Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak sa czarne to dobrze lepiej teraz do lasu idź, przynajmniej szkoda nie będzie jak się na spacerze wytarzają w czymś :P

A co do kupowania to kupuj kupuj! Widzisz sama na moim przykładzie, że to było najlepsze co mogłam zrobić, iż dość wcześnie się za kupowanie wszystkiego zabrałam. Kiedy teraz papik ma się pojawić wcześniej niż planowałam wszystko praktycznie już jest :D

A ty w ogóle w jakiego teriera celujesz?

Posted
1 godzinę temu, angineuuka napisał:

ale ładnie sniezek sypie :D 

U mnie tak ładnie wieje, że zaraz coś powyrywa ten cholerny wiatr , no plus śniezek też chyba coś pada :p

Posted
15 godzin temu, Patikujek napisał:

Jak sa czarne to dobrze lepiej teraz do lasu idź, przynajmniej szkoda nie będzie jak się na spacerze wytarzają w czymś :P

A co do kupowania to kupuj kupuj! Widzisz sama na moim przykładzie, że to było najlepsze co mogłam zrobić, iż dość wcześnie się za kupowanie wszystkiego zabrałam. Kiedy teraz papik ma się pojawić wcześniej niż planowałam wszystko praktycznie już jest :D

A ty w ogóle w jakiego teriera celujesz?

No i do dupy poszłam, bo na plusie wsio i mokry śnieg jak cholera był. A nie chce by moje babcie się podziębiły ;/

Co do terriera, to do konca sama jeszcze nie wiem bo ja mam innego na oku, a mama nalega na yorka :P Takze jest konflikt :P No i te ceny tych psów, jakaś masakra ;o 

13 godzin temu, Ania :) napisał:

U mnie tak ładnie wieje, że zaraz coś powyrywa ten cholerny wiatr , no plus śniezek też chyba coś pada :p

u mnie tez wieje jak cholera :p

Posted
3 godziny temu, angineuuka napisał:

poza tym nie umiem napisać do jakiego kolwiek hodowcy :/ nie wiem jak napisac, zeby było dobrze.. 

Po prostu napisz :) przedstaw się, napisz pokrótce coś o sobie(choć nie musisz) , zapytaj o mioty , suke która Cie interesuje a później rozmowa już sama pójdzie :) 

Posted

Też się stresowałam jak miałam pierwszego maila napisać hehe, ale jakoś się udało.  Ja akurat w pierwszym mailu pytałam wybrana hodowle czy planują miot w najbliższym czasie bo info nie było na stronie. A w następnym to już więcej o sobie napisałam 

Posted

U mnie było trochę inaczej :P Ja szukałam psa (kota zresztą tak samo) przez olx i zapytałam po prostu czy ogłoszenie jest aktualne, w jakim wieku jest szczeniak, dlaczego jest niewystawowy (z ciekawości :P).

Posted
9 godzin temu, Paulina94 napisał:

U mnie było trochę inaczej :P Ja szukałam psa (kota zresztą tak samo) przez olx i zapytałam po prostu czy ogłoszenie jest aktualne, w jakim wieku jest szczeniak, dlaczego jest niewystawowy (z ciekawości :P).

Duzo osob mowi, ze szukanie i branie psa przez olx to zbrodnia :P Ale tez o tym myslalam ;)

Kurde, dzisiaj znowu nie zdazylam do lasu, moze jutro mi sie wkoncu uda.. bo inaczej snieg mi zniknie! :P 

Za to dzisiaj kupiłam krem do rąk w aptece.. i chyba w koncu cos mi pomoze na moje dłonie! zobaczymy jak jutro po spacerze ten krem da radę, ale na razie jest na 5 :)

No i  w tym miesiacu planuje w koncu umowic sie na tatuaz! ;)

Posted

olx, allegro i inne portale to zło :D A tak poważnie, to ja tam nie mam nic przeciwko ogłaszaniu miotu/szczeniąt na takich portalach ;) Nie każdą hodowlę zna się po stronach www, a na takich serwisach łatwiej je znaleźć ;)

Posted

Przede wszystkim bardzo często ludzie którzy szukają swojego pierwszego psiaka właśnie tam w pierwszej kolejności zaglądają.  I nie mówię, że to same świry.  Dla mnie normalne że tam się ogłaszają,  pod warunkiem, że to ogłoszenie informacyjne jedynie a nie sprzedażowe... 

Posted
5 minut temu, Ania :) napisał:

Ja tam nie uznaje tych inszych związków postyczniowych :p 

ja akurat z takimi związkami nie mam problemu ;)  I nie mówię tu o związkach postyczniowych. I tak, nie tylko Zk biorę pod uwagę. 

Posted
11 minut temu, angineuuka napisał:

ja akurat z takimi związkami nie mam problemu ;)  I nie mówię tu o związkach postyczniowych. I tak, nie tylko Zk biorę pod uwagę. 

Jeśli jakąś rase uznaje FCI (lub jest jeszcze nieuznana,ale można wystawiać), a jest zarejestrowana hodowla w innym związku, to tego nie uznaję ;) Ale jeśli tak jak np Owczarki Staroniemieckie (akurat te mi teraz tylko do głowy przyszły) są w innym związku, to spoko, bo ich hodowla trwa już jakiś czas, no i one chyba nie należą do tych postyczniowych "piesków i kotków". :)

Posted
13 godzin temu, Ania :) napisał:

Jeśli jakąś rase uznaje FCI (lub jest jeszcze nieuznana,ale można wystawiać), a jest zarejestrowana hodowla w innym związku, to tego nie uznaję ;) Ale jeśli tak jak np Owczarki Staroniemieckie (akurat te mi teraz tylko do głowy przyszły) są w innym związku, to spoko, bo ich hodowla trwa już jakiś czas, no i one chyba nie należą do tych postyczniowych "piesków i kotków". :)

a ja uznaję to i to ;) I dla mnie EOT. 

Jezu, ale miałam dzisiaj straszny sen :o Aż się obudziłam ze łzami w oczach. I zaraz ruszamy na spacer ^^