Chefrenek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Oj widać, że bardzo lubi śnieg. ps. mężczyzna się z niego robi. Quote
DiDDlina85 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Noo facet z niego pełną gębą:) Quote
ewatr Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Neruś sportowiec :multi: [IMG]http://i133.photobucket.com/albums/q44/kalia2010/IM000812.jpg[/IMG] a tej jego mamy to bardzo mi szkoda ludzie to sa zupełnie niepoważni żeby 4 miesiace pożniej sunia juz była w ciązy ................ :shake: Quote
_ChiQuiTa_ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [IMG]http://i133.photobucket.com/albums/q44/kalia2010/IM000814.jpg[/IMG] O taakk po takim męczącym dniu dobrze zobaczyć takie cudo :loveu: Quote
Paulina_mickey Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='DiDDlina85'] [IMG]http://i133.photobucket.com/albums/q44/kalia2010/IM000811.jpg[/IMG][/quote] jakie świetne ślady:loveu: Quote
DiDDlina85 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Ehh dziewczyny mam zła wiadomośc...Neruś ma zapalenie spojówek:( bylismy u weterynarza po witaminy na stawy i przy okazji powiedziałam Pani że Nero od kilku dni ma non stop zaropiałe oczka:( no i niestety to zapalenie...dostalismy kropelki do oczu i antybiotyk...kuracja ma potrwac 10 dni..moje biedne psisko:( Quote
_ChiQuiTa_ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 JejQ ale wiadomość :( biedaczek.... życzę dużo zdrówka :buzi: Quote
Ewa&kumpel Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Dobry wieczór. Ja chyba pierwszy raz u Was (o ile dobrze pamiętam). I taka przykra wiadomośc. :nerwy: Neruś jest śliczniutki i kochany. :loveu: Oczywiście big pozdrowionka i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia... :glaszcze: Quote
Chefrenek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='DiDDlina85']Ehh dziewczyny mam zła wiadomośc...Neruś ma zapalenie spojówek:( bylismy u weterynarza po witaminy na stawy i przy okazji powiedziałam Pani że Nero od kilku dni ma non stop zaropiałe oczka:( no i niestety to zapalenie...dostalismy kropelki do oczu i antybiotyk...kuracja ma potrwac 10 dni..moje biedne psisko:([/quote] Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.:lol: :lol: :lol: Quote
ewelinabuck Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 jakkkkii slodziaczek:loveu: :loveu: trzymam kciuki za zwalczenie chorobska Quote
DiDDlina85 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Dziekuj pieknie za wszystkie życzenia!!..tez trzymam mocno kciuki za Nerusia!! Ale ogólnie czuje się dobrze..teraz słodko spi, jak zawsze po pobycie u weta i zastrzykach..:) Quote
Samturia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 biedne psisko godenisko :( [color=lightblue]skutki pseudohodowli :(:(:( :geting_angry:[/color] Quote
_ChiQuiTa_ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 No to niech mu się coś fajnego przyśni :) Quote
_ChiQuiTa_ Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='Samturia'] [COLOR=lightblue]skutki pseudohodowli :(:(:( :geting_angry:[/COLOR][/quote] eeeee.... ja nie panimaju :shake: Quote
DiDDlina85 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 Dlaczego skutki pseudohodowli? Mama Nero była całkowicie zdrowa i silna, to samo ojciec..a to była pierwsza ciaza...czy psu z rodowodem nie przydarzają sie choróbska? Quote
cuciola Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 my tez wam zdrowka zyczymy! do twarzy mu ze sniegiem! wpadnijcie do nas,wkleilam troche fotek z dziecinstwa Yoghiego Quote
Samturia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 yyy a zapalenie spojówek to nie jest ta wstrętna genetyczna choroba oczu? jak nie to mi sie coś poje.... ekhm :P Quote
DiDDlina85 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 [quote name='Samturia']yyy a zapalenie spojówek to nie jest ta wstrętna genetyczna choroba oczu? jak nie to mi sie coś poje.... ekhm :P[/QUOTE] PRZYCZYNY Zapalenie spojówki może być wywołane przez: -czynniki alergiczne np. pyłki traw czy drzew, kurz -substancje o charakterze drażniącym np. alkohol -bakterie -wirusy np. tzw. kataru kociego, białaczki kotów (FeLV) czy niedoboru immunologicznego kotów (FIV) -grzyby -wady powiek takie jak ich wwinięcie i wywinięcie inne choroby np. tzw. zespół suchego oka, jaskrę nie znalazłam nic że to choroba genetyczna:) na szczeście przeczytałam tez że nie jest groźna i można ja dość łatwo wyleczyć:multi: Quote
Samturia Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 aja fajnie to jednak coś mi siem nie ten tegez w mózgowiu :P Quote
Ewa&kumpel Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='DiDDlina85']Dlaczego skutki pseudohodowli? Mama Nero była całkowicie zdrowa i silna, to samo ojciec..a to była pierwsza ciaza...czy psu z rodowodem nie przydarzają sie choróbska?[/quote] Oj przydarzają się i to okropne. Znajomi mieli dobermana. Z rodowodem; I co? Tylko przez pierwsze trzy lata swojego życia nie chorował, a później jak się zaczęło to to końca nie było widac. I żołądek, i jelita, a nawet stawy. Pod koniec życia wcale prawie nie mógł sam chodzic... :placz: Co prawda, pies miał bardzo dobrze, dbali o niego, opiekowali się i w ogóle. Pies żył prawie 11 lat. Quote
DiDDlina85 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 ja tez znam taki przypadek..sasiad mojego chłopaka miał rasowego ONka, ale po kilku latach dopadła go i choroba stawów i choroba psychiczna...nie mogł chodzic pod koniec zycia..wynosili go na spacery a on i tak wracał do domu i robił pod siebie:( starsznie się już meczył i musieli go uspić;( Quote
Chefrenek Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 Samturia myślała pewnie o młodzieńczej katarakcie Quote
DiDDlina85 Posted February 1, 2007 Author Posted February 1, 2007 No własnie zakropliłam Neruskowi oczka, jest bardzo spokojny i grzeczny...zawsze jest grzeczny, nawet u weterynarza:) Quote
Paulina_mickey Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [quote name='DiDDlina85']Ehh dziewczyny mam zła wiadomośc...Neruś ma zapalenie spojówek:( bylismy u weterynarza po witaminy na stawy i przy okazji powiedziałam Pani że Nero od kilku dni ma non stop zaropiałe oczka:( no i niestety to zapalenie...dostalismy kropelki do oczu i antybiotyk...kuracja ma potrwac 10 dni..moje biedne psisko:([/quote] oj biedaczek... życze powrotu do zdrówka:D:buzi: Quote
arystokratka Posted February 1, 2007 Posted February 1, 2007 [QUOTE] Neruś ma zapalenie spojówek:-( [/QUOTE] [U]Didlinko współczujemy :buzi:. Szybkiego powrotu do zdrowia [/U] [U]życzymy :buzi: [/U] Quote
Recommended Posts