Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

[SIZE=2]Odnosnie Santy to tak jak Olena pisze. Santa nie byla zabierana przez te niemiecka organizacje. Transport I cala adopcje organizowalo schronisko w Wipperfürth.

Tu mozna zobaczyc Sante, jest tam nadal.

[/SIZE][URL="http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html"][U][SIZE=2][COLOR=#0000ff]http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html[/U][/COLOR][/SIZE][/URL]
[SIZE=2]
Ja jestem w kontakcie z tym schronem caly czas. Mam info, ze 28 stycznia na programie WDR Germany bedzie program z cyklu "szukaja nowych domow" I Santa ma byc tam prezentowana.

Beata
[/SIZE]

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zasadzkas']Mam jedno pytanie: kiedy planowany jest wyjazd psów?
Wie,m, że to trudno przewidzieć, ale jakiś wstępny termin bardzo by się przydał.[/quote]
Nie wiem.
Przeciez my dopiero wysylamy im info o psiakach. Oj mysle ze po Śylwku.

Posted

[quote name='BeataJ'][SIZE=2]Odnosnie Santy to tak jak Olena pisze. Santa nie byla zabierana przez te niemiecka organizacje. Transport I cala adopcje organizowalo schronisko w Wipperfürth.[/SIZE]

[SIZE=2]Tu mozna zobaczyc Sante, jest tam nadal.[/SIZE]

[URL="http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html"][U][SIZE=2][COLOR=#0000ff]http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html[/COLOR][/SIZE][/U][/URL]

[SIZE=2]Ja jestem w kontakcie z tym schronem caly czas. Mam info, ze 28 stycznia na programie WDR Germany bedzie program z cyklu "szukaja nowych domow" I Santa ma byc tam prezentowana.[/SIZE]

[SIZE=2]Beata[/SIZE]
[/quote]

Nawet jesli tam znowu trafila ( ja nie znam jej historii) to jest dalej u kogos kto podjal sie opieki nad nia i robi odopowiedzialnie. Chyba nie musze tu wypisywac takich rzeczy- ze warunki w niemieckich schroniskach sa nieporownywalne z polskimi, choc oczywiscie maja pozostac rozwiazaniem przejsciowym dla psow.
Aby dostac sie do tego programu trzeba tez spelniac pewne!!! warunki, to tez o nich jakos swiadczy.
Czasem i tu trzeba poczekac troszeczke na ten wlasciwy dom, pospiech nie jest wskazywany, raczej trzymanie sie okreslonych oczekiwan.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kasy nie mamy dużo a tak jej potrzebujemy![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ja na razie nie wpłacam ! Ale tylko dla tego aby mieć pod ręką kaskę w razie wywozu psiaczków.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kto ma chociaż parę groszy dla dobiermaszek? Podnoszę![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Tundra']Nawet jesli tam znowu trafila ( ja nie znam jej historii) to jest dalej u kogos kto podjal sie opieki nad nia i robi odopowiedzialnie.[/quote]

Santa tam znow nie trafila ona tam jest caly czas. Sama ja zawozilam za granice w wysokiej ciazy. Tam urodzila 11 maluszkow, wychowala i nadal tam jest. Ale ja sie ciesze, bo tu...maluszki bylyby uspione :-(

Beata

Posted

[SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kasę zbieramy! Na bardzo poważny cel. Na ratowanie Dobków przed zimą! Bardziej przed zimnem bo zimy na szczęście niema! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ale nocami i tak bardzo zimno![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie mamy nawet na jednego na hotel a mamy ich po nad 15 sztuk![/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]„Nadzieja dobermana” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/FONT]
[/SIZE]

Posted

O boze hyba kolejny dobek w schronie w Swarzedzu to prawie obok mnie!!!!!!! Sprobuje tam pojechać w piątek
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18523&highlight=Doberman[/URL]
Niewstawcie go narazie a ja pojade po foto i historie to załorzymy wątek.
Ale do końca nie zrozumiałam czy jest w schronie czy wyjechal do Niemiec.

Posted

AsiaK wyslalam to co mi dalaś dziś. dawaj następnych i nich ich tam wystawią a my tu będziemy walczyć!
Boze ciągle wypadam z internetu. Kuzwicy dostaje. W poniedzialek będzie ktoś od naprawy. Moze naprawi a to nerw mi w oku skacze!
podbijajcie i do jutra!

Posted

Słuchajcie Kochani ! ja mam od paru tygodni u siebie 2 letnią dobermankę, która przyszła za moja córcią. Szukałam jej domku na własną rękę ale niestety nic z tego. Dziewczynka jest wspaniała, kochająca ludzi i dzieci. Zna niektóre komendy, zakumplowała się z moimi Kanarkami tylko koty nie przypadły jej do gustu.

Posted

Ja obiecałam wystawić allegro z cegiełkami, mam kilka zawieszek z koralikiem do komórki (własnej roboty), ale pomyślcie co moge wystawić. Czy ktoś już zaczął procedurę zakładania konta na allegro?

Posted

A ja mogę podrzuczyc (jak to zawsze) pomysl wyciętego z drewna psiaka jako cegielke(naprzykład w formie dobermanka). Mogę nawet zapytac (w miasteczku obok mnie ktoś się oglasza ze się tym zajmuje) ile to będzie kosztowało? Przyda się mój pomysł czy nie?

Posted

achaaa z apomniałam Wam powiedzieć :)
Ula (tak jak przewidywałam :razz: ) zostawia Sońkę u siebie :)
Tak więc teraz z trzema tak duzymi psiakami (ma jeszcze dwa Berneńczyki) będzie miała urwanie kapelusza...
ale dzięki Bogu ma miękkie serce i nie odda Sońki , która jest już tak zakochana w niej, ze świata poza nia nie widzi :)

Tak więc jeden dobek mniej do adopcji ;)

Posted

[quote name='Asior']achaaa z apomniałam Wam powiedzieć :)
Ula (tak jak przewidywałam :razz: ) zostawia Sońkę u siebie :)
Tak więc teraz z trzema tak duzymi psiakami (ma jeszcze dwa Berneńczyki) będzie miała urwanie kapelusza...
ale dzięki Bogu ma miękkie serce i nie odda Sońki , która jest już tak zakochana w niej, ze świata poza nia nie widzi :)

Tak więc jeden dobek mniej do adopcji ;)[/quote]

No.
I nie muszę nic więcej dodawać :-D
Dzięki Asior :cool3:

Poza jednym... [B]Usuńcie Sońkę z adopcji! [/B]Kto to widział cudzego psa gdzieś wysyłać?

:eviltong::eviltong: