BeataJ Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 [SIZE=2]Odnosnie Santy to tak jak Olena pisze. Santa nie byla zabierana przez te niemiecka organizacje. Transport I cala adopcje organizowalo schronisko w Wipperfürth. Tu mozna zobaczyc Sante, jest tam nadal. [/SIZE][URL="http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html"][U][SIZE=2][COLOR=#0000ff]http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html[/U][/COLOR][/SIZE][/URL] [SIZE=2] Ja jestem w kontakcie z tym schronem caly czas. Mam info, ze 28 stycznia na programie WDR Germany bedzie program z cyklu "szukaja nowych domow" I Santa ma byc tam prezentowana. Beata [/SIZE] Quote
zasadzkas Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Mam jedno pytanie: kiedy planowany jest wyjazd psów? Wie,m, że to trudno przewidzieć, ale jakiś wstępny termin bardzo by się przydał. Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 [quote name='zasadzkas']Mam jedno pytanie: kiedy planowany jest wyjazd psów? Wie,m, że to trudno przewidzieć, ale jakiś wstępny termin bardzo by się przydał.[/quote] Nie wiem. Przeciez my dopiero wysylamy im info o psiakach. Oj mysle ze po Śylwku. Quote
Tundra Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 [quote name='BeataJ'][SIZE=2]Odnosnie Santy to tak jak Olena pisze. Santa nie byla zabierana przez te niemiecka organizacje. Transport I cala adopcje organizowalo schronisko w Wipperfürth.[/SIZE] [SIZE=2]Tu mozna zobaczyc Sante, jest tam nadal.[/SIZE] [URL="http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html"][U][SIZE=2][COLOR=#0000ff]http://www.tierheim-wipperfuerth.de/html/hunde_4.html[/COLOR][/SIZE][/U][/URL] [SIZE=2]Ja jestem w kontakcie z tym schronem caly czas. Mam info, ze 28 stycznia na programie WDR Germany bedzie program z cyklu "szukaja nowych domow" I Santa ma byc tam prezentowana.[/SIZE] [SIZE=2]Beata[/SIZE] [/quote] Nawet jesli tam znowu trafila ( ja nie znam jej historii) to jest dalej u kogos kto podjal sie opieki nad nia i robi odopowiedzialnie. Chyba nie musze tu wypisywac takich rzeczy- ze warunki w niemieckich schroniskach sa nieporownywalne z polskimi, choc oczywiscie maja pozostac rozwiazaniem przejsciowym dla psow. Aby dostac sie do tego programu trzeba tez spelniac pewne!!! warunki, to tez o nich jakos swiadczy. Czasem i tu trzeba poczekac troszeczke na ten wlasciwy dom, pospiech nie jest wskazywany, raczej trzymanie sie okreslonych oczekiwan. Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kasy nie mamy dużo a tak jej potrzebujemy![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ja na razie nie wpłacam ! Ale tylko dla tego aby mieć pod ręką kaskę w razie wywozu psiaczków.[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kto ma chociaż parę groszy dla dobiermaszek? Podnoszę![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Kase zbieramy! Podnoszę nas! Jest to dosyć pilne! Quote
Mido Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 :-( szkoda ze ja nie moge wziac dobka na stale nawet 1. Quote
BeataJ Posted December 13, 2006 Author Posted December 13, 2006 [quote name='Tundra']Nawet jesli tam znowu trafila ( ja nie znam jej historii) to jest dalej u kogos kto podjal sie opieki nad nia i robi odopowiedzialnie.[/quote] Santa tam znow nie trafila ona tam jest caly czas. Sama ja zawozilam za granice w wysokiej ciazy. Tam urodzila 11 maluszkow, wychowala i nadal tam jest. Ale ja sie ciesze, bo tu...maluszki bylyby uspione :-( Beata Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 [SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kasę zbieramy! Na bardzo poważny cel. Na ratowanie Dobków przed zimą! Bardziej przed zimnem bo zimy na szczęście niema! [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ale nocami i tak bardzo zimno![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Nie mamy nawet na jednego na hotel a mamy ich po nad 15 sztuk![/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]„Nadzieja dobermana” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/SIZE][/FONT] [/SIZE] Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 O boze hyba kolejny dobek w schronie w Swarzedzu to prawie obok mnie!!!!!!! Sprobuje tam pojechać w piątek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=18523&highlight=Doberman[/URL] Niewstawcie go narazie a ja pojade po foto i historie to załorzymy wątek. Ale do końca nie zrozumiałam czy jest w schronie czy wyjechal do Niemiec. Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 AsiK odszukalam wątek Lisy jak obiecalam. Nie ma tu duzo ale mamy! Wkleisz? [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=3980&highlight=Doberman[/URL] Quote
karusiap Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 jejku ta psinka ma wszytskie kosci na wierzchu:( Quote
Mido Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Ten dobek ze swarzedza ma dom juz jest na stronie schronu w dziale adoptowanych juz. Quote
Guciek Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Dobcia nasza pilnie tymczasu potrzebuje, wiem co to znaczy wychudzony doberman, sama kiedys takiego mialam na tymczasie, blagamy, pomozcie dizie zima :( Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Showajcie ją do Śylwka i dawajcie do mnie po Śylwku bo z wygliądu dlugo nie pociągnie! Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 AsiaK wyslalam to co mi dalaś dziś. dawaj następnych i nich ich tam wystawią a my tu będziemy walczyć! Boze ciągle wypadam z internetu. Kuzwicy dostaje. W poniedzialek będzie ktoś od naprawy. Moze naprawi a to nerw mi w oku skacze! podbijajcie i do jutra! Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Kasę zbieramy! Na allegro dobeczki wystawiamy! A tak o pro po a co z Allegro? Czy mamy jakiekolwiek zainteresowanie? kto u nas Allegro miał się zając????? Quote
Ulaa Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Jaka chudzina!! I wygląda na to, że od szczeniaka niedożywiona (może źle przyswaja??) bo ma zmiany krzywiczne... Quote
preska Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Słuchajcie Kochani ! ja mam od paru tygodni u siebie 2 letnią dobermankę, która przyszła za moja córcią. Szukałam jej domku na własną rękę ale niestety nic z tego. Dziewczynka jest wspaniała, kochająca ludzi i dzieci. Zna niektóre komendy, zakumplowała się z moimi Kanarkami tylko koty nie przypadły jej do gustu. Quote
zasadzkas Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Dobrze, to "po sylwestrze" mnie uspokaja bo w tak gorącym przedświątecznym okresie nie miałabym szans nic zdziałać. Quote
AgaiTheta Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 Ja obiecałam wystawić allegro z cegiełkami, mam kilka zawieszek z koralikiem do komórki (własnej roboty), ale pomyślcie co moge wystawić. Czy ktoś już zaczął procedurę zakładania konta na allegro? Quote
Vika_Bari Posted December 13, 2006 Posted December 13, 2006 A ja mogę podrzuczyc (jak to zawsze) pomysl wyciętego z drewna psiaka jako cegielke(naprzykład w formie dobermanka). Mogę nawet zapytac (w miasteczku obok mnie ktoś się oglasza ze się tym zajmuje) ile to będzie kosztowało? Przyda się mój pomysł czy nie? Quote
Asior Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='aisaK']szczepienie-wiemy ok. 50zł) [/QUOTE] szczepienie za ok 25 zł tez moge załatwić (nobivac puppy chyba):razz: Quote
Asior Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 achaaa z apomniałam Wam powiedzieć :) Ula (tak jak przewidywałam :razz: ) zostawia Sońkę u siebie :) Tak więc teraz z trzema tak duzymi psiakami (ma jeszcze dwa Berneńczyki) będzie miała urwanie kapelusza... ale dzięki Bogu ma miękkie serce i nie odda Sońki , która jest już tak zakochana w niej, ze świata poza nia nie widzi :) Tak więc jeden dobek mniej do adopcji ;) Quote
Ulaa Posted December 14, 2006 Posted December 14, 2006 [quote name='Asior']achaaa z apomniałam Wam powiedzieć :) Ula (tak jak przewidywałam :razz: ) zostawia Sońkę u siebie :) Tak więc teraz z trzema tak duzymi psiakami (ma jeszcze dwa Berneńczyki) będzie miała urwanie kapelusza... ale dzięki Bogu ma miękkie serce i nie odda Sońki , która jest już tak zakochana w niej, ze świata poza nia nie widzi :) Tak więc jeden dobek mniej do adopcji ;)[/quote] No. I nie muszę nic więcej dodawać :-D Dzięki Asior :cool3: Poza jednym... [B]Usuńcie Sońkę z adopcji! [/B]Kto to widział cudzego psa gdzieś wysyłać? :eviltong::eviltong: Quote
Recommended Posts