rashelek Posted January 26, 2014 Author Posted January 26, 2014 [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-3hnp5BaESDI/UuUXJwgjDBI/AAAAAAAAJRM/VI_HJqxl_yA/s576/2014.01.26 (14).JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Q5He6d8uJ74/UuUXKvBvqtI/AAAAAAAAJRU/S-XmTKmLfWg/s640/2014.01.26 (15).JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Uajm3c_ax0M/UuUXLuT3jNI/AAAAAAAAJRc/V0euorvYupQ/s640/2014.01.26 (16).JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-uhx64Xh0NQI/UuUXMcG8iRI/AAAAAAAAJRk/v-Py4WUnJeI/s640/2014.01.26 (17).JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-V1AUXfo3f7Y/UuUXNviDFgI/AAAAAAAAJRs/Cm1HLzGR9rQ/s640/2014.01.26 (1).JPG[/IMG] ZDJĘCIA NA POPRZEDNIEJ STRONIE Quote
Sonka95 Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 Kijek wybrany można biec dalej :) [url]https://lh3.googleusercontent.com/-uhx64Xh0NQI/UuUXMcG8iRI/AAAAAAAAJRk/v-Py4WUnJeI/s640/2014.01.26%20(17).JPG[/url] Super zdjęcia :loveu: U nas dzisiaj też jest cieplej to można było pójść na dłuższy spacerek :D Quote
Molowe Posted January 26, 2014 Posted January 26, 2014 [url]https://lh3.googleusercontent.com/-uhx64Xh0NQI/UuUXMcG8iRI/AAAAAAAAJRk/v-Py4WUnJeI/s640/2014.01.26%20(17).JPG[/url] Mamo mamo uciekamy! :lol: [url]https://lh3.googleusercontent.com/-EtqPg-jj4Iw/UuUXCsYT7JI/AAAAAAAAJQE/94FbZdZ7tYI/s640/2014.01.26%20%285%29.JPG[/url] Nie zimno Cekinowi w kolcach przy takim mrozie? Pytam po prostu z ciekawości :) [url]https://lh4.googleusercontent.com/-hsw9uR6K1j4/UuUXDaNdUOI/AAAAAAAAJQQ/C-nWfQgrjhA/s640/2014.01.26%20%286%29.JPG[/url] Prawdziwa księżniczka :diabloti: Quote
rashelek Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 [quote name='Sonka95']Kijek wybrany można biec dalej :) [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-uhx64Xh0NQI/UuUXMcG8iRI/AAAAAAAAJRk/v-Py4WUnJeI/s640/2014.01.26 (17).JPG[/URL] Super zdjęcia :loveu: U nas dzisiaj też jest cieplej to można było pójść na dłuższy spacerek :D[/QUOTE] Haha jeden z wieeeelu :D :loveu: No w końcu wiać przestało to skorzystaliśmy ;) [quote name='Molowe'][URL]https://lh3.googleusercontent.com/-uhx64Xh0NQI/UuUXMcG8iRI/AAAAAAAAJRk/v-Py4WUnJeI/s640/2014.01.26 (17).JPG[/URL] Mamo mamo uciekamy! :lol: [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-EtqPg-jj4Iw/UuUXCsYT7JI/AAAAAAAAJQE/94FbZdZ7tYI/s640/2014.01.26 (5).JPG[/URL] Nie zimno Cekinowi w kolcach przy takim mrozie? Pytam po prostu z ciekawości :) [URL]https://lh4.googleusercontent.com/-hsw9uR6K1j4/UuUXDaNdUOI/AAAAAAAAJQQ/C-nWfQgrjhA/s640/2014.01.26 (6).JPG[/URL] Prawdziwa księżniczka :diabloti:[/QUOTE] Szybko, nim nas zobaczą :lol: Wiesz, jakby nie był głupi to by chodził w swojej ślicznej nowej obróżce. Na wiosnę spróbujemy znowu, jak nie będzie lodowiska :) Hahaa no ba :evil_lol: Miczka wczoraj mnie znokautowała wieczorem. Sól ją piekła w łapki, więc kucnęłam przy niej, żeby jej wytrzeć i pomasować, a ta cholera niewiele myśląc... wskoczyła mi na ręce, bo ona iść nie będzie :D A Cekin już wyczaił, że jak Mika się zatrzymuje to można robić sceny i wtedy jego też tak strasznie łapki bolą i trzeba masować i miziać :lol: Uwielbiam tych debili :loveu: Quote
Molowe Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 (edited) Skąd ja to znam jak Molly coś przeskrobie i powiem do niej podniesionym głosem to zaraz zaczyna kuleć to na jedną to na drugą łapkę bo wie,że na mnie to działa :diabloti: Edited January 27, 2014 by Molowe Quote
rashelek Posted January 27, 2014 Author Posted January 27, 2014 [quote name='Molowe']Skąd ja to znam jak Molly coś przeskrobie i powiem do niej podniesionym głosem to zaraz zaczyna kuleć to na jedną to na drugą łapkę bo wie,że na mnie to działa :diabloti:[/QUOTE] A na przeskrobanie jest inna metoda. Ogon machający, że aż dupa lata, skakanie po mnie i mina "no jak możesz się na mnie gniewać, jestem taka słodka!" :evil_lol: Cholery takie, znajdą na nas sposób i już koniec ;) Quote
Sonka95 Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Ale spryciarze :evil_lol: Sonia często też się na mnie patrzy takim błagalny wzrokiem może mnie poniesiesz :diabloti: A jak coś zrobi źle i krzyknę to się obraża :diabloti: Quote
rashelek Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 [quote name='Sonka95']Ale spryciarze :evil_lol: Sonia często też się na mnie patrzy takim błagalny wzrokiem może mnie poniesiesz :diabloti: A jak coś zrobi źle i krzyknę to się obraża :diabloti:[/QUOTE] Haha obrażanie się też znam, Cekin lubi strzelić fochem :lol: A ja szukam nowej karmy dla Poczwara i mam już łeb jak sklep a nadal nic nie wiem :shake: :lol: Quote
Molowe Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Jak wybierzecie jakąś z tej trochę "wyższej półki" to nie ma aż takiego znaczenie jaka to będzie bo pod względem składu i cenowo są dosyć podobne chyba,że Cekin ma wrażliwy żołądek albo coś,tak to bardziej trzeba szukać i próbować co psu pasuje,smakuje i odpowiada.Nad jakimi się zastanawiasz? :) Quote
rashelek Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 [quote name='Molowe']Jak wybierzecie jakąś z tej trochę "wyższej półki" to nie ma aż takiego znaczenie jaka to będzie bo pod względem składu i cenowo są dosyć podobne chyba,że Cekin ma wrażliwy żołądek albo coś,tak to bardziej trzeba szukać i próbować co psu pasuje,smakuje i odpowiada.Nad jakimi się zastanawiasz? :)[/QUOTE] Cekin jest wybrednym gnojem i bardzo dużo karm mu nie smakuje :shake: Staram się znaleźć coś w dobrej cenie (ok. 150zł/15kg), jakimś normalnym dawkowaniu i żeby jednak mięso było pierwsze w składzie ;) Póki co stawiam na Brita Premium, tylko nie wiem czy będzie się dało go zamówić w sklepie. A jak nie, to jest tam Farmina Cibau, też ma fajny skład i będe mogła robić zlepek worków 5x3kg. No i Pani mi podała jeszcze dziesięć innych, N&D, Ecopet, Royal Canin, Josera, cośtam jeszcze i teraz patrzę składy i ceny :lol: Quote
Molowe Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 To może nie kupujcie mu od razu dużego opakowania żeby nie wkopać się tak,że pies potem nie będzie miał ochoty tego jeść? Zazwyczaj są takie po 3-5 kg do kupienia albo na wagę i zobaczcie co będzie podchodziło Cekinowi najlepiej,z tego co wymieniłaś to Royal Canin i Josera smakuje mojemu psu bardzo za britem nie przepadał :) Wiesz jak coś to zawsze możesz poszukać w internecie cenowo wychodzi tak jak piszesz 150 zł za 15 kg a najczęściej dowóz kurierem pod same drzwi jest gratis. Quote
rashelek Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 [quote name='Molowe']To może nie kupujcie mu od razu dużego opakowania żeby nie wkopać się tak,że pies potem nie będzie miał ochoty tego jeść? Zazwyczaj są takie po 3-5 kg do kupienia albo na wagę i zobaczcie co będzie podchodziło Cekinowi najlepiej,z tego co wymieniłaś to Royal Canin i Josera smakuje mojemu psu bardzo za britem nie przepadał :) Wiesz jak coś to zawsze możesz poszukać w internecie cenowo wychodzi tak jak piszesz 150 zł za 15 kg a najczęściej dowóz kurierem pod same drzwi jest gratis.[/QUOTE] Zobaczymy jeszcze, jak by to zrobić. Z małym workiem to się tak średnio opłaca, no bo on jednak ma większe dawkowanie i takie 3kg mu starczy na tydzień :lol: A na wagę dzisiaj szukałam i bardzo dużo sklepów rezygnuje z takiego rozwiązania. Nie ma im się co dziwić, bo karma wietrzeje i się psuje. Mamy fajny zoolog z dobrymi cenami, także nie chcemy z tego rezygnować ;) Pogadam dzisiaj z Adrianem, przedstawię mu propozycje i jakąś decyzję się podejmie. Brit ma bardzo fajny skład i w niego chciałabym pójść, ale jak się nie uda go sprowadzać no to kicha. Może to Cibau nie byłoby takie złe... Quote
Molowe Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Właściwie to tak bo przecież Cekin to duży chłop więc pewnie sporo je,my się raz wkopałyśmy z 15 kg workiem po którym Molka miała problemy z żołądkiem więc powiedziałam sobie,że nigdy więcej i teraz albo zamawiam jej próbki albo kupuje trochę na próbę bo szkoda kasę wywalać :lol: A w którym zoologu kupujecie z takimi dobrymi cenami ? ;) Quote
Ty$ka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 My jedziemy na Bricie Premium, niezmiennie Lamb&Rice. Pewnie pmiętasz jakie mieliśmy różne sensacje, żadna karma na nas nie działała, wróciliśmy wtedy do Brita (jadł ją za szczyla) i od tej pory wszelkie problemy minęły. Wymieniałam się tym doświadczeniem z wieloma osobami i kilak z nich potwierdziło, że ich psy mające ciągłe problemy na karmach: alergie, sensacje żołądkowe, dobrze się czuły przy Bricie. Niektóre z nich potem, po 2-3latach britowania wróciły na inną karmę, inne zostały. I ja jestem zadowolona. Cena adekwatna z jakością, mój pies już kilka paczek 12kg zjadł i mimo jednego smaku w ogóle się nią nie znudził, a sierśc ma wspaniałą. Kupy też mnie zadowalają, ale spróbujcie sami - każdy pies inaczej reaguje ;). Tak czy inaczej ja do Brita mam zaufanie. :) Gdybyście mieszkali bliżej, dałabym Ci na spróbowanie trochę ;). A zdjęcia świetne. Mnie się w to zimno nawet na dwór nie chce wychodzić, więc Was podziwiam :p Quote
Sonka95 Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Ja tam zawsze wole kupić karmę na wagę , bo ryzykuje biorąc nawet te 2 kg :diabloti: Sonia to tak kocha suche karmy , że 3 kg worek wcina już 3 czy nawet 4 miesiąc :evil_lol: Teraz jeszcze ma trochę Butchersa a wcześniej jadła Boscha i Nutra Nuggets a jakiś czas temu kupiłam jej Brit Premium na wagę to tak wcinała ... bardzo jej posmakowała :cool3: Quote
Ty$ka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 No proszę, ja z kolei nie ufam karmom na wagę ;) Quote
Baski_Kropka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 (edited) Skład brita podoba mi się tylko tego Premium bo te inne to nie... Ja z Husse jestem na razie bardzo zadowolona, tylko kupiliśmy na spróbowanie worek 7kg z jagnięciną i ryżem i nie przybiera po niej na wadze no troszeczkę tylko... a dostaje o połowę więcej dziennie, wg zaleceń weta. Ale teraz chyba kupie mu już większy worek może coś z kurakiem :) Tak sobie myślę, że to nawet dobrze, że nie tyje szybko :P Ale generalnie polecam też... no dla mnei wielki plus że dzwonie rano, i na umówioną godzinę przyjeżdża do mnie tego samego dnia worek wybranej karmy plus jakiś gratisik ^^ Ja wiem co przechodzisz z wyborem karmy :D Bo przed adopcją Dexa tez rozkminiałam ostro co wybrać :D Najchętniej podawała bym TOTW, i tak włąśnie patrze, że wyjdzie mnie taniej niż Husse :P Edited January 28, 2014 by Baski_Kropka Quote
rashelek Posted January 28, 2014 Author Posted January 28, 2014 [quote name='Molowe']Właściwie to tak bo przecież Cekin to duży chłop więc pewnie sporo je,my się raz wkopałyśmy z 15 kg workiem po którym Molka miała problemy z żołądkiem więc powiedziałam sobie,że nigdy więcej i teraz albo zamawiam jej próbki albo kupuje trochę na próbę bo szkoda kasę wywalać :lol: A w którym zoologu kupujecie z takimi dobrymi cenami ? ;)[/QUOTE] Dlatego kupimy od razu duży worek, a jak mu nie posmakuje to w marcu coś innego znowu wymyślę. My to aż na Dekabrystów jeździmy :) [quote name='Ty$ka']My jedziemy na Bricie Premium, niezmiennie Lamb&Rice. Pewnie pmiętasz jakie mieliśmy różne sensacje, żadna karma na nas nie działała, wróciliśmy wtedy do Brita (jadł ją za szczyla) i od tej pory wszelkie problemy minęły. Wymieniałam się tym doświadczeniem z wieloma osobami i kilak z nich potwierdziło, że ich psy mające ciągłe problemy na karmach: alergie, sensacje żołądkowe, dobrze się czuły przy Bricie. Niektóre z nich potem, po 2-3latach britowania wróciły na inną karmę, inne zostały. I ja jestem zadowolona. Cena adekwatna z jakością, mój pies już kilka paczek 12kg zjadł i mimo jednego smaku w ogóle się nią nie znudził, a sierśc ma wspaniałą. Kupy też mnie zadowalają, ale spróbujcie sami - każdy pies inaczej reaguje ;). Tak czy inaczej ja do Brita mam zaufanie. :) Gdybyście mieszkali bliżej, dałabym Ci na spróbowanie trochę ;). A zdjęcia świetne. Mnie się w to zimno nawet na dwór nie chce wychodzić, więc Was podziwiam :p[/QUOTE] O widzisz, dzięki za opinię :D Właśnie tak mi się zdawało, że Wy na Bricie jesteście, ale pewna nie byłam. Wiesz, jak było u nas -20 to też nigdzie nie chodziliśmy. A teraz w sumie też chodzimy ciągle do nas do lasu... Nudno trochę, ale po dłuższych spacerach psom łapy za bardzo marzną i nawet nie ma jak iść... [quote name='Sonka95']Ja tam zawsze wole kupić karmę na wagę , bo ryzykuje biorąc nawet te 2 kg :diabloti: Sonia to tak kocha suche karmy , że 3 kg worek wcina już 3 czy nawet 4 miesiąc :evil_lol: Teraz jeszcze ma trochę Butchersa a wcześniej jadła Boscha i Nutra Nuggets a jakiś czas temu kupiłam jej Brit Premium na wagę to tak wcinała ... bardzo jej posmakowała :cool3:[/QUOTE] 3kg w 3 miesiące, to Ty karmisz ją w ogóle? :diabloti: Kolejna widzę dobra opinia dla Brita :D [quote name='Ty$ka']No proszę, ja z kolei nie ufam karmom na wagę ;)[/QUOTE] No ja też nie bardzo, bo w sumie cholera wie, czy to faktycznie ta karma i czy nie jest zwietrzała już... Wolę jednak w workach kupować, nawet tych mniejszych ;) [quote name='Baski_Kropka']Skład brita podoba mi się tylko tego Premium bo te inne to nie... Ja z Husse jestem na razie bardzo zadowolona, tylko kupiliśmy na spróbowanie worek 7kg z jagnięciną i ryżem i nie przybiera po niej na wadze no troszeczkę tylko... a dostaje o połowę więcej dziennie, wg zaleceń weta. Ale teraz chyba kupie mu już większy worek może coś z kurakiem :) Tak sobie myślę, że to nawet dobrze, że nie tyje szybko :P Ale generalnie polecam też... no dla mnei wielki plus że dzwonie rano, i na umówioną godzinę przyjeżdża do mnie tego samego dnia worek wybranej karmy plus jakiś gratisik ^^ Ja wiem co przechodzisz z wyborem karmy :D Bo przed adopcją Dexa tez rozkminiałam ostro co wybrać :D Najchętniej podawała bym TOTW, i tak włąśnie patrze, że wyjdzie mnie taniej niż Husse :P[/QUOTE] Care w sumie też nie ma złego składu, ale Premium ma lepszą cenę :lol: Husse nie próbowaliśmy i nawet nad nią nie myślałam, bo raczej jej na miejscu nie dostanę nigdzie... ;) Haha ja to z karmą jeszcze myślę pod kątem tego, że jak kiedyśtam będziemy mieszkać we czwórkę, to psy będą na tej samej karmie (żeby nikt sobie nie wyjadał ;)), także obydwóm musi pasować :lol: TOTW to Cekin wpierdzielał razem z miską. Ale niestety, bardzo droga ta karma jest... Decyzja podjęta, celujemy w Brita, a jeżeli nie uda się go sprowadzić to kupimy duży worek Royal Canin. Dziękuję Wam pięknie za pomoc :loveu: Jeszcze jutro muszę jechać po wpisy i potem mam dodatkowe DWA (:lol:) dni wolnego :D W poniedziałek i wtorek egzaminy, a potem to się zobaczy ;) Strasznie chciałabym już wiosnę... Zima u nas jest w sumie od soboty, ale mam nadzieję, że szybko sobie pójdzie. W weekend ma być już na +, więc jest na to szansa. A ja taaak bardzo chciałabym już iść na porządny, długi spacer :loveu: Quote
Kasi i Lena Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Ja polecam TOTW moje obie kochają tą z bizonem. Lena lubi jeszcze rybną i dzikie ptactwo. Nie jadły jeszcze tego z jagnięciną, chciałam im zamówić ale nie było w zooplusie . Quote
Baski_Kropka Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Rashelek jak nei dostaniesz na miejscu!? Przecież ja jestem z Czewy i przywożą mi do domu o umówionej godzinie :P Dystrybutor jest, tej karmy nie kupisz w sklepie, tylko dzwonisz do dystrybutora gadacie jaka by była OK i on Ci przywozi :P Jak coś to mam numer... ceny tych super premium są w granicach 200pln za 15 lub 12 kg, tanio nie jest ale ja na razie uważam, że warto zainwestować. No i TOTW super jest tez nie ma co mówić ;) Quote
Molowe Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 Myślę,że dobrze zdecydowaliście,oby Cekin był zadowolony.:lol: Quote
Kasi i Lena Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 W zooplus totw jest w promocji [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/taste_of_the_wild/397717[/url] :) Quote
Molowe Posted January 28, 2014 Posted January 28, 2014 [quote name='Kasi i Lena']W zooplus totw jest w promocji [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/taste_of_the_wild/397717[/URL] :)[/QUOTE] ja właśnie u nich zamawiałam bo tam najtaniej wychodzi z tą promocją plus dostawa gratis. :) Quote
Kasi i Lena Posted January 29, 2014 Posted January 29, 2014 Ja zawsze u nich zamawiam z promocją czy bez. Lubię ten sklep, mają fajne podejście do człowieka, jakiekolwiek reklamację są natychmiast przyjmowane. Kontakt mailowy i telefoniczny świetny. Quote
rashelek Posted January 29, 2014 Author Posted January 29, 2014 [quote name='Kasi i Lena']Ja polecam TOTW moje obie kochają tą z bizonem. Lena lubi jeszcze rybną i dzikie ptactwo. Nie jadły jeszcze tego z jagnięciną, chciałam im zamówić ale nie było w zooplusie .[/QUOTE] Trochę za droga to dla nas impreza niestety. Wiadomo, chciałoby się, ale nie teraz... [quote name='Baski_Kropka']Rashelek jak nei dostaniesz na miejscu!? Przecież ja jestem z Czewy i przywożą mi do domu o umówionej godzinie :P Dystrybutor jest, tej karmy nie kupisz w sklepie, tylko dzwonisz do dystrybutora gadacie jaka by była OK i on Ci przywozi :P Jak coś to mam numer... ceny tych super premium są w granicach 200pln za 15 lub 12 kg, tanio nie jest ale ja na razie uważam, że warto zainwestować. No i TOTW super jest tez nie ma co mówić ;)[/QUOTE] A no widzisz, u nas na osiedlu jest samochód oklejony Husse i zawsze się zastanawiałam, na jakiej zasadzie to działa :lol: Ale tak czy siak, póki co nie skorzystamy. Dzięki za pomoc :D [quote name='Molowe']Myślę,że dobrze zdecydowaliście,oby Cekin był zadowolony.:lol:[/QUOTE] No w lutym się okaże, mam nadzieję, że będzie okej :) Dosypało jeszcze śniegu i Miczka na spacerze zachowywała się jak naćpana :lol: Quote
Recommended Posts