Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='deer_1987']Dokladnie tak bylo :diabloti: kazdy mowil zleci zleci a mi sie dluzylo :razz: No al jest moja od 3 tyg :loveu:
No i pomyśleć, że ja wtedy byłam pewna, że jeszcze kilka lat bede z 2 psami...;) Niki nie ma 2,5 tygodnia, a ja wam mówie: to już ze 2 miesiące! Uczucie takie, jak każdego ranka "jeszcze 5 min"...
[quote name='BBeta']A Ty jakiego chcesz? :cool3: Masz już jakiś typ? ;)
Mogłabym mieć kilka typów, ale jak mam teraz wybrać jednego to chyba zestawienie zrobie, bo sie okazuje, że zupełnie innego :-?

rodzicielka
krótkie łapy, krępy, niski

czarny (najlepiej podpalany)

z charakterem,
wybierający sobie kogo lubi,

starszy od Miśki :eviltong: (min. 3 lata)

fajnie, jakby miał coś nie teges
pod jakimś względem, z nawykami

ja

mały/średni, ale z długimi łapami

najlepiej NIE czarny;
merlak, tri, rudy, czekolada/brąz, mieszanki z białym, nawet niebieski może być jak sie trafi :eviltong:

raczej uległy, towarzyski,

młody, może rok-dwa

możliwie bezproblemowy,

ze szczeniakami i psami w typie charta dałam sobie spokój :D

Edited by Bewarka
  • Replies 6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bewarka']rodzicielka
krótkie łapy, krępy, niski

czarny (najlepiej podpalany)
Oj... :diabloti:

Niedawno w swojej galerii wstawiałam zdjęcia młodej piegowatej suczki do adopcji, widziałaś? ;) Podobno nadal czeka na dom... :siara: :cool3:

Posted

deer_1987 napisał(a):
Ja nigdy nie bede chciala miec tylko jednego jak wiem i widze jak dwa maja dobrze ze soba :loveu:

W sumie jak się ma jednego psa, to wygodniej jest. Brat zabiera samochodem, mama jak sie da to weźmie gdzieś, ja i tak wyjde, bo lubie. A nie tak, że jednego ciągne, a drugi mnie ciągnie, latają na wszystkie strony, ten zwiewa, a ten leci sie przywitać...Ale z drugiej strony za dużo mam miejsca, żeby u mnie drugi miejsca nie zagrzał, zawsze to starać się trzeba troche ^^ no i tak jak mówisz, zabawa psów jest ciekawa, a nikt jeszcze nie powiedział czemu. :D W przyszłym roku może być ciekawie, bo teraz nie uczęszczam na żadne zajęcia dodatkowe, a chcą mi wrąbać nie wiadomo ile. :cool3:

Posted

BBeta napisał(a):
Oj... :diabloti:

Niedawno w swojej galerii wstawiałam zdjęcia młodej piegowatej suczki do adopcji, widziałaś? ;) Podobno nadal czeka na dom... :siara: :cool3:

No właśnie xD

Widziałam, śliczna :) Tylko żeby sie nie okazało, że jest gdzieś w Wygwizdowie :diabloti: Ale z Krk i tak chyba nie będe brać, bo coś pozmieniali i ja sie teraz nie orientuje, ale ludzie spoza tego miasta mają trudniej...Więc i tak i tak trzeba sie przejechać. ;)

Posted

Bewarka napisał(a):
W sumie jak się ma jednego psa, to wygodniej jest. Brat zabiera samochodem, mama jak sie da to weźmie gdzieś, ja i tak wyjde, bo lubie. A nie tak, że jednego ciągne, a drugi mnie ciągnie, latają na wszystkie strony, ten zwiewa, a ten leci sie przywitać...Ale z drugiej strony za dużo mam miejsca, żeby u mnie drugi miejsca nie zagrzał, zawsze to starać się trzeba troche ^^ no i tak jak mówisz, zabawa psów jest ciekawa, a nikt jeszcze nie powiedział czemu. :D W przyszłym roku może być ciekawie, bo teraz nie uczęszczam na żadne zajęcia dodatkowe, a chcą mi wrąbać nie wiadomo ile. :cool3:

Moze dlatego ze dwa psy, jesli sa dobrze zgrane nigdy sie nie nudza a nie tak ze samotnik przesypia cale dnie bo nikogo nie ma w domu :( wygodniej to prawda, latwiej gdzes go zabrac czy komus podrzucic jak nie mozna zabrac, ale ja wole sie "nameczyc" z szukaniem miejsca na wakacje czy kogos do opieki niz skazywac jednego na samotnosc.

Posted

deer_1987 napisał(a):
Moze dlatego ze dwa psy, jesli sa dobrze zgrane nigdy sie nie nudza a nie tak ze samotnik przesypia cale dnie bo nikogo nie ma w domu :( wygodniej to prawda, latwiej gdzes go zabrac czy komus podrzucic jak nie mozna zabrac, ale ja wole sie "nameczyc" z szukaniem miejsca na wakacje czy kogos do opieki niz skazywac jednego na samotnosc.

Bardziej u mnie w domu jest potrzebny drugi pies niż właśnie Miśce i o niej nawet niewiele myśle :diabloti: jak nas nie ma i tak spała, śpi i spać będzie, jak na razie najdłużej to nikogo nie ma 8h jeden dzień w tygodniu, a to i tak nie zawsze. No i nie mam pewności, że będę się chcieli bawić, więc lepiej miło się zaskoczyć :)

Posted

Bewarka napisał(a):
Bardziej u mnie w domu jest potrzebny drugi pies niż właśnie Miśce i o niej nawet niewiele myśle :diabloti: jak nas nie ma i tak spała, śpi i spać będzie, jak na razie najdłużej to nikogo nie ma 8h jeden dzień w tygodniu, a to i tak nie zawsze. No i nie mam pewności, że będę się chcieli bawić, więc lepiej miło się zaskoczyć :)

Na pewno lepiej sie milo zaskoczyc, ja tez nie wiedzialam jakie relacje beda miedzy Sherry - ktora kocha byc w centrum - a Milka - ktora tez zaczela kochac byc w centrum :diabloti: a jak na nie patrze to az milo :loveu: tak szybko sie pokochaly :loveu: i zaczepiaja nazwajem :loveu:

Posted

Bewarka napisał(a):
No właśnie xD

Widziałam, śliczna :) Tylko żeby sie nie okazało, że jest gdzieś w Wygwizdowie :diabloti: Ale z Krk i tak chyba nie będe brać, bo coś pozmieniali i ja sie teraz nie orientuje, ale ludzie spoza tego miasta mają trudniej...Więc i tak i tak trzeba sie przejechać. ;)

Ta sunia jest chyba w Tarnobrzegu ;)

Posted (edited)

[quote name='deer_1987']Na pewno lepiej sie milo zaskoczyc, ja tez nie wiedzialam jakie relacje beda miedzy Sherry - ktora kocha byc w centrum - a Milka - ktora tez zaczela kochac byc w centrum :diabloti: a jak na nie patrze to az milo :loveu: tak szybko sie pokochaly :loveu: i zaczepiaja nazwajem :loveu:
To u mnie odwrotnie, bo Miśka aż tak nie dąży, aby być w centrum, więc dobrze byłoby ją trochę "odciążyć". Tylko żeby trafił sie właśnie taki, z którym się polubią...;)
[quote name='BBeta']Ta sunia jest chyba w Tarnobrzegu ;)
Obczaje...ale nie wiadomo czy będzie 'wolna', kiedy już sie będziemy zabierać do adopcji. :cool3: Mimo wszystko dzięki :)

Jest wieczór - są fotki. Próbowałam wybierać takie, których nie było. Jak sie pomyliłam to bić.

Rozmazane, ale śmieszna mina. I jeszcze ten włos :)

Niki mam mało, bo jakoś nie przepadała za zdjęciami ;-)

Edited by Bewarka
Posted

Ale na psa to już ostrości zabrakło, co :cool3:

No i co mnie budzisz kobito

I teraz hit, ostatnie zdjecie, na którym jest Nika jakie mam ;P klik

Koniec, bo już nikt nie wejdzie więcej...^^

Posted

[quote name='deer_1987']http://i711.photobucket.com/albums/ww120/Bewarka/nowy%20rozdzial/misiaki1.jpg
To ma swoj klimat :loveu::buzi:

[quote name='Tepes']http://i711.photobucket.com/albums/ww120/Bewarka/nowy%20rozdzial/misiaki2.jpg :loveu::loveu:

a Ty jedziesz z Miśką do tej kolezanki na ferie?
Bez, na dodatek coś mnie kaszle i gardło boli cały czas, choćbym nie wiem co brała, więc może nie wszystko wypali :cool3:

Posted

[quote name='Tepes']bez takich mi tu, witaminki herbatka i przyjedź ^^
Ehe, mama robi co może, żebym nie jechała w ogóle :diabloti: a co dopiero żeby robić coś innego niż dojechać, siedzieć, wrócić :cool3:

Posted

[quote name='Asiaczek']Co do drugiego psiaka w domu, to na pewno jakąś smiesznotę wybierzesz:) Czekam na decyzję...
Zobacz, ile cudowności jest ogłaszanych na FB...

pzdr.
Mam taką nadzieję :)
Raz widzę, raz nie widzę...są jak nie szukam :diabloti:

A tak w ogóle nie pojechałam...Cały dzień siedzę w domu. Ale za to wczoraj byłam na łyżwach :D Zdjęcia z wczoraj-szkoda, że mi sie robić nie chciało, bo jak teraz patrze, to mogły jakieś fajne wyjść :eviltong:

Posted

Tepes napisał(a):
już Boncza wsadzam w torebkę i jedziemy:evil_lol:

Zanim dojedziesz to...już prędzej będziesz musiała posprzątać :eviltong: