Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Eee, tam, aureola..Fryzure mi psuje..Pol moge oddac :-) :-)
Skrzydelka mi wystarcza
No, dobra - ze dwa piora tez moge oddac :-)
Moze i inni naucza sie latac
M.

Edited by MalgosMalgos
Posted

Prosiłam AgaG, aby wszystkie pisma, które wysyłała do urzędów w sprawie wywózek polskich psów poza granice naszego kraju, przesłała do wiadomości do NIK.
AgaG nie pisuje tu często, ale mam nadzieję, że pisma do NIK przesłała.

Posted

[quote name='Odi']Prosiłam AgaG, aby wszystkie pisma, które wysyłała do urzędów w sprawie wywózek polskich psów poza granice naszego kraju, przesłała do wiadomości do NIK.
AgaG nie pisuje tu często, ale mam nadzieję, że pisma do NIK przesłała.[/QUOTE]

Tak Odi, pisma poszły wraz z odpowiednią skargą.

Posted

[quote name='Leila52']Czytam ta pisanine tych popapranch emigrantek w osobach Ada jeje,xxx52 i MalgosMalgos i uwazam ze nie macie absolutnie powodu sie uskarzac ze Alexa77 nazywa was cholota i motlochem.To sa bardzo lagodne slowa w stosunku do takiego elementu jak wy.Same soba nic nie reprezentujecie, oprocz zebractwa gdzie sie da, naganiania niemieckim handlarom Polskich psow na sprzedaz i pisania glupot ktore tylko osoby na takim poziomie umyslowym jak wy moga wyprodukowac.Nie wiem z jakiego powodu pouciekalyscie z Polski ale to szczescie dla Polski nieszczescie dla Niemiec. Zajmujecie sie procederem sprzedawania Polskich psich biedakow za granice, a ze znajomosci tematu moge stwierdzic ze do takiego towarzystwa naleza tylko odpady spoleczne ktore zyja na granicy egzystencji i w tym wzgledzie przyznaje pelna racje Alexsie77 ktora bardzo lagodnie nazywa was motlochem handlujacym psim zyciem.Ja mam sporo ordynarnych okreslen w zapasie zeby was nazwac ale niestety musze sie wstrzymac bo to jest forum otwarte i czytaja go tez nieletni.Zamiast oceniac pomoc dla Polskich psow udzielana przez ludzi z zagranicy moze byscie tak same zaczely pomagac nie czekajac na datki z zebractwa?[/QUOTE]
A ja czytam wpisy takiej narkomanki jak ty z duzym spokojem, dlaczego ja wyemigrowalm z Polski to jest moja sprawa, pewnie tak samo jest z twoja emigracja. Z reguly tak bywa ze pod latarnia najciemniej, a kazdy przestepca wszelkimi sposobami stara sie odwiezc podejrzenia od siebie. Poniewaz nie jestem osoba uzalezniona wiec moj dochd mi wystarcza, natomiast osobom uzaleznionym kasy zawsze brak. Z tego miejsca napisze ze dla wywozenia psow w celach handlowych pasuje mi calkowicie twoja persona.

Posted

Wasze wpisy na tym watku potwierdzaja tylko to co o was pisze Leila52.Prymitywne i ograniczone kolko handlujace schroniskowymi biedami za ktorymi nikt nie stoi i nie obroni przed taka holota ktora za pare groszy sprzeda obojetnie komu i obojetnie jak chorego psa ze schroniska w Polsce. Cale szczescie ze ludzie w Polsce zaczynaja miec obraz waszej tak zwanej harytatywno-handlowej dzialalnosci i utworzony zostal ten watek, zeby kazdy kto posiada jakie kolwiek informacje na wasz temat mogl je tu oglaszac i dlatego wasze beznadziejne wypociny i wrzaskliwe wpisy nic tu nie pomoga.Wszyscy jak jeden beda sie starac zeby zaden bezdomny pies nie zostal wiecej wyslany na poniewierke ktora jest 100% gorsza od kazdego schroniska.Dlatego zaluzcie sobie watek pod tytulem "Skrzywdzone i niezrozumiane oprozniaczki Polskich schronisk" i tam wypisujcie swoje wypociny ,tam bedziecie wsrod swoich.

Posted (edited)

a nadęta xxxx52
nadal nie odpowiedziała na zadane pytanie
co dzieje się z sunią z beczki,gdzie jest ,nie zamieściła tez jej zdjęcia w otoczeniu nowych właścicieli...
cisza
za to skupia całą swoją energie w chlustaniu nienawiścią
czy człowiek ,którego stać na taką nienawiśc do innego człowieka jest w stanie kochać zwierzęta?
na pewno nie!
a działania pozorujące miłośc do zwierząt w postaci krótkotrwałych akcji/karma ,sterylka /
są niczym w porównaniu z oddawaniem zabranych przez siebie/i swoich ludzi / z różnych miejsc w Polsce,psów w nieznane....

Edited by holmina
Posted

Handel bezdomnymi biedakami niewiele ma wspolnego z miloscia do zwierzat.To co one wypisuja nie jest brane przez nikogo na powaznie i nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.

Posted

[quote name='Ada-jeje']A ja czytam wpisy takiej narkomanki jak ty [/QUOTE]

że co????
Ada, nie wiem czy to jakieś osobiste rozgrywki między Tobą a Leilą, ale jestem z lekka zniesmaczona.

Posted

A ja dodam jeszcze tylko, że sądząc po tonie wypowiedzi pań opisanych poniżej przez Alexę i Holminę brakuje paniom adrenaliny. Przecież wiadomo, że słowo "akcja" daje tego kopa. Akcja!!! Wszystko się może zdarzyć. Jedziemy, już, działamy, poszło!!!A jakie opowieści można snuć potem. I wiesz, my tu, a oni... no to my tak, a oni tak. O rany! Już wiem, skąd to znam. W mojej pracy z trudną młodzieżą nauczyłam się, co to znaczy "chodzić na ustawkę". Tak, to są własnie te opowieści. Ten ton, ten kop adrenaliny widoczny jeszcze przy opowiadaniu o samym fakcie. Mam zatem propozycję, drogie panie. Umówcie się z kimś na ustawkę, dajcie czadu i nie zawracajcie ludziom głowy opowieściami o waszych akcjach dobroczynnych względem nieszczęsnych zwierzaków, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie uwierzy w waszą bezinteresowność.Tym bardziej, że nie jesteście osobami nieznanymi pewnym ludziom. A adrenalinka będzie jak znalazł.

Posted

[quote name='Alexa77']Wasze wpisy na tym watku potwierdzaja tylko to co o was pisze Leila52.Prymitywne i ograniczone kolko handlujace schroniskowymi biedami za ktorymi nikt nie stoi i nie obroni przed taka holota ktora za pare groszy sprzeda obojetnie komu i obojetnie jak chorego psa ze schroniska w Polsce. Cale szczescie ze ludzie w Polsce zaczynaja miec obraz waszej tak zwanej harytatywno-handlowej dzialalnosci i utworzony zostal ten watek, zeby kazdy kto posiada jakie kolwiek informacje na wasz temat mogl je tu oglaszac i dlatego wasze beznadziejne wypociny i wrzaskliwe wpisy nic tu nie pomoga.Wszyscy jak jeden beda sie starac zeby zaden bezdomny pies nie zostal wiecej wyslany na poniewierke ktora jest 100% gorsza od kazdego schroniska.Dlatego zaluzcie sobie watek pod tytulem "Skrzywdzone i niezrozumiane oprozniaczki Polskich schronisk" i tam wypisujcie swoje wypociny ,tam bedziecie wsrod swoich.[/QUOTE]
a kto mi zabroni pisac takie same kalumnie o tobie, obrazac cie nazywac cie handlara, cholota, osoba zarabiajaca na biednych zwierzetach? Nikt a juz zwlaszcza takie zera ktore osiagnely dno bo nizej juz upasc sie nie da. Po co mi nowy watek zakladac ten jest super, tu mi sie podoba, zaczynam sie dowartosciwywac.

Posted

[quote name='holmina']a nadęta xxxx52
nadal nie odpowiedziała na zadane pytanie
co dzieje się z sunią z beczki,gdzie jest ,nie zamieściła tez jej zdjęcia w otoczeniu nowych właścicieli...
cisza
za to skupia całą swoją energie w chlustaniu nienawiścią
czy człowiek ,którego stać na taką nienawiśc do innego człowieka jest w stanie kochać zwierzęta?
na pewno nie!
a działania pozorujące miłośc do zwierząt w postaci krótkotrwałych akcji/karma ,sterylka /
są niczym w porównaniu z oddawaniem zabranych przez siebie/i swoich ludzi / z różnych miejsc w Polsce,psów w nieznane....[/QUOTE]
sluchaj no nadeta prozna hol mina,czy to byl twoj pies ,jezeli tak powinnas odpowiadac za znecanie sie nad zwierzetami
hol mina cos wiesz ale nie wiesz nic NIC!!!!!!!!!
po drugie hol mina zwroc sie do osoby co prosila o pomoc dla tej suczki
po trzecie zwroc sie do osob z org.prozwierzecej co uratowaly suczke
po czwarte skontaktuj sie z osoba -org .prozwierzecej co ta suczke przejela

Po piate gdzie ty bylas kiedy pies potrzebowal pomocy?Dlaczego temu psu nie pomoglas ,a teraz tylko gdaczesz
Tez chce wiedziec koniecznie!!!!!!

Posted

[quote name='holmina']to co one wypisują to myślę ,że robią przede wszystkim dla siebie,,,,,chcą poprzez to kretyńskie pisanie poczuc się lepsze....[/QUOTE]
glodnemu chleb na mysli,gdyz piszac te kretynizmy myslisz o sobie holmina

Posted

[quote name='Alexa77']Handel bezdomnymi biedakami niewiele ma wspolnego z miloscia do zwierzat.To co one wypisuja nie jest brane przez nikogo na powaznie i nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia.[/QUOTE]
To po co handlujesz?ach jak mnie ciebie zal!

Posted

[quote name='emilia2280']o matko, nie rozmawiajcie na takim poziomie z tymi z HartzIV i klubu handlu psami. zaden partner do rozmowy.[/QUOTE]
A Ty skad masz takie info ze te to z HartzIV?

Posted (edited)

[quote name='xxxx52']sluchaj no nadeta prozna hol mina,czy to byl twoj pies ,jezeli tak powinnas odpowiadac za znecanie sie nad zwierzetami
hol mina cos wiesz ale nie wiesz nic NIC!!!!!!!!!

,,,,... w tym momencie puszczam ci najobrzydliwszą z możliwych gombrowiczowskich min!!!!

Edited by holmina
Posted

[quote name='Ada-jeje']A Ty skad masz takie info ze te to z HartzIV?[/QUOTE]
ach wiesz ona mysli o tych z tej wyzszej polki ktorym grozi ten hartz!V i nie tylko,dlatego wpadly w panike

Posted

Holmino, o co chodzi z tym psem uratowanym z beczki ?
Czy ma watek na forum ?

Jesli masz znajomosci w Poznaniu z kregu osob zajmujacych sie opieka nad psami i kotami, czy wiesz moze cos nt. okolicznosci wylapywania kotow ktore znikaja bez sladu ? Ktos mi podeslal artykul o tym. M.i. pada stwierdzenie fundacji Irbis ze w Niemczech jest ,,niż demograficzny’ zwierząt domowych". Wprawdzie artykul jest z r. 2005, ale nawet wtedy juz nie mozna bylo mowic o zadnym nizu demogryficznym psow/kotow, kompletna bzdura. Walka z ogromna nadpopulacja kotow wolnozyjacych/dzikich w Niemczech trwa conajmniej dziesiec lat, jesli nie dluzej.
[url]http://media.wp.pl/kat,1022939,wid,7884289,wiadomosc.html?ticaid=1e06f[/url]

Posted

Chcialabym opowowiedziec jedna z wielu strasznych histori losow psow przywozonych do Niemiec przez tak zwane wielbicielki kochajace zwierzeta. Kobieta o nazwisku Gesa K latami obnosila sie wNiemczech ze swoja ogromna miloscia do zwierzat ale w zeszlym roku za ta ogromna milosc i zaangazowanie zostala skazana niestety tylko w zawieszeniu.Na posesji ktora wydzierzawila od znanej z Niemieckiej Telewizji moderatorki Sonji Zietlow wykopano koparkami zwloki duzej ilosci psow.Na podstawie zeznan osob postronnych psy te byly bite i w koncu zamordowane przez kochajaca je Gisele K.Poza tym w Niemieckiej telewizji pokazywano reportaz w jakich strasznch warunkach zyly te zwierzaki, a wszystko to dzialo sie za wiedza urzedu weterynaryjnego ktory nie stwierdzil na posesji wynajmowanej przez Gese K zadnych wykroczen przciwko ochronie zwierzat.Gesa K byla tak zwanym DT dla wielu psich biedakow ktore przywleczone do Niemiec czekaly na lepszy los.Niestety dom tymczysowy u tej baby byl dla wielu ostatnia stacja przed smiercia.Takich przypadkow jest w Niemczech nie malo tylko bardzo rzadko trafiaja one na forum publiczne, bo ochrona zwierzat w Niemczech niewielu sie interesuje i urzedy zeby oszczedzic pieniadze ktorych i tak nie maja na stworzenie godziwych warunkow dla zwierzat bardzo czesto udaja ze nic nie widza.Ten przypadek jeden z wielu trafil do telewizji niemieckiej dlatego ze Sonja Zietlow i jej maz to bardzo znane osob w Niemczech.Nie chce myslec ile jest takich przypadkow o ktorych nikt nie pisze.