Jola i Czterołapy Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 W styczniu tego roku odziedziczyłam samca shiba inu. Dzisiaj zdecydowałam, że wyadoptuję Robinka, bo nie jestem w stanie zapewnić mu bezpieczeństwa. Robinek wywołał dzisiaj dwie awantury w naszym stadzie 3 goldenów. Szukam dla Robinka najlepszego domu, najchętniej bez psów (samców) większych od shiby, bo z takimi Robin ma zatargi. Robin jest zdrowy, zaszczepiony, zaczipowany, wykastrowany. Jest łagodny w stosunku do ludzi w każdym wieku. Goni za uciekajacymi kotami, gdy kot nie ucieka, Robin poszczeka na niego, potem traci zainteresowanie. 10 czerwca Robin skończył 2 lata. Był wychowany w bloku, przez dwoje starszych ludzi (na emeryturze). Bardzo lubi siedzieć na balkonie. Jeżeli znacie kogoś, kto chciałby dać dom Robinkowi, proszę o wpis w tym wątku lub kontakt: tel: 691 43 77 71 - Jolanta mail: [email protected] Aktualne zdjęcia Robinka: Quote
Beta&Czata Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Witaj, Jolu. Się porobiło .... A tak niewinnie wygląda. (z Twojego wątku na Szansie, który sobie podczytuję, wiem, że przewidywałaś taki rozwój sytuacji, ale miałam nadzieję, że Twoi więksi chłopcy dadzą sobie z Robinkiem radę i on to w końcu zaakceptuje. No, ale to w końcu Shiba, co będzie ustępował jakimś większym Goldenom...). Będę czujna i rozpuszczę wici, ale moi psiolubni znajomi są już dość mocno zapsieni. Ściskam Cię Ela Quote
Jola i Czterołapy Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Witaj, Elu! Ten drań potrafi być miły, przytulny i kochany, ale jak się "zatnie" na większego samca, to koniec... nic go nie powstrzyma przed dokuczaniem wrogowi. Odbieram telefony od chętnych do adopcji Robinka, marzę o domu idealnym dla niego: z człowiekiem, którego będzie miał dla siebie przez cały czas... Quote
Jola i Czterołapy Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Placek (łysy) ma Rudi pod lewym okiem. Oberwał zębami od Rańki, bo Robinek (sprawca awantury) zdołał się wywinąć szybciej ;) Quote
Recommended Posts