Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Idę spać bo ostatnie dwa dni były trochę dla mnie nerwowe... przygotowanie się do rozmowy i czekanie na decyzję rodziców ;) no i cały wątek Mundzi przeczytałam ;) bardzo sie cieszę że się zgodzili i mała nie trafi do schronu :]

Posted (edited)

Całą noc śniła mi się Mundzia,

Też będę już spokojna jak Mundzia dotrze, na mnie podróże wpływają nerwowo.

Rozmawiałam z P.Małgosią, już wszystko wie.
Wg niej Mundzia spokojnie odnajdzie się w mieszkaniu.
Nawet u niej w domu jak była to nie skakała.
Jest posłuszna, umie chodzić na smyczy, i jak będzie jej poświęcany czas to się wiele nauczy:-)

Edited by Awit
Posted

jeśli bazyliszek wyrazi zgodę, to pakiecik przeznaczę dla szarika. Poproszę o jego tekst i foty na: [email][email protected][/email]
mi też trudno w to uwierzyć....BARDZO, BARDZO się cieszę! teraz tylko pozostaje trzymać kciuki za naszą dziewczynkę! mam nadzieję, że pokaże się od jak najlepsze strony.
sharka - podziękuj rodzicom bardzo serdecznie w naszym imieniu i pozdrów ich!

Posted

Tu jest wątek Szarika:[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/209016-POMOCY!!SzarikNa-munusie-już-ponad-400zł-(-(-Był-uwiązany-w-lesie"]
http://www.dogomania.pl/forum/threads/209016-POMOCY!!SzarikNa-munusie-już-ponad-400zł-(-(-Był-uwiązany-w-lesie[/URL]-(

Pomagałam trochę w opłaceniu DT Szarika, ale teraz muszę zawiesić swoją pomoc dla psiaka, bo chcę na początku pomóc rodzicom i wezmę na siebie koszt transportu Mundzi i zakupu jej karmy (a to głodomór podobno ;)). Byłabym wdzięczna gdyby cioteczki z wątku Mundki choć trochę wspomogły Szarego psa :modla:

Posted (edited)

Oj tak, gdyby cioteczki Mundzi ciut wspomogły Szarika, byłoby taaak dobrze.....

Marta ja cały czas nie dowierzam, po prostu nie dowierzam, że Mundzia opuści Nosek:-)
I już się zaczynam denerwować.
Bo to będzie WIELKI dzień w życiu Mundeczki!!

Sharka, ja chyba nawet Tobie nie podziękowałam.
Dziękuję, za wszystko co zrobiłaś i robisz i będziesz robiła dla niej.
Podziękuję też osobiście:-)

Wiecie boję się myśleć, ale czy ona się spodoba, jak się zachowa w domu, i w ogóle.
Ona maleńka nie wie jakie zmiany ciotki tu jej szykują:-)

Edit
Jak Wy będziecie jechać do Poznania to będę dziękowała wszystkim za wszystko:-)
No słów mi brak na to co się dzieje.
Muszę przestać myśleć, bo się nakręcam.

Jutro jadę kupić Mundzi nową obróżkę, smyczkę i może linkę jej wezmę, co?
Kurcze, dosyć myślenia.

Edited by Awit
Posted

[quote name='sharka']Powiedz że masz czas w niedzielę i na kawie się spotkamy ;)[/QUOTE]

niestety nie :(:( dziecko ma Turniej w niedzielę , muszę być, ale mówię Ci nasze drogi się jeszcze zejdą :)

Posted

[quote name='martasekret']spoko, spoko, nie denerwujemy się, bo wszystko będzie ok!
to jedna z najlepszych wiadomości na dogo od dawna, baaardzo daaawna!
sharka - dzięki raz jeszcze![/QUOTE]

tak się cieszę , ze Sharka pozna naszego Mundziaka , tak na żywo hhehehhe zobaczysz ile uroku ma ten pies :):) więcej niż urody

Posted

Trafilam na wątek za sprawą Sharki. Dziś tylko sobie zaznaczę. A jutro troszkę wiecej poczytam. Wiem, że sprawy ida w dobrym kierunku.

[quote name='Awit']

Jutro jadę kupić Mundzi nową obróżkę, smyczkę i może linkę jej wezmę, co?
Kurcze, dosyć myślenia.[/QUOTE]

Tyle jest ucieczek piesków w czasie transportu, że trzeba Mundzię jak najlepiej zabezpieczyć. Może jeszcze szelki ? I wskazana adresowka. No i co tam Wam jeszcze przyjdzie do glowy, żeby Mundzia dojechala bezpiecznie do dt.

Posted

[quote name='Awit']
Ale.
Dziś ktoś spoza dogo obiecał przeznaczyć na Mundzię 200zł!
Za co bardzo bardzo dziękuję!!

[/QUOTE]

Sorki, że się wcinam ale nie mozna by z tego dorzucić Sharce do transportu?
Trasa Poznań - Warszawa to spory koszt. Ona ma jeszcze dwie stałe deklaracje na psiaki (o tych wiem, może ma więcej), a jeszcze sponsoruje ogłoszenia, wyroznienia...

Posted

Dam sobie jakoś radę, TZ zasponsoruje benzynę żeby się żony na jeden dzień z domu pozbyć ;) a tu za sterylkę Mundzi trzeba zapłacić...
Żeby w czasie drogi było bezpiecznie wezmę szelki samochodowe od mojej Miki. Zamierzam zresztą z Mundziaskiem z tyłu jechać :) Po to zresztą kierowcę biorę :]

Posted

[quote name='sharka']Dam sobie jakoś radę, TZ zasponsoruje benzynę żeby się żony na jeden dzień z domu pozbyć ;) a tu za sterylkę Mundzi trzeba zapłacić...[/QUOTE]
Nie znalam watku, dopiero potem zajrzalam na post rozliczeniowy.
[QUOTE] Żeby w czasie drogi było bezpiecznie wezmę szelki samochodowe od mojej Miki. Zamierzam zresztą z Mundziaskiem z tyłu jechać :) Po to zresztą kierowcę biorę :][/QUOTE]
Trzymam kciuki za niedzielę.

Posted

Kupiłam Mundzi obróżkę i smyczkę.
Zastanawiałam się nad linką, ale nie było, była smycz taka szeroka za 40zł, 10 albo 15 metrów, linki są tańsze i mniej tego jest.
Stwierdziłam, że zanim Mundzia będzie biegała, to jakiś czas upłynie.
Najpierw musi nauczyć się, że chodzi się przy człowieku, blisko niego.
A później na spokojnie mogę jej coś znaleźć.

Nie sądziłam, że adresatka będzie za mała, ale jest za wąska na obrożę, więc zrobiłam tymczasową adresatkę sama i już jest na obroży:-)

Denerwuję się.
Sharka jedźcie pomału, spokojnie zdążycie.
I mam paróweczki dla psiaków:-)

Posted

Awit, dorób drugą adresatkę, lepiej dmuchać na zimne. I telefon do Ciebie na nich.
To już jutro... Normalnie się denerwuję ...
U nas pada śnieg :( Mam nadzieję, że u Was nie :)
I bardzo ważne - Mundzie musi być przywiązana w środku w samochodzie na cały czas podroży. Po przygodzie z Corgi, która wyskoczyła przez otwarte drzwi na postoju i pognała na autostradę wprost pod koła tira, nie mogę o tym nie wspomnieć...

Posted

Ta nie spadnie bo jest przyczepiona do obroży i oklejona taśmą klejącą kilka razy.
Może wezmę moje szelki, tylko chyba nie wejdzie w nie.
Wiecie, ja jak jeżdżę z moimi psami, nigdy nie odpinam im smyczy, i nie wypuszczam smyczy w dłoni.
Uważam, że nawet najspokojniejszy pies może nagle się wystraszyć czy coś.
A Mundzia ładnie jeździ, na początku się boi a potem zwyczajnie sobie jedzie.
Moje suki są tak na początku podjarane jazdą, że ledwo je utrzymuję, jakby z buszu były.
Warszawianki za dychę.

Gameta a Corgi zginęła?

Pogoda u nas kiepska, deszcz i śnieg na przemian.

Posted

to chociaż drugą obrożę daj z adresówką - bo co jak pierwsza spadnie? Ja mam hopla, bo tak, Corgi zginęła. Była to suczka wyciągnęta z Leśnej Janii, zsocjalizowana w DT u Kany i przyjechała po nią jej nowa właścicielka, jechała po lepsze, normalne życie. Ujechała 15km... Do teraz mnie trzęsie jak o tym myślę :(

Posted (edited)

Mnie też krew zalewa, jak psy w trakcie transportu "uciekają" z auta.
Jak w nowym miejscu wysuwają się z obroży czy szelek.
Też mam hopla na punkcie bezpieczeństwa psa.
Mam wyobraźnię, poszerzyłam ją min. właśnie przez te nieszczęśliwe wypadki z dogo.
Mundzia ma jakąś obrożę na sobie, na nią chyba zmieści się adresatka.
Będzie miała dwie.

Sharka a może weź smycz, będzie na dwóch smyczach.
Ja jestem zwolenniczką na 1sze spacery prowadzenia psa na 2 smyczach.

Edit:
Sharka, może jednak prześlę Ci jakąś kwotę na paliwo?

Przyszła wpłata od MalgorzatyD 30zł.
Dziękuję!
Saldo na koniec marca wynosi -368zł.

Jeszcze nie otrzymałam tych 200zł od znajomego, więc w rozliczeniu nie wpisuję.
Jeszcze za sterylkę nie przelałam 150zł, więc też nie wpisuję.

Edited by Awit