Martika&Aischa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Kciuki za domek zaciśnięte....Lucuś ....sio!@@@ do domku ;) Quote
Agula99 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [quote name='Martika@Aischa']Kciuki za domek zaciśnięte....Lucuś ....sio!@@@ do domku ;)[/QUOTE] No właśnie siooooo, już czas na ciebie :) Quote
psi Posted November 24, 2011 Author Posted November 24, 2011 Dziękuję,że zaglądacie i podrzucacie :) Cisza nikt nie dzwoni nie piszę czy nikomu Lucuś się nie podoba :( Quote
DONnka Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Też tego nie rozumiem :shake: Liczyłam, że choć parę propozycji będzie ... Ale nie poddajemy się :) Lucjan na pierwszą :) Quote
Agula99 Posted November 24, 2011 Posted November 24, 2011 Nie prawda!!! Nam się Lucjanek bardzo podoba i dlatego do niego zaglądamy i kciuki za ślicznego Lucjanka trzymamy!!! Quote
psi Posted November 25, 2011 Author Posted November 25, 2011 [quote name='Agula99']Nie prawda!!! Nam się Lucjanek bardzo podoba i dlatego do niego zaglądamy i kciuki za ślicznego Lucjanka trzymamy!!![/QUOTE] [B]Agula99 [/B]dziękuję Quote
Agula99 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 [quote name='psi'][B]Agula99 [/B]dziękuję[/QUOTE] Nie ma za co, przecież to prawdziwa, najprawdziwsza prawda!!! Lucuś jest piękny!!! Lucjanku, nie poddajemy się!! Nigdy!!!!!! Quote
DONnka Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Lucuś na pierwszą :):):) Nie poddajemy się :):):) Quote
Agula99 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 I jeszcze raz wyżej niż na pierwszą!!! :) Quote
psi Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 witam z ran i Pana Lucjana hopsam na pierwszą :) Quote
Agula99 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Lucuś, ruchu u ciebie brak, no to choć ja cię podrzucę na dobry koniec dnia!!! Quote
psi Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 Dziś rozmawiałam z Panią ze Szwecji bardzo dobre wrażenie wywarła na mnie,dużo czyta o zajmowaniu się ślepym psem bardzo jej zależy na adopcji Lucka gdyż jak to powiedziała to jest piesek w ogromnej potrzebie a Ona takiego właśnie szuka.Dużo mnie pytała o niego co mogłam powiedzieć na jego temat to powiedziałam i miło nasza rozmowa się zakończyła będziemy w kontakcie.Musze dowiedzieć się jak załatwić paszport Luckowi i jak wygląda wjazd psa do Szwecji tzn pani mi powiedziała o pół rocznej kwarantannie ale ja muszę wszystkiego się dowiedzieć by mieć pewność ROZUMIECIE mnie.Będę informowała o przebiegu sprawy ;) Quote
Agula99 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Fajne wieści, tylko ta Szwecja taaaak daleko.... Quote
DONnka Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 [quote name='psi']Dziś rozmawiałam z Panią ze Szwecji bardzo dobre wrażenie wywarła na mnie,dużo czyta o zajmowaniu się ślepym psem bardzo jej zależy na adopcji Lucka gdyż jak to powiedziała to jest piesek w ogromnej potrzebie a Ona takiego właśnie szuka.Dużo mnie pytała o niego co mogłam powiedzieć na jego temat to powiedziałam i miło nasza rozmowa się zakończyła będziemy w kontakcie.[B]Musze dowiedzieć się jak załatwić paszport Luckowi i jak wygląda wjazd psa do Szwecji tzn pani mi powiedziała o pół rocznej kwarantannie ale ja muszę wszystkiego się dowiedzieć by mieć pewność [/B]ROZUMIECIE mnie.Będę informowała o przebiegu sprawy ;)[/QUOTE] Rozumiemy i pochwalamy taką ostrożność :) A to jest ta Pani, o której pisała monia3a ??? Czyli będzie możliwe sprawdzenie domku ??? Żeby tylko się udało :modla: :modla: :modla: Quote
psi Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Tak to ta sama Pani W poniedziałek dowiem się co i jak z paszportem dla Lucka i czy istnieje możliwość sprawdzenia domku przez wolontariusza? Pani bardzo zależy na Lucku i jest bardzo świadoma ewentualnych potencjalnych problemów, po rozmowie wiem,że to nie jest impuls adopcji psa tylko świadoma przemyślana decyzja.Trzymajmy mocno kciuki by wszystko się ułożyło pomyślnie dla Lucusia :) Quote
DONnka Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='psi']Tak to ta sama Pani W poniedziałek dowiem się co i jak z paszportem dla Lucka i czy istnieje możliwość sprawdzenia domku przez wolontariusza? Pani bardzo zależy na Lucku i jest bardzo świadoma ewentualnych potencjalnych problemów, po rozmowie wiem,że to nie jest impuls adopcji psa tylko świadoma przemyślana decyzja.[B]Trzymajmy mocno kciuki by wszystko się ułożyło pomyślnie dla Lucusia [/B]:)[/QUOTE] Oj tak, tak :modla: :modla: :modla: Quote
Martika&Aischa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Zaciśnięte:thumbs: Lucuś do domciu!!! Sio !!!! Quote
Guest monia3a Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Znacie może kogoś ze Szwecji lub wątki gdzie były adoptowane psy właście do Szwecji?? Ciekawi mnie jak wygląda taka adopcja. Quote
psi Posted November 28, 2011 Author Posted November 28, 2011 Pani zrezygnowała z adopcji Lucusia tato Pani,który czasem miał się zająć Luckiem przeraził się jego wielkością :( Rozumiem to i dziękuję,że Pani zadzwoniła i mnie o tym poinformowała.Jakiemuś innemu biedakowi się poszczęści bo Pani nadal myśli o adopcji psa a nie zakupie. Nadal szukam i się nie poddam w końcu znajdziemy Luckowi domek :) Quote
Martika&Aischa Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Nie poddajemy się :) Domku pięknego Lucusia odezwij się ;) Quote
psi Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 [quote name='monia3a']Znacie może kogoś ze Szwecji lub wątki gdzie były adoptowane psy właście do Szwecji?? Ciekawi mnie jak wygląda taka adopcja.[/QUOTE] Przywóz zwierząt. Właściciel psa lub kota może wwieźć zwierzę do Szwecji pod warunkiem właściwego oznakowania go tatua*żem lub mikrochipem oraz przedstawienia aktualnego paszportu dla zwierzęcia z udokumentowaniem odpowiednich szczepień i badań (szczepienie przeciw wściekliźnie wraz z testami na antyciała, odrobaczenie). Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej Urzędu ds. Rolnictwa i półroczna kwarantanna. Podobno od 01.01.2012 to się zmieni wystarczy mieć paszport psa,kota i aktualne szczepienia. Quote
Recommended Posts