Tola Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Cudne maleństwo:loveu: Niech rośnie zdrowo!!! A jak tam reszta gromadki w taki piekny dzień? Quote
BIANKA1 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Wszyscy mają się dobrze . Pogoda piękna . Miałam prać wykładziny , ale boję się , żeby czarnuchy nie najedli się piany . Zaczekam , może wreszcie znajdą domki . Ciocia Anula obiecała ALLEGRO . Chyba czas Ciociu :lol: Quote
AMIGA Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Aż mi szkoda, że za późno się dowiedziałam, a miałabym zamówienie na buraska - pręguska. Tylko to koniecznie miałby być kotek, a nie kociczka. Ale i tak już musztarda po obiedzie, bo koleżanka ze wsi już spełniła zamówienie:cool1: Quote
BIANKA1 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 AMIGA , ja nie mam buraska :lol: U mnie czarno :cool1: [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img217.imageshack.us/img217/6382/imag0004zj8.jpg[/IMG][/URL] Quote
AMIGA Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 "Czarne czar ma oczy"...... :loveu::loveu::loveu: Quote
BIANKA1 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Niestety Fryciasta większość czasu spędza na wygnaniu . Kociaki wyłażą z uporem maniaka , a Fryta warczy na nie i gania . Nic nie pomaga . Dlatego dla bezpieczeństwa malców , Frycia się wietrzy :oops: Quote
Czaka Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Świeże powietrze jeszcze nikomu nie zaszkodziło :evil_lol: Quote
AMIGA Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Witamy w czarny poranek. Dopiero teraz zobaczyłam - koty karmisz ptasim mleczkiem???? Ze koty polują na ptaszki,to wiedziałam, ale żeby ptasie mleczko też stanowiło dla nich smaczny kąsek??? :evil_lol: Quote
Czaka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 U Bianki jest tak cudownie, że nawet ptasiego mleka nikomu nie brakuje :diabloti: Quote
BIANKA1 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 U nas jakoś tak ciemno . Chyba jesień :shake: Szkoda :placz: Fryciasta ciągle się wietrzy , a kociaki przykryte siatką . Nareszcie trochę spokoju .:lol: Quote
BIANKA1 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Byłam zaszczepić Rokusia . Przy okazji go zważyłam . 52 kg :shake: Ale za to ani śladu kamienia nazębnego :evil_lol: Moja myszka maleńka . [URL=http://imageshack.us][IMG]http://img337.imageshack.us/img337/228/imag0016aa9.jpg[/IMG][/URL] Quote
Czaka Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Jego nawet trudno nazwać szczurkiem!!! :diabloti: Ciekawa jestem na kim on sobie czyści swój kamień nazębny ? :evil_lol: Quote
quasimodo Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 [quote name='BIANKA1']Byłam zaszczepić Rokusia . Przy okazji go zważyłam . 52 kg :shake: Moja myszka maleńka . [/quote] Fajna myszka - prawie 10 kg więcej niż Kasia :evil_lol: Najserdeczniejsze pozdrowienia dla Wszystkich! Żeby tylko Frycia łaskawie dała się sprowadzić do domu przed zimą... Quote
AMIGA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Oj to rzeczywiscie maleństwo :diabloti: Witam, witam sforkę, korzystam że jeszcze nie ma szefowej i wdarłam się do netu, bo w domu nie miałam połączenia :shake: Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Frytka ostatnio miała 2 tragiczne przygody :cool1: przygoda pierwsza : Szliśmy sobie jak co rano na spacer . Wszystkie psy są razem związane smyczami . Nagle przez płot przeskoczył ONek i rzucił się na nas . Roki tak szarpną , że rozerwał smycz i pogonił ONka . Ale niestety smycz pękła w takim miejscu , ze mnie w ręce został Puniek. Roki natomiast gonił z uczepiąną Kropką i Frytką . Kropka nadążała , ale Frytka rypneła jak długa i była ciągnięta na smyczy po ulicy . ONek przeskoczył ogrodzenie do domu i Roki go nie dorwał , bo Frycia zalkinowała się pod zderzakiem zaparkowanego auta . W końcu ich dogoniłam , ale miałam problem z wyjęciem zaklinowanej Frytki . Pociągną ją Roki i wyskoczyła jak korek z butelki . Nic jej się nie stało . Ucierpiała jej duma . Otrzepała się , i poszliśmy na spacer . Przygoda druga . Całe pole przez które przechodzimy do lasu jest przekopane . Zbroją teren pod nowe osiedle . Dlatego musimy codziennie rano szukać nowej drogi do lasu .Pole od lat nie było koszone , więc jest zarośnięte niemiłosiernie . Muszę znajdować " sarnie ścieżki " , żeby się przedostać . A Frytka chodzi na pamięć . Skoro tędy chodziła , to przejdzie znowu choćby po trupach . No i się zgubiła :shake: Jak zobaczyła , że jest sama , to podniosła taki lament , że myślałam że jej nogę urwało :cool1: Zawołałam ją , no i się znalazła :lol: Quote
quasimodo Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Jakie tragiczne przeżycia... Ale jakoś sie juz pozbierała psychicznie nasza foka? To strasznie fajnie, że podniosła alarm, gdy się zgubiła - to znaczy, że wie, że jest czyjaś i ma swój dom... Quote
AMIGA Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Biedna Fryciasta!!! W westernie mogłaby występować - ciągnięta przez "konia". A tu sie przydała jej figurka, bo przynajmniej sie nie poobijała (wiem coś na ten temat z autopsji ;):cool3:) Quote
Hala Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Przygody może i tragiczne, jednak ja uśmiałąm się niesamowicie. MOja wyobraźnia podziałała. Quote
weszka Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Wpadam od czasu do czasu i czytam z przyjemnością. A dziś też napiszę, że cieszę się że tu jak zwykle fajnie, wesoło i domowa atmosfera :) Roki to kawał chłopa! I dobrze, ktoś musi robić dobre wrażenie i bronić stada ;) Quote
fizia Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Ja też podglądam co u Fryteczki i podobnie jak Hala muszę przyznać, że mnie te tragiczne wypadki okropnie rozśmieszyły...dobrze, że Frytka tego nie może przeczytać:) Quote
Tola Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Mnie tez szkoda Fryci, ale zaśmiewałam sie głosno, jak czytałam te przygody:evil_lol: Najwazniejsz ż Frycia wie, co trzeba robic zeby zaskutkowało. Mądra dziewczynka:p Kolejna histeryczka w rodzinie dogomaniackiej:evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Takie traumatyczne przeżycia , a Cioteczki sie śmieją ze spaślaka :shake: Właśnie wróciłam z ostatnią turą do szczepienia Puniek ----prawie 12 kg. Kropka 6kg . Z ALLEGRO , które zrobiła kochana Anula dla kociaków , mam dwa zamówione . Chłopak i dziewczynka . I cieszę się i..............smutno mi :cool1: Quote
Tola Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Smutne sa rozstania, a zwłaszcza wtedy, gdy było sie mamcia dla maluszków... Przed chwila TZ zasmiewał sie z przygód Fryci. Po przeczytaiu pytał, ktora to Frycia, bo mu sie jeszcze mieszają Bianko te Twoje zwierzaki:evil_lol: Quote
BIANKA1 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 [quote name='martaa2']Smutne sa rozstania, a zwłaszcza wtedy, gdy było sie mamcia dla maluszków... Przed chwila TZ zasmiewał sie z przygód Fryci. Po przeczytaiu pytał, ktora to Frycia, bo mu sie jeszcze mieszają Bianko te Twoje zwierzaki:evil_lol:[/quote] Mnie samej się czase mieszają :cool3: Jedno kocie pojechało :cool1: Quote
anula1959 Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 [quote name='BIANKA1']Takie traumatyczne przeżycia , a Cioteczki sie śmieją ze spaślaka :shake: Właśnie wróciłam z ostatnią turą do szczepienia Puniek ----prawie 12 kg. Kropka 6kg . Z ALLEGRO , które zrobiła kochana Anula dla kociaków , mam dwa zamówione . Chłopak i dziewczynka . I cieszę się i..............smutno mi :cool1:[/quote] Ciocia , cieszę się , że jest odzew z allegro, nie smuć się , znając Twoje szczęście to następna partia kociąt ściągnie do Ciebie niebawem;). A przygody Fryciastej........., no nie mogłam się powstrzymać od śmiechu , moja wyobraźnia też podziałała :evil_lol:. Dobrze , że nic jej się nie stało! Quote
Recommended Posts