AMIGA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [B]BIANKO1 [/B]wcale nie wychowałam swoich psów,a wręcz rozpuściłam jak dziadowskie bicze. Na szkoleniach i na egzaminie Amiga była posłuszna na 5 z plusem, ale niestety na spacerkach są ważniejsze ptaszki i motory. To jest silniejsze od Amigi. A mieszkam niestety na osiedlu, gdzie co dwa kroki są ulice. Nie mogę ich więc spuszczać ze smyczy i strasznie się wściekam, jak do nas podbiegają pieski spuszczone ze smyczy wrrrrrrrrrrrr. Jak gdzies się wybieram z Amigą poza środek miasta, to oczywiście ona swobodnie biega, akle na codziń neistety nie ma takiej możliwości. A Frytencja to grzeczna dziewczynka - tylko kto ją tak wychował???? ;) Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Sama się zastanawiam , kto wychował Frytencje :lol: Ona jedyna chodzi przy nodze , a teraz jak już zna swoje imie , to jest badzo posłuszna :multi: Faktycznie w mieście jest problem z wyprowadzaniem psów . Psa nie można spuscić ze smyczy , żeby się wybiegał . Nie wiem , czy mieszkając w centrum miasta zdecydowała bym sie na 2 psy .To duża odpowiedzialność . Za kazdym razem, jak pies chce wyjść to trzeba się ubrać i iść . Chyba by mi się nie chciało :cool3:. U mnie to wyjdę tak jak stoję , a w mieście to trzeba się przebrać , no .......wyglądać jakoś :shake: Moja mama na 9 piętrze miała Punia , to jak winda się zepsuła to był dramat . Nie ma to jak " wiocha " :evil_lol: Quote
AMIGA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Oj tak, tak - przeżyłam już schodzenie z 8 piętra po schodach, jak się obie windy zbuntowały!!! Kręciło mi się w głowie, jakbym do Wieliczki schodziła schodami!! Quote
quasimodo Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Pewnie nikt jej nie wychował - to tylko wrodzona inteligencja i mądrość:evil_lol: Jak jej uszka i skóra? Jak tam z jedzeniem - lubi purinę? Dalej lubi być głaskana i przytulana? PS Bazarek ruszył z kopyta:multi: Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Frytka jest teraz zupełnie innym psem . Potrafi się cieszyć , czegoś domagac , przytula się , no taka normalna się zrobiła . Uszy są w porządku , już nie bolą . Skóra jeszcze wymaga pielegnacji -kąpiele , witaminy -trochę się jeszcze drapie . Purina jej smakuje , je bez problemu . Ona zresztą wszystko je . Jest inteligentna , ale jest posłuszna . Prawdopodobnie podlewa dywan , ale robi to tak , że nie widzę :shake:. Plamy są , nie wien skąd :cool3: Bazarek zaraz zobaczę :lol: Musi być zdrowa , bo inaczej przepadnie jej termin sterylki :roll: Nie ma nic przeciw kąpaniu , choć nie jest zachwycona . Ale kto by był , jak co 2 dni mydlenie . W dodatku w tych mydlinach musi pobyć z 10 minut . To ją wtedy masuję , żeby jej się nie nudziło . Dobrze , że jest ciepło to mogę kąpać ją w dzień . Potem idziemy na słońce i Frytka schnie :evil_lol: Quote
quasimodo Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 No to fajnie. Kwitnie u Ciebie nasza panna... Wielkie dzięki za serce dla niej... Czyli teraz najważniejsze uzbierać na sterylizację! A tak na bieżącą eksploatację stwora wystarcza jakoś? Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Niczego jej nie brakuje .Ma wszystkie leki ,szampony , witaminy , karmę . Wet zapłacony , w szelki ledwie wchodzi , ale chcialam kupić większe i akurat nie było . Jak nie przytyje to jakoś to bedzie. We wtorek mam dokupić lek do uszu jeśli będzie trzeba , bo mamy wizytę . Jeszcze tylko sterylka i Frytka jest gotowa do adopcji . Tylko chętnych brak :shake: Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Jeśli udało mi się nagrać filmik , czego nie jestem pewna , to wieczorem syn go wstawi . Quote
quasimodo Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='BIANKA1'] Jeszcze tylko sterylka i Frytka jest gotowa do adopcji . Tylko chętnych brak :shake:[/quote] No my byśmy powiedzieli, że CHĘTNEJ BRAK :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: bo głowna zainteresowana nie chce... Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='quasimodo']No my byśmy powiedzieli, że CHĘTNEJ BRAK :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: bo głowna zainteresowana nie chce...[/quote] Jejku ..........ja już mam ustawioną kolejkę tymczasowiczów , a jeszcze wakacje :shake: Frytencja i tak długo zabawia :cool3: Im dłużej , tym trudniej będzie jej się przystosować do nowego domu .:cool1: Quote
AMIGA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 A Kropcia nie była dłużej? A ile kosztuje sterylka suczki? Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='AMIGA']A Kropcia nie była dłużej? A ile kosztuje sterylka suczki?[/quote] Kropencja była 9 dni :cool3: Sterylka u nas kosztuje jak dla tej wielkości suczki około 300zł . Ale mam obgadane mniej , bo pani doktor też ratuje zwierzęta . Nie wiem dokładnie , bo trzeba zebrać zespól . Pani doktor sama nie da rady . Pani doktor powie mi dokładnie potem , bo to zależy kto będzie do pomocy .Ale zapłacić mogę w ratach :lol: Quote
AMIGA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Ooooooo to pieski są "bardziej opłacalne" :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='AMIGA']Ooooooo to pieski są "bardziej opłacalne" :evil_lol:[/quote] U nas kastracja Punia , wielkości jamnika kosztuje 150 zł . A u Ciebie? Quote
AMIGA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Pewnie tak miej więcej, ale ja zapłaciłam trochę mniej, bo mamy "swojego" weta ze zniżkami dla schroniskowych piesków (130zł) Quote
Hala Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 No, kochane. Wróciłam. :diabloti: Mam...zdjecia koni jakby kto chciał zobaczyć jak to to wygląda. :razz: Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Dawaj , bo ja nie wiem . Ponoć jak wygląda koń ..............:evil_lol: , ale nie każdy :cool3: Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='Hala']Kiedyś jeździłam sporo, potem opiekowałam siępewną złośnicą. Jednak od kiedy mi ją zabrano, to tak jakoś przestałam. Obecnie jeżdżę bardzo rzadko. [IMG]http://upload.miau.pl/3/10227.jpg[/IMG][/quote] A ja się boję koni :shake: No....... nie wiem dlaczego . Lubię konie , ale się boję :roll: i krowy też :cool1: Boję się zwierząt , które są większe jak ja :cool3: Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 To już wszystkie zdjęcia ? No raczej się nie napracowałaś :shake: Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='Hala'][IMG]http://upload.miau.pl/3/10247.jpg[/IMG][/quote] To jest super Quote
Tola Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='BIANKA1']A ja się boję koni :shake: No....... nie wiem dlaczego . Lubię konie , ale się boję :roll: i krowy też :cool1: Boję się zwierząt , które są większe jak ja :cool3:[/quote] :megagrin: Czytam i zaśmiewam się na głos Quote
BIANKA1 Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 [quote name='martaa2']:megagrin: Czytam i zaśmiewam się na głos[/quote] A Ty Marta się nie boisz ? Toż to kopnąć może :shake: Quote
Recommended Posts