Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja sobie od razu zmienie podpis:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/211971-Jamnicze-ciotki-przybywajcie%21-Szorstkow%C5%82osa-staruszka-Becia-ga%C5%9Bnie-w-schronisku%21?p=17346002#post17346002"][IMG]http://img69.imageshack.us/img69/8144/jama2.png[/IMG]

[IMG]http://img94.imageshack.us/img94/5922/jamaa2.png[/IMG][/URL]

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cholera jasna, a akurat czytałam Emila, rozdział o Paluchu i mi się na ryczenie zebrało, a teraz na wątek jamnisi, wprost idealnie. Dobrze że jutro się do schroniska nie wybieram bo chyba bym siadła i ryczała, się rozkleiłam dzisiaj. Ludzie to sku*wiele i tyle powiem.

Posted

To dobrze,że jest .Była w tym sektorze co Adaś.Ja nie kumam jeszcze tych sektorów,ale najważniejsze,że jest.Uff.Słodycz sama.Jutro ja odwiedzę,jak sie cieszę.Maleństwo moje.Kochaniutka.Była taka nieśmiała, a potem zniknęła,myślałam, ze stało sie najgorsze.Ale jest.Jutro polece do ciebie maleńka i wszystko ciotkom opowiemy.

Posted

Felka, ona dalej jest w tym sektorze co Adaś.
Tylko Adaś jest na D, a ona na C i Adaś na zewnątrz.

Felka - jest szansa żeby Becia poszła na stronę jamników w potrzebie, tylko brakuje nam informacji czy jest sterylizowana. Sprawdzisz to? I wspomnij o tym guzku na szyi. Jest tak od góry, ale już nie wiem z której strony.

Posted

[quote name='Ola164']Felka, ona dalej jest w tym sektorze co Adaś.
Tylko Adaś jest na D, a ona na C i Adaś na zewnątrz.[/QUOTE]
no czyli nie jest na tym samym sektorze...

Posted

Szukałam Beci na C3,ale jej nie było.Wg rejestru tam właśnie powinna być.Jest natomiast biszkoptowa pekinka-wysterylizowana-cudo.Zachodziłam z zewnątrz i od środka i Beci nie było.Wieczorem będę jeszcze raz to spytam,może się uda.W rejestrze nie ma napisanie,że jest wysterylizowana.Została przyjęta w czerwcu.Z tego co ja zapamiętałam, to ona jakieś 2 tyg.temu była na C8 i tam jej szukałam.

Posted

Ostatnio Becia leżała bez ruchu w koszyku dopóki się jej nie dotknęło, jesteś pewna że jej nie było? Może faktycznie na szpitaliku jest.
Pekinka? Ostatnio była na D6 ciekawe czy to tą przenieśli czy kolejna w schronisku.

W C8 na pewno Beci nie było, tam są średniej wielkości cztery szalone czarnuchy, od zawsze i nie dorzuciliby tam tak małego, starego psa, bo zostałby zadeptany przy pierwszej okazji. Chyba że akurat było sprzątanie boksów, wtedy czasem chwilowo przerzucają boksy na wybieg, zamieniają miejscami etc.

Posted

pekinka być może pójdzie do domu, do znajomych p. Izy (dyżurnej), no ale nie wiadomo co z tego w rezultacie wyniknie. ;) dobrze by było, żeby ją zabrali, bo szkoda takiego psiaka dla jakiś oszołomów, którzy ją wezmą, bo rasowa...

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Jest natomiast biszkoptowa pekinka-wysterylizowana-cudo.Zachodziłam z zewnątrz i od środka i Beci nie było.[/QUOTE]
Wstawcie pekinkę koniecznie na pekińczyki w potrzebie!

Posted

[quote name='Agucha']Wstawcie pekinkę koniecznie na pekińczyki w potrzebie![/QUOTE]
tak jak napisałam: [quote name='natalek']pekinka być może pójdzie do domu, do znajomych p. Izy (dyżurnej)[/QUOTE]
więc może lepiej poczekać i zobaczymy, jak się sprawa potoczy. poza tym, jak dla mnie to jest w jej przypadku bez sensu, jest śliczna i ma 1,5 roku, za chwilę znajdzie dom na pewno.

Posted

[quote name='natalek']c8? to raczej niemożliwe, bo w c8 niezmiennie są 4 czarne psiaki.
a może Becia poszła na sterylkę teraz??[/QUOTE]
Ja naprawdę dzisiaj goniłam jak wariatka,żeby znaleźć Becię w poczuciu winy,że inne psy się na mnie gniewają,bo tak strasznie szczekały i że mogą sobie zrobić krzywdę.Szkoda,że nie wpadłam na to, że może być po sterylce w szpitaliku,ale ja ciągle gnębię lekarzy i ciagle sie boję, że mnie wyrzucą za natręctwo w zadawaniu pytań.A z tą adopcją pekinki do znajomych Pani Izy to trochę dziwne, bo ja ją właśnie dzisiaj pytałam o Becię.Ale bądźmy dobrej myśli.

Posted

[quote name='Felka z Bagien']Ja naprawdę dzisiaj goniłam jak wariatka,żeby znaleźć Becię w poczuciu winy,że inne psy się na mnie gniewają,bo tak strasznie szczekały i że mogą sobie zrobić krzywdę.Szkoda,że nie wpadłam na to, że może być po sterylce w szpitaliku,ale ja ciągle gnębię lekarzy i ciagle sie boję, że mnie wyrzucą za natręctwo w zadawaniu pytań.A z tą adopcją pekinki do znajomych Pani Izy to trochę dziwne, bo ja ją właśnie dzisiaj pytałam o Becię.Ale bądźmy dobrej myśli.[/QUOTE]
nie wiem, sterylka to tylko takie domysły. :)
oj tam, może nie będą próbowali Pani wyrzucić. :diabloti: w końcu chyba lepiej się pytać niż być czegoś niepewnym ;)

a co jest dziwnego w adopcji pekinki, bo nie rozumiem?

Posted

[quote name='natalek']nie wiem, sterylka to tylko takie domysły. :)
oj tam, może nie będą próbowali Pani wyrzucić. :diabloti: w końcu chyba lepiej się pytać niż być czegoś niepewnym ;)

a co jest dziwnego w adopcji pekinki, bo nie rozumiem?[/QUOTE]
Tylko tyle, że pytałam o Becie i powiedziałam, że jest tam pekinka, a Pani Iza jakoś nie zareagowała.Tyle!.Ale wszyscy jesteśmy zarobieni i zakręceni,więc wybaczmy sobie.Jak jutro nie znajdę Beci, to wejdę do klatki z amstaffem i powiem mu ,że się go nie boję!

Posted

może dlatego, że to nie jest pewne, że akurat jego weźmie. ma zabrać do znajomych dwa małe, młode pieski. myślała o pekince, ale to nie na 100% jeszcze ;)
[quote name='Felka z Bagien']Jak jutro nie znajdę Beci, to wejdę do klatki z amstaffem i powiem mu ,że się go nie boję![/QUOTE]
najlepiej do Hexa albo Śmiałego z Z. :evil_lol:

Posted

Zostanę z nim tej budzie na zawsze!:evil_lol:W ogóle ja myślałam,że buda w schronisku to taka straszna rzecz.Siedziałam w niej parę godzin(w sumie), kiedy padało,bo szkoda mi było czasu.
Padał deszcz, a tam było tak przytulnie i tak pięknie pachniało.:lol:Wystawały mi tylko nogi,opowiadać dalej..?Zapach jest starego wysuszonego drewna,lekko słodki,chyba słoma tak pachnie.No mnie było tam dobrze i psince chyba też.A tak poważnie, to jak sprzątam w budzie , to muszę tam wejść i kiedyś, kiedy naprawdę padało, chcący, niechcący wpełzłam za psem, aby mu masować nogę.No i spędziłysmy tak dobra chwilę.:evil_lol: