Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[SIZE=2]Mialam przed chwila telefon. Pani poinformowala mnie, ze jej znajomy w Gdansku ma 6 letniego dobermana. 10 kwietnia wyjezdza do Kanady i musza COS do tej pory zrobic z psem a przeciez go nie uspia. Dzwonil do schronu i tam podali jej mój nr. Ona go nie zabirze, bo mieszka w bloku a doberman to duzy pies i do bloku się przeciez nie nadaje. On caly czas mieszka na dworzu, na ponoc ocieplona bude. No i ona czeka na jakas pomoc.[/SIZE]

[SIZE=2]Tylko oszczedzmy sobie komentarzy w stylu…Pania taka i taka, dobek się na dwor nie nadaje etc.[/SIZE]

[SIZE=2]Trzeba cos pomyslec i jakos pomoc.[/SIZE]

[SIZE=2]Można pojechac i pa zobaczyc ale ja w tyg nie mam szans aby się wyrwac. Jeśli ktos może to na pw podam namiary. Pies jest w Gdansku - Brzeznie.[/SIZE]

[SIZE=2]Beata[/SIZE]

Posted

Kurcze, co tu zrobić....
a może ten pan, co chciał w łodzi dobeczka na podwórko zechciałby tego dobeczka, skoro przyzwyczajony juz do życia na podwórku, w budzie...
do początku kwietnia mamy mało czasu!!!

Posted

znalazlam takie ogloszenie w necie:

[URL]http://www.ojej.pl/Zwierzeta/pozostale/Przyjme_za_darmo/ogloszenie_nr_318001.html[/URL]
WEZMNĘ PSA DOBERMAN

Przyjmę za darmo psa rasa wyłącznie doberman czarny podpalany wiek od roku do pięciu lat , z powodu jesli jego włascicel wyjedza czy tez z innych spraw ale nie z powodu ze piesek jest zle wychowany , mam doswiadczenie takiego mniałam zmarł mi niedawno na raka był wspaniały zapewniam ze piesek bedzie mniał wspaniałe zycie bedzie w domu , mieszkam na Slasku czeka na wiadomosc na meila

co prawda w tytule jest "wezmnę":cool3:

Posted

i niestety jeszcze takie:
[CENTER][COLOR=#0000ff]Oddam w dobr ręce suczkę rasy doberman[/COLOR][B]data dodania:[/B]
30-01-2007[B]id:[/B] 7947[/CENTER]
[URL]http://www.darmoweogloszenia.pl/ogloszenie.php?kat=45&id=7947[/URL]
ze względu na chorobę nóg, oddam w dobre ręce - kochaną suczkę rasy Doberman - wysterylizowaną, w X/2006 skończyła 3 lata
[B]adres e-mail:[/B]
[EMAIL="[email protected]"][COLOR=#0000ff][email protected][/COLOR][/EMAIL][B]miasto:[/B]
Zielona Góra[B]telefon: [/B]
0684521130[B]województwo:[/B]
lubuskie[B]dodał:[/B]
Halina Nowicka[B]kategoria ogłoszenia:[/B]
Oddam za darmo

Posted

Dzisiaj dostałam szczątkową informację o 2 letnim dobku szukającym domu, z okolic Kolbuszowej(woj.podkarpackie). Informacja była wynikiem pogawędki mojego ojca z weterynarzem, ale mój ojciec jest z tych którzy jeżeli nie mogą psa wziąć to się zbytnio nie interesują i stad cała szczątkowość info :mad: Postaram się dowiedzieć czegoś więcej.

Posted

Znalazłam ogłoszenie

kupie suczke rasy doberman do ok 400 zl
[B]Kontakt:[/B]
olecko woj. warmińsko-mazurskie
tel: 502051185

Co prawda tzreba sprawdzic czy aktualneale warto sprobowac... wklejam bo w Olsztynie zadnej suczki nie mamy a wiem ze wy amcie tutaj duzo ich

Posted

[quote name='BeataJ']Czytal ktos moja wiadomosc o plakacie, bo cos nie ma odzewu...

Beata[/QUOTE]
czytałam i czekam na zdjęcia dobrej jakości żeby podmienić, tylko kto ma? może te osoby, które robiły foty mają oryginały?

Posted

[quote name='Klementynkaa']czytałam i czekam na zdjęcia dobrej jakości żeby podmienić, tylko kto ma? może te osoby, które robiły foty mają oryginały?[/quote]

No wlasnie. Kto ma foty dobrej jakosci, juz nawet nie koniecznie dobermanow, ktorym my tu wspolnie pomoglismy.
Jakies fotki przynajmniej 2-3 megowe zabiedzonych dobkow sa potrzebne.
I mozna od razu do mnie slac, gafik i tak plakat robi powiedzmy od poczatku, odwzorowuje to co Klementynkaa zrobila.

Z tymi fotkami to nie ma co drukowac, serio.

Beata

Posted

[quote name='BeataJ']No wlasnie. Kto ma foty dobrej jakosci, juz nawet nie koniecznie dobermanow, ktorym my tu wspolnie pomoglismy.
I mozna od razu do mnie slac, gafik i tak plakat robi powiedzmy od poczatku, odwzorowuje to co Klementynkaa zrobila.

Beata[/quote]
Beata a Ty nie masz Soni i Sigmy u siebie??
a kto Ivi fotki pstrykal??

Posted

Napisałam do dziewczyn które robiły foty Ivi, może coś mają, mam nadzieję, że się odezwą.

Co do dobeczka z Kolbuszowej-to proszę dowiedz się jak najwięcej, może załatw jakies foty, bez tego nie możemy pomóc szukać nowego domku. czy w ogóle właściciele chcą pomocy?

Posted

[quote name='dzodzo']znalazlam takie ogloszenie w necie:

[URL]http://www.ojej.pl/Zwierzeta/pozostale/Przyjme_za_darmo/ogloszenie_nr_318001.html[/URL]
WEZMNĘ PSA DOBERMAN

Przyjmę za darmo psa rasa wyłącznie doberman czarny podpalany wiek od roku do pięciu lat , z powodu jesli jego włascicel wyjedza czy tez z innych spraw ale nie z powodu ze piesek jest zle wychowany , mam doswiadczenie takiego mniałam zmarł mi niedawno na raka był wspaniały zapewniam ze piesek bedzie mniał wspaniałe zycie bedzie w domu , mieszkam na Slasku czeka na wiadomosc na meila

co prawda w tytule jest "wezmnę":cool3:[/quote]

Co do tego ogloszenia to znowu pomarudze ale mi sie ono nie podoba, dla mnie 100% rozmnazacz(wynika z ogloszenia) a to o wyjedzie to tylko kamuflarz zeby sie ktos nie czepial.
Od roku do 5 lat-dobry na rozrod
z powodu ze wlasciciel wyjedza-skad bedzie miec pewnosc ze wlasciciel napewno wyjedza i skad pewnosc ze pies jest wychowany?
wylacznie doberman-chyba dlatego bo teraz cos na nie popyt(po ogloszeniach mozna tak sadzic)

Posted

Ta sprawa jest już załatwiona, wysłałam tamta wiadomość, ale nie ma zaintersowania, ze względu na wysterylizowanie. Dajcie spokój! I tak kretynka znajdzie psa, za kilka lat kolejne dobeczki będą w schronie, niech tych rozmnażaczy szlag....

Posted

[quote name='BeataJ']No wlasnie. Kto ma foty dobrej jakosci, juz nawet nie koniecznie dobermanow, ktorym my tu wspolnie pomoglismy.

Beata[/QUOTE]

eno czemu nie piszesz zaraz, że grafik sam wstawi!!! po licho ma się męczyć ja poślę Ci ten plakat w psd, z podziałem na warstwy! pół roboty mniej będzie bo tylko te felerne zdjęcia zmieni! tylko czy Twoja poczta łyknie :cool3: poślę z innego konta...

aha na jutro rano mam obiecane fotki Ivi i Sary od amikat :)

Posted

[quote name='aisaK']Ta sprawa jest już załatwiona, wysłałam tamta wiadomość, ale nie ma zaintersowania, ze względu na wysterylizowanie. Dajcie spokój! I tak kretynka znajdzie psa, za kilka lat kolejne dobeczki będą w schronie, niech tych rozmnażaczy szlag....[/quote]

Rozmawiałam z tą kobietą - zadzwoniłam do niej po południu - lepiej zawsze w takiej sprawie pogadac - nie spodobała mi sie z gadki. Powiedziała miedzy innymi, ze ma dużo ogłoszeń i nie może się zdecydować - ale jak wybierze to da mi znać - napisała smsa. wybrała suczkę - 2 lata - po szkoleniu, :mad: