Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

to nie jest tak że powinna być cały czas pod kroplówką bo to prowadzi do przewodnienia, co bynajmniej dobre nie jest. Jeśli nie bedzie chciała jeść i pić trzeba będzie ją nawadniać i podawać glukozę, ale to 1-2 razy dziennie a nie cały czas... oby tylko nie wyszły jakieś zakaźne :(

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj jest już ciut ciut lepiej. W nocy co godzinę do niej wstawałem, i dawałem jej trochę wody i co ciekawe za każdym razem musiałem ją budzić. Od rana siedzi w pudełku i kombinuje jak wyjść a przed chwilą troszkę zjadła.

Posted

[quote name='pudzian321']dzisiaj jest już ciut ciut lepiej. W nocy co godzinę do niej wstawałem, i dawałem jej trochę wody i co ciekawe za każdym razem musiałem ją budzić. Od rana siedzi w pudełku i kombinuje jak wyjść a przed chwilą troszkę zjadła.[/QUOTE]

uff, to pocieszające słowa.

Posted

dziękuję wszystkim za obecność na wątku suni ...

trzymamy cały czas kciuki za sunię ... jest lepiej ale to jeszcze nic przesądzone ... jezeli stan suni będzie się poprawiał zaczynamy intensywne poszukiwania domu tymczasowego lub najlepiej stałego, ...

sunia głównie spi , samodzielnie pije , z jedzeniem różnie ... ale nie jest najgorzej ... rana trochę lepiej wygląda :) boi się jednak jeszcze ludzi , wypuszczona ucieka pod łóżko .. :(

jak Kacper zajrzy to napisze więcej ... chłopak miał nockę nieprzespaną ... a lubi pospać ....:))))))))))

Posted

zaraz tu musze pudziana zawołać ... bo on wie lepiej ...
ona sobie siedzi w pudełku , albo ucieka pod łóżko ...

jej matki ja nie widziałam na oczy ....
ale chyba pudzian cos na jej temat wie więcej ...

Posted

[quote name='motyleqq']kama, czy ona potrzebuje w DT opieki non stop?[/QUOTE]

tak że cały czas trzeba przy niej siedzieć to chyba nie ....

ona jest bardzo spokojna ... na razie boi się człowieka ... ponoć ze strachu zdarza sie posiusiać ...
tu jest konieczne oswajanie jej z człowiekiem ... ona urodziła się na polach ... nie wie co się ma spodziewać po człowieku ... trzeba ją nauczyć że nie stanie jej się krzywda ...
zwłaszcza że od razu po zabraniu z ulicy została zawieziona do weta gdzie miała szereg nieprzyjemnych zabiegów - czyszczenie uszu, mierzenie temperatury, wkłuwanie igły z kroplówki , przemywanie rany ....
ona byłą w takim szoku że nawet nie piszczała :(((((((((((

Posted

bazarek ode mnie

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/212556-NAUCZ-PSA-SZTUCZEK-na-bezimienn%C4%85-suni%C4%99-do-5.09-zapraszam%21?p=17404272#post17404272"]http://www.dogomania.pl/threads/212556-NAUCZ-PSA-SZTUCZEK-na-bezimienn%C4%85-suni%C4%99-do-5.09-zapraszam!?p=17404272#post17404272[/URL]

rozsyłajcie, proszę

Posted

dobra troche sie wybudzilem na oczy widze po odsypianiu to juz odpisuje.

Sunia sama zaczęła pić i już dzisiaj kilka razy zjadła, wraca apetyt czyli wszystko jest na dobrej drodze. Co do opieki cały czas nie trzeba przy niej być ale trzeba co jakiś czas zaglądać do niej. Ja zaglądam do niej co godzine na kilka minut nie wliczając w to przemywania rany i innych zabiegów. Dzisiaj bardzo dzielnie zniosła kolejną serię zastrzyków. Przy antybiotyku delikatnie zapiszczała być może dla tego że igła ciut grubsza. I jeszcze dzielnie zniosła "kąpiel" czyli czyszczenie mokrą szmatką bo brudna strasznie była i do tego śmierdząca . Za każdym razem jak się ją dotknęło to zostawały na dłoniach czarne ślady.

Ale musze się też pochwalić, że i merdnięcie ogonem było króciutkie i nieśmiałe ale było.

Co do wielkości to nie wiem jaka dokładnie może być. Matka jej będzie gdzieś pod kolano może do kolana. Trudno mi określić bo widziałem ją z daleka. Nie da się podejść blisko bo jest dzika i ucieka.

Posted

i jeszcze jedna fotka z przed chwili. Nie robiłem więcej bo nie chciałem jej obudzić. Sen najlepszym lekarstwem.

[IMG]http://i1113.photobucket.com/albums/k502/bezdomne_szydlowiec/DSC07699Small.jpg[/IMG]

na zdjęciu nie widać, ale chudzinka z niej ma nawet zapadnięte boczki. Ogólnie malutka jest bo waży 2kg i mieszka w pudełku po odtwarzaczu DVD.