Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='stonka1125']Czy w przedświątecznym zamęcie wszyscy zapomnieli o królewnie???[/QUOTE]
No co Ty! Myślę o Adelce nieustająco. Pewnie jakoś po świętach będzie można się intensywnie brać za szukanie domu?

Posted

[quote name='stonka1125']My się nie szykujemy do świat bo mamy myszy w kuchni i wszędzie zostawiają boble, sprzątanie nic nie daje, dostanę histerii!!!![/QUOTE]

A to Ty Stonko kota nie posiadasz?

Posted

[quote name='stonka1125']Posiadam cztery sztuki, ale w kuchni mieszka Mundek który nienawidzi kotów a jakoś na myszy ma wysoką tolerancje![/QUOTE]

Czy to bardzo podłe z mojej strony, że, choć Ci współczuję, to jednocześnie doceniam taką ironię losu?

Posted

[quote name='stonka1125']My się nie szykujemy do świat bo mamy myszy w kuchni i wszędzie zostawiają boble, sprzątanie nic nie daje, dostanę histerii!!!![/QUOTE]
Wpuść Adelę, posprząta...Jak po kocie sprzata, to po myszach też może ;)

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Czy to bardzo podłe z mojej strony, że, choć Ci współczuję, to jednocześnie doceniam taką ironię losu?[/QUOTE]

Tak, to bardzo podłe;)

[quote name='Florentynka']Wpuść Adelę, posprząta...Jak po kocie sprzata, to po myszach też może ;)[/QUOTE]

Takie małe bobki? Coś ty Adela lubi większy kaliber :)

Posted

O, rany kolejne podobieństwo między naszymi pannami :D Moja jak tylko kocio przymierza się do kupy to już w blokach startowych drepcze...A w temacie myszy... Stonko, udaj, że nie widzisz! przyjdzie wiosna to się wyniosą. Pewnie im gdzieś tam na polu zimno. W myszach najgorsze są właśnie te boble, sama mysz to przecież świetne zwierzątko.... A może Mundek potrzebuje towarzystwa innego gatunkowo ;)[quote name='Florentynka']Wpuść Adelę, posprząta...Jak po kocie sprzata, to po myszach też może ;)[/QUOTE]

Posted

[quote name='asiapyziak'] sama mysz to przecież świetne zwierzątko.... [/QUOTE]

Dlatego nie rozstawiam pułapek, malutkie toto takie i śliczne, dwie juz złapałam i wyniosłam...chyba wróciły...

[quote name='adamo1974']ania nic tak nie wyłapie ci myszy jak zula[/QUOTE]

Zula to by mi tu całe stado przerzedziła, suki pożarłaby na śniadanie, kochana Zulka :):):)

Posted

Swojego czasu myszy wyniosły mi kilka kilogramów suchej karmy w ciągu jednej nocy, toczyły po jednej granulce, słyszałam, ale nie wiedziałam co to, kupiłam kolejną karmę i to samo, dopiero wtedy się domyśliłam... myszki są bardzo pracowite. Ja tam boję się myszy, które przemykają po kątach, żeby one się tak nie bały, to może ja też byłabym odważniejsza, a tak napędzamy sobie stracha nawzajem :-)

Posted

[quote name='asiapyziak']Stonko, jak się królewna goi? Czy podarujesz nam w prezencie świątecznym jakiś filmik z udziałem Adelki? Głaszczę Dziewczynkę :)[/QUOTE]
Taaak my chcemy filmik!!! Albo chociaż fotki, ale duuuużo!!!!!

[quote name='stonka1125']Dlatego nie rozstawiam pułapek, malutkie toto takie i śliczne, dwie juz złapałam i wyniosłam...chyba wróciły...[/QUOTE]
znajomi, nie mogąc znieść myśli o mordowaniu, stosowali pułapki słoikowe, a złapane myszy wynosili. Tylko żeby mysz nie wróciła trzeba ją wyrzucić co najmniej 1,5 km od domu!

Posted

Jeżeli o Myszy chodzi, to właśnie jestem w trakcie realizacji pułapek butelkowych znalezionych w necie :) Połapię diablice bo czas coś upiec a zasiedlają gromadnie piekarnik, bleeeeeeee...
A jak już tak prosicie o ta nieznośnicę to wieczorkiem Wam ja pokażę. Ona ogólnie niechętnie wychodzi na dwór bo jest leniuchem, siku, koopa i do domu, no chyba że uda się ja namówić na dłuższy spacerek ale tez wielkiego entuzjazmu nie widzę, ale ostatnio COŚ się zmieniło, co otwieram drzwi to nasza królewna gna na złamanie karku, zadziwiająco szybka jest i co robi??? Biegnie ile sił w tych karlich łapkach tam, gdzie psy wsuwały wcześniej surowiznę kaczą :):):):):) Wylizuje trawę, niucha, kopie dziury, prześmieszna jest w tej swojej determinacji :) Dodam tylko że ona tez dostaje co nieco żeby jej smutno nie było, ale jeszcze musi sprawdzić i posprzątać:)

Posted

Ślicznie prosimy o filmik z nieznośnicą :) Bardzo dobrze, że też dostaję coś na ząb, inaczej byłoby jej przykro! Przecież po minie widać, że to psia super inteligencja i byle chrupkiem "obesajtem" nie da się wykpić :) Buziak w czarnego nochala.

Posted

No, coś TY! Poczekamy. Jak sobie potęsknimy za widokiem królewny to nic nam się nie stanie. W zamian za tę cierpliwość dostaniemy pewnie film pełnometrażowy ! Dostaniemy, prawda? :D
[quote name='stonka1125']Zabijcie mnie, ale mam takie zamieszanie że nie ma obiecanych filmików, jutro sie postaram :)[/QUOTE]