Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 737
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może pomyliłam psy, ale czy Adelka jest na DT w Poznaniu?
Widziałam dziś bardzo podobną sunie ok 14,30 koło PKSu w Poznaniu (w praku na przeciwko)
Mignęła mi tylko, bo akurat jechałam w tramwaju więc nie jestem pewna.

Posted

[quote name='juli88']Może pomyliłam psy, ale czy Adelka jest na DT w Poznaniu?
Widziałam dziś bardzo podobną sunie ok 14,30 koło PKSu w Poznaniu (w praku na przeciwko)
Mignęła mi tylko, bo akurat jechałam w tramwaju więc nie jestem pewna.[/QUOTE]

No i stonko jak pilnujesz Adeli ??!! Pewnie spałaś cały dzień i nic nie wiesz :) :)

Posted

[quote name='Magda779']No i stonko jak pilnujesz Adeli ??!! Pewnie spałaś cały dzień i nic nie wiesz :) :)[/QUOTE]

Hahahahahaha, no taka szybka to ona jeszcze nie jest żebym nie zauważyła że wyskoczyła na chwilę do Poznania :):):)

Posted

[quote name='mamanabank']Jestem znów u Adelki będę nadrabiać zaległości, Florentynko :loveu: :loveu: :loveu:[/QUOTE]
Nadrabiaj, nadrabiaj. Fajnie, że jesteś. Już myślałam, że mnie tu przywiodłaś i porzuciłaś ;)

Posted

Wyczytałam na wątku Balbiny, że była wysokości jamnika, czy mogłabys Florentynko zmierzyć jak Balbinka jest długa, mnie się wydaję jak patrzę na foty że Balbina mniejsza od Adelki, chciałabym wiedzieć czy to tylko moje urojenia :/

Posted

Zmierzę Balbisię rano, bo teraz śpi pozwijana ;). Balbina jest dość masywna. Bardzo niska, łapeczki ma krótkie, ale wielkie. Łeb też dość spory. Konstrukcję ma solidną.
Adelka w typie bardziej przypomina moją Łucję - po zdjęciach sądząc ma raczej drobne kości. Balbina w tej chwili waży tyle co Adela ( mniej więcej) a jest szczupła, żeberka bez problemu można wymacać.

Posted

Mierzyłam Balbinę.Wiła się strasznie, a zazdrosna Łucja ukradła miarkę, ale mam wyniki:
długość - od nosa do nasady ogona - 75 lub 81cm ( proponuję uśrednić)
wysokość - 28 - 29 cm
obwód w klatce piersiowej, za przednimi łapkami - 60

Właśnie, Adela chce jeść tą karmę? Bo mam podejrzenia, że to paskudne, jak większość rzeczy dietetycznych ;)

Edit:
Łucja, zmierzona dla porównania:
długość ok. 60 cm
wysokość - 35 cm
klata 55 cm

Posted

Florentynko, czy ten fragment jest o Łucji?
Dawno temu, jak dopiero się zalogowałam na Dogomanii,
zapisałam w moich ulubionych cytatach...teraz sobie tak pomyslałam, jak napisałaś o Łucji....:oops:

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][I]Lucia - przyszedł i czas na Twoje szczęście ...[/I][/B][/FONT][/COLOR]

[I][B][FONT=Verdana][COLOR=black]Podziwiam zawsze wolontariuszy za determinację, włozony trud i serce w szukaniu domu takiego jak Twój Florentynko dla psów tak wyjątkowych jak Lucia ...[/COLOR][/FONT][/B][/I]
[I][B][FONT=Verdana][COLOR=black]Z uporem maniaka powtarzam swoje powiedzonka, że dobry dom to ten, do którego pies ze schroniska wchodzi jak do swojego po długim spacerze. Przykre, że te spacery w cieniu nieznanego właściciela trwają czasem tak wiele lat.[/COLOR][/FONT][/B][/I]

[I][B][FONT=Verdana][COLOR=black]Pamiętam Kluskę - sunię jak Lucia, która po ponad 10 latach widząc swoją pierwszą w zyciu Pancię szepnęła ogonem - cześć Ewuniu wróciłam do Ciebie! Rozpoznały się wzajemnie w swoim pragnieniu szczęścia, miłości, spełnienia, wzajemnej pomocy.[/COLOR][/FONT][/B][/I]

[I][B][FONT=Verdana][COLOR=black]Lućka chciała aby ktoś ją na rękach nosił i nosi Naprawdę uśmiałam się z Twojego opisu Florentynko, na plecach miałam wspomnieniową kroplę potu bo też kiedyś ją na rękach niosłam [/COLOR][/FONT][/B][/I]

[I][B][FONT=Verdana][COLOR=black]Pozdrawiam i szczęściary jesteście, że macie siebie.[/COLOR][/FONT][/B][/I]

[I][B][FONT=Verdana][COLOR=black]Beciu śpisz zapewne spokojniej ... [/COLOR][/FONT][/B][/I]

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][I]Słuchajcie - ktoś odebrał tym psiakom godność, szczęście. Zostawił im bicie serca i oddech dając nam szansę ... oddajmy to co utraciły. [/I][/B][/FONT][/COLOR]
[B][/B]
Nie wiem kto to napisał, ale zawsze mi się chce plakać jak czytam o szeptaniu ogonem....

Posted

U Adeli wszystko ok, dietę znosi tak jak wszyscy na diecie czyli po prostu jest głodna :) Jak się ruszam gdziekolwiek to wymownie na mnie patrzy i macha kitą bo może akurat po jedzenie idę. Tak naprawdę robi się coraz fajniejsza, coraz bardziej kontaktowa, wczoraj byłyśmy na dłuższym spacerku na smyczy, szła pięknie! Byłam w szoku bo na poprzednim smyczowym troszkę się plątała. W sumie wszystko ok. Chrupki bardzo jej smakują :) Myślę że wszystko cieszyłoby się równym powodzeniem jak biedulka taka głodna :)

Posted

[INDENT]KOCHANI...ZNACIE DT KTORY PRZYJĄŁBY MALEŃSTWO???
Sunia z interwencji, siedem lat nie wychodzila, załatwiała się pod siebie, ma bardzo chore oczy, nie wiadomo co zrobić....trafiła do schronu....[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/heul.gif[/IMG][IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/heul.gif[/IMG]

[URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images41.fotosik.pl/1068/c8af3ef17256ca5fmed.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/214777-Misia-skrajnie-zaniedbana-trafiła-do-schroniska-potrzebuje-pomocy!!!!?p=17669103#post17669103"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/2147...3#post17669103[/COLOR][/URL] [/INDENT]

Posted

[B]Stonka[/B] - nie ma zmiłuj się, teraz Ty mierzysz Adelę! Ja ujawniłam publicznie rozmiary moich suczek, a też bym sobie chętnie dokładniej zwizualizowała Adelkę, w porównaniu.
[B]Jasza[/B] - autorką tego cytatu jest Albiemu. Zawsze pisała ściskające serce teksty dla psów.
Ta suczka...to straszne.

Posted

[quote name='Florentynka']Nadrabiaj, nadrabiaj. Fajnie, że jesteś. Już myślałam, że mnie tu przywiodłaś i porzuciłaś ;)[/QUOTE]

Ej no, nie porzucam matek swoich dzieci, Balbinę mam na myśli.

Nie spodziewałam się, że Łucja ma łapki dłuższe od Balbiny, znaczy Balbina bardziej rasowa :-)

Adela, Adelka, Adelajda... Florentynko, ale to imię pasuje, razem z tym psem, do Twojego stada i do Ciebie. Szczęście, że Cię wirtualnie odnalazła!