kaszanka Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Dziewczyny wracam z wieczornego sparceru. Na osiedlu spotkałam czarnego psa i zadowolona, ze Mulan na niego się nie rzucał postanowiłam aby pobyły jeszcze razem ze sobądla treningu:). Po jakimś czasie wspólnego obwąchiwania się okazało się, że pod czarnym futerkiem kryje się samiczka (stąd zgoda). Po chwili podbiegł jeszcze pies (już nie było tak różowo, ale w miarę). Psy są bez obroży. Suczka młoda(sprawdziłam zęby). Pies zdaje mi sie być starszy. Martwi mnie, że ta młoda suczka może zaraz mieć cieczkę i..... sami wiecie, a jeżeli mieszka na ulicy to nic dobrego ani dla niej ani dla potomstwa. Psy nie są w złym stanie, widać, że dokarmiane... ale co dalej z nimi, szczególnie z nią. Wklejam zdjecia chociaż słabe - bo ciemno i z komórką. Jakie macie pomysły? Quote
yup Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 ja czarną, kudłatą sunię widziałam w niedziele w centrum przy teatrze, może ta sama? była przyjazna i też wydawało mi się, że jest młoda. Pomyślałam, że może komuś się zgubiła. Sunia raczej mała, taka do kolana. Quote
kaszanka Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 tak, ta też jest do kolana, znów ją widziałam u nas na osiedlu, ale jechałam autem wiec nie witałam sie z nią. Jakbym się uparła to bym ją odnalazła bez problemu, ale co dalej. ?:( Quote
jaanna019 Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Coraz więcej tych psów a pomysłów nie ma. Od wczoraj doniesiono mi już o 3 biedakach potrzebujących pomocy. Tylko jak pomóc? W schronisku jest tyle psów, że już stoją na łańcuchach uwiązane bo miejsc nie ma w boksach :( Quote
kaszanka Posted August 26, 2011 Author Posted August 26, 2011 A xczy władze miasta mają zamiar poszerzyć tereny schroniska, lub przenieść w nowe miejsce? Quote
jaanna019 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Zapomnij. Miasto nawet nie rozważa takiej możliwości. Pewnie za jakiś czas wróci dyżurny temat schroniska międzygminnego, które i tak nigdy nie powstanie. Quote
psi Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 jaanna019 napisał(a):Coraz więcej tych psów a pomysłów nie ma. Od wczoraj doniesiono mi już o 3 biedakach potrzebujących pomocy. Tylko jak pomóc? W schronisku jest tyle psów, że już stoją na łańcuchach uwiązane bo miejsc nie ma w boksach :( Byłam widziałam schronisko pęka już w szwach :-( Quote
Recommended Posts