koelka Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 (edited) [FONT=Times New Roman]Malutki ok. 2-letni mix-Westa (Highland White Terrier), przebywa od 2 m-cy w gorzowskim schronisku. Pies został znaleziony na terenie miasta, brudny i okropnie zapchlony. Wolontariuszki zabrały go do fryzjera, gdzie po strzyżeniu okazało się, że ma problemy ze skórą – okropne czerwone plamy na grzbiecie i łapce. Po wizycie u weterynarza okazało się, że to łojotokowe zapalenie skóry oraz problem alergiczny na łapce. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Psiak jest bardzo spokojny, troszeczkę tylko ciągnie na smyczy. Nie reaguje za bardzo na inne psiaki, które spotykaliśmy na spacerze. Na jednego tylko odburknął, gdy ten próbował za bardzo się przymilać. Bardzo grzecznie jeździ w samochodzie - od razu wskoczył pod siedzenie i spokojnie leżał na mojej nodze. Waży 11 kg. Nazwałam go Oskar.[/FONT] 11.08.2011 Oskarek pojechał do DS do Zabrza:):):) [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Psiakowi został przepisany lek Advokate, po którym jego skóra wygląda już dużo lepiej. Na drugiej wizycie dostał steryd w zastrzyku oraz lek Douxo seborrhoea spot-on w ampułkach.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Psiakowi potrzebny jest przede wszystkim dom, w którym będzie na pewno miłym i kochającym członkiem rodziny. To śliczny młody psiak, który potrzebuje opieki. Pomóżmy mu, pokażmy światu, żeby mógł szybko opuścić mury schroniska.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt: 506-858-455[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wpłaty:[/FONT] [FONT=Times New Roman]30zł Milka _[/FONT] [FONT=Times New Roman]30zł Kajusza[/FONT] [FONT=Times New Roman]25zł Koelka[/FONT] [FONT=Times New Roman]= 85zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]Wydano:[/FONT] [FONT=Times New Roman]30.06. wizyta u wet, zakupiono Advocate - 36zł[/FONT] [FONT=Times New Roman]16.07. wizyta u wet, zakupiono Douxo seborrhoea spot-on 4 ampuki - 49zł[/FONT] Edited February 20, 2012 by koelka Uzupełnienie Quote
Kajusza Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 no to jestem u naszego Weścika :-) Trzeba poszukac dziewczyn od Westów, może pomogę chłopakow, chociażby dobrą radą :-) Quote
Milka__ Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Świetny z niego pies, taki spokojny. Szkoda, że zaniedbany, ale to da sie naprawić! Jak szłam z nim przez miasto, to nie ciągnął wcale - wręcz przeciwnie, potem już wlókł się za mną. To psiak, który raczej nie potrzebuje za dużo ruchu. Być może jest też apatyczny ze względu na zaniedbanie, brak witamin itp. Gdy siedziałam z nim w parku, obok przechodziły psy, a on leżał i nic sobie z tego nie robił. Jest stonowany, zrównoważony, mało pobudliwy. Fajnie by się nadawał do osoby starszej. Przy strzyżeniu znacznie protestował, ale to pewnie dlatego, że maszynkę widział na oczy pierwszy raz w życiu. Za to przy obcinaniu pazurków był grzeczny, Taki bezproblemowy misiek :) Quote
koelka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 Zrobiłam małemu wyróżnione allegro: http://allegro.pl/mix-west-highland-white-terrier-szuka-domu-i1724985100.html i wkleiłam wątek na zbiorczy "adopcje westów" - może ktoś przyjdzie z pomocą. Quote
Kajusza Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 to poczekamy na ciotki westowe :-) Jest jakiś bazarek ogłoszeniowy czynny? umawiałysmy się z Sundeyrose na współne opłacenie dla Donki, to może ja zapłace za ogłoszenia dla weścika? Quote
koelka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='Kajusza']to poczekamy na ciotki westowe :-) Jest jakiś bazarek ogłoszeniowy czynny? umawiałysmy się z Sundeyrose na współne opłacenie dla Donki, to może ja zapłace za ogłoszenia dla weścika? Rzucił mi się w oczy bazarek "koci" - 130 ogłoszeń za 15 zł: http://www.dogomania.pl/threads/208071-Moje-śląskie-kocie-stadko-)-Miłość-do-kotów/page2 Na allegro Weścik ma już dużą oglądalność (nawet jednego obserwatora). Pewno dlatego, że nasz Weścik jest za darmo, tzn. za dużą porcję miłości, a szczeniaki Westy od 200 zł w zwyż:( Quote
Milka__ Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Mogę dać te 15 zł :) Oskarek naprawdę jest bezproblemowym psem, ktoś byłby z niego bardzo zadowolony. Quote
koelka Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Miałam dziś 1 telefon dot. Oskarka na allegro - ludzie z 2 dzieci (11 i 13 lat) chcą małego psiaka do mieszkania. Ogólnie wrażenie pozytywne, bo jeśli się zdecydują, to spod Jarocina przyjada po niego, ale narazie wyjeżdżają na urlop (a nie chcieliby odrazu psiaka zostawiać komuś z rodziny). Mają być w kontakcie po powrocie. Ale może nasz Weścik do tego czasu znajdzie inny domek. Quote
Kajusza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 wow! to fajnie jak telefony zaczynają sie od nornalnych :-) Mam nadzieje, że po urlopie się odezwą i zgodza na wizyte przedadopcyjną itp. Quote
Milka__ Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Byłoby super, gdyby Oskarek znalazł dom :) Trzymam kciuki. Quote
wtatara Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 taki śliczny, trzeba jak najszybciej wyciągnąć ze schronu Quote
coronaaj Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 wtatara napisał(a):taki śliczny, trzeba jak najszybciej wyciągnąć ze schronu Bardzo ladny musze poczytac... Quote
Kajusza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 wtatara napisał(a):taki śliczny, trzeba jak najszybciej wyciągnąć ze schronu coronaaj napisał(a):Bardzo ladny musze poczytac... ładny i sympatyczny :-) taki bezproblemowy miejski chłopak :-) Quote
Kajusza Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Koelka napisz tekst ogłoszenia, to wykupimy z Milką pakiet ogłoszeń dla blondyna :-) Quote
Milka__ Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 ja mogę coś nabazgrać, akurat mi się dzisiaj nudzi. :D Quote
koelka Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Milka__ napisał(a):ja mogę coś nabazgrać, akurat mi się dzisiaj nudzi. :D Milka, jak masz wene, to pisz, bo chłopak zasługuje na ciepłą kanapę;) Quote
Milka__ Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Oskar to około 2 letni mix West Highland White Terriera o spokojnym i łagodnym usposobieniu. Jego życie do tej pory nie było zbyt szczęśliwe – został znaleziony w miejskiej melinie, skąd został odebrany i przewieziony do schroniska, które obecnie jest jego „domem”… Smutny i osamotniony każdego dnia wygląda zza krat boksu i nawołuje szczekaniem każdego człowieka, który koło niego przechodzi. Jego spojrzenie, kiedy zamyślony spogląda w dal, nie pozostawia wątpliwości: Oskar marzy o swoim Człowieku, któremu będzie mógł oddać swoje małe psie serduszko. Choć trafił do nas zaniedbany, zarośnięty, a w jego sierści znaleźć można było siedlisko pcheł, od początku poruszył serca wolontariuszy i nikt nie mógł nie zgodzić się z faktem, że jest pięknym, wdzięcznym małym psiakiem, który jedynie potrzebuje opieki i cierpliwości. Po ostrzyżeniu wygląda znacznie lepiej, jednak okazało się, że ma problemy ze skórą na grzbiecie, łapce i szyi. Po wizycie u weterynarza dowiedzieliśmy się, że to łojotokowe zapalenie skóry oraz problem alergiczny (na łapce). Po przepisanych lekach psiak szybko wraca do zdrowia i widoczne są już znaczne postępy. Oskar jest psem bardzo zrównoważonym i grzecznym. Ładnie chodzi na smyczy, lubi kontakt z człowiekiem, ale nie jest nachalny. Nie potrzebuje specjalnie dużo ruchu, także spokojnie mógłby zamieszkać nawet w niewielkim mieszkaniu. Dobrze nadawałby się dla osób starszych. Bardzo grzecznie jeździ samochodem. Nie wykazuje agresji do ludzi niezależnie od ich wieku i jest psiakiem praktycznie bezproblemowym. Dziś Oskar czeka w schronisku na kogoś, kto zechce go przygarnąć i podarować trochę miłości. Do pełni szczęścia potrzeba mu tylko własnej rodziny, w której będzie kochany i akceptowany. Pomóżmy Oskarkowi odzyskać radość życia! Nie pozwólmy, aby kolejne gorące psie serce zostało zapomniane i ostudzone chłodem odrzucenia… Nie wiem, czy tak może być, jakby co, to pozmieniajcie :) Quote
koelka Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 Jest ładny tekst, więc można malucha ogłaszać. Quote
Milka__ Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Fotki z dzisiaj: Oskarek nie był zbyt chętny do wyjścia na spacer, ciągle chciał zawracać, a do schroniska spowrotem biegł :P Chyba czuje się tam bezpiecznie... Quote
magdola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Pozwolę sobie wysłać go do pewnych szukających małego białego psiaka ;) Quote
koelka Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 magdola napisał(a):Pozwolę sobie wysłać go do pewnych szukających małego białego psiaka ;) Pewnie, że wysyłaj. Dzięki:) Quote
magdola Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Nie dziękuj tylko kciuki trzymaj:D Rodzina bierze wszystko pod uwagę, bo w domu jest 5-letnie dziecko, ale mieszkałby na wsi, więc miałby i łóżko w nocy i przestrzeń w dzień;) Zreszta wszystko byłoby do ustalenia jeśli ew. by się zdecydowali. Quote
Kajusza Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 to trzymam kciuki za pomyślne dla Oskarka debaty :-) Quote
ihabe Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 biedny weścik:-( aż serce peka , taka piękna kruszyna:-) włożyłam go na bezdomnepsy.pl http://bezdomnepsy.pl/2880/malutki-zagubiony-w-schronisku-mix-westa-%E2%80%93-prosi-o-dom/ a stamtąd na Face Booka Quote
Recommended Posts