Jump to content
Dogomania

POWRACAMY Moje Psisko Goldenisko - NERUŚ:))) FOTKI 136str!!!

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neruś sportowiec :multi:

[IMG]http://i133.photobucket.com/albums/q44/kalia2010/IM000812.jpg[/IMG]

a tej jego mamy to bardzo mi szkoda
ludzie to sa zupełnie niepoważni żeby 4 miesiace pożniej sunia juz była w ciązy ................ :shake:

Posted

Ehh dziewczyny mam zła wiadomośc...Neruś ma zapalenie spojówek:( bylismy u weterynarza po witaminy na stawy i przy okazji powiedziałam Pani że Nero od kilku dni ma non stop zaropiałe oczka:( no i niestety to zapalenie...dostalismy kropelki do oczu i antybiotyk...kuracja ma potrwac 10 dni..moje biedne psisko:(

Posted

Dobry wieczór. Ja chyba pierwszy raz u Was (o ile dobrze pamiętam).
I taka przykra wiadomośc. :nerwy: Neruś jest śliczniutki i kochany. :loveu:
Oczywiście big pozdrowionka i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia... :glaszcze:

Posted

[quote name='DiDDlina85']Ehh dziewczyny mam zła wiadomośc...Neruś ma zapalenie spojówek:( bylismy u weterynarza po witaminy na stawy i przy okazji powiedziałam Pani że Nero od kilku dni ma non stop zaropiałe oczka:( no i niestety to zapalenie...dostalismy kropelki do oczu i antybiotyk...kuracja ma potrwac 10 dni..moje biedne psisko:([/quote]

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.:lol: :lol: :lol:

Posted

[quote name='Samturia']yyy a zapalenie spojówek to nie jest ta wstrętna genetyczna choroba oczu? jak nie to mi sie coś poje.... ekhm :P[/QUOTE]

PRZYCZYNY

Zapalenie spojówki może być wywołane przez:

-czynniki alergiczne np. pyłki traw czy drzew, kurz
-substancje o charakterze drażniącym np. alkohol
-bakterie
-wirusy np. tzw. kataru kociego, białaczki kotów (FeLV) czy niedoboru immunologicznego kotów (FIV)
-grzyby
-wady powiek takie jak ich wwinięcie i wywinięcie
inne choroby np. tzw. zespół suchego oka, jaskrę

nie znalazłam nic że to choroba genetyczna:) na szczeście przeczytałam tez że nie jest groźna i można ja dość łatwo wyleczyć:multi:

Posted

[quote name='DiDDlina85']Dlaczego skutki pseudohodowli? Mama Nero była całkowicie zdrowa i silna, to samo ojciec..a to była pierwsza ciaza...czy psu z rodowodem nie przydarzają sie choróbska?[/quote]

Oj przydarzają się i to okropne. Znajomi mieli dobermana. Z rodowodem; I co? Tylko przez pierwsze trzy lata swojego życia nie chorował, a później jak się zaczęło to to końca nie było widac. I żołądek, i jelita, a nawet stawy. Pod koniec życia wcale prawie nie mógł sam chodzic... :placz: Co prawda, pies miał bardzo dobrze, dbali o niego, opiekowali się i w ogóle. Pies żył prawie 11 lat.

Posted

ja tez znam taki przypadek..sasiad mojego chłopaka miał rasowego ONka, ale po kilku latach dopadła go i choroba stawów i choroba psychiczna...nie mogł chodzic pod koniec zycia..wynosili go na spacery a on i tak wracał do domu i robił pod siebie:( starsznie się już meczył i musieli go uspić;(

Posted

[quote name='DiDDlina85']Ehh dziewczyny mam zła wiadomośc...Neruś ma zapalenie spojówek:( bylismy u weterynarza po witaminy na stawy i przy okazji powiedziałam Pani że Nero od kilku dni ma non stop zaropiałe oczka:( no i niestety to zapalenie...dostalismy kropelki do oczu i antybiotyk...kuracja ma potrwac 10 dni..moje biedne psisko:([/quote]
oj biedaczek...
życze powrotu do zdrówka:D:buzi: