diabelkowa Posted November 10, 2006 Posted November 10, 2006 jak w temacie co trzeba zrobic by byc sedzia kynologicznym?? Quote
grrrond Posted November 11, 2006 Posted November 11, 2006 Żeby zostac sedzia muisz przedtem zaliczyc asystenture, wszystko jest dokladnie napisane na zwkp.pl w dziale regulaminy chyba w statucie, krotko mowiac musisz najpierw byc min 2 lata w zwiazku, w ktorym sie udzielasz, a nastepnie przystepujesz do egzaminu na asystenta i musisz odbyc bodajze 12 asystentur zeby miec egzamin na sedziego, to tak w skrocie ;) a co zamierzasz? :razz: Quote
diabelkowa Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 taaak ;] ale dopiero za kilka dobrych latek ale juz trzeba sie przygotowac psychicznie ;))) Quote
sylrwia Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 I chyba trzeba przedstawić dorobek hodowlany, a jeśli nie ma sie hodowli to wystawowy :) Quote
moon_light Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 wniosek taki, ze trzeba miec przede wszystkim rasowego psa. Dlatego ja poczekam :) Quote
musia Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Chciałam spytać już o sam egzamin sędziowski. Bo pamięć nie ta . Najpierw jest teoretyczny czy praktyczny na ringu.? Quote
ursus Posted November 26, 2006 Posted November 26, 2006 najpierw teoria i to dość ostro i potem praktyka........... Quote
Kati Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 [quote name='moon_light']wniosek taki, ze trzeba miec przede wszystkim rasowego psa. Dlatego ja poczekam :)[/quote] Nie trzeba mieć psa rasowego. :cool3: Osobiście znam osobę, która miala psa bez rodowodu i została asystentem. Co nie znaczy, że nie trzeba mieć osiagnięć kynologicznych. Można mieć osiągnięcia w szkoleniu psów. Quote
Recommended Posts