Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 A jeśli Angi chciałaby jednak ten rodowód eksportowy to wydaje mi się, że nie może ona go wyrobić tylko musi hodowca lub właściciel wpisany w metrykę. Bo gdyby było inaczej to można byłoby sobie ukraść psa i go sprzedać legalnie za granicę, ale tak nie można. Więc nie ma sensu by ona starała się o rodowód eksportowy Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']Magda namieszałaś :D Rodowód eksportowy wyrabia się szczeniakom, które nie mają metryki i wylatują/wyjeżdżają do innego kraju. Jeśli Cosma niby byłaby teraz sprzedawana za granicę i tam chciano ją wystawiać to można wyrobić jej rodowód eksportowy i wtedy trzeba byłoby złożyć wniosek o nostryfikację. Ale czy jest jakiś czas by nostryfikować rodowód to nie mam pojęcia. Ja na miejscu Angi, zachipowałabym ją na siebie i tyle. To powinno wystarczyć. Chyba, że ma zamiar ją wystawiać to wtedy wyrobiłabym jej normalny rodowód na siebie.[/QUOTE] Mam psa z papierami, ale te wszystkie papierki w ZK to dla mnie czarna magia :oops: Mi chodziło tylko o to, żeby Angi miała papier, który potwierdzałby, że Cosma jest jej ;) A skoro nie chce jej wystawiać, to bez sensu wyrabiać rodowód i płacić co roku składki :roll: Dlatego myślałam o rodowodzie eksportowym, bo wtedy zapłaciłaby raz i już ;) Ale skoro to tyczy tylko szczyli, to klapa :eviltong: A gdyby się wyrobiło rodowód, to można się za kilka miesięcy "wypisać" z ZK (żeby nie płacić składek)?? Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Angi']nawet nie wiem, ile chip kosztuje. I gdzie mogę zachipować. Potem będę szperać po necie, może znajdę info gdzie w Zabrzu chipują. ;)[/QUOTE] U mnie zwykły wet chipuje ;) [quote name='Izabela124.']A jeśli Angi chciałaby jednak ten rodowód eksportowy to wydaje mi się, że nie może ona go wyrobić tylko musi hodowca lub właściciel wpisany w metrykę. Bo gdyby było inaczej to można byłoby sobie ukraść psa i go sprzedać legalnie za granicę, ale tak nie można. Więc nie ma sensu by ona starała się o rodowód eksportowy[/QUOTE] Ale ja np. nie mam w metryce wpisanego właściciela :shake: Quote
Izabela124. Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Przecież nikt składek płacić nie karze, nie będą za to ścigać :eviltong: Chipowac powinien każdy wet Quote
*Magda* Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']Przecież nikt składek płacić nie karze, nie będą za to ścigać :eviltong: Chipowac powinien każdy wet[/QUOTE] A bo to człowiek wie, czy potem komornik nie zapuka do drzwi :evil_lol: Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 [quote name='Izabela124.']A jeśli Angi chciałaby jednak ten rodowód eksportowy to wydaje mi się, że nie może ona go wyrobić tylko musi hodowca lub właściciel wpisany w metrykę. Bo gdyby było inaczej to można byłoby sobie ukraść psa i go sprzedać legalnie za granicę, ale tak nie można. Więc nie ma sensu by ona starała się o rodowód eksportowy[/QUOTE] Ja chcę siebie( bądź mamę :P ) wpisać w metrykę jako właściciela... [quote name='magdabroy']Mam psa z papierami, ale te wszystkie papierki w ZK to dla mnie czarna magia :oops: Mi chodziło tylko o to, żeby Angi miała papier, który potwierdzałby, że Cosma jest jej ;) A skoro nie chce jej wystawiać, to bez sensu wyrabiać rodowód i płacić co roku składki :roll: Dlatego myślałam o rodowodzie eksportowym, bo wtedy zapłaciłaby raz i już ;) Ale skoro to tyczy tylko szczyli, to klapa :eviltong: A gdyby się wyrobiło rodowód, to można się za kilka miesięcy "wypisać" z ZK (żeby nie płacić składek)??[/QUOTE] składki się płaci raz na rok :P Quote
angineuuka Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 a ja się pytam.. Czy ludzi serio są zaskoczeni tym, że Polska przegrała..? :mdleje: Quote
Pixeloza Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 [quote name='Angi']a ja się pytam.. Czy ludzi serio są zaskoczeni tym, że Polska przegrała..? :mdleje:[/QUOTE] w siatkę? Ja bynajmniej :roll: Ich gra to była jakaś masakra :eviltong: No cóż, bywa :roll: A ja nie zamierzam robić Pixowi rodowoduuu :eviltong: Z resztą, nawet chyba nie mogę :hmmmm: Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 nie, nie w siatkę. w nogę :P Pixowi nie możesz wyrobić, bo nie masz metryki :p Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 nie, bo mój ojciec powiedział że nie pójdzie. :P a ja sama nie poszłabym na hałdy o tej porze :P :D Zaczynam się jutrem stresować, powinnam? :oops: Kama zostaje dziś pierwszy raz sama i to kilka godzin :D Quote
Naklejka Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Jednak jestem dzisiaj w domu :eviltong: Mogę Comie, Cosmie, Kamie czy jak ona tam się zwie zrobić jakieś fotki w parku, ale tak koło 15 :eviltong: Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Ja dziś do babci jadę, ale jak chcesz to ci ją podrzucę gdzieś tak do 20 :evil_lol: Quote
Luzia Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 Ha dałam radę, przeczytałam wsji zboczuchy :lol: A czemu nie chcesz Comy wystawiać? :) Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 Bo nie. Jest wiele powodów :P M. in to że nie utrzymam jej takiego kłaka :lol: Quote
Luzia Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 No tak kłaki to okropna sprawa, ja jestem prze szczęśliwa że moje na łysielca się zapowiada :loveu: Ja to bym się chyba nie zdecydowała na długowłosego psa - a jak już to bym go strzygła :) Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 chcę żeby miała trochę kłaka, ale nie taki wystawowy :p Quote
Pixeloza Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 [quote name='Angi']nie, nie w siatkę. w nogę :P Pixowi nie możesz wyrobić, bo nie masz metryki :p[/QUOTE] Mam metrykę :diabloti: To co, że mi jej nie uznają, ale mam :evil_lol: Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 ciekawe jaką. :diabloti: dostałam mejla, o której mam się wstawić w sekretariacie :P Nie wiem, czy brać aparat... ;) Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 jak mi się ze chce. Ja od razu po ocenie wracam do domu ;) Quote
łamAga Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 [quote name='Angi']jak mi się ze chce. Ja od razu po ocenie wracam do domu ;)[/QUOTE] i tak zajmie ci to wiekszośc dnia :eviltong: Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 ale nie będzie czasu na fotky :eviltong: Quote
łamAga Posted October 12, 2013 Posted October 12, 2013 [quote name='Angi']ale nie będzie czasu na fotky :eviltong:[/QUOTE] oj tam oj tam będzie czas na pewno :eviltong: Quote
angineuuka Posted October 12, 2013 Author Posted October 12, 2013 nie, bo ja mam jutro dużo rzeczy do zrobienia i nie wiem czy zostanę na finałach ;) :P Quote
Recommended Posts