Poker Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 może by zmienić tytuł wątku na szuka domu,a nie transportu?? Quote
Tola Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Uwielbiam ten wątek:loveu: Chyba zacznę go sobie serwowac kazdego ranka zamiast kawy:lol: Quote
BIANKA1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='Poker']może by zmienić tytuł wątku na szuka domu,a nie transportu??[/quote] Tytuł zmieniony , tylko sam się zmienia na stary Quote
BIANKA1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='martaa2']Uwielbiam ten wątek:loveu: Chyba zacznę go sobie serwowac kazdego ranka zamiast kawy:lol:[/quote] Aż tak podnosi ciśnienie :crazyeye::evil_lol: Quote
Tola Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='BIANKA1']Aż tak podnosi ciśnienie :crazyeye::evil_lol:[/quote] Raczej dobrze nastraja:lol: Córka ma maturę więc ciśnienie i tak duże:evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='martaa2']Raczej dobrze nastraja:lol: Córka ma maturę więc ciśnienie i tak duże:evil_lol:[/quote] Oj , to trzymamy kciuki :thumbs::thumbs::thumbs: Ja to przerabialam w zeszly roku :lol: Quote
Yona Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 A Fryta, taka mądrala...:evil_lol: Może też by jej jakieś wykształcenie Ciocia BIANKA zafundowała :evil_lol: Niekoniecznie zaraz studia, ale jakaś psia matura przydałaby się na pewno. Gdyby szukała domku jako inteligentka, wzięcie miałaby na pewno :loveu: Quote
BIANKA1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Frytce to by się przydała szkola dobrego wychowania :cool1: Najpierw zezarła wszystkim wszystko , potem wypatroszyła kubeł, bekła i poszla spać :mad: Ona niedługo nie będzie się w stanie ruszyć :shake: Quote
Yona Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Szkoła dobrego wychowania to to, czego i ja szukam dla swojego Lucka. :cool1: Dzisiaj rano, piorun jeden, wypatroszył swoją poduszkę, poduszkowymi "wnętrznościami" wymościł sobie posłanko i teraz śpi jak zabity :mad: Królewicz zasmarkany :mad: Quote
BIANKA1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 [quote name='Yona']Szkoła dobrego wychowania to to, czego i ja szukam dla swojego Lucka. :cool1: Dzisiaj rano, piorun jeden, wypatroszył swoją poduszkę, poduszkowymi "wnętrznościami" wymościł sobie posłanko i teraz śpi jak zabity :mad: Królewicz zasmarkany :mad:[/quote] Jak Ty Ciociu Yono nie potrafisz psu porządnie pościelić , to musiał sam sobie radzić biedaczek :evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Wróciłam z Frytką od lekarza. Bylam tam 2 godziny :mad: Dopiero po dogłębnym uśpieniu można było ją dokladnie sprawdzić Niestety nie jest dobrze :shake: Uszy nie są najgorsze .Frytka ma ogólne zmiany skórne prawdopodobnie , alergię pokarmową .:cool1: Potrzebna jest specjalna karma , szampon leczniczy , leki wzmacniające i takie tam różności :roll: Sterylka będzie możliwa dopiero po wyleczeniu .SIERŚĆ MA WYTARTĄ OD DRAPANIA GRZBIETU . Wszystko ją bardzo swędzi . Dostala , sterydy , leki przeciwzapalne . przeciwgrzybicze , środek przeciw pchłom i kleszczom . Niestety leczenie jest drogie :placz: i długotrwale . Quote
BIANKA1 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Frytka już się wybudzila , tylko jest taka jakaś przymulona . Najpierw położyła się na poslaniu Kropki , a teraz wlazla do kosza Rokiego . Ma bardzo nieszczęsliwą minę . Szkoda mi jej , bo to fajny pies . Zrobilam jej zdjecie , ale nie mogę wkleić , bo komputer też mi się przymulił :mad: Twierdzi , że ma brak miejsca na dysku :crazyeye:. Nie wiem jak mu pomóc :placz: Chyba lekarz mu potrzebny :cool1: Quote
Yona Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Ciociu BIANKO, oby to tylko była alergia pokarmowa. Mój Lucek też drapał się okrutnie, więc kiedy mieliśmy go wykastrować, postanowiliśmy sprawdzić, czy przypadkiem na jakieś leki nie jest uczulony. Okazało się, że to alergik, jakich mało. Uczulony na większośc leków... Dobrze, że sprawdziliśmy, bo gdyby dostał ten sam środek do narkozy, co drugi z moich psów, to nie byłoby go już na tym ziemskim padole :shake: Paranoja, wie Ciocia, czym mogę myć w domu podłogę?... Ludwikiem do mycia naczyń, bo on na pozostałą, dostępną w sklepach chemię, uczulony jak diabli. Dostaje wysypek, drapie się do krwi...Cholera... Wiedział, do kogo trafić :mad: Quote
Poker Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 to teraz po sterydach będzie pić i siusiać jak szalona:angryy:,niech ciocia Bianka lepiej swoje salony zamknie,coby nie miała pływających dywanów:shake: Quote
BIANKA1 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Oj cioteczki , wszystko co piszecie jest niezwykle pocieszające :shake: My nie śpimy :cool1: Frytka jest obolala po wczorajszych ,dogłębnych usznych wykopaliskach :-( i po tych narzędziach tortur . Chyba jej przejdzie , bo jak nie to jutro znowu idę do wet . Zrobiła się bardzo przytulasta , gdy ją boli i nie odkleja się od moich nóg . Wczoraj nosilam ją na rękach, kolysalam i cicho nucilam na co mój syn stwierdzil , że mi odbiło :crazyeye: Ona taka biedna :placz: Tak wczoraj mówilam do P. Doktor , że to taki zwykły kundel , nie piękna , nie rasowa , niczyja :-( a przecież cierpi jak każdy inny pies . Też chce aby ją utulić w bólu , być z człowiekiem czuć dotyk jego dłoni . Biedne te psy w schronach :-( Jak cierpią , to nikt ich nie pociesza :shake: Quote
BIANKA1 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Wróciliśmy ze spaceru . Po nieprzespanej nocy obie jesteśmy troszkę zakręcone :cool3: Frytka mniej trzepie głową , może jej ciut lepiej :roll: Zjadla trochę puszki psiowej - wolowej bo nic innego narazie nie mialam :shake: Reszta zwierzów dostaje jesc na dole , tam gdzie Frytka boi się zejść ;) Po czopku pyralginy trochę pospala . Niestety zaraz znowu krople do uszu :cool1: Jeśli dalsze leczenie będzie nadal tak kosztowne , to niestety będziemy musialy zwrócić się do dogomaniaków o pomoc finansową . Do tej pory całkowite koszty leczenia ponoszą Quasimodo :cool1: Pomagają również finansowo innym psiakom i nie możemy ciągną od Nich jak z państwowej mennicy. Dlatego proszę o pomoc na zakup specjalnej karmy , oraz zbieranie pieniędzy na sterylkę . Quote
Poker Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 może ciocia Bianka znajdzie coś na bazarek,to jej wystawimy,może coś u wnuka wyszabruje :eviltong: Quote
BIANKA1 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='Poker']może ciocia Bianka znajdzie coś na bazarek,to jej wystawimy,może coś u wnuka wyszbruje :eviltong:[/quote] U mojego wnuka to tylko meble są mniej więcej całe :shake: Quote
Yona Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Ja mam jeszcze książeczkę z fotkami do wystawienia. Inne z tej serii sprzedały się po 60zł, więc i ta powinna podobnie :evil_lol: Dzisiaj wieczorem wystawię :smile: Quote
BIANKA1 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 [quote name='Yona']Ja mam jeszcze książeczkę z fotkami do wystawienia. Inne z tej serii sprzedały się po 60zł, więc i ta powinna podobnie :evil_lol: Dzisiaj wieczorem wystawię :smile:[/quote] Dzięki Yona . To by już na karmę stykło :lol: Quote
Yona Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Zobaczymy, jak tam z hojnością licytujących będzie...:cool1: Quote
BIANKA1 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Frytka wczoraj w trakcie wybudzania :shake: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img222.imageshack.us/img222/3665/imag0007nn7.jpg[/IMG][/URL] Quote
Asia_M Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 Maleńkie biedactwo.... Trzymaj się Fryciu kochana.... Quote
BIANKA1 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Biedna Frycina doopka :placz: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img244.imageshack.us/img244/2384/imag0009wr7.jpg[/IMG][/URL] Quote
Asia_M Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 Jakie ona ma szczęście, że pojawiłaś się w jej życiu. To był chyba ostatni gwizdek, żeby ją stamtad zabrać...:shake: Quote
Recommended Posts