Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdy próbuje skoczyć trzeba uziemić go komendą leżeć,trochę potrzymać w tej pozycji aż przejdzie mu ta chęć i dopiero zwolnić.Każde spokojne minięcie przechodnia nagradzać.

Daj znać czy pomaga,jak nie to coś innego się wymyśli.

• Replies 714
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taki leżący na swoich włościach bardzo dostojnie się prezentuje :)
Skakanie... tiaaa skąd ja to znam. Najlepiej odwracać uwagę zabawką albo inną komendą. I chwalić za spokojne minięcie. I modlić się żeby szybko wyrósł z głupot :D

Posted

Miło, że zaglądacie :)
Ja się nie modlę, tylko parówki ciacham i ćwiczymy ;) bo osła mam, nie psa! :diabloti:
Z nowości, to Frodeusz został doręczycielem listów! Przynosi nam te wrzucane do domu przez listonosza!!! :loveu:

Posted

hahah zdolna pani :D u nas zawsze jest tekst 'o ja mam takiego samego ! :)' - my z tata robimy wielkie oczy, bo w naszym mieście są tylko 2 takie- 'ale małego... :)' i wszystko jasne, bo miniaków mamy u nas od cholery i ciut i ciut :D

a Frodo już byczek ! :loveu:

Posted

ja tam widzę,że brodę ma już całkiem całkiem :)
a w ogóle,jak już pisałam, jestem zaskoczona ,że on taki już wielki - po poprzednich fotach w ogóle tego nie widać !

Posted

wracajac do skakania i w ogole rzeczy nie chcianych, ja jestem zwolennikiem gadania do psa , znaczy mowienia czego od niego chcemy
jesli jest na smyczy a chce skoczyc, wy juz to widzicie [ zreszta powinniscie byc przygotowani na to ze przechodzien wywola chec skoku] nalezy mu powiedziec feee nie wolno i jesli nadal ciagnie coby skoczyc sciagnac go smycza i dac rozkaz siad, przytrzymac coby jie wstal i w momencie kiedy przechodzien przechodzi obok a on wykazuje ochote powtarzac fee nie wolnoi ewnetualnie skupic uwage a sobie [ jesli uzywacie smaczkow wlasnie nimi] po dobrze wykonanym zadaniu anelzy sie nagroda i pochwala. Jesli to ladnie opanujecie to jak bedzie wolno latal przywolanie do siebie siad , czy noga i nadal fee nie wolno kiedys zalapie o co chodzi, zawsze to jednak troche czasu i pracy kosztuje ale oplaca sie.
ja zawsze najpierw mowie czego chce od psa , ze ma isc w lewo, prawo , nie ciaganac , stac, usiac czy sie uspokoic ale najpierw rozkaz a potem dzialnie coby wzmocnic lub wymusici wlasciewe zachowanie

oczywiscie wybor metod i sposobow na swego psa pozostaje wam do rozstrzygniecia i nikt wam nic nie moze narzucic, pamietajcie tylko ze to wy bedziecie z nim zyc i ze to wam ma to cale dzialanie ulatwic to zycie obustronnie i przysporzyc wiele radochy