Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też miałam jakieś dziwne zapytanie o Maćka, sms pt "co się z nim stało" Na moją odpowiedź, że nic się z nim nie stało, siedzi dalej w hotelu, dostałam smsem listę pytań (jakie ma potrzeby, co je, czy ma jakieś dolegliwości, czy toleruje dzieci itd). Odpisałam, że jeżeli jest zainteresowana adopcją, to takich spraw nie załatwia się przez sms, jak niby mam jej pełny opis psa wysłać? Zostałam zjechana, że jestem niemiła :) I że przecież ona nie chce pełnej charakterystyki (tylko odpowiedzi na 100 pytań dot. psa :D). Odesłałam do Przystani, jako prawnego opiekuna. Cisza.

W ogłoszeniach trzeba by zaznaczyć, że nie odpisujemy na SMSy. Jeśli ktoś jest zainteresowany psem, to powinien zadzwonić - takie jest moje zdanie.

Posted (edited)

[URL]http://tablica.pl/oferta/niewidomy-macius-czeka-na-dom-ID1EVmT.html[/URL]
[url]http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Niewidomy-Macius-czeka-na-dom-W0QQAdIdZ420785404[/url]
[URL]http://www.lento.pl/dodaj-ogloszenie.html?verify[/URL]

Edited by Mysza2
Posted

[quote name='Mysza2']A Maciolina siedzi sobie w ciepełku i ma gdzieś to że my chcemy go do DS wypchnąć:)[/QUOTE]

A ja tak sobie myślę że on jest ZA a nawet zdecydowanie PRZECIW :evil_lol:
Bo gdzie mu będzie lepiej niż u Emiś ....tam jest szefem bandy :diabloti:

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja tez zaglądnę i tez wydaje mi się, że Maciejka nie chce się ruszac do nowego DS:)

zdr.[/QUOTE]

Dobrze mu tam gdzie jest :) Zresztą nic dziwnego;)

Posted

Rozliczenie w końcu uzupełnione bo zablokowałam sobie pod rząd dostęp do konta :( do infolini nie mam nerwów więc musiałam się wybrać do banku ...i na koncie deklaracja stała od ciocia Randa ( 30 zł ) pięknie dziękujemy :loveu:

Posted

Miałam wczoraj telefon w sprawie Maciusia. Bardzo fajna pani, ale myślała patrząc na zdjęcie że Maciek jest mniejszy.
Pani jest z Gdańska, mieszkanie na 3 piętrze, jedna duża sunia w domu i czwórka dzieci.
Szkoda, ale to nie dom dla Maćka, nawet zakładając że zgodziłby się z innym dużym psem.
Za daleko żeby móc sprawdzić czy suni nie zje no i to 3 piętro.

Posted

[quote name='Mysza2']Miałam wczoraj telefon w sprawie Maciusia. Bardzo fajna pani, ale myślała patrząc na zdjęcie że Maciek jest mniejszy.
Pani jest z Gdańska, mieszkanie na 3 piętrze, jedna duża sunia w domu i czwórka dzieci.
Szkoda, ale to nie dom dla Maćka, nawet zakładając że zgodziłby się z innym dużym psem.
Za daleko żeby móc sprawdzić czy suni nie zje no i to 3 piętro.[/QUOTE]

No tak,zgadzam się Myszko.

Posted

[quote name='Mysza2']Miałam wczoraj telefon w sprawie Maciusia. Bardzo fajna pani, ale myślała patrząc na zdjęcie że Maciek jest mniejszy.
Za daleko żeby móc sprawdzić czy suni nie zje no i to 3 piętro.[/QUOTE]

windy nie ma pewnie..szkoda
..a macie jakies doswiadczenie jak Macius do innych psow, do suczek,kotkow..?

a jeszcze odn. schodow, to znam zupelnie niewidoma sunie ktora znalazla dom w bloku w Warszawie i zasuwa jak motorek po schodach bez zadnego problemu...w schronisku wogole nie bylo schodow od razu zejscie z pomieszczen na wybieg.

Posted

[quote name='beataczl']windy nie ma pewnie..szkoda
..a macie jakies doswiadczenie jak Macius do innych psow, do suczek,kotkow..?

a jeszcze odn. schodow, to znam zupelnie niewidoma sunie ktora znalazla dom w bloku w Warszawie i zasuwa jak motorek po schodach bez zadnego problemu...w schronisku wogole nie bylo schodow od razu zejscie z pomieszczen na wybieg.[/QUOTE]
Maciek do obcych psiaków jest agresywny, kiedyś był chętny dom dla niego z dwoma psami, byłyśmy z Emiś i Maćkiem w odwiedzinach, psy były zapoznawane na zewnątrz, ale nic z tego nie wyszło, Maciek rzucał się na nie a jednego to wręcz szukał żeby go dorwać.
A co do schodów to Maciek ma problemy z tylnymi łapami, z czasem mogą być coraz większe.
Ale niezależnie od tego Pani chciała mniejszego psa.