Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 927
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agula99 napisał(a):
Nie prawda!!! Nam się Lucjanek bardzo podoba i dlatego do niego zaglądamy i kciuki za ślicznego Lucjanka trzymamy!!!

Agula99 dziękuję

Posted

Dziś rozmawiałam z Panią ze Szwecji bardzo dobre wrażenie wywarła na mnie,dużo czyta o zajmowaniu się ślepym psem bardzo jej zależy na adopcji Lucka gdyż jak to powiedziała to jest piesek w ogromnej potrzebie a Ona takiego właśnie szuka.Dużo mnie pytała o niego co mogłam powiedzieć na jego temat to powiedziałam i miło nasza rozmowa się zakończyła będziemy w kontakcie.Musze dowiedzieć się jak załatwić paszport Luckowi i jak wygląda wjazd psa do Szwecji tzn pani mi powiedziała o pół rocznej kwarantannie ale ja muszę wszystkiego się dowiedzieć by mieć pewność ROZUMIECIE mnie.Będę informowała o przebiegu sprawy ;)

Posted

psi napisał(a):
Dziś rozmawiałam z Panią ze Szwecji bardzo dobre wrażenie wywarła na mnie,dużo czyta o zajmowaniu się ślepym psem bardzo jej zależy na adopcji Lucka gdyż jak to powiedziała to jest piesek w ogromnej potrzebie a Ona takiego właśnie szuka.Dużo mnie pytała o niego co mogłam powiedzieć na jego temat to powiedziałam i miło nasza rozmowa się zakończyła będziemy w kontakcie.Musze dowiedzieć się jak załatwić paszport Luckowi i jak wygląda wjazd psa do Szwecji tzn pani mi powiedziała o pół rocznej kwarantannie ale ja muszę wszystkiego się dowiedzieć by mieć pewność ROZUMIECIE mnie.Będę informowała o przebiegu sprawy ;)

Rozumiemy i pochwalamy taką ostrożność :)
A to jest ta Pani, o której pisała monia3a ???
Czyli będzie możliwe sprawdzenie domku ???
Żeby tylko się udało :modla: :modla: :modla:

Posted

Tak to ta sama Pani
W poniedziałek dowiem się co i jak z paszportem dla Lucka i czy istnieje możliwość sprawdzenia domku przez wolontariusza?
Pani bardzo zależy na Lucku i jest bardzo świadoma ewentualnych potencjalnych problemów, po rozmowie wiem,że to nie jest impuls adopcji psa tylko świadoma przemyślana decyzja.Trzymajmy mocno kciuki by wszystko się ułożyło pomyślnie dla Lucusia :)

Posted

psi napisał(a):
Tak to ta sama Pani
W poniedziałek dowiem się co i jak z paszportem dla Lucka i czy istnieje możliwość sprawdzenia domku przez wolontariusza?
Pani bardzo zależy na Lucku i jest bardzo świadoma ewentualnych potencjalnych problemów, po rozmowie wiem,że to nie jest impuls adopcji psa tylko świadoma przemyślana decyzja.Trzymajmy mocno kciuki by wszystko się ułożyło pomyślnie dla Lucusia :)

Oj tak, tak :modla: :modla: :modla:

Guest monia3a
Posted

Znacie może kogoś ze Szwecji lub wątki gdzie były adoptowane psy właście do Szwecji??
Ciekawi mnie jak wygląda taka adopcja.

Posted

Pani zrezygnowała z adopcji Lucusia tato Pani,który czasem miał się zająć Luckiem przeraził się jego wielkością :( Rozumiem to i dziękuję,że Pani zadzwoniła i mnie o tym poinformowała.Jakiemuś innemu biedakowi się poszczęści bo Pani nadal myśli o adopcji psa a nie zakupie.
Nadal szukam i się nie poddam w końcu znajdziemy Luckowi domek :)

Posted

monia3a napisał(a):
Znacie może kogoś ze Szwecji lub wątki gdzie były adoptowane psy właście do Szwecji??
Ciekawi mnie jak wygląda taka adopcja.

Przywóz zwierząt. Właściciel psa lub kota może wwieźć zwierzę do Szwecji pod warunkiem właściwego oznakowania go tatua*żem lub mikrochipem oraz przedstawienia aktualnego paszportu dla zwierzęcia z udokumentowaniem odpowiednich szczepień i badań (szczepienie przeciw wściekliźnie wraz z testami na antyciała, odrobaczenie). Szczegółowe informacje znajdują się na stronie internetowej Urzędu ds. Rolnictwa i półroczna kwarantanna.

Podobno od 01.01.2012 to się zmieni wystarczy mieć paszport psa,kota i aktualne szczepienia.