zasadzkas Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Zobaczcie nasz szkielecik na SGGW: [IMG]http://dajmudom.pl/adopcje_zdj/1158/mini.jpg[/IMG] Quote
aisaK Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 A wiecie jaką ten dobus może miec psychikę? To może byc dla niego wyrok...oby nie było za pózno!!! Quote
daga_27 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='zasadzkas']Zobaczcie nasz szkielecik na SGGW: [IMG]http://dajmudom.pl/adopcje_zdj/1158/mini.jpg[/IMG][/quote]łojjjj:shake: co jemu jest? chory czy zaniedbany? Quote
daga_27 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='aisaK']A wiecie jaką ten dobus może miec psychikę? To może byc dla niego wyrok...oby nie było za pózno!!![/quote] ech......czy moze byc jeden dzien, kiedy nie pojawi sie jakis pies w potrzebie?? jeden jedyny chociaz. choc nie ukrywam, by taki byl kazdy dzien. Quote
aisaK Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Daguś, tu pisała zasadzkas: Kochani, dobermanka, korabiewicka nowość. Ledwo trafiła do schronu, zawieziono ją na SGGW bo miała krew w kale. Nie mamy jeszcze zdjęć, ale w drodze. Viktorija dzwoniła dziś do wetów na SGGW: [I]Dobcia ma miedzy rokiem a 2 lata, ale blizej 1 roku, bo ta powieka charakterystyczna ponoć dla młodych psów. Właściwie wszystko jest o.k., znaczy bez większych problemów; jest po prostu wystraszona, wygłodzona i wychudzona. Ma nieco ropiejące oczy, chyba 3. powiekę grudkowatą, ale na razie nie kwalifikuje się do operacji bo za mało grudek. W [COLOR=#000000]każdym razie, jak kogoś byś znalazła na spacery, to byłoby super, bo suka strasznie zahukana i boi sie wychodzić z boksu. [/COLOR][/I] Szukamy więc kogoś, kto może odwiedzać ją na SGGW, w miarę regularnie. Psina bardzo dobrze rokuje, jest podobno bardzo fajna, przytulaśna wręcz; [COLOR=#000000]wszystkich kocha, ale nie wie co oznacza smycz. Jej stary wątek jest tu: [/COLOR]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41847 Zaraz założę jej nowy, bo te dwa psy nie są ze sobą obecnie powiązane. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showth...21#post3876321[/URL] i nowy wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3876321#post3876321"]http://www.dogomania.pl/forum/showth...21#post3876321[/URL] Quote
zasadzkas Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Dzięki, Aisa, ja ją sobie zaraz w podpis wrzucę. Quote
Vika_Bari Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ludzie! Jak będziecie plakaty dzielić, to nie zapomnicie o mnie i Wielkopolsce! Dziewczyny z Poznania nic mi na razie nie odpisali ale mam nadzieje ze nie odmówią. A co tam z „Rotką”? Łączymy się z nimi w rozwieszaniu plakatów? [/SIZE][/FONT] Quote
aisaK Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Ja dostanę rotkowe plakaty poczta, napisałam do nich na meila. Ja tez chce nasze plakaty, logicznie! Quote
Dea Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Czy mogłaby prosić kogoś o wystawienie tych dwóch dobków z Żywca na dobermann.pl? W najbliższym czasie może będą jeszcze jakieś informacje o nich. One tam siedzą w kojcach 1,5 na 1,5 metra, z budą jeszcze w środku... Quote
daga_27 Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 link do dobcia z wyrokiem: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3892866#post3892866[/URL] Quote
karusiap Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 [quote name='Dea']Czy mogłaby prosić kogoś o wystawienie tych dwóch dobków z Żywca na dobermann.pl? W najbliższym czasie może będą jeszcze jakieś informacje o nich. One tam siedzą w kojcach 1,5 na 1,5 metra, z budą jeszcze w środku...[/quote] i te dobki tez mnie martwia okrutnie:( Quote
aisaK Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Mamy w tej chwili około 40 dobków do ratowania :(:(:( Quote
Dea Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Dostałam jeszcze kilka informacji o tym dobku z Żywca trzymanym na rękach - Pies ma 1,5 roku, jest wykastrowany. Trafił do schronu w czasie wakacji, po tym jak ktoś go porzucił. Bardzo źle znosi zamknięcie w boksie, ma depresje, dopiero od niedawna je. Pracownicy mysleli,że padnie z głodu. Jest nieufny. Domek pilnie potrzebny, dobek nie umie się przystosować, nie potrafi żyć z innymi psami i źle znosi zamknięcie w boksie!! Ma swieże rany po pogryzieniach. Quote
karusiap Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Dea a jak on do kotow?pewnie nie macie jak sprawdzic... Quote
BeataJ Posted March 7, 2007 Author Posted March 7, 2007 Kochani...kolejny dobek w schronie w Żyrardowie. Info od dogomaniaczki. "Ten szczeniak ma na oko 4-5 miesiecy i przebywa w schronie chyba 10 dni. Lezał gdzies przy drodze z drugim , starszym psem. Nie wiem czy to czysty dobek, chyba tak. Jest wychudzony, uszy nie ciete, ogon tez nie. spróbuje zrobic zdjecia w sobote ale nie będa dobre, bo razem z tym drugim psem jest w klatce 2 na 2 metry i zdjecia bedą przez kraty. Dobrze by go było wyciagnac choc na tymczas i podtuczyc. Ja nie mam mozliwosci, sama jak wiecie, mam swoich 7 stworzen i zawsze jakiegos kota na tymczasie." Jak beda foty to zaraz podsylam. Beata Quote
Karilka Posted March 7, 2007 Posted March 7, 2007 Ojej!!! Szczeniaczek! On nie może byc w schronisku:placz:. Kurde a ja tyle czasu szczeniaczka szukałam:shake:. Myślę ze taki maluch szybko znajdzie dom... czemu on juz tak długo siedzi w tej klatce:-(... Tymczas...gdzie jest Tymczas? Quote
aisaK Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Qrde, gdzie są te tymczasy? To szczeniaczek!!!Napewno szybko znalazłby domek! Coś musimy zrobić!Tylko Daga ma już sporo psów na głowie, Beata też, Olena tak samo...a poza tym koniec tymczasów! Jeszcze jeden cieplutki kąt by się przydał! Quote
Guest Msand Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Może uda mi się go gdzieś zalogować w Mrzezynie. Najpierw sprawdzę, ale nie mam pojęcia co z transportem. Quote
daga_27 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 jessoo w najgorszym wypadku dajcie go do mnie. najwyzej piesy wezme pod pache i sama tymczasu bede szukac. Quote
daga_27 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 tylko ze nie w weekend, bo caly bede zwiedzala Polske i zbierala psy ;-) mam do zaliczenia Wroclaw, Ostrode i Warszawe. dzisiaj jeszcze jedziemy do Gdanska i Beata juz sie ze mnie smieje, ze jak chce cos zabierac, chocby najmniejszego to mam koc koniecznie zabrac by nie skonczyc tak jak z Theta hihih Biedna Beata :-( Quote
Dea Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='karusiap']Dea a jak on do kotow?pewnie nie macie jak sprawdzic...[/quote] Obawiam się, że będzie problem, ale popytam czy jest taka możliwość. Quote
aisaK Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Daga, to ja musze szybko wygrać w tego totka, bo widze, że ty kawalerkę ładnie sobie zapsisz ;) Żebyśmy więcej tymczasów miały... Quote
daga_27 Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 [quote name='aisaK']Daga, to ja musze szybko wygrać w tego totka, bo widze, że ty kawalerkę ładnie sobie zapsisz ;) Żebyśmy więcej tymczasów miały...[/quote] no ja kciuki caly czas trzymam:evil_lol: Quote
aisaK Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Może w sobotę...;) A narzie nici...i sama nie moge tymczasowicza wyadoptowac...tyle czasu i taki grzeczny, co by było jkaby miał wieksze wady? Pewnie zostałby już u mnie :(:(:( Quote
Recommended Posts