obiecałam zdjęcia a dalej ich nie wrzuciłam, zagoniona troche jestem przez te święta, muszę się zmobilizować :D Nasza panienka dostała cieczki i spryciula próbuje nam zwiewać na kawalerów. Na szczęście nowi właściciele obiecali mi wczoraj zaklepać termin sterylkowy dla Żabki zaraz po cieczce. Domek trafił jej się super, małżeństwo z 5letnim dzieckiem, kilka tygodni temu pożegnali swoją 13 letnią jamniczkę. Żabkę musiałam zaszczepić bo było podejrzenie że tamta jamniczka mogła mieć problemy z wątrobą pochodzenia wirusowego. Państwo cierpliwie czekają przez te dwa tygodnie, jesteśmy w ciągłym kontakcie. W domu są dwa koty co jest moim największym zmartwieniem, jednak sprawdzałam Żabkę u sąsiadki na jej kocie i zero reakcji więc mam nadzieję że tamtych nie pozjada. Żabka do nowego domu jedzie w poniedziałek , mam nadzieję że będzie ok. Co do warunków to mieszkanie spore z 40 metrowym tarasem na parterze.

Posted

domek w krk czyli w jednym mieście , relacje będą napewno bo to naprawdę fajni ludzie, bardzo kontaktowi i sympatyczni.

obiecane zdjęcia:

po zapadniętych bokach nie ma już śladu

i prezentujemy naszą nową śliczną ciemną sierść i mordkę :D

Posted

ZJAWISKOWA....

Kochani, to ja też zaproszę...
Henikar uratowała maleńką sunię, która się czołgała przy szkole...
Teraz kruszynka jest już odrobaczona i zaszczepiona, ale cały czas "mieszka" w budce na parkingu....
Waży niespełna 5 kg. i bardzo się boi obcych...to nie miejsce dla takiej malizny....
Szukamy tymczasu...i domu....
Zapraszam:

http://www.dogomania.pl/threads/2160...odu-szuka-domu!

Ma dopiero 7-8 miesięcy....

Posted

Dzisiaj mamy ciężki dzień, nasze stadko wieczorem opuści Żabka a przed chwilą pojechała kotka z powrotem na wieś którą wysterylizowaliśmy w sobotę. Dzieki przygodzie z kotem mieliśmy okazję przetestować Żabę na kota no i wcale nie zwraca na niego uwagi, więc powinno być dobrze dzisiaj w nowym domu, jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki za powodzenie dzisiejszego wieczoru.

Posted

Żabka już w nowym domu, przywitała się pięknie z trzema kotami nawet się ucieszyła na ich widok :D Jestem pewna że będzie miała tam jak w raju, chyba nawet lepiej niż u nas . Posiedzieliśmy pogadaliśmy i muszę stwierdzić że trafili jej się naprawdę fajni ludzie jakich rzadko można teraz spotkać. Jestem szczęśliwa że znalazła wymarzony dom no ale trochę smutku w domu teraz bo psiury moje jej szukają no i nam ciężko było się z nią rozstać. Jutro jej nowa pani ma dzwonić zdać relacje, no i obiecane mamy też fotki.