Emiś Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 [IMG]http://imageshack.us/a/img18/2392/dsc4604a.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img96/962/dsc4603.jpg[/IMG] Oj tak, Maciek poszczekać sobie lubi. A najbardziej lubi robić kupy. W nocy. Żebym miała miłą niespodziankę o poranku :P Rozliczenie styczneń hotel 31 x 10zł = 310zł Quote
Emiś Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Jakie dobranoc? Maciek jak na dobrego wujka przystało musi dopilnować, czy szczylki dobrze się najedzą z butli :P I czy brzuchy dobrze wymasowane. On się nie opierdziela, kupa obowiązków na głowie. Nie ma, że noc :) Quote
Mysza2 Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 [quote name='Emiś']Jakie dobranoc? Maciek jak na dobrego wujka przystało musi dopilnować, czy szczylki dobrze się najedzą z butli :P I czy brzuchy dobrze wymasowane. On się nie opierdziela, kupa obowiązków na głowie. Nie ma, że noc :)[/QUOTE] Kupa obowiązków z przewagą kupy:):):) Quote
Martika&Aischa Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Emilko już się przelewam :):):) moja kochana Maciolinka :loveu: Quote
Martika&Aischa Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 A na koncie deklaracja stała od cioci Makrofix1 ( 10 zł ) pięknie dziękujemy :loveu: Quote
Funky Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 No to dzisiaj powiem: Maciejka, do doglądania gospodarstwa, MARSZ! A reszta może spać ;)) Quote
Emiś Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Ufff wczoraj wreszcie dotarliśmy na badania. Wyniki powinny być dzisiaj. Quote
Martika&Aischa Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='Emiś']Ufff wczoraj wreszcie dotarliśmy na badania. Wyniki powinny być dzisiaj.[/QUOTE] No to trzymamy kciuki za zdrowie Maciejki :) Emiś kochana przelew dotarł ??? Quote
andegawenka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Marticzko poszła moja deklaracja. A to łobuziak z tego Maciusia nie dość że szczeka to jeszcze qpka tam gdzie nie trzeba:p Quote
Mysza2 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='andegawenka']Marticzko poszła moja deklaracja. A to łobuziak z tego Maciusia nie dość że szczeka to jeszcze qpka tam gdzie nie trzeba:p[/QUOTE] A bo zołza z niego jest :):) Quote
Martika&Aischa Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='andegawenka']Marticzko poszła moja deklaracja. A to łobuziak z tego Maciusia nie dość że szczeka to jeszcze qpka tam gdzie nie trzeba:p[/QUOTE] Nineczko kochana ślicznie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Sprawdzę później konto i na pewno uzupełnię post rozliczeniowy :) zaraz wybieram się po naszego staruszka Milo i wiozę do lecznicy :) Mam nadzieję że mnie chłopak po drodze nie zje ;) Quote
andegawenka Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 [quote name='Martika@Aischa']Nineczko kochana ślicznie dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Sprawdzę później konto i na pewno uzupełnię post rozliczeniowy :) zaraz wybieram się po naszego staruszka Milo i wiozę do lecznicy :) Mam nadzieję że mnie chłopak po drodze nie zje ;)[/QUOTE] Jeszcze nie sprawdzaj, o 11 przelew poszedł:smile: Quote
Emiś Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Hmmm, no więc dostałam wyniki. Bardzo wysoki jest poziom ALP, norma do 155, u Maćka 2036... Jest możliwe, że tak podwyższone może być ze względu na chore stawy, jednak jesteśmy umówieni na poniedziałek na 16 na USG jamy brzusznej w celu wykluczenia nowotworu... Ma też podwyższony AlAT (parametr wątrobowy) 75 (norma do 60), erytrocyty trochę obniżone - 5,31 (norma od 5,5), tak samo albuminy - 27 (norma od 29), wapń 8,1 (norma od 8,4), magnez 1,6 (norma od 1,7). Reszta, czyli morfologia, obraz krwinek białych i czerwonych, AspAT, glukoza, kreatynina, mocznik, białko całkowite, bilirubina całkowita, GGT, fosfor, cholesterol całkowity, LDH, kinaza kreatynowa, triglicerydy, sód, potas, chlorki, globuliny - w normie. Quote
piescofajnyjest Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 kurcze Maciek, co sie dzieje????? Quote
Mysza2 Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Emiś a tak łopatologicznie to co to jest to ALP? Quote
Funky Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 Nic mi to nie mówi :((( Nie wiem czy to dobre czy złe wieści, ale wierzę, że z Maciusiem będzie wszystko ok <3<3<3 Quote
__Lara Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 To chyba coś na wątrobę będzie musiał brać? Quote
Emiś Posted February 6, 2013 Posted February 6, 2013 ALP to fosfataza. Tak jak pisałam, tak podwyższony wynik może być spowodowany "zwykłym" reumatyzmem, ale może też świadczyć o procesie nowotworowym... Quote
Martika&Aischa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [quote name='Emiś']ALP to fosfataza. Tak jak pisałam, tak podwyższony wynik może być spowodowany "zwykłym" reumatyzmem, ale może też świadczyć o [B]procesie nowotworowym[/B]...[/QUOTE] Emilko nawet mnie nie strasz :( Quote
Funky Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 Maciejka, Ty sobie bądź stary, ale nie chory!!! No co Ty?! Quote
Martika&Aischa Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 A na koncie deklaracja stała od cioci : Mysza2 ( 10 zł ) andegawenka deklaracja stała na kolejne 5 miesięcy ( 50 zł ) rodzinka Brunka z Międzygórza ( 20 zł ) Z całego serduszka w imieniu swoim i Maciusia DZIĘKUJĘ :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts