agniecha82x Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 [quote name='ania z poznania']Cudna foczka :)! Jaka słodka.... Wstawiłam ją na wątek Parówek, jest w poście 1125 [url]http://www.dogomania.pl/threads/173391-WIOSENNE-PORZ%C4%84DKI-U-PAR%C3%93WEK-JESIENI%C4%84-patrz-1wszy-post!?p=17307180#post17307180[/url][/QUOTE] super, dziękuję ślicznie w imieniu Adelki! :) Quote
Figafiga Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Trafiłam z bazarku, kurczę jaka ona słodka ta Adela niczym nasza łowicka Balbinka, PRZED [IMG]http://img29.imageshack.us/img29/2940/dsc0523y.jpg[/IMG] PO [IMG]http://lh4.ggpht.com/_ER2aN-8C988/TNBqbzHUxGI/AAAAAAAAAcw/4E2XLCjY1CI/DSC00848.JPG[/IMG] która wyciągnięta do hotelu ze schronu, odchudzona znalazła wspaniały domek [url]http://www.dogomania.pl/threads/173029-BALBINA-odnalaz%C5%82a-swoje-miejsce-na-ziemi-MA-DOM[/url] Tytuł bardzo krzywdzący dla Adeli...ona jest śliczna!!! Quote
agniecha82x Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 fajna ta Wasza Balbinka, ma zabójcze spojrzenie na tej drugiej focie :D to prawda, że Adelka wcale nie jest brzydka, gdyby ją odchudzić to już w ogóle wyszła by z niej na powrót śliczna sunia! Quote
mamanabank Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Figa mnie tu ściągnęła, przez Balbinę do Adelki. Jestem! Quote
Figafiga Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Bo Adelka super babka i do domu trza iść, Mamanabank może Florentykę zaprosić ;-) Quote
Florentynka Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 No, jestem, jestem. Widziałam Adelkę na parówim wątku ( którego skądinąd nie ogarniam - może jest ktoś chętny do pomocy?). Jest prześliczna! Natomiast zestawienie zdjęć Adeli z czasów kiedy trafiła do schroniska i potem - budzi zgrozę! Skoro tak utyła w schronisku, to prawdopodobnie chodzi i wyżera co się da i gdzie się da! Trzeba ratować sukę, zanim się zapasie na śmierć! Nie widzę innego wyjścia, jak rygorystyczna dieta - pewnie w schronisku nie da się tego zrobić? Moją Balbinę uratowały dziewczyny z Łowicza, zabierając ją ze schroniska do DT, gdzie ją głodzono z żelazną konsekwencją. Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Czy w razie czego byłby problem z wyciągnięciem Adeli ze schronu do DT? Myślę o niej od wczoraj bez przerwy, na łbie stanę ale DT z odchudzaniem dla niej znajdę - tylko czy schronisko ją wyda? Czy ktoś z obecnych na tym wątku ma bezpośredni kontakt z Adelą? Quote
Andzike Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Florentynka się zakochała... :D :D :D Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Andzike']Florentynka się zakochała... :D :D :D[/QUOTE] Na swoje nieszczęście i owszem... Gdybym mogła, jak nie mogę... Ale można się zakochać, nie? Quote
Andzike Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Florentynka']Na swoje nieszczęście i owszem... Gdybym mogła, jak nie mogę... Ale można się zakochać, nie?[/QUOTE] Można, oczywiście, że można :) A te psy, w których tak się ktoś mocno zakochuje, że stanie na głowie, żeby im pomóc to najwięksi farciarze! Quote
Figafiga Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Piękny banerek Florentynka. Już kradnę!!!o ja złodziej. Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Figafiga']Piękny banerek Florentynka. Już kradnę!!!o ja złodziej.[/QUOTE] Ja też ukradłam, on tu był, na wątku Adeli, to sobie wzięłam. Quote
gojda1971 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 adelka jest naprawde przeurocza bardzo leży mi na sercu jej dobro i dlatego nie poddam sie dopuki nie znajde jej domku to moje ukochane psiaki ona i julek są takie samotne bo nikt ich nie chce a uważam że każdy piesek jest piękny adelka jest bardzo kochana Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Gojda - czy jest taka opcja, żeby Adeli poszukać DT? To znaczy, czy schronisko wyda ją do DT? W przypadku Adeli odchudzanie to podstawa, przecież jej serce wysiądzie jak nie schudnie! Quote
gojda1971 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 mój mąż pracuje w schronisku i z wydaniem adelci nie będzie żadnego problemu wszelkie pytania o adelke można uzyskać u grzegorza 502616205 Quote
gojda1971 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Florentynka']Gojda - czy jest taka opcja, żeby Adeli poszukać DT? To znaczy, czy schronisko wyda ją do DT? W przypadku Adeli odchudzanie to podstawa, przecież jej serce wysiądzie jak nie schudnie![/QUOTE] adelcia od paru tygodni ma ograniczony dostęp do jedzenia i codziennie chodzi na godz spacer tyle może mój mąż jej poświęcić bo niestety w schronisku jest 100 psów Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 A można ją porządnie przebadać weterynaryjnie? Może ta otyłość ma inne przyczyny, poza objadaniem się? Czy istnieje możliwość podawania jej specjalistycznej karmy w warunkach schroniskowych? Edit: nie zauważyłam poprzedniego posta. To robimy tak -staję na głowie i szukam dla Adeli DT. Wyślemy małą do SPA i zrobimy z niej laseczkę! Quote
gojda1971 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 jesteś naprawde kochana w krotoszynie nie ma wererynarza więc na badania specjalistyczne trzeba było by ją zawiesc do poznania a sami wiecie jakie schroniska mają budżety podobnie jest z dietetyczną karmą ale coś pokombinuje Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Mogę jej wysłać dietetyczną karmę, póki co. Jeśli tylko jest możliwość dopilnowania w schronisku, żeby to Adela ją zjadła ;) Quote
gojda1971 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 mój maż już tego dopilnuje osobiście Quote
Andzike Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 No to jak już Florentynka się "wzięła" za Adelę to lada moment w schronisku ubędzie Wam kilka kilogramów psa ...:cool3: Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dobra, to podaj mi jakiś adres, żebym wiedziała gdzie wysłać. Do schroniska, czy na przykład do Ciebie? Najlepiej pewnie jak kupię w jakimś sklepie internetowym i wyślę kurierem. Quote
Florentynka Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Andzike']No to jak już Florentynka się "wzięła" za Adelę to lada moment w schronisku ubędzie Wam kilka kilogramów psa ...:cool3:[/QUOTE] Jakbym mogła, to już by siedziała u mnie...przynajmniej na DT.... zobaczymy co się da zrobić. Na razie pisałam tam gdzie wiesz ;) w sprawie DT, no i do Ulki12. Jak masz jeszcze jakieś pomysły, kto mógłby przyjąć Adelę to oczywiście będę wdzięczna. Quote
Recommended Posts