wilczy zew Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Gdy próbuje skoczyć trzeba uziemić go komendą leżeć,trochę potrzymać w tej pozycji aż przejdzie mu ta chęć i dopiero zwolnić.Każde spokojne minięcie przechodnia nagradzać. Daj znać czy pomaga,jak nie to coś innego się wymyśli. Quote
jambi Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 piękny ten Twój maluch :) , choć juz nie maluch ;) śliczny ma pysio i baaaardzo mi sie podoba :loveu: Quote
weszka Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Taki leżący na swoich włościach bardzo dostojnie się prezentuje :) Skakanie... tiaaa skąd ja to znam. Najlepiej odwracać uwagę zabawką albo inną komendą. I chwalić za spokojne minięcie. I modlić się żeby szybko wyrósł z głupot :D Quote
wilczy zew Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 jego zainteresowanie aleskami świetne Quote
ariss Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='weszka'] I modlić się żeby szybko wyrósł z głupot :D[/QUOTE] :evil_lol::evil_lol::evil_lol: to mi się najbardziej podoba:evil_lol: Quote
strasznika Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Miło, że zaglądacie :) Ja się nie modlę, tylko parówki ciacham i ćwiczymy ;) bo osła mam, nie psa! :diabloti: Z nowości, to Frodeusz został doręczycielem listów! Przynosi nam te wrzucane do domu przez listonosza!!! :loveu: Quote
strasznika Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Zdolna, inteligentna, ale na każdym kroku pyta czy aby na pewno ma usiąść, położyć się, zejść z fotela itp. :mad: ;) Quote
wilczy zew Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 [quote name='strasznika']Zdolna, inteligentna, ale na każdym kroku pyta czy aby na pewno ma usiąść, położyć się, zejść z fotela itp. :mad: ;) próbuje rządzić Quote
strasznika Posted October 21, 2011 Author Posted October 21, 2011 Jeszcze mu pierścień nałożyć i władca, że hoho :) ( a podobno nie ma dominacji...) :) Quote
wilczy zew Posted October 21, 2011 Posted October 21, 2011 to,że jej nie ma to zwykłe bajki sznauc potrafi władzę przejąć w aksamitnych rękawiczkach i ma przy tym mnóstwo cierpliwości Quote
strasznika Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pani tego szarego psiaka pytała jakiej rasy jest nasz :laugh2_2: Quote
strasznika Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Culineo Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 hahah zdolna pani :D u nas zawsze jest tekst 'o ja mam takiego samego ! :)' - my z tata robimy wielkie oczy, bo w naszym mieście są tylko 2 takie- 'ale małego... :)' i wszystko jasne, bo miniaków mamy u nas od cholery i ciut i ciut :D a Frodo już byczek ! :loveu: Quote
strasznika Posted October 23, 2011 Author Posted October 23, 2011 A w "moim" miasteczku jest chyba tylko jeden olbrzym - nasz :) Chyba, że są jakieś inne ukryte w domach ;) Quote
Culineo Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 u nas właśnie jest nasz, a drugi na podwórku nikt go nie widział tylko kiedyś jego właściciele nas zaczepili i mówli, że też mają takiego :D Quote
wilczy zew Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 pobrykał sobie,skąd miała wiedzieć że to też sznauc jak nie ma brody Quote
eria Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 ja tam widzę,że brodę ma już całkiem całkiem :) a w ogóle,jak już pisałam, jestem zaskoczona ,że on taki już wielki - po poprzednich fotach w ogóle tego nie widać ! Quote
Tekla64 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 trafilam tu i ja i jesli moge zostane podgladac juz nie calkiem malego Froda Quote
#Etna# Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 O ja ale on urósł:crazyeye: Chłopaczek, że ho ho:cool3: http://img217.imageshack.us/img217/668/szczotat.jpg Cudo!:loveu: Quote
Tekla64 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 wracajac do skakania i w ogole rzeczy nie chcianych, ja jestem zwolennikiem gadania do psa , znaczy mowienia czego od niego chcemy jesli jest na smyczy a chce skoczyc, wy juz to widzicie [ zreszta powinniscie byc przygotowani na to ze przechodzien wywola chec skoku] nalezy mu powiedziec feee nie wolno i jesli nadal ciagnie coby skoczyc sciagnac go smycza i dac rozkaz siad, przytrzymac coby jie wstal i w momencie kiedy przechodzien przechodzi obok a on wykazuje ochote powtarzac fee nie wolnoi ewnetualnie skupic uwage a sobie [ jesli uzywacie smaczkow wlasnie nimi] po dobrze wykonanym zadaniu anelzy sie nagroda i pochwala. Jesli to ladnie opanujecie to jak bedzie wolno latal przywolanie do siebie siad , czy noga i nadal fee nie wolno kiedys zalapie o co chodzi, zawsze to jednak troche czasu i pracy kosztuje ale oplaca sie. ja zawsze najpierw mowie czego chce od psa , ze ma isc w lewo, prawo , nie ciaganac , stac, usiac czy sie uspokoic ale najpierw rozkaz a potem dzialnie coby wzmocnic lub wymusici wlasciewe zachowanie oczywiscie wybor metod i sposobow na swego psa pozostaje wam do rozstrzygniecia i nikt wam nic nie moze narzucic, pamietajcie tylko ze to wy bedziecie z nim zyc i ze to wam ma to cale dzialanie ulatwic to zycie obustronnie i przysporzyc wiele radochy Quote
Fides79 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 http://img263.imageshack.us/img263/5089/okohh.jpg http://img4.imageshack.us/img4/8994/dsc0044yp.jpg ha ha ha ha jakie miny "strzela" :lol::lol::lol: Quote
strasznika Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Dziś my sie wyfryzowali :diabloti: Quote
Fides79 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 no to pokazuj nam tego swojego "nowego" psa :lol: Quote
Recommended Posts