mc_mother Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Wątek zakładam informacyjnie, na prośbę Magdaleny, do której kontakt jest poniżej. Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu Domu tymczasowego dla tej biduli- FURORA naprawdę potrzebuje pomocy! SZUKAMY DOMU TYMCZASOWEGO dla Furory, który zapewni jej spokój i pomoże dojść do siebie. Poniżej informacje przekazane mi przez Magdalenę: Uploaded with ImageShack.us %20%20Uploaded%20with%20ImageShack.us" class="ipsImage" alt=""> Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us "20-tego kwietnia inspektorzy OTOZ Animals zostali poproszeni przez Straż Gminną z Milejewa o asystę podczas interwencji, dla pewności, czy słusznie zostanie oceniony stan faktyczny przetrzymywania psa. Na miejscu zastaliśmy bardzo wychudzoną sukę przetrzymywaną w tragicznych warunkach. Bałagan, śmieci, brak misek, brak posłania. Na szyi suczka miała zaśrubowany łańcuch, który na karku wrósł głęboko w jej ciało. Suczkę przygarnęła osoba która później wyjechała za granicę a psem miał opiekować się sąsiad. Ze względu na poważne zaniedbanie dotyczące braku opieki psiak trafił pod opiekę stowarzyszenia i przebywa w Schronisku dla bezdomnych zwierząt OTOZ Animals w Elblągu Jednocześnie powiadomiliśmy policję o popełnieniu przestępstwa zgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt. Suczkę nazwaliśmy Furora. Chcielibyśmy bardzo aby w przyszłości wprawiła nas w zachwyt. Furora waży niecałe 16 kg a powinna ważyć co najmniej 30 kg. Zabieg wycinania łańcucha trwał bardzo długo. łańcuch był zaśrubowany na jej szyi i musiał zostać usunięty narzędziem chirurgicznym bardzo blisko ran. Sama świadomość tego jak Furora musiała cierpieć przysparza mdłości z rozpaczy… ( Prosimy, zobaczcie zdjęcia które są bardzo drastyczne i pokazują to, co potrafi bezbronnemu zwierzęciu zrobić człowiek!) Potrzebujemy dla Furory specjalistycznej, wysokiej jakości karmy oraz środków finansowych na jej leczenie . Prosimy o wpłaty dla Furory na konto: 41 1160 2202 0000 0001 2949 7297 BIC/SWIFT: BIGBPLPWXXX OTOZ ANIMALS Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Elblągu Tytułem : DLA FURORY ul. Królewiecka nr:233 82-300 Elbląg" Suczka potrzebuje spokoju i czasu na odbudowanie zaufania do ludzi. Niestety w schronisku nie mogą poświęcić jej aż tyle czasu... Potrzebuje spokojnego miejsca i bardzo cierpliwego opiekuna..Bardzo liczę, że uda nam się jej pomóc. Magdalena +604251135 Quote
plina Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Kurcze, DT pilnie potrzebny!! Jakie są warunki w schronie elbląskim? Ma dobrą opiekę? Wiadomo coś o jej charakterze, cokolwiek? Quote
Ladygreen Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Witam.mam nowe wieści na temat suczki-rozmawiałam dzisiaj z paniami ze schroniska.Pani powiedziała, że Furora przytyła, w dalszym ciągu rana musi być oczyszczana(ciągle zbiera się osocze).Suczka niestety żle reaguje na schroniskowe warunki.Jest poddenerwowana dużą ilością innych zwierząt.Szansą jest dla niej spokojny DT lub adopcja. Poniżej wklejam info ze strony schroniska [FONT="] [/FONT] Furora.... sunia zabrana od właściciela w wyniku interwencji. Trafiła do naszego schroniska, umęczona do granicy możliwości. Skrajnie wychudzona, z wrośniętym łańcuchem, długo wracała do zdrowia. Teraz Furora to inny pies... nabrała ciała , zaufała człowiekowi, cieszy się z życia. Sunia jest w średnim wieku, wyglądem przypomina owczarka niemieckiego. Quote
Ladygreen Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 raczej się nią tam zajmują..wiadomo warunki schroniskowe, jak stwierdziły nie mają zbyt dużo czasu.Z tego co usłyszałam to reaguje agresywnie na inne psy.Ale znowu to kwestia warunków schroniskowych gdzie panuje ogromny psi harmider.pani stwierdziła, że jest do ułożenia tylko trzeba spokoju. Quote
Ladygreen Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Ja mimo wielkich chęci nie mogę-w domu 3 kocie ogony i pewnie for sure sunia zrobiłaby "FURRORĘ":):)ale trzymam kciuki i dzwonie często do schroniska-ciągle rana jeszcze podchodzi osoczem i trzeba ściągać Quote
punk Posted August 10, 2011 Posted August 10, 2011 I ja podniosę. Jakby znalazł się jakiś dom, to służę darmowym transportem. Quote
mc_mother Posted August 10, 2011 Author Posted August 10, 2011 Dzięki punk:) Będziemy pamiętać;) póki co niestety nie ma nigdzie miejsca dla Furory:( Quote
Ladygreen Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 no i co dalej??? dzwonił do mnie jakiś gość w sprawie suczki ale bardziej sobie jaja robił niż był zainteresowany pomocą a już się ucieszyłam...szkoda Quote
annavera Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 dla dużych psiaków niestety trudniej o domek :( Quote
Ladygreen Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Witam, miałam netowe problemy(: a może pomyślmy i poszukajmy wśród znajomych.Raz mi się tak udało pomóc suce uniknac odstrzelenia prze wiejskiego księdza. zabrałam ją do Gdańska i znajomi przytulili do wiejskiego przedszkola-suka ŻADNEMU z maluchów nie dała nic złego zrobić....żyła przez 14 lat:) Quote
mc_mother Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Wśród znajomych... to będzie trudno. Moi znajomi niestety zapsieni... Quote
Ladygreen Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 no wiem, że trudno i wiem że to nieszczęście, że Ona tam w Elblągu.Boje się, że zdziczeje kompletnie i nie bedzie dla niej ratunku(: Quote
Recommended Posts