wagens Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 Ciotki pojawiło się światełko w tunelu, zgłosiła się do mnie pani w sprawie żabki . Chce ją wziąć dla swojego samotnego taty , pani zgadza się na wizytę i umowę. Ma odezwać się po południu . Trzymajcie kciuki! Co najlepsze tata mieszka w charsznicy a to rzut beretem od mojego rodzinnego domu! Więc mogłabym mieć ją na oku! Quote
_Aga_ Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 wagens napisał(a):Ciotki pojawiło się światełko w tunelu, zgłosiła się do mnie pani w sprawie żabki . Chce ją wziąć dla swojego samotnego taty , pani zgadza się na wizytę i umowę. Ma odezwać się po południu . Trzymajcie kciuki! Co najlepsze tata mieszka w charsznicy a to rzut beretem od mojego rodzinnego domu! Więc mogłabym mieć ją na oku! Trzymam kciuki :) Quote
wagens Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Niestety pani już nie zadzwoniła :( Quote
_Aga_ Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 Tak to właśnie jest... :( Przykro mi... :sad: Quote
wagens Posted October 22, 2011 Author Posted October 22, 2011 dzisiaj jedziemy na wizytę przedadopcyjną i zostaje nam jeszcze sprawdzenie małej na koty bo w potencjalnym domku są dwa. Zobaczymy jak się sprawy potoczą. Quote
_Aga_ Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Trzymam kciuki :) Oddajcie ją w dobre ręce ;) Ona musi mieć teraz co najmniej tak jak u Was :loveu: Quote
wagens Posted October 24, 2011 Author Posted October 24, 2011 zaszczepiłam dzisiaj Żabke na te wszystkie psie choroby i jeśli wszystko pójdzie dobrze to za 2 tygodnie będzie w nowym domku :) Quote
wagens Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Żabka już reaguje na swoje imię, ładnie się zaokrągliła i robi się coraz ciemniejsza a nawet zaczyna nabierać blasku :). Porządnie obszczekuje ludzi za płotem i przepięknie piszczy na przywitanie :D Ładuje się na łóżko kilka razy w ciągu nocy i cudnie się cieszy rano po przebudzeniu. Dalej bywa lękliwa, a na pole trzeba ją wyciągać siłą z wyjątkiem porannego siku bo wtedy trzeba się naprawdę spieszyć :D Z pełną świadomością mogę o niej powiedzieć że to najukochańszy pies jakiego mieliśmy pod swoim dachem, czasem mój TŻ w żartach nawet mówi żeby podmienić ją za jednego z naszych jamniorów :D bo te dają nam popalić czasem. Wieczorem zrobię jej sesje i wrzucę fotki. Naprawdę ciężko będzie nam się z nią rozstać, ehh .. Quote
Jasza Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Czekamy na zdjęcia zatem :-) A co to za dom, ktory czeka na Żabkę? Quote
_Aga_ Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 wagens napisał(a):Żabka już reaguje na swoje imię, ładnie się zaokrągliła i robi się coraz ciemniejsza a nawet zaczyna nabierać blasku :). Porządnie obszczekuje ludzi za płotem i przepięknie piszczy na przywitanie :D Ładuje się na łóżko kilka razy w ciągu nocy i cudnie się cieszy rano po przebudzeniu. Dalej bywa lękliwa, a na pole trzeba ją wyciągać siłą z wyjątkiem porannego siku bo wtedy trzeba się naprawdę spieszyć :D Z pełną świadomością mogę o niej powiedzieć że to najukochańszy pies jakiego mieliśmy pod swoim dachem, czasem mój TŻ w żartach nawet mówi żeby podmienić ją za jednego z naszych jamniorów :D bo te dają nam popalić czasem. Wieczorem zrobię jej sesje i wrzucę fotki. Naprawdę ciężko będzie nam się z nią rozstać, ehh .. Czekam i ja :) Strasznie się cieszę, że do Was trafiła... Wiedziałam od razu, że jest cudowna ;) Quote
wagens Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 obiecałam zdjęcia a dalej ich nie wrzuciłam, zagoniona troche jestem przez te święta, muszę się zmobilizować :D Nasza panienka dostała cieczki i spryciula próbuje nam zwiewać na kawalerów. Na szczęście nowi właściciele obiecali mi wczoraj zaklepać termin sterylkowy dla Żabki zaraz po cieczce. Domek trafił jej się super, małżeństwo z 5letnim dzieckiem, kilka tygodni temu pożegnali swoją 13 letnią jamniczkę. Żabkę musiałam zaszczepić bo było podejrzenie że tamta jamniczka mogła mieć problemy z wątrobą pochodzenia wirusowego. Państwo cierpliwie czekają przez te dwa tygodnie, jesteśmy w ciągłym kontakcie. W domu są dwa koty co jest moim największym zmartwieniem, jednak sprawdzałam Żabkę u sąsiadki na jej kocie i zero reakcji więc mam nadzieję że tamtych nie pozjada. Żabka do nowego domu jedzie w poniedziałek , mam nadzieję że będzie ok. Co do warunków to mieszkanie spore z 40 metrowym tarasem na parterze. Quote
Jasza Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Na zdjęcia poczekamy :-) A będą relacje z nowego domu Żabki? To blisko Ciebie? Quote
wagens Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 domek w krk czyli w jednym mieście , relacje będą napewno bo to naprawdę fajni ludzie, bardzo kontaktowi i sympatyczni. obiecane zdjęcia: po zapadniętych bokach nie ma już śladu i prezentujemy naszą nową śliczną ciemną sierść i mordkę :D Quote
Jasza Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 ZJAWISKOWA.... Kochani, to ja też zaproszę... Henikar uratowała maleńką sunię, która się czołgała przy szkole... Teraz kruszynka jest już odrobaczona i zaszczepiona, ale cały czas "mieszka" w budce na parkingu.... Waży niespełna 5 kg. i bardzo się boi obcych...to nie miejsce dla takiej malizny.... Szukamy tymczasu...i domu.... Zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/2160...odu-szuka-domu! Ma dopiero 7-8 miesięcy.... Quote
wagens Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Dzisiaj mamy ciężki dzień, nasze stadko wieczorem opuści Żabka a przed chwilą pojechała kotka z powrotem na wieś którą wysterylizowaliśmy w sobotę. Dzieki przygodzie z kotem mieliśmy okazję przetestować Żabę na kota no i wcale nie zwraca na niego uwagi, więc powinno być dobrze dzisiaj w nowym domu, jestem dobrej myśli. Trzymajcie kciuki za powodzenie dzisiejszego wieczoru. Quote
wagens Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Żabka już w nowym domu, przywitała się pięknie z trzema kotami nawet się ucieszyła na ich widok :D Jestem pewna że będzie miała tam jak w raju, chyba nawet lepiej niż u nas . Posiedzieliśmy pogadaliśmy i muszę stwierdzić że trafili jej się naprawdę fajni ludzie jakich rzadko można teraz spotkać. Jestem szczęśliwa że znalazła wymarzony dom no ale trochę smutku w domu teraz bo psiury moje jej szukają no i nam ciężko było się z nią rozstać. Jutro jej nowa pani ma dzwonić zdać relacje, no i obiecane mamy też fotki. Quote
Renata N Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Powodzenia dla Żabki, a dla Was piękne podziękowania za opiekę nad nią :loveu: Quote
_Aga_ Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Renata N napisał(a):Powodzenia dla Żabki, a dla Was piękne podziękowania za opiekę nad nią :loveu: Podpisuję się :) :) :) Quote
Recommended Posts