Alicja Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Śmieci sie wyniosły więc czekamy Ardnas jak znajdziesz chwilkę , napisz jak zwierzaki . edytuję :), bo ktoś kto czyta ostatnią tylko stronę nie zauważył że idzie o śmieci trole które mają po 2 posty a założyły konto po to by szkalować ARDNAS ...teraz bez czytania całego wątku już będzie wiadomo o kim piszę, uwielbiam jak ktoś wpada jak burza i robi wiry w szklance wody Quote
zmorcia Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Nie czytałam całego tematu, tylko przeleciałam ogólnie. Jeśli coś będzie trzeba to postaram się jakoś pomóc. I myślę czy jednego z yorków nie wziąźć. Bo szukam pieska w typie rasy. ;) Quote
katlis Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 zmorcia napisał(a):Nie czytałam całego tematu, tylko przeleciałam ogólnie. Jeśli coś będzie trzeba to postaram się jakoś pomóc. I myślę czy jednego z yorków nie wziąźć. Bo szukam pieska w typie rasy. ;) Mała prośba, wróć i nie przelatuj wątku tylko przeczytaj a później pisz :) Quote
holmina Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 az mi glupio tu cos pisac,,,,,myslalam o jakiejs pomocy,deklaracja , udzial w bazarku,moze bdt...... ale chyba nikt poza znanymi sobie wzajemnie wolontariuszami nie jest tu mile widzianym,przykro mi sie zrobilo ...bo bylam tu wczesniej ,,,,teraz zajrzalam co nowego a po przeczytaniu postu 101 poczulam sie podle Quote
Alicja Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 holmina napisał(a):az mi glupio tu cos pisac,,,,,myslalam o jakiejs pomocy,deklaracja , udzial w bazarku,moze bdt...... ale chyba nikt poza znanymi sobie wzajemnie wolontariuszami nie jest tu mile widzianym,przykro mi sie zrobilo ...bo bylam tu wczesniej ,,,,teraz zajrzalam co nowego a po przeczytaniu postu 101 poczulam sie podle to przeczytaj sobie całość i się dowiesz o co chodzi a nie jakieś dziwne texty piszesz Quote
holmina Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Alicja napisał(a):to przeczytaj sobie całość i się dowiesz o co chodzi a nie jakieś dziwne texty piszesz nic dziwnego nie napisalam!w kazdym razie tak sadze! wiem ,ze wkurzaja was osoby ,ktore probuja wyludzic psiaka zapewne do nastepnej pseudo!ktore pewnie zalozyly profile tylko po to!! to zrozumialam ,czytajac CALY WATEK!!! no ale sa jeszcze inni,tacy jak ,ja ktorzy po prostu bezinteresownie chca pomoc...i tyle a tekst tak ogolny jak w poscie 101 sugeruje wszystkich wchodzacych Wam nie znanych... ale dobra nie upieram sie moze cos zle zrozumialam pozdrawiam i koncze temat Quote
Mysia_ Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Holmina spokojnie... chodzi o to, że pieski jeszcze nie są do adopcji i nie wiadomo kiedy będą, ponieważ nie mają uregulowanej sytuacji prawnej. Jeśli chodzi o finanse to też była tutaj dyskusja na ten temat, że poki co nikt nie prosi o żadne pieniądze, burmistrz obiecał pokrycie wszystkich kosztów - rozmawiałam dzisiaj z właścicielką hoteliku, w który są ONki z tej pseudo, ona potwierdziła, że gmina pokryje koszty. Quote
inga.mm Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Alicjo, trochę spokoju zachowaj, bo juz wystarczająco źle sie działo tutaj. Trolle - trollami - na pochybel im, natomiast nie każdy będzie wiedział jak odnieść się do tak obraźliwych epitetów, które pojawiły się dużo później. Katlis, Zmorci też nie obrażaj. Chce dać dom. Może jej oferta będzie dobra? Wprawdzie nie będzie to ds, bo na razie zwierzaki nie moga być adoptowane, ale dt, szczególnie z opcją ds, jest nader miłe widziane. Trochę umiaru, bo działacie na szkodę, a nie na pożytek. Wystarczy, że Ardnas dostała cięgi. Więcej nie trzeba agresji. Quote
katlis Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='holmina']nic dziwnego nie napisalam!w kazdym razie tak sadze! wiem ,ze wkurzaja was osoby ,ktore probuja wyludzic psiaka zapewne do nastepnej pseudo!ktore pewnie zalozyly profile tylko po to!! to zrozumialam ,czytajac CALY WATEK!!! no ale sa jeszcze inni,tacy jak ,ja ktorzy po prostu bezinteresownie chca pomoc...i tyle a tekst tak ogolny jak w poscie 101 sugeruje wszystkich wchodzacych Wam nie znanych... ale dobra nie upieram sie moze cos zle zrozumialam pozdrawiam i koncze temat, Najwidoczniej nic nie zrozumiałaś, a tak informacyjnie wątek nie zaczyna się od postu Alicji #101 ,tylko parę str wcześniej. [quote name='inga.mm']Alicjo, trochę spokoju zachowaj, bo juz wystarczająco źle sie działo tutaj. Trolle - trollami - na pochybel im, natomiast nie każdy będzie wiedział jak odnieść się do tak obraźliwych epitetów, które pojawiły się dużo później. Katlis, Zmorci też nie obrażaj. Chce dać dom. Może jej oferta będzie dobra? Wprawdzie nie będzie to ds, bo na razie zwierzaki nie moga być adoptowane, ale dt, szczególnie z opcją ds, jest nader miłe widziane. Trochę umiaru, bo działacie na szkodę, a nie na pożytek. Wystarczy, że Ardnas dostała cięgi. Więcej nie trzeba agresji. Ja bardzo przepraszam, a Ty gdzie widzisz obrażanie osób zainteresowanych adopcją przeze mnie czy przez Alicję??? Ja osobiście uważam, ze zanim się coś napisze w wątku, który ma parę stron wypadałoby się zapoznać z jego treścią - (nie wymagam już czytania ze zrozumieniem bo większość ma z tym problem) - a nie wpaść - przelecieć - rzucić propozycję, która i tak z perspektywy czasu i niedoskonałości psa w typie okaże się nieaktualna. Quote
Alicja Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='inga.mm']Alicjo, trochę spokoju zachowaj, bo juz wystarczająco źle sie działo tutaj. Trolle - trollami - na pochybel im, natomiast nie każdy będzie wiedział jak odnieść się do tak obraźliwych epitetów, które pojawiły się dużo później. Katlis, Zmorci też nie obrażaj. Chce dać dom. Może jej oferta będzie dobra? Wprawdzie nie będzie to ds, bo na razie zwierzaki nie moga być adoptowane, ale dt, szczególnie z opcją ds, jest nader miłe widziane. Trochę umiaru, bo działacie na szkodę, a nie na pożytek. Wystarczy, że Ardnas dostała cięgi. Więcej nie trzeba agresji. ja jestem spokojna i CZYTAM od początku ...ba ...wiem o sprawie ...więc nie mam sobie NIC do zarzucenia ...agresywna też nie jestem i NIKOGO NIE OBRAZIŁAM widze Katlis że i Tobie się dostało ... przeżyjemy , nie pierwszy nie ostatni raz ...;) ARDNAS daj znać czy zwierzaczki wszystkie oki i czy miasto was wspomoże ? Quote
fioneczka Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 jeden z psiaczków u Sandry ma się niezbyt dobrze reszta po lekach i antybiotykach ustabilizowała się jeśli chodzi o biegunki ten maluch który wygląda jak psiak z reklamy velvetu (takie też imię dostał ;)) dalej ma biegunkę, Sandra dziś znowu z nim do weta leci mało Jej na dogo bo piesie nie wiedzą co znaczy załatwiać się na dworze ... więc siedzi dziewczyna w tych goownach :roll: to ja tylko taki szybkie info o psiakach, w kwestii finansów nie jestem upoważniona więc nic nie piszę bo znowu ktoś coś przekręci, wykręci i pożywka do tematu będzie Quote
katlis Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Fioneczko przekaż proszę Sandrze, ze jesteśmy z nią myślami i trzymamy kciuki za powodzenie całej akcji :) Quote
Alicja Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 fioneczka napisał(a):jeden z psiaczków u Sandry ma się niezbyt dobrze reszta po lekach i antybiotykach ustabilizowała się jeśli chodzi o biegunki ten maluch który wygląda jak psiak z reklamy velvetu (takie też imię dostał ;)) dalej ma biegunkę, Sandra dziś znowu z nim do weta leci mało Jej na dogo bo piesie nie wiedzą co znaczy załatwiać się na dworze ... więc siedzi dziewczyna w tych goownach :roll: to ja tylko taki szybkie info o psiakach, w kwestii finansów nie jestem upoważniona więc nic nie piszę bo znowu ktoś coś przekręci, wykręci i pożywka do tematu będzie dzięki Asiu ... Na miejscu dało by się pomóc chociaż z tym sprzataniem ... na odległość , możemy tylko wesprzeć myślami i dobrym słowem :( Quote
inga.mm Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 No tak katlis, widzę, że wiesz wszystko i wszystko załatwiasz dla ardnas. Ci co przelecieli watek sa be, Ci, którzy sa z wWmi sa cacy. Zastanawia mnie, jak różne są sposoby trollowania. Nie jestem przewrażliwiona paniusią, ale klimat stworzony w ostatnich wpisach nie jest zdrowy. Z pewnością płakać nie będziecie, gdy się wyrejestruję z tematu. Grzejcie sie w blasku własnej wspaniałości i cieszcie się pogardą okazywana innym. Quote
katlis Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='inga.mm']No tak katlis, widzę, że wiesz wszystko i wszystko załatwiasz dla ardnas. zrobiłam to co mogłam zrobić w tej sytuacji, czyli przeczytałam dokładnie wątek, nie pcham się z ofertami jak mucha do....... mając świadomość, że Sandra nie przyjmie oferowanej przeze mnie pomocy z różnych względów. [quote name='inga.mm']Ci co przelecieli watek sa be, Ci, którzy sa z wWmi sa cacy. Jakie My, Wy i inna część społeczeństwa??? Ja myślałam że wszyscy tu jesteśmy żeby pomagać [quote name='inga.mm']Nie jestem przewrażliwiona paniusią, ale klimat stworzony w ostatnich wpisach nie jest zdrowy. Ten klimat nie został stworzony ani przeze mnie, ani przez Alicję. Jak widać na załączonym obrazku wszysko odbierasz bardzo personalnie :shake: [quote name='inga.mm']Z pewnością płakać nie będziecie, gdy się wyrejestruję z tematu. Grzejcie sie w blasku własnej wspaniałości i cieszcie się pogardą okazywana innym. Ja na pewno nie, a Alicję musisz zapytać :) Quote
Alicja Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Melodramaty mnie nie rajcują ... płakać nie będę :), za stara jestem na ckliwe historie . Nie wiem coś się mnie tak inga.mm uczepiła , bo ani z wątków ani z życia się nie znamy .... odpuść sobie , bo nie lubię jak ktoś się do mnie doczepia bez przyczyny ... Aha , chciałam poinformować ,że katlis też nie znam a jakoś da się rozmawiać na temat . Asiu jak będziesz miała wieści od Sandry napisz proszę , bo chyba nawet nie ma bidula czasu do kompa siąść. Quote
katlis Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='Alicja']Aha , chciałam poinformować ,że katlis też nie znam a jakoś da się rozmawiać na temat . a tam od razu nie znasz ;) na nie jednym wątku byłyśmy raz się kochałyśmy:loveu:, raz dałyśmy sobie po głowach:olympic:, ale jakoś człowiek musi dla dobra zwierząt działać ze sobą Quote
Alicja Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 katlis napisał(a):a tam od razu nie znasz ;) na nie jednym wątku byłyśmy raz się kochałyśmy:loveu:, raz dałyśmy sobie po głowach:olympic:, ale jakoś człowiek musi dla dobra zwierząt działać ze sobą :) czyli tak normalnie po człowieczemu ;) :lol: Quote
katlis Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Alicja napisał(a)::) czyli tak normalnie po człowieczemu ;) :lol: dokładnie pozdro dla wszystkich człowieczych człowieków:ylsuper: Quote
Igam Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 I najważniejsze, żeby z byle powodu się nie obrażać. Choć też, kto się czubi ten się lubi :lol: Quote
zmorcia Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Witam ponownie, już bogatsza w wiedzę o całej okoliczności. Muszę powiedzieć, że orientuje się w sytuacji i nie chcę pieska od teraz, już. To nie produkt ze sklepowej półki, chociaż często jest tak traktowany. Poza tym pies to " inwestycja " na kilka lat. Wiem jakie są psy z pseudo, ze schronisk. I nie jestem osobą nieodpowiedzialną, która tak sobie napisała, bo się nie zna, zobaczyła pieseczka ubranego w kokardeczki i takiego chce mieć. To nie tak. Dlatego pragnę pomóc jakiejś biedulce, a nie kupywać na targu za 100 zł rasowego joraska. Moja córka ma uczulenie na sierść i szukamy pieska choćby delikatnie przypominającego rasę. I tu jest tak, że ona reaguje tylko na wypadający włos nie wiadomo dlaczego. Więc piesek, który nie linieje jest poszukiwany. Quote
Igam Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Zmorciu, pudelki też są "dobre" dla alergików i nie gubią sierści :) popatrz: http://www.dogomania.pl/threads/177924-Pudle-i-pudlowate-w-potrzebie-pusta-skarbonka-prosimy-o-pomoc! Quote
dorobella Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 [quote name='zmorcia']Witam ponownie, już bogatsza w wiedzę o całej okoliczności. Muszę powiedzieć, że orientuje się w sytuacji i nie chcę pieska od teraz, już. To nie produkt ze sklepowej półki, chociaż często jest tak traktowany. Poza tym pies to " inwestycja " na kilka lat. Wiem jakie są psy z pseudo, ze schronisk. I nie jestem osobą nieodpowiedzialną, która tak sobie napisała, bo się nie zna, zobaczyła pieseczka ubranego w kokardeczki i takiego chce mieć. To nie tak. Dlatego pragnę pomóc jakiejś biedulce, a nie kupywać na targu za 100 zł rasowego joraska. Moja córka ma uczulenie na sierść i szukamy pieska choćby delikatnie przypominającego rasę. I tu jest tak, że ona reaguje tylko na wypadający włos nie wiadomo dlaczego. Więc piesek, który nie linieje jest poszukiwany. Pora obalić mit. Yorkom też wypada sierść o strukturze włosa, może nie linieją jak np. dobermany, ale nie można powiedzieć, że nie linieją wcale. Po drugie obalę kolejny mit. Ludzie mogą być uczuleni na naskórek, na ślinę i również na sierść o strukturze włosa. Tak samo jak osoba będzie miała uczulenie na kota X, a na kota Y nie. Najlepiej wykonać test na konkretnego psa, pobiera się sierść, naskórek- tworzy próbkę testową i na tej podstawie oceniać. Drugą kwestią jest zdrowie i dobry wet. Tu dla prównania kot z wagą powyżej 7 kg i suczka w typie yorka z pseudo z wagą 1,4 kg. Kryta w wieku 9 miesięcy, martwy płód, cesarka u weta konowała, który zszył ją na okrętkę. Szwy trzeba wyciągać pod narkozą, na raty. Stan zapalny uszu, zropiałe szwy. Sprzedali ją po cesarce.Sunia miała problemy z poruszaniem, dopiero po podaniu leków p/bólowych było okay. Na widok lecznicy pies wył jak obdzierany ze skóry, taki ma uraz. Przy sterylce sunia dostała bezdechu, była reanimowana. Kolejna była przeprowadzona bez podania propofolu. Generalnie teraz ma leczone zmiany na skórze, jest dobrze. Quote
andom Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Witam Was serdecznie, Dopiero trafiłam na ten wątek. Brakuje słów na to wszystko. Chciałam powiedzieć że z chęcią zaoferuję domek dla małego psiaka( najchętniej w typie yorka), póki co DT z opcją DS (bo inaczej niestety nie można) . Zobowiązuję się również do kastracji/sterylizacji. Mieszkam na warszawskim Ursynowie i zapraszam "inga.mm" na wizytę, bo z tego co zauważyłam ta dzielnica ma się zgłaszać do niej. Zwierzaki miałam zawsze, dopóki nie wyprowadziłam się od rodziców. Potem urodziłam synka i przez pewien czas nie planowałam zwierzaka z obawy, że dziecko może zamęczyć. W tej chwili dziecko jest na tyle dużo, ze wiem że nie skrzywdzi pieska i mogę z pełną świadomością i odpowiedzialnością przyjąć zwierzaka pod swój dach. Quote
Recommended Posts