Esiu Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Mustafa jest spokojny wilczur. Został on oddany do schroniska w orzechowcach gdyz niby nieakceptował Dzieci. Jednak z tego ci widać po nim jest spokojnym opanowanym i bez żądnej agresji psem. Jako wolontariusz w schronisku w orzechowcach wychodzę z nim co soboty i zawsze jak wchodzi sie do niego do boksu on już grzecznie czeka jak się go zapnie na smycz i wyjdzie na spacer . Jest to pies średniego wieku z młodzieńcza energią lubi on wychodzic na dlugie spacery jest to pies typu owczarek niemiecki. Został znaleziony w Jarosławiu. Jest zadbany i bardzo denerwuje go zamknięcie w boksie - ma w sobie mnóstwo niespożytkowanej energii . Wierzę że znajdzie sie dla niego dom z dobrymi właścicielami którzy zajma sie Mustafą Jeśli ktoś ma jakieś pytania lub będzie zainteresowany Przygarnąć Mustafę proszę o pisanie w Temacie Quote
pomóżpomagać Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Śliczny jest! Biedna psinka nie znosi boksów a musi siedzieć zamknięty:( Jedyne co mogę zrobić w tej chwili to porozsyłać ogłoszenia na różne portale. Tylko co z kontaktem? Nie wiesz czy był szkolony? jakieś komendy zna? I hmm jeszcze jedno, piszesz że oddali go do schroniska bo nie akceptował dzieci a potem , że został znaleziony w Jarosławiu. Troche sie pogubiłam w tym wszystkim:/ Jak to w końcu było? Quote
barb Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Pozwole sobie wyjaśnić: Mustafa zostal znaleziony w Jaroslawiu. Chyba na początku tego roku. Nastepnie oddany do adopcji, z ktorej wrocił. Szczegóły i więcej zdjęć na www.schroniskoorzechowce.pl Bardzo miło, ze pojawił sie na dogo wolontariusz z Orzechowiec. Mam nadzieje, że będzie częściej bywał na wątku a nie ograniczy sie tylko do jego zalozenia. Proszę o zagladanie na wątek do orzechowskiej Chaby. Quote
Esiu Posted October 1, 2011 Author Posted October 1, 2011 Mustafa zna komendy takie jak : siad daj łape chodz daj głos leżeć Jest On bardzo spokojnym i energicznym psem ,agresji w nim niema żadnej Na ten czas Mustafa ma już 4 lata a wygląda na bardzo młodego Właśnie nie wiem czy był szkolony bo wygląda on jak typowo policyjny pies Jest mądry , Lubi biegać , słucha się chodzi spokojnie na smyczy co kto będzie chciał wiedzieć chetnie odpowiem na każde zadane pytanie lub pod numerem gg 4874633 lub również numerem telefonu : 606 114 478 A co do postu barb tak został on znaleziony w Jarosławiu a nastepnie oddany do adopcji Lecz ci właściciele oddali i powiedzieli po kilku miesiącach ze ponoć pies jest agresywny w stosunku do dziecka gdzie nikt w to niewierzy bo on jest bardzo łagodny do ludzi Quote
Beta&Czata Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Cześć Jest ktoś, kto szuka ON-ka. Dziś dostałam PW w tej sprawie od kogoś ze Złotego Psa (fundacja pomagająca goldenom), więc niewiele wiem o potencjalnym domku (nawet nie wiem, gdzie on by był,). Mam telefon do zainteresowanego Pana, ale będę mogła się zająć sprawą i popytać co i jak dopiero w piątek. Osoba, która do mnie napisała podała następujące informacje: "Pan Miał onka, miał psa ze schroniska, obecnie poszukuje towarzysza ONka (!). Pan mieszka w domku, teren ogrodzony, brak innych psów. Dostałam informację, że pies nocowałby na zewnątrz. Pan gotowy na wizytę adopcyjną od zaraz, zgadza się na procedury." Jak widać - dla Pana sprawa na teraz. Mam do niego telefon, mogę podać na PW Pozdrawiam Elżbieta Quote
barb Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Beta proponuje wyslać tę wiadomośc Esiowi na PW bo nie wiadomo kiedy tu zajrzy. Możesz ja tez dodatkowo wyslać na [email protected] - mail schroniska w Orzechowcach tylko zaznacz, że chodzi o Mustafę. Quote
Beta&Czata Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Poszło PW do Esia. Tyle mogłam zrobić na dziś. A Mustafa śliczny. Quote
barb Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Beta&Czata']Poszło PW do Esia. Tyle mogłam zrobić na dziś. A Mustafa śliczny. To naprawdę bardzo piękny pies. Na stronie schroniska czytałam, że bardzo cierpi zamknięty w boksie. www.schroniskoorzechowce.pl Quote
Esiu Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Jestem tylko wchodzę wieczorami po prostu otrzymałem PW i dziękuję bardzo :D Oczywiście zadzwonie i popytam Pana co i jak oby Mustafa Znalaz swój dom :) Quote
barb Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 [quote name='Beta&Czata']Poszło PW do Esia. Tyle mogłam zrobić na dziś. A Mustafa śliczny.[/QUOTE] Beta a to informacja z pewnego źrodla? Nie wiesz wiesz skąd jest zainteresowany? Quote
Beta&Czata Posted October 5, 2011 Posted October 5, 2011 Chyba z pewnego, bo psolubna dostała namiar na mnie od mojej stryjecznej siostry z Krakowa, która od lat siedzi w adopcjach goldenów i jest obecna także na Dogo (Jola+Rani+Sari). Pan zgłosił się do Złotego Psa, ale tam nie mają owczarków, tylko goldeny ani zbyt dużo kontaktów na owczarkarzy. Dom oczywiście do sprawdzenia jak już ustali się, gdzie on jest (coś mi się wydaje, że Małopolska - okolice Krakowa, choć psolubna akurat jest z Wałbrzycha). Spróbuję dowiedzieć się więcej od Joli. Quote
barb Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Esiu ,zajrzyj jak najszybciej na ten wątek http://www.dogomania.pl/threads/102118-Orzechowce-nadal-potrzebujĄ-pomocy!/page310- trzeba odpowiedzieć Izatemce od labradorów j A moze bedziesz umial zarejestrować sie na www.labradory.info ? Tam jest wstawiony Bubu i Docent. Wpisalam to samo u Miska. Mozecie sie zarejestrować tam obaj bo mało tam wpisów. Quote
Roszpunka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 Mustafa jest piękny, uwielbiam ON-ki. Domek powinien znaleźć raz dwa. Esiu - witaj na Dogo :) Ładne fotki, Ty je robiłeś? Quote
barb Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Roszpunka']Mustafa jest piękny, uwielbiam ON-ki. Domek powinien znaleźć raz dwa. [/QUOTE] Roszpunko,on juz tak dlugo w schronie :shake:. Quote
Roszpunka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 A ogłoszenia miał? Fajne fotki były? Jeżeli tak, to czegoś nie rozumiem ... Quote
barb Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Roszpunka']A ogłoszenia miał? Fajne fotki były? Jeżeli tak, to czegoś nie rozumiem ...[/QUOTE] Miał w internecie i papierowe (w gazetach lokalnych). Foty moze nie porywające ale raczej ok były. Quote
Roszpunka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='barb']Miał w internecie i papierowe (w gazetach lokalnych). Foty moze nie porywające ale raczej ok były.[/QUOTE] Ludzie to chyba oczu nie mają w takim razie :shake: Chociaż... teraz jest moda na mopy na smyczy, chwila i zapełnią się nimi schroniska:-( Quote
barb Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='Roszpunka']Ludzie to chyba oczu nie mają w takim razie :shake: Chociaż... teraz jest moda na mopy na smyczy, chwila i zapełnią się nimi schroniska:-([/QUOTE] Dokladnie, w Przemyslu na topie jeszcze yorki, w jednym z miast zachodniopomorskich w tym roku zauważylam juz wysyp sznaucerow, yorki poszly w odstawke. Quote
Roszpunka Posted October 6, 2011 Posted October 6, 2011 [quote name='barb']Dokladnie, w Przemyslu na topie jeszcze yorki, w jednym z miast zachodniopomorskich w tym roku zauważylam juz wysyp sznaucerow, yorki poszly w odstawke.[/QUOTE] Moda na rasę to najgorsze przekleństwo dla psów - znam kobitkę, która zawsze ma szczeniaka najmodniejszej rasy, jak moda mija zmienia na nówkę a poprzednika sprzedaje na allegro :( Quote
weronika1 Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Najwierniejsze i najpiękniejsze są jednak wielorasowce.:lol: Quote
Beta&Czata Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Beta&Czata']Chyba z pewnego, bo psolubna dostała namiar na mnie od mojej stryjecznej siostry z Krakowa, która od lat siedzi w adopcjach goldenów i jest obecna także na Dogo (Jola+Rani+Sari). Pan zgłosił się do Złotego Psa, ale tam nie mają owczarków, tylko goldeny ani zbyt dużo kontaktów na owczarkarzy. Dom oczywiście do sprawdzenia jak już ustali się, gdzie on jest (coś mi się wydaje, że Małopolska - okolice Krakowa, choć psolubna akurat jest z Wałbrzycha). Spróbuję dowiedzieć się więcej od Joli. Przepraszam, że sama siebie cytuję - ale rozmawiałam z Jolą i dała jak najlepsze referencje psolubnej. Quote
NataliaN Posted October 14, 2011 Posted October 14, 2011 Mądry i piękny pies, który czeka na nowy, prawdziwy dom, z którego nie wróci do schroniska. Quote
Gabrysia1999 Posted October 15, 2011 Posted October 15, 2011 Mustafa śliczna, spokojna suka która tęskni za człowiekiem. Mam nadzieje ze szybko znajdzie dom. Quote
barb Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 [quote name='Gabrysia1999']Mustafa śliczna, spokojna suka która tęskni za człowiekiem. Mam nadzieje ze szybko znajdzie dom.[/QUOTE] Gabrysiu, jesteś pewna, że Mustafa to suka? Nie pies? Quote
Beta&Czata Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 :evil_lol::evil_lol: Przeciż widać... Quote
Recommended Posts