Naklejka Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Ale nie ma nic ciekawego :P [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-PmdvGagCZvA/TpGgH4TpTiI/AAAAAAAAAs0/4yKnU3Oipyw/s640/IMG_9821.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-yL4-1jvQHLQ/TpGgHJmZMpI/AAAAAAAAAso/u6qB_-w1Yv0/s640/IMG_9826.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-1yR-CLdrUFA/TpGgIu3kWdI/AAAAAAAAAs8/fi3GecSYd0I/s640/IMG_9832.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-RvvZtJM8N_U/TpGgI0eyUrI/AAAAAAAAAtE/iNVQ-0AfZ7Q/s640/IMG_9839.JPG[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-0rzE5JJ8uAM/TpGgHLbDZlI/AAAAAAAAAss/8udupDrm6V0/s640/IMG_9825.JPG[/IMG] Quote
kalyna Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Jetsan odstrasza samą wielkości przechodniów, więc raczej nikt nie odważyłby się wejść :D [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-yL4-1jvQHLQ/TpGgHJmZMpI/AAAAAAAAAso/u6qB_-w1Yv0/s640/IMG_9826.JPG[/URL] ale podoba mi się ten kolorek :loveu: Quote
łamAga Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Jak dla mnie to bardzo ciekawe :loveu: ja chce juz na jakąś wystawe :roll: :lol: Quote
Naklejka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Ja mam dość wystaw, tych karykatur tybetanów, sędziów i wszystkiego innego :P Czekam do 18 i robię sobie kurs sędziowski :evil_lol: W między czasie uczę się strzyc psy, otwieram swój zakład fryzjerski, hotel dla zwierząt, sprowadzam sukę do hodowli :evil_lol: A potem pomyślę jeszcze o szkoleniu psów :evil_lol: Bo studia sa beee :lol: Jetsan sobie łapę rozwalił, nie wiem kiedy, gdzie..... Wracamy ze spaceru, puściłam go na ogród, a dookoła mnie krew... Nawet nie mogę tej łapy spokojnie obejrzeć bo się wyrywa... Siedzi w kojcu, teraz już praktycznie nic nie krwawi... Dupek nawet tego nie czuje... :roll: Quote
Talucha Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Też uważam, że studia są bee i chcę być szkoleniowcem i mieć w domu ferajnę psów :D Na początek Lastiego, berneńczyka i schroniskowca :diabloti: dalej samo pójdzie :lol: i nie zapominając o 2 szczurach :evil_lol: Ojojoj, zdrowia dla miśka! Quote
Naklejka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Miała być weterynaria ale się przeraziłam ogromem nauki.... :roll: To u mnie byłyby tybki dwa, a jak finansowo dałabym radę to schroniskowiec jeszcze. Raczej się nie wyprowadzę z naszego domu :diabloti: Mam wszystko co potrzebuję, czyli miejsce na psiego fryzjera, hotel, jest ogród co się przyda w przypadku hotelu i hodowli :diabloti: Na wakacje hodowczyni Jetsana chce mnie zacząć uczyć groomingu :D Quote
omry Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Taaa, ja też mam psie plany. Idę do policji :evil_lol: Moja miłość to asty i to nimi się będę kiedyś otaczała, ale bez hodowli raczej. Psie sporty, ale też bez zawodów, tylko tak dla siebie. Wystawy też mnie nie jarają, bo nie lubię rywalizacji. Taki typ :) Quote
Naklejka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Policja jest fajna :evil_lol: Ja swojego psa wystawiać wiele nie będę, głównie po uprawnienia ew. championat :P Ale sędzią chcę być :D i to baaaardzo :) A mi marzy się jeszcze psiak bardziej nakręcony na pracę z człowiekiem, z którym mogłabym uprawiać sporty, uczyć sztuczek, ale jak będzie potrzeba to powinien się sam sobą zająć i zadowolić sie tylko zwykłym spacerem... Quote
Mysia_ Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 a ja będe miała pełno starych dziadków ze schroniska :loveu: żadnych szczeniaków, podrostków... nic a nic :eviltong: i tyle w tym temacie :diabloti: omry, do policji? W Policji i w SM (a tam już w ogóle) to chyba sama barany są :roll: wszelkie moje kontakty z tymi ludźmi wspominam średnio przyjemnie - czepiają się pierdół, a poważne sprawy w duoopie mają :shake: Quote
Naklejka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Dlatego mój kuzyn tak szybko wyniósł się na emeryturę :evil_lol: Mysiu... no wiesz.... ten hotel...:diabloti: taki sobie DT....:diabloti: Quote
omry Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='Mysia_']omry, do policji? W Policji i w SM (a tam już w ogóle) to chyba sama barany są :roll: wszelkie moje kontakty z tymi ludźmi wspominam średnio przyjemnie - czepiają się pierdół, a poważne sprawy w duoopie mają :shake:[/QUOTE] Nie wrzuca się wszystkich do jednego wora, bo to niezdrowe :) Quote
kalyna Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 oo widzę, że każdy przyszłość łączy z psami. Ja też chciałam, a jak wyjdzie to się zobaczy. Chciałam być wetem, ale jestem zbyt miękka na cierpienie, a wiadomo do weta nie przychodzą psy zdrowe. O reszcie zawodów psich nie myślę. Jestem na studiach.... ekonomicznych i sama nie wiem co chcę w życiu robić :D Marzy mi się stado ONków, ale jak siedzę w tej rasie to zaczyna mi się odechciewać tego. Ale ostatnio mama pojechała mi tekstem. Dlaczego ja poszłam na studia ekonomiczne, skoro ja w biurze 8 godzin nie mogę wysiedzieć. Bo jak miałam siedzieć 8 godzin to z 2 z tego przechodziłam i po koniec czasu czyli kolejne 2 godziny nosiło mnie żeby już do domu jechać :( może się przyzwyczaję do dłuuugiego siedzenia za biurkiem :D Quote
Naklejka Posted October 10, 2011 Author Posted October 10, 2011 Ja chciałam na weta, ale studia długo trwają i są trudne..... No nic, zobaczymy :) Quote
Talucha Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Też miałam w panach weterynarię ale zrezygnowałam bo trzeba umieć chemię a z tego to mi nie najlepiej idzie :lol: no i też właśnie ten ogrom nauki... Hodowlę też przez jakiś czas chciałam ale stwierdziłam, że nie będę rozmnażać rasowych psów bo tyle jest psiaków w potrzebie, że nie mogłabym tak. No i od początku zastanawiałam się nad szkoleniem, bo lubię to robić no i w ogóle :P I tak się zobaczy co tam mi wyjdzie, na razie uczę się na organizacji reklamy :diabloti: Fajny macie banerek :D Quote
omry Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Czytałam sobie przez Ciebie, Naklejko, wczoraj o hodowli, wystawianiu itd. i zaczynam się w to wciągać. By być hodowcą trzeba mieć kasę, którą niekoniecznie będę posiadała :lol: ale powystawiać zawsze można, a co będzie dalej, to się zobaczy. A jakieś studia związane z hodowlą to chyba tylko zootechnika, co? A tam fizyka :shake: Quote
Naklejka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 A ja chemię lubię i nie mam z nią żadnych problemów :diabloti: Ta moja hodowla to maks. jedna suczka i może ze 3 mioty... Bezdomnych zwierząt jest wiele, ale to czy ja rozmnożę rasową sukę wiele nie zmieni.... Ale i tak póki co nie znalazłam żadnej hodowli z której chciałabym sukę, a szukam długo i praktycznie wszędzie :lol: Zawsze coś mi nie pasuje, to dolewka linii chińskich, taiwańskich, albo "popularny rodowód":shake: Sama nie wiem co po LO będę robić... :shake: A tak jeszcze dodam, że hodowla psów nie przeszkodzi mi w pomaganiu bezdomnym psom, można by przekazać 1% z ceny szczeniaczka na schronisko.... Quote
Karro Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 A ja sobie wymysliłam że będe mieć jednego podhalana z hodowli, jednego ze schroniska, i jednego asta na tymczasie lub na stałe :D Quote
Talucha Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Oczywiście, że hodowla nie przeszkadza w pomaganiu bezdomnym psiakom ale ja mówię tylko, że ja bym tak nie mogła :) Ja też nie wiem co będę robić po technikum. W tym zawodzie to tak średnio mi się uśmiecha siedzieć. Całkiem mi się podoba architektura wnętrz ale czy ja wiem... :P Ogólnie zamierzałam iść do szkoły fotograficznej ale w trójmieście jest aż jedna i to prywatna -,- Mam jeszcze niecałe 3 lata żeby się zastanowić :lol: Quote
Naklejka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Ja pomagam w schronisku i mam psa z rodowodem bo bałam się adopcji... :lol: Wciąż szukam hodowli i nic... Wszędzie rustum, dumka, nepal, falco, udaipour... albo taiwańczyki... :roll: Mnie trochę na fotografie ciągnie, architekturę.... A może zootechnika... hmm... Ja chciałam iść do technikum na analizę chemiczną:diabloti: Ale nie otworzyli kierunku... łał! Jetsan zauważył, że ma coś nie tak z łapą... Liże to i liże, przez co nie zasycha rana, a bandaża mu nie mam jak założyć, bo go ściągnie i zje...:shake: Quote
Talucha Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Szczerze to się na tybetanach nie znam więc nie wiem o czym mówisz :diabloti: Też jestem wolontariuszką i korci mnie żeby adoptować jakiegoś trójłapka/staruszka/bardzo zaniedbanego psa ale się boję, że nie dogadają się z Lastim i że teraz raczej nie dam rady się nim porządnie zająć i wychować. Myślałam żeby na wakacje albo jak skończę szkołę. Łaał, Jetsan geniusz :lol: Zje bandaż :crazyeye: ? A to skubany. Quote
Naklejka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Jak wpiszesz w goglach to sie do wiesz co to za psy :P Ja też chcę psiaka ze schroniska, pechowca, który wrócił z adopcji, staruszka nie mogę ze względu na Jetsana... Psiak nie miałby spokoju.... Ten pies jest okropny.... jak mu założyłam chustkę, to też chciał ją zjeść.... Quote
omry Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 A ja się zakochałam w Napędziku. Ma wątek na dogo. Jak się wyprowadzę, a on nie będzie miał jeszcze domku, to od razu go zabieram. Quote
kalyna Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 no u mnie tata nie chce ze schronu brać psa, a jakby nie było to on ma decydujące zdanie, bo ja i tak na siebie nie zarabiam, a gdzie tu mówić o psach. Więc mnie cieszy, że przekonał się do kolejnego psa, aby brać z hodowli a nie z pseudo bo to już jakiś postęp. No i u nas brać dorosłego psa to kamikadze, bo mając 2 dorosłe psy, które stanowią zwarte stado... zaczynam w google szukać tych psów :D Quote
Naklejka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 Mój tata nie chciał się zgodzić na psa :lol: Bo miał byc tybuś jako towarzysz dla Sary, tybuś miał być z czech... potem tak wyszło, że wcale miało go nie być, ale odeszła od nas Sara, a ja nie chciałam rok czekać na psa... i tak jakoś wyszło, pieniądze miałam odłożone, po kilku mailach, jednym telefonie Jetsan był zarezerwowany, nie ma to jak zrobić dobre wrażenie:lol:, ale ładnie nas hodowczyni przemaglowała :cool3: Szukaj, szukaj w goglach.... :evil_lol: Quote
Recommended Posts