Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 www. forum . molosy /showthread.php?t=30767 :mdleje: Angi, ja i dzieci? hahaha :evil_lol: Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Angi']nie zabrzmiało to tak. Ja nawet jak oglądam zdjęcia, ot tak to patrzę na [U]wszystko. [/U]i się zastanawiam jakim cudem wygrywają na wystawach...[/QUOTE] ja jeżeli tylko oglądam to nie zwracam na to aż takiej uwagi .... [quote name='Naklejka']Obiecałam sobie, że odetnę się od tybetańskiego światka, a Wy mi to utrudniacie :evil_lol: Co tam zdrowie, charakter, harmonijna budowa, ważna kupa futra i [B]znajomości[/B] ;)[/QUOTE] ????????;) Quote
Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='dOgLoV']ja jeżeli tylko oglądam to nie zwracam na to aż takiej uwagi .... ????????;)[/QUOTE] Przecież każdy wie jak wygląda związek kynologiczny, nikogo nie oskarżam, nie o to mi chodzi :eviltong: Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Naklejka']Przecież każdy wie jak wygląda związek kynologiczny, nikogo nie oskarżam, nie o to mi chodzi :eviltong:[/QUOTE] akurat ja z tymi znajomosciami nie mam nic wspólnego ;) i sama widzisz Ty i Aleks że jednak można mieć problem wychowawczy z MT ;) Quote
Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='dOgLoV'] i sama widzisz Ty i Aleks że jednak można mieć problem wychowawczy z MT ;)[/QUOTE] Z każdym psem można mieć problem wychowawczy... Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Naklejka']Z każdym psem można mieć problem wychowawczy...[/QUOTE] czytając wypowiedzi Twoje i Aleksa miałam / mam wrazenie ze to tylko ja mam problem z MT bo to taka usłuchana rasa jest , wystarczy chcieć ;) Quote
Aleks89 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Dokładnie ,poza tym ja nie mówię o tym ,że MT ma robić siad-waruj-stój pod linijkę jak ON. Boże doglov Ty czytasz czy nie?NIE CHODZI O TO CZY TO RASA STWORZONA DO WYKONYWANIA POLECEŃ Z ROGELEM NA RYJU.Tylko o to ,że pies niezależnie od rasy ma BYĆ posłuszny mniej ,lub bardziej ,ale ma być.I jak mówie do MT siad to ma do jasnej chory usiąść jak mu mówie sp....laj od drzwi to ma od nich odejść ,jak wymusza wypuszczanie i wpuszczanie do chaty to to zlewam i wypuszcze za 10godzin jak mi się zachce. Quote
Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='dOgLoV']czytając wypowiedzi Twoje i Aleksa miałam / mam wrazenie ze to tylko ja mam problem z MT bo to taka usłuchana rasa jest , wystarczy chcieć ;)[/QUOTE] Bo tybetany da się wychować, nauczyć komend i to nie jest wielki problem :) Widać po moim psie zresztą, ideałem nie jest, ale tragedii nie ma :) A to mój pierwszy pies, a kupiłam go jak miałam skończone 14 lat, tak naprawdę to wychowywało go dziecko bez doświadczenia.... Quote
Aleks89 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Naklejka']Bo tybetany da się wychować, nauczyć komend i to nie jest wielki problem :) Widać po moim psie zresztą, ideałem nie jest, ale tragedii nie ma :) [B]A to mój pierwszy pies, a kupiłam go jak miałam skończone 14 lat, tak naprawdę to wychowywało go dziecko bez doświadczenia....[/B][/QUOTE] Często ci z tego powodu dupę obrabiam w pozytywnym sensie :diabloti: Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Aleks89']Dokładnie ,poza tym ja nie mówię o tym ,że MT ma robić siad-waruj-stój pod linijkę jak ON. Boże doglov Ty czytasz czy nie?NIE CHODZI O TO CZY TO RASA STWORZONA DO WYKONYWANIA POLECEŃ Z ROGELEM NA RYJU.Tylko o to ,że pies niezależnie od rasy ma BYĆ posłuszny mniej ,lub bardziej ,ale ma być.I jak mówie do MT siad to ma do jasnej chory usiąść jak mu mówie sp....laj od drzwi to ma od nich odejść ,jak wymusza wypuszczanie i wpuszczanie do chaty to to zlewam i wypuszcze za 10godzin jak mi się zachce.[/QUOTE] Nie Aleksie , to Ty nie wiesz o co mi chodzi , chodzi mi o artykuł na innym forum na temat oddania psa bo sprawia problemy , oczywiście chodzi o rasę MT !!!! Quote
Aleks89 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 No i niech odda jak się porwał z motyką na księżyc wziął rasę jaką wziął jest nieudolny i nie potrafi sobie poradzić ,albo też trafił się wyjątkowo ciężki egzemplarz dla początkującej osoby. Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Naklejka']Bo tybetany da się wychować, [B]nauczyć komend[/B] i to nie jest wielki problem :) Widać po moim psie zresztą, ideałem nie jest, ale tragedii nie ma :) A to mój pierwszy pies, a kupiłam go jak miałam skończone 14 lat, tak naprawdę to wychowywało go dziecko bez doświadczenia....[/QUOTE] To dlaczego Jetsan chodzi na lince ?? ( Qwendi chodzi luzem ) Quote
Aleks89 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Aneta nie mieszka na zadupiu:cool3:I w parku gdzie chodzi na spacery jest masa ludzi z dziećmi np. czy z małymi psami itd. A na hałdach z tego co widziałem lata luzem. Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Aleks89']No i niech odda jak się porwał z motyką na księżyc wziął rasę jaką wziął jest nieudolny i nie potrafi sobie poradzić ,albo też trafił się wyjątkowo ciężki egzemplarz dla początkującej osoby.[/QUOTE] a czy ty bywasz , czytasz wypowiedzi hodowców MT ?? czy tylko znasz wypowiedzi Anety na temat wychowania tej rasy ?? Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Aleks89']Aneta nie mieszka na zadupiu:cool3:I w parku gdzie chodzi na spacery jest masa ludzi z dziećmi np. czy z małymi psami itd. A na hałdach z tego co widziałem lata luzem.[/QUOTE] wyobraź sobie że ja też nie mieszkam na zadupiu ;) i pytanie było kierowane do Anety :) Quote
Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='Aleks89']Często ci z tego powodu dupę obrabiam w pozytywnym sensie :diabloti:[/QUOTE] Miło :eviltong: [quote name='dOgLoV']To dlaczego Jetsan chodzi na lince ?? ( Qwendi chodzi luzem )[/QUOTE] Dla bezpieczeństwa i leśnej zwierzyny i agresywnych podbiegaczy. Ja mieszkam w centrum miasta, nie mam pól do spacerowania, tylko park miejski, gdzie latem nie da się przejść spokojnie, bo jest tyle ludu ;) A jakbyś zwróciła uwagę, to Jetsan od kilku miesięcy biega luzem, a jak jest na lice, to ona się tylko za nim ciągnie i jej nie używam, to jest asekuracja... Quote
Aleks89 Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='dOgLoV']a czy ty bywasz , czytasz wypowiedzi hodowców MT ?? czy tylko znasz wypowiedzi Anety na temat wychowania tej rasy ??[/QUOTE] Ja czytam o każdej rasie ,która mi się podoba mniej lub bardziej.A ,że gdybym kiedyś się dorobił domu (tiaaa jasne) to do pilnowania ze wszystkich stróżujących ras wybrałbym MT właśnie dlatego ,że jest najłatwiejszy z tych wszystkich Kaukazów/CAO itp. Poza tym czytając niektóre strony hodowli to wynika z nich ,że każda rasa jest dla każdego praktycznie i NIE SPRAWIA problemów napisane jak ładna bajeczka.Więc większym autorytetem są dla mnie właściciele 1-2 psów danej rasy lub hodowcy otwarcie piszący o tym z czym będzie musiał się zmierzyć człowiek decydujący się na daną rase bez ogródek. Quote
Amber Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 O rany, rany... Z tego co wiem to każdy pies jest inny i raczej nie wrzucałabym Qwendi i Jetsana do jednego wora bo to MT. To co robi Jetsan niekoniecznie musi robić Qwendi i na odwrót. Każdy ma swoje problemy i nie licytowałabym się kto ma mniejsze, a kto większe, bo trochę a_niusią zaczęło podlatywać :p Quote
Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Nikt nie wrzuca Mt do jednego wora, ale te psy da się choć trochę wychować ;) Jetsan nie słucha się mojego ojca, rodzeństwa, oni sobie mogą komendy w dupę wsadzić ;) Matka Jetsa ma ukończone PT z wynikiem bardzo dobrym, Jamal również jest posłuszny. Znam inne tybki po PT i inne, które są posłuszne. Jetsan w parku, na łące, bez linki :diabloti: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-y0rFzIQc_ko/UQU2ta9AIlI/AAAAAAAAPzU/lw_pjZ-i3HI/s640/IMG_8448.jpg[/IMG] Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Amber']O rany, rany... Z tego co wiem to każdy pies jest inny i raczej nie wrzucałabym Qwendi i Jetsana do jednego wora bo to MT. [B]To co robi Jetsan niekoniecznie musi robić Qwendi i na odwrót[/B]. Każdy ma swoje problemy i nie licytowałabym się kto ma mniejsze, a kto większe, bo trochę a_niusią zaczęło podlatywać :p[/QUOTE] Amen ;) a Tobie Aleks polecam zaglądanie na forum m o l o s y ;) miłej lektury Quote
Amber Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 Tylko zdanie PT ma niekoniecznie dużo wspólnego z posłuszeństwem na co dzień. Pokuszę się o stwierdzenie, że nie ma nic. No może oprócz siadania :eviltong: Quote
Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 Skoro Qwendi chodzi luzem na spacerach, to znaczy że może się słuchać :evil_lol: ja molosów nie trawię :evil_lol: ich teorie dominacyjne mnie rozwalają. Amber, akurat Torma jest posłuszna, Jamal również, a ten to dopiero ma charakterek :diabloti: Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Naklejka']Skoro Qwendi chodzi luzem na spacerach, to znaczy że może się słuchać :evil_lol: ja molosów nie trawię :evil_lol: ich teorie dominacyjne mnie rozwalają.[/QUOTE] Sebastiana się słucha , wystarczy że na nia spojrzy ale ja tutaj pisze o relacjach Qwendi - Ja Quote
Naklejka Posted February 3, 2013 Author Posted February 3, 2013 [quote name='dOgLoV']Sebastiana się słucha , wystarczy że na nia spojrzy ale ja tutaj pisze o relacjach Qwendi - Ja[/QUOTE] Jetsan słucha się mnie i mojej matki, TYLKO ;) Quote
łamAga Posted February 3, 2013 Posted February 3, 2013 [quote name='Naklejka']Jetsan słucha się mnie i mojej matki, TYLKO ;)[/QUOTE] i o to mi cały czas chodzi , MT jest uparte i niezależne , pies usłuchany , dający się wychować słucha wszystkich domowników nie tylko wybranych Quote
Recommended Posts