Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam za offa, ale..

Zaczęła się kolejna runda konkursu Krakvetu.
Bardzo proszę o poswięcenie chwilki czasu i oddanie głosu na Schronisko w Uciechowie.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28656

link do ankiety.http://www.krakvet.pl/forum/viewtopi...=5567&start=45
A jeśli nie jesteś w KrakVecie.

1. wchodzisz na stronę www.krakvet.pl
2. wciskasz link Forum
3. wciskasz link Rejestracja
4. wyskakuje opis, a Ty wciskasz „zgadzam się na te warunki i mam powyżej 13 lat”
5. wyskakuje wniosek rejestracyjny, a Ty go wypełniasz: pole użytkownik, email, dwa razy hasło oraz wpisujesz kod z obrazka i wciskasz „wyślij”;
6. dostajesz na maila, którego podałeś, wiadomość aktywacyjną i klikasz na ten przysłany link;
7. znowu wchodzisz na Forum Krakvetu i wciskasz „Zaloguj się by sprawdzić wiadomości”
8. logujesz się wpisując nazwę użytkownika i hasło;
9. przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości
10. wciskasz „Forum www.krakvet.pl Strona Główna”
11. na forum wybierasz Forum sklep www. Krakvet.pl (to najwyżej);
12. dalej wybierasz „Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc-Wrzesień 2007”
13. wyskoczy Ci ankieta- zaznaczasz Schronisko w Uciechowie i klikasz pod ankietą „wyślij”.

PAMIĘTAJ – musisz koniecznie odhaczyć fundację w ankiecie – nie wystarczy głos na forum

• Replies 776
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

terra napisał(a):
Wydaje mi się, że skoro jest w galerii na str. schroniska, to dalej szuka domu:oops:

Odpisałam tej Pani, że jest.
Podałam jeszcze raz adres schroniska, mail, telefon.
Dałam link na allegro.

Zobaczymy.

Ale dziwne, bo Pani wysłała zapytanie z Wrocławskiego gumtree. A mielec to chyba bliżej Katowic ?

Posted

uxmal napisał(a):

Ale dziwne, bo Pani wysłała zapytanie z Wrocławskiego gumtree. A mielec to chyba bliżej Katowic ?

Mielec jest rzeczywiście bliżej Katowic niż Wrocławia. To miasto w woj. podkarpackim.

Posted

Nie mialam zadnej informacji, zeby One znalazl dom, dlatego jest nadal w galerii schroniska. Do prowadzenia strony mamy uprawnienia z Murka, ale nikt ze schroniska. Wiadomosci ze schroniska nt. adopcji nie zawsze dochodza, nie zawsze sa tez wysylane, ale w tym przypadku tak charakterystycznego psa mialybysmy chyba powiadomienie o adopcji.

Uxmal, Mielec jest w podkarpackim, blizej Rzeszowa, Tarnobrzega.

Posted

Uxmal,
w schronisku zawsze jest jeden pracownik. Moze nie odbierac, gdy jest np.w kociarni, na. tzw.hali, wtedy po prostu nie slyszy dzwieku telefonu.
Ok. 20 prawie codziennie przyjezdza schroniskowy wet, wyciagane sa zeszyty z calodziennymi obserwacjami pracownikow i wet zaczyna leczenie.
Rano z kolei jest wydawanie jedzenia, do 10 moze byc ciezko sie dodzwonic.

Posted

Moim zdaniem, w przypadku szukania domu dla psa, każdy sposób jest dobry. A że trzeba go będzie sprawdzić, to już "inksza inszość".
Napisz Uxmal. Takie jest moje zdanie.

Posted

Dostałam odpowiedź cytuje:

Witam,dziekuje za informacje,niestety jeszcze nie dzowinilam do schroniska gdyz nie ma mnie w Polsce, bede dopiero pod koniec przyszlego tygodnia.
Czy orientuje sie moze Pani,czy istnieje mozliwosc przewiezienia pieska do Opola lub Wroclawia?
Jesli tak to ile mogloby to kosztowac?
Oczywiscie jeszcze nie jestem pewna w 100% ,gdyz wiem,ze jak sie juz wezmie zwierzaczka to trzeba sie nim opiekowac do konca,musze jeszcze rozwazyc wszystkie za i przeciw :).
Moja sytuacja wyglada nastepujaco ,jestem studentka i studjuje poza miejscem zamieszkania,co za tym idzie wynajmuje mieszkanie,dlatego najpierw musze sie upewnic czy moge trzymac w nim pieska,a jak nie to znalesc jakies inne,wiem ,ze nie bede mola mu poscwiecic calego dnia ,ale z drugij strony wydaje mi sie ,ze na pewno bedzie mial lepeij niz w schronisku,nawet gdy bede z nim spedzac tylko popoludnia.
Mialem kiedys pieska ,jamnika ,ale niestety zdech,byl juz stary mial 13`lat i troche schorowany,dlatego bardzo mi teskno do jakiegos zwierzaczka.
Pozdrawiam Ola

Posted

Tak, to byłby domek dla Bacusia. Osoba rozważna. Pozostaje mieć nadzieję, że znajdzie mieszkanie, gdzie można trzymać pieska.
Z transportem chyba jest możliwe, ale ten temat niech się wypowie Ulka18.

Posted

Wiem, ze Jogi ma jechac chyba ok. 20 pazdziernika do Wrocka, ale nie wiem czy bedzie miala miejsce. Ja jestem przeciwna dowożeniu psów na miejsce :roll:
Uxmal, zapytaj na wszelki wypadek co sie stanie z psem, jesli nie spelni wymagan Pani Oli.

Posted

Wogóle to mam jakieś mieszane uczucia.Zawsze mi się wydawało że kierunek powinien być inny.
Przyjeżdzam do schroniska- patrze na psa i obydwoje sprawdzamy czy do siebie pasujemy.
Zapytam się Pani na wszelki wypadek co sie stanie z psem, jesli nie spelni jej wymagan.

Posted

Chyba Panią nieco wkurzyłam :) odpisała szybko

Dziendobry.
Jesli zdecyduje sie juz na zwierzaka,aby go zabrac ze schroniska ,wozic taki kawal drogi,to na pewno nie po to aby go potem oddawac, nie wiem co musialby robic ,aby nie spelniac moich oczekiwan.Jesli tylko jest towarzytki ,nie gryzie i daje sie glaskac to nie widze takiej mozliwosci.Aby jednak odpowiedziec na zadane mi pytanie odpowiem,ze w takim przypadku sama juz zadbalabym o transport.

Pozdrawiam.

Posted

uxmal napisał(a):
Wogóle to mam jakieś mieszane uczucia.Zawsze mi się wydawało że kierunek powinien być inny.
Przyjeżdzam do schroniska- patrze na psa i obydwoje sprawdzamy czy do siebie pasujemy.

Tez mi sie tak wydaje , to jest wybór na wiele lat i nie wyobrazam sobie zebym wzięła psa nie widzac go i nie sprawdzając czy cos zaiskrzy miedzy nami :evil_lol:;)

Posted

To jest rozwiązanie idealne, widzieć psa na żywo i zakochać się.
Ale rozejrzyjcie się wokoło, ile jest udanych adopcji przez internet, tylko ze zdjęcia, chociażby wszystkie przez allegro.
Dom trzeba sprawdzic, ale nie widzę powodu, żeby go kasować na wstępie:shake:

Posted

Jesli tylko jest towarzytki ,nie gryzie i daje sie glaskac to nie widze takiej mozliwosci.
Tego nie gwarantuje, ze One da sie od razu poglaskac i nie bedzie gryzl :roll: on juz tyle lat siedzi w schronisku :shake:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Tego nie gwarantuje, ze One da sie od razu poglaskac i nie bedzie gryzl :roll: on juz tyle lat siedzi w schronisku :shake:

Poprosiłąm PAnią o ew informacje jaką podjęła decyzję.
Nie mam doświadczenia w adopcjach.
Chiałabym żeby Bacuś znalazł dobry i wyrozumiały domek.
Zdaje sobie sprawe ze pobyt w schronie to coś jak w więzieniu.
Po wyjściu, przez pewien czas nie można się pozbierać.

Posted

W niedziele 30.9.2007 bedzie jechala Mrowa na trasie Poznan Rzeszow Wroclaw. Jesli ta Pani jest zainteresowana, to moze udaloby sie polaczyc ten transport. Z Mielca jest do zabrania koteczka Szylkretka.

Zajrzyjcie cioteczki na watek starszej bernardynki, zalozony przez reno2001.

Posted

terra napisał(a):
To jest rozwiązanie idealne, widzieć psa na żywo i zakochać się.
Ale rozejrzyjcie się wokoło, ile jest udanych adopcji przez internet, tylko ze zdjęcia, chociażby wszystkie przez allegro.
Dom trzeba sprawdzic, ale nie widzę powodu, żeby go kasować na wstępie:shake:

Nie kasuje, ew domku.:shake:
ZAstanawiam się, tak głośno .
I wyrzuciłam tylko moje wątpiwości, bo nie mam doświadczenia w adopcjach.
A nie chcę pospuć.
No i nie chce robić samowolki, poza Waszymi plecami:)

Posted

Ulka18 napisał(a):
W niedziele 30.9.2007 bedzie jechala Mrowa na trasie Poznan Rzeszow Wroclaw. Jesli ta Pani jest zainteresowana, to moze udaloby sie polaczyc ten transport. Z Mielca jest do zabrania koteczka Szylkretka.

Zajrzyjcie cioteczki na watek starszej bernardynki, zalozony przez reno2001.

Czy pisać tej Pani o tym teraz czy czekać na jej decyzję?
A bernardynka ?
Gdzie? Możesz podać link?