Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[IMG]http://imageshack.us/a/img18/2392/dsc4604a.jpg[/IMG]

[IMG]http://imageshack.us/a/img96/962/dsc4603.jpg[/IMG]

Oj tak, Maciek poszczekać sobie lubi. A najbardziej lubi robić kupy. W nocy. Żebym miała miłą niespodziankę o poranku :P

Rozliczenie styczneń

hotel 31 x 10zł = 310zł

Posted

Jakie dobranoc? Maciek jak na dobrego wujka przystało musi dopilnować, czy szczylki dobrze się najedzą z butli :P I czy brzuchy dobrze wymasowane. On się nie opierdziela, kupa obowiązków na głowie. Nie ma, że noc :)

Posted

[quote name='Emiś']Jakie dobranoc? Maciek jak na dobrego wujka przystało musi dopilnować, czy szczylki dobrze się najedzą z butli :P I czy brzuchy dobrze wymasowane. On się nie opierdziela, kupa obowiązków na głowie. Nie ma, że noc :)[/QUOTE]
Kupa obowiązków z przewagą kupy:):):)

Posted

[quote name='andegawenka']Marticzko poszła moja deklaracja.
A to łobuziak z tego Maciusia nie dość że szczeka to jeszcze qpka tam gdzie nie trzeba:p[/QUOTE]
A bo zołza z niego jest :):)

Posted

[quote name='andegawenka']Marticzko poszła moja deklaracja.

A to łobuziak z tego Maciusia nie dość że szczeka to jeszcze qpka tam gdzie nie trzeba:p[/QUOTE]

Nineczko kochana ślicznie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Sprawdzę później konto i na pewno uzupełnię post rozliczeniowy :) zaraz wybieram się po naszego staruszka Milo i wiozę do lecznicy :) Mam nadzieję że mnie chłopak po drodze nie zje ;)

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Nineczko kochana ślicznie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Sprawdzę później konto i na pewno uzupełnię post rozliczeniowy :) zaraz wybieram się po naszego staruszka Milo i wiozę do lecznicy :) Mam nadzieję że mnie chłopak po drodze nie zje ;)[/QUOTE]

Jeszcze nie sprawdzaj, o 11 przelew poszedł:smile:

Posted

Hmmm, no więc dostałam wyniki.

Bardzo wysoki jest poziom ALP, norma do 155, u Maćka 2036... Jest możliwe, że tak podwyższone może być ze względu na chore stawy, jednak jesteśmy umówieni na poniedziałek na 16 na USG jamy brzusznej w celu wykluczenia nowotworu...

Ma też podwyższony AlAT (parametr wątrobowy) 75 (norma do 60), erytrocyty trochę obniżone - 5,31 (norma od 5,5), tak samo albuminy - 27 (norma od 29), wapń 8,1 (norma od 8,4), magnez 1,6 (norma od 1,7).

Reszta, czyli morfologia, obraz krwinek białych i czerwonych, AspAT, glukoza, kreatynina, mocznik, białko całkowite, bilirubina całkowita, GGT, fosfor, cholesterol całkowity, LDH, kinaza kreatynowa, triglicerydy, sód, potas, chlorki, globuliny - w normie.

Posted

ALP to fosfataza. Tak jak pisałam, tak podwyższony wynik może być spowodowany "zwykłym" reumatyzmem, ale może też świadczyć o procesie nowotworowym...

Posted

[quote name='Emiś']ALP to fosfataza. Tak jak pisałam, tak podwyższony wynik może być spowodowany "zwykłym" reumatyzmem, ale może też świadczyć o [B]procesie nowotworowym[/B]...[/QUOTE]

Emilko nawet mnie nie strasz :(

Posted

A na koncie deklaracja stała od cioci :
Mysza2 ( 10 zł )
andegawenka deklaracja stała na kolejne 5 miesięcy ( 50 zł )
rodzinka Brunka z Międzygórza ( 20 zł )

Z całego serduszka w imieniu swoim i Maciusia DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu: