Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piękna niunia tylko ja mam 3 koty.............a z psami żadnego doświadczenia. Syn pragnie psa, bo bardziej komunikatywny niż kot. Ja kocham wszystkie zwierzęta włącznie z pająkami. Nie lubię tylko ryb.Chetnie zaopiekowalibyśmy się Łatką tylko czy podołamy,nie chciałabym zrobić nikomu krzywdy. Musiałaby mieszkać z moimi łobuzami na 60 metrach. Przez 2-3 godziny musieliby sobie dawać radę sami. Mam wprawdzie ogródek ale nie mogę jej zostawić w nim samej. Muszę porzadnie się zastanowić. W każdym razie proszę przy każdej okazji sprawdzajcie jej stosunek do kotow , może niech do nich podedzie bliżej. oże ja naprawde polubiłam tego stworka!

Posted

Mam nadzieję, że Łateczka szybko znajdzie dom, adopcja zwierzaka to musi być przemyślana decyzja nie impuls. To że 2-3 godziny byłaby sama to sam miód, zazwyczaj psiaki muszą być 8-9 godzin same bo przecież większość nas jest w pracy, do życia z kotami rezydentami większość psów się przyzwyczaja i traktuje je z szacunkiem, domowe koty to członkowie stada, czasami niestety biada tym na zewnątrz.

To nie może być decyzja podyktowana przez dziecko, choć sama uważam, że dzieci wychowywane z psem sa bardziej obowiązkowe, sa bardziej nastawione na dawanie i są wrażliwsze na krzywdę zwierząt, przynajmniej ja tak starałam się je wychować przy pomocy psów, które u nas zamieszkały gdy syn miał 5 lat a córka 6,5...

Posted

Decyzji o adopcji na pewno nie podejmie dziecko, chociaż za psa będzie odpowiadał syn - 12 lat. o psie myślimy już rok ale ze wzgledu na kocury boimy sie tak dużej odpowiedzialnosci i co tu kryć z psem jest wiekszy klopot i obowiązek.
Mam 2 koty zazylu .Jeden to nawet był na tymczsie ( małam go zima podleczyć -koci katar - nie przetrwał by w azylu ), po dwóch miesiącach tymczs stał się DS, bo mój mąż nikomu kota po takich przejściach nie da na zmarnowanie. Z pewnością wysyłałby mnie tam na inspekcje co tydzień. ( acha , mąz jest z tych " nielubiących koty"). Zastanwiamy sie więc nad psem naprawdę poważnie. Z naszego azylu nie weźmiemy ,bo tam nic nam nie powiedzą o psie, nie sprawdzą rekcji na koty. Poza tym na szczęście młode psy i szczeniaki szybko znajdują domy. Na DT są wprawdzie szczeniaki ale po pierwsze nie wiadomo jak duże urosną, a po drugie szczeniak chce sie bawić,gryzie wszystko, myślę więc , ze w mojej sytuacji lepiej wziąć nieco starszego psa. Jak myślicie?

Posted

soboz4 napisał(a):
Myślę, że na pewno choć Łatka jest bardzo młodym psiakiem, delikatnym i spokojnym, bardzo się lubi pieścić i szuka kontaktu z opiekunem

Potwierdzam. Dzisiaj już z odległości mnie rozpoznała i od razu zaczęła się tulić, a przecież na spacerze byłem z nią tylko raz. Słodka jest strasznie!
Co do opiekunów, to z uwagi na jej delikatność, muszą być oni już na tyle wyrośnięci, żeby byli świadomi, że ona sama niewiele może, jej los zależy wyłącznie od nich. Byłem już świadkiem sytuacji, kiedy inny pies zabierał jej jedzenie i musiałem pilnować, by mogła zjeść w spokoju