Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Agula99']Nie prawda!!! Nam się Lucjanek bardzo podoba i dlatego do niego zaglądamy i kciuki za ślicznego Lucjanka trzymamy!!![/QUOTE]

[B]Agula99 [/B]dziękuję

Posted

[quote name='psi'][B]Agula99 [/B]dziękuję[/QUOTE]
Nie ma za co, przecież to prawdziwa, najprawdziwsza prawda!!! Lucuś jest piękny!!! Lucjanku, nie poddajemy się!! Nigdy!!!!!!

Posted

Dziś rozmawiałam z Panią ze Szwecji bardzo dobre wrażenie wywarła na mnie,dużo czyta o zajmowaniu się ślepym psem bardzo jej zależy na adopcji Lucka gdyż jak to powiedziała to jest piesek w ogromnej potrzebie a Ona takiego właśnie szuka.Dużo mnie pytała o niego co mogłam powiedzieć na jego temat to powiedziałam i miło nasza rozmowa się zakończyła będziemy w kontakcie.Musze dowiedzieć się jak załatwić paszport Luckowi i jak wygląda wjazd psa do Szwecji tzn pani mi powiedziała o pół rocznej kwarantannie ale ja muszę wszystkiego się dowiedzieć by mieć pewność ROZUMIECIE mnie.Będę informowała o przebiegu sprawy ;)

Posted

[quote name='psi']Dziś rozmawiałam z Panią ze Szwecji bardzo dobre wrażenie wywarła na mnie,dużo czyta o zajmowaniu się ślepym psem bardzo jej zależy na adopcji Lucka gdyż jak to powiedziała to jest piesek w ogromnej potrzebie a Ona takiego właśnie szuka.Dużo mnie pytała o niego co mogłam powiedzieć na jego temat to powiedziałam i miło nasza rozmowa się zakończyła będziemy w kontakcie.[B]Musze dowiedzieć się jak załatwić paszport Luckowi i jak wygląda wjazd psa do Szwecji tzn pani mi powiedziała o pół rocznej kwarantannie ale ja muszę wszystkiego się dowiedzieć by mieć pewność [/B]ROZUMIECIE mnie.Będę informowała o przebiegu sprawy ;)[/QUOTE]

Rozumiemy i pochwalamy taką ostrożność :)
A to jest ta Pani, o której pisała monia3a ???
Czyli będzie możliwe sprawdzenie domku ???
Żeby tylko się udało :modla: :modla: :modla:

Posted

Tak to ta sama Pani
W poniedziałek dowiem się co i jak z paszportem dla Lucka i czy istnieje możliwość sprawdzenia domku przez wolontariusza?
Pani bardzo zależy na Lucku i jest bardzo świadoma ewentualnych potencjalnych problemów, po rozmowie wiem,że to nie jest impuls adopcji psa tylko świadoma przemyślana decyzja.Trzymajmy mocno kciuki by wszystko się ułożyło pomyślnie dla Lucusia :)

Posted

[quote name='psi']Tak to ta sama Pani
W poniedziałek dowiem się co i jak z paszportem dla Lucka i czy istnieje możliwość sprawdzenia domku przez wolontariusza?
Pani bardzo zależy na Lucku i jest bardzo świadoma ewentualnych potencjalnych problemów, po rozmowie wiem,że to nie jest impuls adopcji psa tylko świadoma przemyślana decyzja.[B]Trzymajmy mocno kciuki by wszystko się ułożyło pomyślnie dla Lucusia [/B]:)[/QUOTE]

Oj tak, tak :modla: :modla: :modla:

Guest monia3a
Posted

Znacie może kogoś ze Szwecji lub wątki gdzie były adoptowane psy właście do Szwecji??
Ciekawi mnie jak wygląda taka adopcja.

Posted

Pani zrezygnowała z adopcji Lucusia tato Pani,który czasem miał się zająć Luckiem przeraził się jego wielkością :( Rozumiem to i dziękuję,że Pani zadzwoniła i mnie o tym poinformowała.Jakiemuś innemu biedakowi się poszczęści bo Pani nadal myśli o adopcji psa a nie zakupie.
Nadal szukam i się nie poddam w końcu znajdziemy Luckowi domek :)

Posted

[quote name='monia3a']Znacie może kogoś ze Szwecji lub wątki gdzie były adoptowane psy właście do Szwecji??
Ciekawi mnie jak wygląda taka adopcja.[/QUOTE]

Przywóz zwierząt. Właściciel psa lub kota może wwieźć zwierzę do Szwecji pod warunkiem właściwego oznakowania go tatua*żem lub mikrochipem oraz przedstawienia aktualnego paszportu dla zwierzęcia z udokumentowaniem odpowiednich szczepień i badań (szczepienie przeciw wściekliźnie wraz z testami na antyciała, odrobaczenie). Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej Urzędu ds. Rolnictwa i półroczna kwarantanna.

Podobno od 01.01.2012 to się zmieni wystarczy mieć paszport psa,kota i aktualne szczepienia.