Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny wracam z wieczornego sparceru. Na osiedlu spotkałam czarnego psa i zadowolona, ze Mulan na niego się nie rzucał postanowiłam aby pobyły jeszcze razem ze sobądla treningu:). Po jakimś czasie wspólnego obwąchiwania się okazało się, że pod czarnym futerkiem kryje się samiczka (stąd zgoda). Po chwili podbiegł jeszcze pies (już nie było tak różowo, ale w miarę). Psy są bez obroży. Suczka młoda(sprawdziłam zęby). Pies zdaje mi sie być starszy. Martwi mnie, że ta młoda suczka może zaraz mieć cieczkę i..... sami wiecie, a jeżeli mieszka na ulicy to nic dobrego ani dla niej ani dla potomstwa. Psy nie są w złym stanie, widać, że dokarmiane... ale co dalej z nimi, szczególnie z nią.
Wklejam zdjecia chociaż słabe - bo ciemno i z komórką.

Jakie macie pomysły?

Posted

ja czarną, kudłatą sunię widziałam w niedziele w centrum przy teatrze, może ta sama? była przyjazna i też wydawało mi się, że jest młoda. Pomyślałam, że może komuś się zgubiła. Sunia raczej mała, taka do kolana.

Posted

tak, ta też jest do kolana, znów ją widziałam u nas na osiedlu, ale jechałam autem wiec nie witałam sie z nią. Jakbym się uparła to bym ją odnalazła bez problemu, ale co dalej. ?:(

Posted

Coraz więcej tych psów a pomysłów nie ma. Od wczoraj doniesiono mi już o 3 biedakach potrzebujących pomocy. Tylko jak pomóc? W schronisku jest tyle psów, że już stoją na łańcuchach uwiązane bo miejsc nie ma w boksach :(

Posted

jaanna019 napisał(a):
Coraz więcej tych psów a pomysłów nie ma. Od wczoraj doniesiono mi już o 3 biedakach potrzebujących pomocy. Tylko jak pomóc? W schronisku jest tyle psów, że już stoją na łańcuchach uwiązane bo miejsc nie ma w boksach :(

Byłam widziałam schronisko pęka już w szwach :-(