Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='xxxx52']a co kupilas dla niej bude w prezencie i chcialas ja zwolnic z lancucha,a teraz placzesz?
ojej ,to zapytaj sie tych co ja uratowali zerwali jej lanchuch i dali jej dom ,nie metalowa beczke.na drugi raz musisz sie pospieszc.rozejzyj sie wkolo twojej osi, napewno nie jedna beczke i bude i psa na lancuchu znajdziesz ,zeby uratowac.spiesz sie zeby nie bylo za pozno![/QUOTE]

[quote name='holmina']co to jest?

barwny opis ,pośredniego przyznania sie do znajomości tematu.
ja prosiłam o konkretna odpowiedż
co się stało z sunia z beczki,,,czy mam wymieniać tez inne psy?????
jeżeli organizuje się zabranie /przez swoich z pośredników/
psa od martaipieski,zabiera się go,gdzieś... to takie trudne ?napisac gdzie jest,jak mu się wiedzie i dołączyć zdjęcia?????
zamiast barwnych opisów rodem z telenoweli

No właśnie pytam tą co jak barwnie opisuje zerwała łańcuch/widzę,że znasz szczegóły!ja nie wiedziałam ,że była to metalowa beczka!/
czyżby martaipieski udzieliła mi wiecej informacji?niz ty?orgaznizatorka akcji?[/QUOTE]
Holmina a co ma Ci xxxx52 odpowiedziec?
Gdyby napisała prawdę,
której byc moze nawet nie zna
to by sie działo dopiero.
Ale może malgosmalgos wejdzie
i pochwali xxxx52 za sunię z beczki.

Posted

no wiesz ja moge tu wymieniac i wymieniać,,,sunia z beczki to na początek,
jeśli xxxx52 jest aniołem ratującym psy,aniołem zrywającym łańcuchy itp....
to anielskośc zobowiązuje
przynajmniej do mówienia
prawdy
......czekam
na odpowiedz! i zjęcia szczęśliwej suni na kanapie wśród kochających opiekunów
skoro ktoś tak ignoruje rozmówce jak poczyniła to xxxx52 to musi miec ku temu podstawy/czyste sumienie/
a w tym wypadku są to tylko konkretne dowody
info i zdjęcia

Posted

[quote name='holmina']no wiesz ja moge tu wymieniac i wymieniać,,,sunia z beczki to na początek,
jeśli xxxx52 jest aniołem ratującym psy,aniołem zrywającym łańcuchy itp....
to anielskośc zobowiązuje
przynajmniej do mówienia
prawdy
......czekam
na odpowiedz! i zjęcia szczęśliwej suni na kanapie wśród kochających opiekunów
skoro ktoś tak ignoruje rozmówce jak poczyniła to xxxx52 to musi miec ku temu podstawy/czyste sumienie/
a w tym wypadku są to tylko konkretne dowody
info i zdjęcia[/QUOTE]
Tak, zdjcia na kanapie
Juz Fundacja mrunio obiecywała zdjęcia
wywiezionych 70 psów z Klembowa.
Jakoś ciągle zdjęć nie ma'
a pani mruniowa ciągle bardzo zajęta.
To nie na moje nerwy,
ale mam nadzieję,ze do czasu
Coraz więcej osób "wpływowych"
interesuje sie tym tematem
i zbiera materiały,
Moze w końcu się kiedys doczekamy
tej prawdy na która czekamy
chociaz nie ejstem pewna
czy będe umiała tą prawdę udźwignąć.

Posted (edited)

zmieniam tekst bo wyraziłam sie niejasno
mam taką propozycje
skoro anioły -anielskie wywożą psy ,twierdzą,że do wspaniałych domów a nie udowadniają tego
mam taki pomysł
poprosic rodzinke swoja prywatna ,znajomych /wśród Polonii/ i w wiadomych miastach niech popytaja ,rozejrzą się,,,jak im sie uda dotrzeć do naszych psów w owych wspaniałych domach -niech porobią zdjęcia i nam przyślą
....
ja poczyniłam takie kroki,,,,,,,/Niemcy,Austria,Szwajcaria,Norwegia/

Edited by holmina
Posted

[quote name='holmina']no to piszmy do nich !do skutku!
w sumie można im wysłac kilka zdjęć tych psów /z obecnego miejsca pobytu,wystarczy dobrze poprosić rodzinke i dogomańiaczki ,żeby powęszyły w kilku miastach,,,,jest też porządna Polonia!zrobiły dokumentacje,zdjęcia i wtedy będzie juz inna rozmowa
skoro same nie chcą odpowiedzieć na nasze prośby![/QUOTE]

Do kogo chcesz pisac ?
Masz imiona, nazwiska , adresy ?

Posted

[quote name='wellington']Do kogo chcesz pisac ?
Masz imiona, nazwiska , adresy ?[/QUOTE]
No wiec wlasnie
wszystko objete jest tajemnica
bo oczywiscie ochron danych osobwych
a rodzina sobie nie zyczy sie ujawniać
Stara spiewka!

Posted

[url]www.dogomania.pl/threads/207015-Staruszek-Lucky-ju%C5%BC-w-domku-u-pani-Ilony[/url]

[url]www.dogomania.pl/threads/178270-HAPPY-END!-Frania-ju%C5%BC-w-domku!/page34[/url]

Ciekawe watki, polecam !

Posted

ja poprawiłam treśc tego wpisu,poprawka jest bardziej czytelna

pisać to myślałam,że można do szefostwa Klembowa!
pisac też możemy do tvn 24 kontakt,może pomogą przecież to jest problem ogólnopolski,dziennikarze
lubią potropić,,,może akurat?

Posted

[quote name='holmina']ja poprawiłam treśc tego wpisu,poprawka jest bardziej czytelna

pisać to myślałam,że można do szefostwa Klembowa!
pisac też możemy do tvn 24 kontakt,może pomogą przecież to jest problem ogólnopolski,dziennikarze
lubią potropić,,,może akurat?[/QUOTE]

Jaki problem ?
Przeciez nawet najwyzsza instancja weterynaryjna w Polsce popiera te pomoc dla przepelnionych schronisk. Przeczytaj jego pismo w tej sprawie, jest zeskanowane na tym watku.

Posted (edited)

to wiem akurat
ale może uderzyć do polityków i mediów,,,,
i udowodnic ,że wywózki to nie rozwiązanie sprawy!a niehumanitarne działanie sprzyjające obrzydliwemu handlowi!

jakby przedstawić dowody ,gdzie te psy trafiają,to pewnie by sie problem pojawił
więc trzeba nam takie dowody znależc,zgromadzic ,opisac dac prawnikowi i do boju
bo rozmowy z anielskimi -aniołami ,nie maja sensu,,,,,

ps
nie jestem wrogiem miedzynarodowych adopcji!!!do dobrych domów na kanapy!jestem wrogiem wywózek psów w nieznane!

Edited by holmina
Posted

[quote name='holmina']to wiem akurat
ale może uderzyć do polityków i mediów,,,,
i udowodnic ,że wywózki to nie rozwiązanie sprawy!a niehumanitarne działanie sprzyjające obrzydliwemu handlowi!

jakby przedstawić dowody ,gdzie te psy trafiają,to pewnie by sie problem pojawił
więc trzeba nam takie dowody znależc,zgromadzic ,opisac dac prawnikowi i do boju
bo rozmowy z anielskimi -aniołami ,nie maja sensu,,,,,

ps
nie jestem wrogiem miedzynarodowych adopcji!!!do dobrych domów na kanapy!jestem wrogiem wywózek psów w nieznane![/QUOTE]Tak. Potrzebne "tylko" dowody.
Wele osob i instytucji jest już zainteresowanych tematem wywozek
pora zbierać dowody.

Posted

no właśnie......"tylko"
ale handlarzy jest mniej, niz ludzi którym żal jest tych biednych psów ,,,,,i tu jest pewna szansa na przechytrzenie tej zachłannej na kase po psich trupach sfory....

Posted

Tak duzo jest dowodow na to ze po psach wywozonych z Polski ginie slad z chwila kiedy przekrocza granice, a mimo to niektorzy dalej wierza ze wysylaja psy do raju.Najgorsze jest to ze w tym calym procederze biora udzial roznego rodzaju emigrantki z Polski ktorym w kraju sie nie powiodlo i wyglada na to ze za granica tez nie bardzo. Bo gdyby bylo inaczej to pomagaly by psom na miejscu a nie sprzedawaly te biedy obojetnie komu i obojetnie do jakiego celu.Wiekszosc tych psow po przyjezdzie do Niemiec laduje w takich warunkach ktore nie wiele roznia sie od schroniskowych.W tych dziurach czekaja z nadzieja na lepszy los.Tysiace psow zwozone sa z Polski do Niemiec mimo ze schroniska niemieckie sa pelne po brzegi.Nietrudno jest odpowiedziec sobie na pytanie po co handlarski motloch sciaga roznymi sposobami takie masy psow do Niemiec, przy takich ilosciach nie moze byc mowy o normalnych adopcjach.

Posted

[quote name='holmina']no tak ale na to potrzebne sa konkretne dowody!
zdjęcia ,opisane,filmy ,świadkowie
wtedy można działac[/QUOTE]
Działania juz trwają.
Więc handary mogą już drżeć

Posted

"Kölner Modell"
[FONT=Arial][SIZE=2]Psy i koty, które były poddawane badaniom laboratoryjnym, po jakimś czasie są oddawane do schroniska w Wermelskirchen. Schronisko to prowadzi akcję adopcyjną i szuka dla nich domów.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Inicjatywa oddawania "wysłużonych" zwierząt do adopcji do domów prywatnych powstała w Kolonii wiele lat temu.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Na zwierzętach tych były testowane głównie leki przeciwko chorobom wywoływanym przez pasożyty. Około 70% tych testów jest wymaganych [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]przez urzędy dopuszczające produkt do sprzedaży.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Oto strona schroniska w Wermelskirchen:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][URL]http://www.tierheim-wermelskirchen.de/[/URL][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Fundacja [URL]http://sunnydays-for-animals.de/Tiervermittlung___________/Katzen/Laborkatzen/body_laborkatzen.html[/URL][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]zajmuje się szukaniem domów dla kotów, które ciągle jeszcze znajduja się w laboratoriach, ale jeśli znajdzie sie dom stały, kot może zostać oddany do niego.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]Na zdjęciach widać dokładnie, że są to zwykłe dachowce, a nie specjalnie hodowane do badań zwierzęta.[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Kot Gizmo, po półtora roku przeprowadzania na nim testów w laboratorium, nareszcie w nowym domu:[/SIZE][/FONT]
[URL]http://www.mietzmietz.de/verhalten-von-katzen/79997-das-wesen-einer-laborkatze/[/URL]
Jego kocie przyjaciółki musiały w tym laboratorium spędzic aż 9 lat!!! Były przetrzymywane razem z Gizmem w wyłożonym białymi kafelkami pomieszczeniu.

A oto link do strony firmy Bayer, która także oddaje "wysłuzone" psy do adopcji do prywatnych domów. Są to głównie psy rasy beagle, ale nie tylko.
[URL]http://www.tierversuche.bayer.de/de/koelner-modell.aspx[/URL]

Posted (edited)

[quote name='Lilek']"Kölner Modell"
[FONT=Arial][SIZE=2]Psy i koty, które były poddawane badaniom laboratoryjnym, po jakimś czasie są oddawane do schroniska w Wermelskirchen. Schronisko to prowadzi akcję adopcyjną i szuka dla nich domów.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Inicjatywa oddawania "wysłużonych" zwierząt do adopcji do domów prywatnych powstała w Kolonii wiele lat temu.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Na zwierzętach tych były testowane głównie leki przeciwko chorobom wywoływanym przez pasożyty. Około 70% tych testów jest wymaganych [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial][SIZE=2]przez urzędy dopuszczające produkt do sprzedaży.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Oto strona schroniska w Wermelskirchen:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][URL]http://www.tierheim-wermelskirchen.de/[/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Fundacja [URL]http://sunnydays-for-animals.de/Tiervermittlung___________/Katzen/Laborkatzen/body_laborkatzen.html[/URL][/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]zajmuje się szukaniem domów dla kotów, które ciągle jeszcze znajduja się w laboratoriach, ale jeśli znajdzie sie dom stały, kot może zostać oddany do niego.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]Na zdjęciach widać dokładnie, że są to zwykłe dachowce, a nie specjalnie hodowane do badań zwierzęta.[/B][/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Kot Gizmo, po półtora roku przeprowadzania na nim testów w laboratorium, nareszcie w nowym domu:[/SIZE][/FONT]
[URL]http://www.mietzmietz.de/verhalten-von-katzen/79997-das-wesen-einer-laborkatze/[/URL]
Jego kocie przyjaciółki musiały w tym laboratorium spędzic aż 9 lat!!! Były przetrzymywane razem z Gizmem w wyłożonym białymi kafelkami pomieszczeniu.

A oto link do strony firmy Bayer, która także oddaje "wysłuzone" psy do adopcji do prywatnych domów. Są to głównie psy rasy beagle, ale nie tylko.
[URL]http://www.tierversuche.bayer.de/de/koelner-modell.aspx[/URL][/QUOTE]To oni sie tak oficjalnie do tego przyznają?:(
Na dziś chyba wystarczy mi wrazen
Lilek, podaj mi prosze na PW źródło tych informacji.
Przejrzałam strony/
nie mam już sił:(

Edited by malizna78
Posted

To co naprawde dzieje sie w laboratoriach tego otwarcie nikt nie pokazuje.A poniewaz zgodnie z przepisami do eksperymentow moga byc uzywane psy bezdomne na przyklad takie ze schronisk gdzie schronisko zrzeklo sie praw wlasnosci na rzecz handlarzy to interes kwitnie i dostawy bez ograniczen zapewnione.

Posted

Wiem, że to, co mówię, jest bezlitosne, ale chcę zwrócić Waszą uwagę na fakt, że do adopcji zostają oddane zwierzęta, które jeszcze się do tej adopcji nadają.Co dzieje się z pozostałymi tysiącami zwierząt "zużywanych" w bardziej drastycznych testach, boję sie myśleć.

PS. Nie dawajcie się wpuścić w "dyskusje" z panią od geografii i innymi takimi. Przecież ich posty (nie tylko na tym wątku) to prawdziwa, najgorszego sortu telenowela. Czytając posty pani od geografii zataczałabym się ze śmiechu, gdyby nie tragedia zwierząt.
Jest bardzo dużo pracy do zrobienia, nie ma sensu tracić sił. Ja sama popełniłam na tym wątku swego czasu ten błąd i wiem, że szkoda nerwów i czasu.

Posted

[quote name='Alexa77']xxx52 dorabia do HarzIV pomagajac asocjalnym handlarom i wywozeniu psow z Polski.[/QUOTE]
Ten wpis ukazuje kim jestes naprawde, i kazdy nastepny [B]ja[/B] bede traktowac jako wymyslone [B]klamstwo.[/B] [B]Obrzydliwość[/B]