Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='monika15']zgadzam się z tym w 100%:loveu:[/QUOTE]

[quote name='Natula'][URL]https://lh4.googleusercontent.com/-y-EsgcvAAvw/UJ_ftQ3PWTI/AAAAAAAANhU/UuOO3gV5q7Y/s640/IMG_4550.jpg[/URL] misiu :loveu:

super zdjecia, a jak Ci modele pozują[/QUOTE]
Dzięki :)
Pozują bo muszą :evil_lol:

[quote name='dOgLoV']widziałaś nowe krycie jakie bedzie z udziałem Nepala ?? :roll:[/QUOTE]

A mahatmie? Z Shamrock? Co do tego miotu nie mam nic przeciwko, nawet całkiem, całkiem mogą wyjść szczeniaczki :eviltong:
A że Nepal dużo krył... trudno, bum na taiwańczyki też jest i większość z nich jest po tych samych psach, mało tych tybciów jednak...

[url]http://tablica.pl/oferty/?q=mastif+tybeta%C5%84ski[/url] Patrz jak sobie cenią szczyle... :roll:
Sprowadzę sobie sukę zza granicy i będę trzaskała mioty i za szczyla brała 5tys :roll:

Posted

Właśnie znalazłam... :roll: Niezbyt poważne... Ale ja poważnie tej hodowli nie traktuję... co chwilę zmienia repa, żadnych szczeniąt jeszcze nie było i to gwarantowanie ze szczenieta są w 100% wolne od wad genetycznych...
Kojarzysz Belle Blisko Lasu? Ona też po inbreedzie jest, też na Nepala.

Posted

[quote name='Naklejka']Właśnie znalazłam... :roll: Niezbyt poważne... Ale ja poważnie tej hodowli nie traktuję... co chwilę zmienia repa, żadnych szczeniąt jeszcze nie było i to gwarantowanie ze szczenieta są w 100% wolne od wad genetycznych...
Kojarzysz Belle Blisko Lasu? Ona też po inbreedzie jest, też na Nepala.[/QUOTE]

sama nazwa świadczy o hodowli :mdleje:

Belle znamy , Blanke też nawet bardzo dobrze , suka ładna ale ja osobiście jestem przeciwna inbreedom :roll: dla mnie to chore i nie do przyjęcia :roll: u ludzi kazirodztwo jest karalne , tak samo powinno byc u psów !

[quote name='Angi']a o jakiej hodowli dokładniej mówicie? Poślijcie mi na fejsie :D[/QUOTE]

o tą [URL]http://elyok.com/[/URL]

Posted

Ja po Belli chciałam szczylka, zakochałam się w niej w Katowicach, pierwszy raz byłam na tej wystawie i słabo znałam tybcie, przypadkiem odkryłam, że to była ona ;)
Inbreed może nie jest zły, ale trzeba wiedzieć co się robi...

Posted

[quote name='Naklejka']Ja po Belli chciałam szczylka, zakochałam się w niej w Katowicach, pierwszy raz byłam na tej wystawie i słabo znałam tybcie, przypadkiem odkryłam, że to była ona ;)
Inbreed może nie jest zły, ale trzeba wiedzieć co się robi...[/QUOTE]

Widze że u Belli to w ogóle było podwójnie i ze strony ojca i ze strony matki dziadkiem jest Nepal :roll:

Posted

Ja nie mam doświadczenia, ani zbyt dużej wiedzy na temat hodowli psów, więc się wiele nie wypowiem ;)
Mam życiowy dylemat :evil_lol: Kupić psom obroże, czy nie, jesli tak to jakie :evil_lol: Nie wiem czy wyprowadzanie ich zimą na łańcuszkach to dobry pomysł, dlatego się zastanawiam nad obrożami zaciskowymi....

Posted

[quote name='Naklejka']Ja nie mam doświadczenia, ani zbyt dużej wiedzy na temat hodowli psów, więc się wiele nie wypowiem ;)
Mam życiowy dylemat :evil_lol: Kupić psom obroże, czy nie, jesli tak to jakie :evil_lol: Nie wiem czy wyprowadzanie ich zimą na łańcuszkach to dobry pomysł, dlatego się zastanawiam nad obrożami zaciskowymi....[/QUOTE]

chciała bym mieć tylko takie problemy :eviltong:

Posted

Ten problem jest odskocznią od innych problemów :evil_lol:
Ostatnio nie wyrabiam ze szkołą, praktycznie nie śpię, zasypiam na lekcjach, nic z nich nie rozumiem :loveu: Ale zdałam wiersz, chociaż tak się stresowałam, że nic nie umiałam powiedzieć, a umiałam go na blachę :roll:

Posted

[quote name='Naklejka']Ten problem jest odskocznią od innych problemów :evil_lol:
Ostatnio nie wyrabiam ze szkołą, praktycznie nie śpię, zasypiam na lekcjach, nic z nich nie rozumiem :loveu: Ale zdałam wiersz, chociaż tak się stresowałam, że nic nie umiałam powiedzieć, a umiałam go na blachę :roll:[/QUOTE]

Ja jak w szkole miałam cos recytowac przed cała klasa to była masakra :lol:

Posted

[quote name='Angi']martingale im kup :D[/QUOTE]

Nie podoba mi się :eviltong: Ale nie wiem czy kupno obroży to dobry pomysł, jeśli tak, to jakie szerokości i kolory wybrać :evil_lol:
Jetsan w zwykłej 4cm obrozy wygląda dość.... paskudnie :P
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-w6HIy4b1uBA/UHxCfSGSRUI/AAAAAAAAMHU/YA1MZL3QRCA/s640/IMG_3155.JPG[/IMG]
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-tgfTDZNJzD0/UHxCfZz-pYI/AAAAAAAAMHU/pkAJZzsJCgk/s640/IMG_3149.JPG[/IMG]

[quote name='dOgLoV']Ja jak w szkole miałam cos recytowac przed cała klasa to była masakra :lol:[/QUOTE]
Nie mówiłam przed klasą, a i tak trzęsłam się jeszcze 5min po wyjściu ze szkoły :roll: Musiałam zostać po lekcjach, by go zaliczyć...

Posted

[quote name='Naklejka']Nie podoba mi się :eviltong: Ale nie wiem czy kupno obroży to dobry pomysł, jeśli tak, to jakie szerokości i kolory wybrać :evil_lol:
Jetsan w zwykłej 4cm obrozy wygląda dość.... paskudnie :P
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-w6HIy4b1uBA/UHxCfSGSRUI/AAAAAAAAMHU/YA1MZL3QRCA/s640/IMG_3155.JPG[/IMG]

Nie mówiłam przed klasą, a i tak trzęsłam się jeszcze 5min po wyjściu ze szkoły :roll: Musiałam zostać po lekcjach, by go zaliczyć...[/QUOTE]
4 za grubo :D 3 bym brała. Martingale do dobry pomysł bo zimą można nosić :D

Posted

2,5 to dla niego sznurek, ja myślę że 4cm dla takiego psa to norma, ale przez jego sterczącą kryzę wygląda to niekorzystnie ;)
Ja chcę zwykły zacisk, podobają mi się łańcuszki, ale to na zimę niezbyt.
Może zacisk, nawet szeroki będzie dobrze wyglądał, bo będzie luźno wisiał na szyi, nie bedzie tak włosa uciskał... no nie wiem...