Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mustafa jest spokojny wilczur. Został on oddany do schroniska w orzechowcach gdyz niby nieakceptował Dzieci. Jednak z tego ci widać po nim jest spokojnym opanowanym i bez żądnej agresji psem. Jako wolontariusz w schronisku w orzechowcach wychodzę z nim co soboty i zawsze jak wchodzi sie do niego do boksu on już grzecznie czeka jak się go zapnie na smycz i wyjdzie na spacer .
Jest to pies średniego wieku z młodzieńcza energią lubi on wychodzic na dlugie spacery jest to pies typu owczarek niemiecki. Został znaleziony w Jarosławiu. Jest zadbany i bardzo denerwuje go zamknięcie w boksie - ma w sobie mnóstwo niespożytkowanej energii .
Wierzę że znajdzie sie dla niego dom z dobrymi właścicielami którzy zajma sie Mustafą

Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub będzie zainteresowany Przygarnąć Mustafę proszę o pisanie w Temacie

Posted

Śliczny jest! Biedna psinka nie znosi boksów a musi siedzieć zamknięty:(
Jedyne co mogę zrobić w tej chwili to porozsyłać ogłoszenia na różne portale. Tylko co z kontaktem? Nie wiesz czy był szkolony? jakieś komendy zna?
I hmm jeszcze jedno, piszesz że oddali go do schroniska bo nie akceptował dzieci a potem , że został znaleziony w Jarosławiu. Troche sie pogubiłam w tym wszystkim:/ Jak to w końcu było?

Posted

Pozwole sobie wyjaśnić:
Mustafa zostal znaleziony w Jaroslawiu. Chyba na początku tego roku. Nastepnie oddany do adopcji,
z ktorej wrocił.
Szczegóły i więcej zdjęć na www.schroniskoorzechowce.pl

Bardzo miło, ze pojawił sie na dogo wolontariusz z Orzechowiec. Mam nadzieje, że będzie częściej bywał na wątku a nie ograniczy sie tylko do jego zalozenia.

Proszę o zagladanie na wątek do orzechowskiej Chaby.

Posted

Mustafa zna komendy takie jak :
siad
daj łape
chodz
daj głos
leżeć
Jest On bardzo spokojnym i energicznym psem ,agresji w nim niema żadnej
Na ten czas Mustafa ma już 4 lata a wygląda na bardzo młodego
Właśnie nie wiem czy był szkolony bo wygląda on jak typowo policyjny pies
Jest mądry , Lubi biegać , słucha się chodzi spokojnie na smyczy co kto będzie chciał wiedzieć chetnie odpowiem na każde zadane pytanie lub pod numerem gg 4874633 lub również numerem telefonu : 606 114 478
A co do postu barb tak został on znaleziony w Jarosławiu a nastepnie oddany do adopcji
Lecz ci właściciele oddali i powiedzieli po kilku miesiącach ze ponoć pies jest agresywny
w stosunku do dziecka gdzie nikt w to niewierzy bo on jest bardzo łagodny do ludzi

Posted

Cześć
Jest ktoś, kto szuka ON-ka. Dziś dostałam PW w tej sprawie od kogoś ze Złotego Psa (fundacja pomagająca goldenom), więc niewiele wiem o potencjalnym domku (nawet nie wiem, gdzie on by był,). Mam telefon do zainteresowanego Pana, ale będę mogła się zająć sprawą i popytać co i jak dopiero w piątek. Osoba, która do mnie napisała podała następujące informacje:
"Pan Miał onka, miał psa ze schroniska, obecnie poszukuje towarzysza ONka (!). Pan mieszka w domku, teren ogrodzony, brak innych psów. Dostałam informację, że pies nocowałby na zewnątrz. Pan gotowy na wizytę adopcyjną od zaraz, zgadza się na procedury."
Jak widać - dla Pana sprawa na teraz. Mam do niego telefon, mogę podać na PW
Pozdrawiam
Elżbieta

Posted

Jestem tylko wchodzę wieczorami po prostu otrzymałem PW i dziękuję bardzo :D Oczywiście zadzwonie i popytam Pana co i jak oby Mustafa Znalaz swój dom :)

Posted

[quote name='Beta&Czata']Poszło PW do Esia. Tyle mogłam zrobić na dziś. A Mustafa śliczny.[/QUOTE]

Beta a to informacja z pewnego źrodla?
Nie wiesz wiesz skąd jest zainteresowany?

Posted

Chyba z pewnego, bo psolubna dostała namiar na mnie od mojej stryjecznej siostry z Krakowa, która od lat siedzi w adopcjach goldenów i jest obecna także na Dogo (Jola+Rani+Sari). Pan zgłosił się do Złotego Psa, ale tam nie mają owczarków, tylko goldeny ani zbyt dużo kontaktów na owczarkarzy.
Dom oczywiście do sprawdzenia jak już ustali się, gdzie on jest (coś mi się wydaje, że Małopolska - okolice Krakowa, choć psolubna akurat jest z Wałbrzycha).
Spróbuję dowiedzieć się więcej od Joli.

Posted

[quote name='Roszpunka']Mustafa jest piękny, uwielbiam ON-ki. Domek powinien znaleźć raz dwa. [/QUOTE]

Roszpunko,on juz tak dlugo w schronie :shake:.

Posted

[quote name='Roszpunka']A ogłoszenia miał?
Fajne fotki były?
Jeżeli tak, to czegoś nie rozumiem ...[/QUOTE]

Miał w internecie i papierowe (w gazetach lokalnych). Foty moze nie porywające ale raczej ok były.

Posted

[quote name='barb']Miał w internecie i papierowe (w gazetach lokalnych). Foty moze nie porywające ale raczej ok były.[/QUOTE]

Ludzie to chyba oczu nie mają w takim razie :shake:
Chociaż... teraz jest moda na mopy na smyczy, chwila i zapełnią się nimi schroniska:-(

Posted

[quote name='Roszpunka']Ludzie to chyba oczu nie mają w takim razie :shake:
Chociaż... teraz jest moda na mopy na smyczy, chwila i zapełnią się nimi schroniska:-([/QUOTE]

Dokladnie, w Przemyslu na topie jeszcze yorki, w jednym z miast zachodniopomorskich w tym roku zauważylam juz wysyp sznaucerow, yorki poszly w odstawke.

Posted

[quote name='barb']Dokladnie, w Przemyslu na topie jeszcze yorki, w jednym z miast zachodniopomorskich w tym roku zauważylam juz wysyp sznaucerow, yorki poszly w odstawke.[/QUOTE]

Moda na rasę to najgorsze przekleństwo dla psów - znam kobitkę, która zawsze ma szczeniaka najmodniejszej rasy, jak moda mija zmienia na nówkę a poprzednika sprzedaje na allegro :(

Posted

[quote name='Beta&Czata']Chyba z pewnego, bo psolubna dostała namiar na mnie od mojej stryjecznej siostry z Krakowa, która od lat siedzi w adopcjach goldenów i jest obecna także na Dogo (Jola+Rani+Sari). Pan zgłosił się do Złotego Psa, ale tam nie mają owczarków, tylko goldeny ani zbyt dużo kontaktów na owczarkarzy.
Dom oczywiście do sprawdzenia jak już ustali się, gdzie on jest (coś mi się wydaje, że Małopolska - okolice Krakowa, choć psolubna akurat jest z Wałbrzycha).
Spróbuję dowiedzieć się więcej od Joli.

Przepraszam, że sama siebie cytuję - ale rozmawiałam z Jolą i dała jak najlepsze referencje psolubnej.

Posted

[quote name='Gabrysia1999']Mustafa śliczna, spokojna suka która tęskni za człowiekiem.
Mam nadzieje ze szybko znajdzie dom.[/QUOTE]

Gabrysiu, jesteś pewna, że Mustafa to suka? Nie pies?