Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No za granicą nie pradko, no i nie za niemiecką raczej :D nie znam jezyka :p prędzej Anglia :D chociaż w Niemczech mam już ubeczpieczenie.. :p zobaczymy gdzie mnie los poniesie :p

Posted

Angi, chwila, jak to? Przecież w podstawówce był niemiecki :P 
Mam mało kontaktu z tym językiem, ale dość łatwo się go uczy. Prędzej skleciłam wypowiedź po niemiecku niż angielsku, chociaż mam mniejszy zasób słów. 

Posted

To tak jak ja z angielskiego. Juz tyle lat z nim i nic :S

Ja się tak naprawdę angielskiego nauczyłam dopiero jak przyjechałam do Holandii ;)

Wcześniej 5 lat w podstawówce, 4 lata w liceum, a gówno wiedziałam :/

Dopiero codzienna styczność z językiem pomógła w nauce ;)

Posted

Ja niemieckiego ni cholery nie umiem. A uczę się go już szósty rok...

Mój angielski to też podstawy podstaw xD

Posted

Ja mam ledwe podstawy z niemca :P

Qwa, człowiek raz na ruski rok zrobi sobie herbate do dzbanka a ten uj pęknie :<

widocznie masz pecha :)

a z nauką języków w Polsce masakra (niemiecki całkiem dobrze znałam kończąc liceum- ustny z niemca, to pryszcz na tamten moment). Na studiach uwsteczniłam się w Niemcu, a teraz to już w ogóle masakra. Angielski po raz ostatni miałam w liceum  :(

Posted

Też zdawałam maturę z niemca :P 
Uczyłam się go w podstawówce i gimnazjum, w liceum wróciłam do podstaw, więc sporo zapomniałam. 
Angielskiego zaczęłam się uczyć w liceum, ale nie od samych podstaw, musiałam zacząć od poziomu wyżej. Nie przykładałam się do nauki, ale w tej chwili mogę czytać artykuły, czy oglądać filmy i zrozumieć połowę tekstu :P Tylko słowem się nie odezwę, ale i po niemiecku mówić nie lubię. 

Posted

Czuje sie jak w wariatkowie. Misia zrobila sie jakas upierdliwa. Nie wiem czy cieczka czy to starcza upierdliwosc. Pierwszy raz jest taka upierdliwa. Coma tez: alergia, nerwica albo zjeboza. Tak meczy te lapy, ze wyladowala w kolnierzu. Spacer nic nie daje, robi to samo po powrocie. Wypchanej truskawki nie ogarnela :lol: takze ten.. Nie wiem. Za to wczoraj uzylam odzywki Z biedy do wlosow kapiac Come. Jej klaki się nie zlokowaly :D wygląda cuuudnie, że postanowilam zawalczyc o jej wlos. Tak, Tez mi odjebalo! Nakupilam im smrodow :D do grudnia wystarczy. Oczywiście też zjebalam misje, powinnam się zapytać skąd jest :p zapach wedzonek w całym aucie :3

Posted

Buhahaa, zabawnie masz :D

Jak przejawia się upierdliwośc jednej i drugiej?

Posted

lize i gryzie lapy :P

Nie wiem która to, ale może sobie z Morusem obślinione łapki podać :p

Posted

Mój kiedyś miał grzybicę na łapkach. Potem dłuuugo nie lizał łap, a teraz znowu zaczął :(