wilczy zew Posted February 1, 2014 Posted February 1, 2014 [quote name='zerduszko']Jak się odpowiednio zaprawisz, to nie czujesz smrodu moczu :evil_lol:[/QUOTE] :-) :-) .......... Quote
marako Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='malawaszka']ja wiem ja wiem - kosztuje trochę, ale jest wydajny i naprawdę działa - ja tego używam bo inaczej byśmy tu nie wytrzymali... nie maskuje zapachu tylko rozkłada na czynniki pierwsze amoniak - biostalfris [URL]http://germapol.istore.pl/pl,category,183819,bio,stalfris.html[/URL] ja kupuję ten litrowy za 68 zł i wystarcza na dłuugooooo bo to się rozcieńcza 1:10[/QUOTE] Dłuuugo, tzn. ile? Bo ja muszę jeszcze z 1,5 miesiąca myć kilka razy dziennie dół - 50 m2. A wolalabym nie wyskakiwać z prawie 3 stów (240 + kurier). Ale wolę to niż 2 razy płacić za kuriera, jak się okaże, że za mało litr. Quote
Margi Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Kurcze Wilczy już była o tym mowa na kilku wątkach. Dolewasz do wody i zmywasz podłogę. Quote
marako Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='zerduszko']Jak się odpowiednio zaprawisz, to nie czujesz smrodu moczu :evil_lol:[/QUOTE] O mnie mi nie chodzi, gorzej, że goście przyjeżdżają trzeźwi i tacy też odjeżdżają, bo do mnie tylko autem można (a ja też zmotoryzowana, to zaprawiać się nie mogę). Quote
malawaszka Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='marako']Dłuuugo, tzn. ile? Bo ja muszę jeszcze z 1,5 miesiąca myć kilka razy dziennie dół - 50 m2. A wolalabym nie wyskakiwać z prawie 3 stów (240 + kurier). Ale wolę to niż 2 razy płacić za kuriera, jak się okaże, że za mało litr.[/QUOTE] to nie da się porównać bo jednak u mnie lejków jest mniej - ale ten litr wystarcza mi na 4-5 miesięcy Quote
marako Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Dzięki, zaraz zamawiam i to ten 5l, bo Grace raczej też będzie posikiwać w dłuższym okresie czasu. Co prawda wody na mycie codziennie wychodzi 30 litrów, to przy rozcieńczaniu 1:10 dawałoby zużycie 3 litrów koncentratu dziennie. Chyba jakoś inaczej trzeba używać tego, nie do wody na mycie podłogi, ale np. po myciu zwykłą wodą dopiero przemyć podłogę małą ilością wody z tym środkiem. Czy dobrze rozumiem? Quote
malawaszka Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 ja tym spryskuję - tak tam jest podane że do rozpylacza i tym pryskam i zostawiam Quote
marako Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Aaa, to co innego. Ale i tak zamówiłam 5 litrów, bo spryskiwacz będzie chodził na okrągło, 300 razy dziennie. Quote
Margi Posted February 2, 2014 Author Posted February 2, 2014 Marako a ogłoszenia zrobiłaś ? Pewnie nie,ale się nie dziwię,bo ja też bym się nie mogła z nimi rozstać. Quote
marako Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Nie dałam rady - jeżdżenie do Wrocka po Anetę i tam za Oleśnicę po sunię, później dalsze kroki. Zrobienie wybiegu dla szczeniorów, bo z kojca już wyrosły, a muszą być zamykane jak zostają same. Wcześniej zakup linoleum o małej poślizgowości na ten wybieg, no i ciągłe jak nie karmienie, to ścieranie sików i zbieranie kup. Nawet nie tknęłam pracy, a miałam coś dużego terminowego do zrobienia i będę liczyć na to, że w urzędzie nie zauważą, że to jeszcze niegotowe. Po prostu wysiadam z powodu niedoborów snu i przemęczenia, a jednak do ogłoszeń trzeba trochę świeżości - dobre foty, bardzo wyważony tekst, bo konkurencja obserwuje, itp. Miała mnie wesprzeć córka, a okazuje się, że dziś to ja musiałam ją wozić, a ona nie miała czasu mi pomagać. Quote
wilczy zew Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Margi']Kurcze Wilczy już była o tym mowa na kilku wątkach. Dolewasz do wody i zmywasz podłogę.[/QUOTE] To kumam ale dlaczego wódka? Quote
Saththa Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='wilczy zew']Jak bym mieszkala tak blisko,to na piechotę bym poszla. Dlaczego ja tak daleko mieszkam :placz:[/QUOTE] Ty daleko mieszkasz? Ja jakbym przyjechała.. to jakby mnie Honda nie zjadła... to bym im wlazła do kojca i tam się połozyła i przeleżała cały weekend :iloveyou: Fotki sa cudowne, one są cudowne ahhhhhh Quote
Margi Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Honda na pewno by Cię nie zjadła,bo to fajna suczka :loveu:.Wszystkie trzy dziewczyny są fajne i towarzyskie. Quote
wilczy zew Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Saththa']Ty daleko mieszkasz? Ja jakbym przyjechała.. to jakby mnie Honda nie zjadła... to bym im wlazła do kojca i tam się połozyła i przeleżała cały weekend :iloveyou: Fotki sa cudowne, one są cudowne ahhhhhh[/QUOTE] Do Wrocławia mam blizutko :roll: Quote
ulana Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Czy żadna z Was nie może mieszkać gdzieś bliżej Warszawy? Quote
wilczy zew Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='ulana']Czy żadna z Was nie może mieszkać gdzieś bliżej Warszawy?[/QUOTE] Ja mieszkam nie tak daleko :eviltong: Quote
ulana Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='wilczy zew']Ja mieszkam nie tak daleko :eviltong:[/QUOTE] Zwłaszcza piechotą :eviltong: Quote
marako Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Saththa']Ty daleko mieszkasz? Ja jakbym przyjechała.. to jakby mnie Honda nie zjadła... to bym im wlazła do kojca i tam się połozyła i przeleżała cały weekend :iloveyou: [/QUOTE] Honda by Ci podziękowała, ja też (bo jakbyś leżała w kojcu, to 50% sików na Tobie... i nie musiałabym ścierać). A tak serio to najprzyjemniejsze uczucie, jak łażą po Tobie, podgryzają, przytulają się, liżą. Gdyby tylko nie skały tyle... (i nie kupkały). Przed chwilą już spały po kątach, a jak zagoniłam na ich wybieg na noc, to teraz jazgot jak w małpiarni ze stoma wyjcami, koczkodanami, małpiatkami itp.) Bez stoperów nie da się zasnąć. No poszłam do nich na chwilę i polulałam. Już nieco ciszej są. Quote
Saththa Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 jestem na tyle zdesperowana... że moga sikać :multi: Quote
Tekla64 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 ja uzywam ludwika niwelujacego zwierzece zapachy a co do wodki to poza tym ze pomaga usunac zapach moczu to dodana do miesa pomaga szybciej skruszec mu podczas obrobki termicznej no szczyle nie na darmo nazywane sa szczylami ale jakos sie szybko zapomina te czesc pracy przy nich ,pamieta sie ta i owszem ale to tak jak z porodem .... pamiec zostaje ale bol jakis duzo mniejszy, za to pamieta sie jak na ciebie patrza gdy czekaja na zarcie jak tlamsza sie by byc szybciej przy tobie czy misce jak wpadaja do nie jak sie zra i ciebie tyz .... pamieta sie ostrzej te wszytskie fajne rzeczy a robote.... trza wykonac za to nagroda jest wieeelka pikne sa te czarnuszki Quote
malawaszka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='marako']jazgot jak w małpiarni ze stoma wyjcami, koczkodanami, małpiatkami itp.) Bez stoperów nie da się zasnąć. .[/QUOTE] hahaha nagraj :modla: a widziałyście filmik jak buldożek fr. mały chciał wejść na łóżko i ni umiał??? hahah jakie odgłosy :lol: Quote
ania0112 Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 nie widziałysmy... podaj linka. marako nagraj maluszki, plis! Quote
wilczy zew Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='ania0112']nie widziałysmy... podaj linka. marako nagraj maluszki, plis![/QUOTE] Popieram i linka,i nagranie :-) Quote
malawaszka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [url]http://www.youtube.com/watch?v=uaptpBsyVG4[/url] [video=youtube;uaptpBsyVG4]http://www.youtube.com/watch?v=uaptpBsyVG4[/video] Quote
Recommended Posts