Vasco Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Od soboty ją widzę, nie umiem pomóc. [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/2777/5ab94eedb943145dmed.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/2777/1b9258d728aa3992med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images8.fotosik.pl/2777/a681d627937af0fcmed.jpg[/IMG][/URL] Sunia do ludzi ufna, ciężko wstaje, raczej ma swoje lata. Zdjęcia mam tylko takie, coś w aparacie kolory uciekły. Na chwilę obecną najbardziej potrzebne jest dla niej miejsce, w którym by była bezpieczna. Quote
Vasco Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Ona się stamtąd nie rusza. Leży pod sklepem mięsnym, ma wystawioną wodę, ludzie jeść dają, ale ile tak wytrzyma? W końcu komuś zacznie przeszkadzać. Prosiłam panie z mięsnego, by popytały, czy ktoś nie udostępniłby jej miejsca w ogródku chociaż. O karmę i weta będę się martwić najwyżej. Strasznie mi jej żal. W dodatku w Zielonce suczki są na swoistym celowniku UM :( Quote
Kinia1984 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Vasco ona taka biszkoptowa prawda...bo jesli tak to widzialam ją...puszczałam ja na pasach... Quote
Vasco Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Tak Kinia, ona biało - biszkoptowa jest. Ty ja przepuściłaś, miała szczęście. Dziś rano przy samym wjeździe leżała. Boję się, że w końcu zostanie potrącona. Macie jakieś pomysły, gdzie może być wolne miejsce w hoteliku? Quote
Vasco Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Trochę PW powysyłałam. Narazie z pracy więcej nie dam rady. Quote
Vasco Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Przed chwilą miałam telefon, że sunię zabrało miasto :( tylko dokąd.... Quote
Kinia1984 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 czyli fundacja Maja...kurde no... Quote
Vasco Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Tak i nawet nie umieli/chcieli powiedzieć dokąd :diabloti: Quote
Vasco Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Boję się, że jednak wiedzą, tylko to miejsce medialnie napiętnowane, więc mówić nie chcą. Tak mi cholernie źle, że nie zdążyłam........ Quote
EVA2406 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 A Zielonka ma podpisaną umowę z Mają? Jeśli zabrali ją tam to uda się wyciągnąć. Gorzej jak to hycel to pewnie igła, bo starsza ...........:( Quote
Elwira1992 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 jestem tak jak wyżej fundacja Maja działa na terenie w Zielonce trza by było zadzwonić czy dadzą ja zabrać bo sunia starsza teraz już zimne nocki są ciężko wstaję czyżby miała jakieś problemy np. ze stawami ? Quote
Vasco Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Jest pod opieką Fundacji Maja. Dziś ma mieć sterylkę, po której na 10 dni pojedzie do hoteliku. Potem nie wiadomo, gdzie będzie. Quote
Elwira1992 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 okej najważniejsze że będzie miała dach nad głową i jedzonko ... pewnie wszelkie info będzie w fundacji o suni Quote
EVA2406 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 [quote name='Vasco']Jest pod opieką Fundacji Maja. Dziś ma mieć sterylkę, po której na 10 dni pojedzie do hoteliku. Potem nie wiadomo, gdzie będzie.[/QUOTE] Starszej suni powinni najpierw zrobić badania, a potem dopiero sterylkę. Quote
Vasco Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 [quote name='EVA2406']Starszej suni powinni najpierw zrobić badania, a potem dopiero sterylkę.[/QUOTE] Wczoraj "nie było czasu" na oszacowanie wieku. Może ona tylko taka zabiedzona, nie stara. Nie wiem.... mam nadzieję, że dziś ją wet obejrzy przed cięciem. Niestety, w Fundacji psów multum, kontakt w sprawie adopcji specyficzny, a co do dachu nad głową i pełnej miski, też różnie bywa. Brak środków, miejsca. Ehh, długo by pisać. Quote
EVA2406 Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Trochę znam sytuację :( A gdzie będzie ta sterylka? Jak tylko będzie wiadomo coś o wieku suni i będzie jakieś fajne zdjęcie trzeba ruszać z ogłoszeniami, bo 10 dni szybko minie........i co dalej........... Quote
Vasco Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 Nie wiem, gdzie sterylka. Potem sunia ma być w hotelu w Wawrze u dr Majki. Postaram się pojechać i zrobić zdjęcia. Ogłoszenia będzie miała z kontaktem na mnie. Teraz tylko tyle mogę już dla niej zrobić. Quote
paros Posted September 22, 2011 Posted September 22, 2011 Vasco jestem, w fundacji Maja nie dzieje się dobrze, brakuje karmy i nie ma finansów. Zmienił się burmistrz i idzie "nowe"....... Quote
Vasco Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 [quote name='paros']Vasco jestem, w fundacji Maja nie dzieje się dobrze, brakuje karmy i nie ma finansów. Zmienił się burmistrz i idzie "nowe".......[/QUOTE] Prosiłam p. Joannę, by suni nie zabierała. Miałam dograne miejsce w hoteliku od tego weekendu, a wcześniej miała ją znajoma na podwórku przetrzymać. Niestety, nic to nie dało. Spóźniłam się o 1 dzień... Po co jej kolejny pies w tak nieciekawej sytuacji? Ehh, szukanie domu dla tej suni na pewno łatwe nie będzie, szczególnie, że teraz nie da się ominąć obostrzeń warunków adopcji stawianych przez fundację. A jak pomyślę, w jakich warunkach bida będzie czekać, chce mi się wyć.... Quote
beka Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 [quote name='Vasco']Prosiłam p. Joannę, by suni nie zabierała. Miałam dograne miejsce w hoteliku od tego weekendu, a wcześniej miała ją znajoma na podwórku przetrzymać. Niestety, nic to nie dało. Spóźniłam się o 1 dzień... Po co jej kolejny pies w tak nieciekawej sytuacji? Ehh, szukanie domu dla tej suni na pewno łatwe nie będzie, szczególnie, że teraz nie da się ominąć obostrzeń warunków adopcji stawianych przez fundację. A jak pomyślę, w jakich warunkach bida będzie czekać, chce mi się wyć....[/QUOTE] My sle że jeśli bediesz chciała ja wziac do hotelu, to p. Joaana sie zgodzi. Ona raczej nie ma miejsc na nowe psy. Quote
Recommended Posts