Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powtorzenie z wczoraj. Obejrzalam i wiem juz gdzie nie chcialabym mieszkac :puppydog:.
Niby wszystko z tzw. troski o psa ale jakos te na nadmiernie szczesliwe nie wygladaly....

Posted

Sonix, owszem stacja regionalna, ale ma tez czas nadawania w pasmie ogolnopolskim i ponoc jest to wlasnie ogolnopolskie, tak przynajmniej podaje program telewizyjny...
A to pare slow o filmie:

Psie królestwo w Tokio
09.12 sobota 23:45 TVP3
50 min, 2005 Francja
Życie naszych czworonożnych przyjaciół z pewnością stało się lepsze. Projektowanie strojów dla psów czy przygotowywanie dla nich posiłków na zamówienie to ekscesy, które nikogo już nie dziwią. Psy rasy welsh corgi już od IX w. opływały w dostatki na dworze brytyjskiej rodziny królewskiej. W japońskim społeczeństwie, w którym spada liczba przychodzących na świat dzieci, ich rolę zdają się spełniać yorki i pudelki. Pupile mają swoich fryzjerów, projektantów ubranek, producentów zabawek oraz cukierników wypiekających urodzinowe torty.

Posted

osz kurna co za ludzie :crazyeye: a jak już usłyszałam o tej "wypożyczalni psów" :mad: to mnie nieźle zaryło,nie no ten program mnie przeraził,nie rozumiem jak można robić z psa człowieka,chorzy ludzie i biedne psiska...

Posted

No to już było przegięcie.Tak jak napisała Paulinka18 miłość miłością ale bez przesady.Z psa człowieka zrobić się nie da!Ale czego to ludzie nie wymyslą.:stupid: :stupid:

Posted

Jedyne to mnie zaciekawiło w tym programie to masowanie relaksacyjne psów. Ciekawa jestem, czy skutkuje :cool3:

Natomiast najbardziej przeraziła mnie wypożyczalnia psów. Te psy na oszklonej "wystawie" przechodzące z rąk do rąk :shake:

Posted

tez ogladalam ii............ jestem w szoku
ten masaz bul fajny :cool3: :cool3: :cool3:
ale te psy do wypozyczania ehhhhhhhhhhh.........:angryy: :angryy:
widzieliscie jak ta suczka patrzala za swoimi 2 dniowymi wlasciicelamiI?????????:angryy: :angryy:

Posted

Oglądałam. Miłość miłością, ale wszystko ma swoje granice. Zamiast wydawać fortuny na fryzjerów i projektantów dla psów, mogli by włączyć się w jakąś kampanię charytatywną związaną z psami. W Tokio je się psy? Jeżeli tak, to jest to bardzo zdumiewające. Ale chwila, chwila- może jedzą tam tylko brzydkie, niepotrzebne kundelki, a cudowne chichachua, yorki rozpieszczają do potęgi? Boże, jak mnie to denerwuje. A wypożyczalnia psów to już po prostu szczyt wszystkiego. Myślę, że psy odczuwają to tak samo, jak nieudaną adopcję? Siedzą w wypożyczali, ktoś je bierze, potem oddaje, potem bierze go ktoś obcy, potem znowu oddaje- przecież to zwariować idzie! Pies powinien mieć SWOJEGO pana!

Posted

Rybcia-no popatrz nikt na dogomani nie ma pojęcia ,ze pies powinien mieć jednego pana.:D
Pozatym oporacuj nad geografią :) Tokio jestr w Japoni ,a to w Chinach je się psy z tego co kojarzę!

Posted

Pozatym oporacuj nad geografią :smile: Tokio jestr w Japoni ,a to w Chinach je się psy z tego co kojarzę!

Tak zna geografię jak Ty ortografię. O literówkach nie wspomnę.

Posted

Oglądałam i mam takie same odczucia jak Wy. Przesada. Potrzebujące stałego uczucia i uwagi pieski w "wyporzyczalni"... co to za pomysł?! Biedne zwierzaki :-(:angryy:

chichachua

Wybacz Rybc!a, ja nie mam zamiaru się czepiać, ale to moja ukochana rasa, więc muszę poprawić - chihuahua :)

Posted

ewelinabuck napisał(a):
tez ogladalam ii............ jestem w szoku
ten masaz bul fajny :cool3: :cool3: :cool3:
ale te psy do wypozyczania ehhhhhhhhhhh.........:angryy: :angryy:
widzieliscie jak ta suczka patrzala za swoimi 2 dniowymi wlasciicelamiI?????????:angryy: :angryy:

Wprawdzie ja tego nie ogladalam ale z waszych postow widze ze nie za ciekawie bylo wypozyczalnia psow:shock::shocked!:porazka ;/