chatita Posted January 4, 2007 Author Posted January 4, 2007 Tez tak uczylam robic sisiu piseka ktorego mialam na tymczasie mial 2 miesiace i szybko zalapal o co chodzi:multi: a moja cudna i kochana sunia swietej pamieci:-( nawet w wieku 2,5,8,14 lat zawsze robila siusiu na dywan bo przeciez jest juz ciemno i ona nie bedzie sobie lapek mrozic najlepsze jest to ze ja zawsze musialam potem w te siuski jejsc:mad:ale wiecie moze to dziwne ale bardzo za tym tesknie i duzo bym dala zeby zas jak zawsze nadeptac jej siuski:cool3: Co do Polci trzeba tez dac jej czas przyzwyczaic sie bo kto wie moze panna mysli ze jeszcze troche swiata zwiedzi i sie stresuje wiec mysle ze trzeba uzbroic sie w cierpliwosc.Jak byla u mnie bylismy dosc czesto na polku mialam wolne wiec poswiecilam jej cala uwage:cool3: natomiast jak chciala siku albo popiskiwala albo szalala skakala biegala pewno juz wytrzymac nie mogla:eviltong: zartuje oczywiscie:lol: Quote
Ambra Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 ja jeszcze dorzuce ze swojej autopsji - jak wziełam swoja barse na tymczas i potem ja oddałam to non stop babka dzwonila z pretensjami ze pies leje w domu ze ona nie ma juz sily itd, ze starsza pani to pojechalam ja z nia do weta a pare dni po tym pani powiedziała zebym sobie wzieła spowrotem bnarse na tymczas i u mnie tez lała strasznie - bała sie a lała - po badaniu - łapałam mocz na spodeczek:evil_lol: okazało sie ze ma przeziebiony pecherz - z nerakmi na szczescie wszystko ok - i po seri zastrzykow - ok.3 wyzdrowiała i zdarza jej sie sporadycznie w domu! bardzo sporadycznie! natomiast charciki leja co noc! np wchodza do mnie do pokoju ida do rogu zleja sie mieciutko na dywanik - niejednokrotnie na moich oczach:angryy: i wracaja do łozka w 2gim pokoju! 2gi kibelek jest w kuchni:mad: i za nic nie mozemy ich oduczyć a głownie cholery ambry:mad: bo to ona jest zawsze przyłapywana a vika za nia tylko pewnie opieprz dostaje:roll: pozdrawiam Wasza rodzinke Lavaa bardzo mocno!! i jak tam Timba? mała złosnica rosnie?:cool3: i na fotki czekam!! Quote
chatita Posted January 5, 2007 Author Posted January 5, 2007 [quote name='Ambra']ja jeszcze dorzuce ze swojej autopsji - jak wziełam swoja barse na tymczas i potem ja oddałam to non stop babka dzwonila z pretensjami ze pies leje w domu ze ona nie ma juz sily itd, ze starsza pani to pojechalam ja z nia do weta a pare dni po tym pani powiedziała zebym sobie wzieła spowrotem bnarse na tymczas i u mnie tez lała strasznie - bała sie a lała - po badaniu - łapałam mocz na spodeczek:evil_lol: okazało sie ze ma przeziebiony pecherz - z nerakmi na szczescie wszystko ok - i po seri zastrzykow - ok.3 wyzdrowiała i zdarza jej sie sporadycznie w domu! bardzo sporadycznie! natomiast charciki leja co noc! np wchodza do mnie do pokoju ida do rogu zleja sie mieciutko na dywanik - niejednokrotnie na moich oczach:angryy: i wracaja do łozka w 2gim pokoju! 2gi kibelek jest w kuchni:mad: i za nic nie mozemy ich oduczyć a głownie cholery ambry:mad: bo to ona jest zawsze przyłapywana a vika za nia tylko pewnie opieprz dostaje:roll: pozdrawiam Wasza rodzinke Lavaa bardzo mocno!! i jak tam Timba? mała złosnica rosnie?:cool3: i na fotki czekam!![/QUOTE] Lavaa daj znac jak Polcia i Timba sie czują Quote
Lavaa Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='chatita'].Jak byla u mnie bylismy dosc czesto na polku mialam wolne wiec poswiecilam jej cala uwage:cool3: natomiast jak chciala siku albo popiskiwala albo szalala skakala biegala pewno juz wytrzymac nie mogla:eviltong: zartuje oczywiscie:lol:[/quote] no tak to juz wiem przez kogo ;) by wychodziła co parę minut na dwór. A co do sygnalizowania siusiu to musimy sie jeszcze razem nauczyć, rozpoznawać. Fotki niedługo się pojawią. Polcia jest kochana i dość zaborcza, bo kiedy Timba wdrapuje się na kolana to łapie ją za uszy i sciąga w dół.:shake: (Polcia najważniejsza) a ja staram się równo rozdzielać głaski, całuski :lol: Ostatnio pokazała swój charakterek, bo jak za mocno potraktowała Timbę i zwróciłam jej uwagę (nie żeby jakaś tyrada) to usiadła obok mnie na pufie i odwróciła się ,,plecami'':eviltong:. Timba rośnie i już ma dłuższe nóżki i na spacerku i w domu wpycha się na ręce i jest malutkim zmarżlakiem. Ostatnio sąsiadka dziwiła się jak szłam z Polą i moją córcią w spacerówce jak dam sobie radę z wózkiem i psem:shake: . No tak niesamowity wyczyn:evil_lol: Quote
Lavaa Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 [quote name='chatita'].Jak byla u mnie bylismy dosc czesto na polku mialam wolne wiec poswiecilam jej cala uwage:cool3: natomiast jak chciala siku albo popiskiwala albo szalala skakala biegala pewno juz wytrzymac nie mogla:eviltong: zartuje oczywiscie:lol:[/quote] no tak to juz wiem przez kogo ;) by wychodziła co parę minut na dwór. A co do sygnalizowania siusiu to musimy sie jeszcze razem nauczyć, rozpoznawać. Fotki niedługo się pojawią. Polcia jest kochana i dość zaborcza, bo kiedy Timba wdrapuje się na kolana to łapie ją za uszy i sciąga w dół.:shake: (Polcia najważniejsza) a ja staram się równo rozdzielać głaski, całuski :lol: Ostatnio pokazała swój charakterek, bo jak za mocno potraktowała Timbę i zwróciłam jej uwagę (nie żeby jakaś tyrada) to usiadła obok mnie na pufie i odwróciła się ,,plecami'':eviltong:. Timba rośnie i już ma dłuższe nóżki i na spacerku i w domu wpycha się na ręce i jest malutkim zmarżlakiem. Ostatnio sąsiadka dziwiła się jak szłam z Polą i moją córcią w spacerówce jak dam sobie radę z wózkiem i psem:shake: . No tak niesamowity wyczyn:evil_lol: Quote
chatita Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Lavaa to jak czas zmienic tylul na szczesliwe zakaczenie:cool3: Quote
chatita Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 [quote name='Lavaa']Tak można zmieniać[/quote] jupijajej jupi juchu:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: całuski dla biaŁASKA:p Quote
chatita Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 [quote name='chatita']jupijajej jupi juchu:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: całuski dla biaŁASKA:p[/quote] az sie lezka ze szczecia zakrecila jak tylul zmienilam Polcia czy Ty wiesz jaka szczesciara jestes:razz: Quote
chatita Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Rany probuje dac linka pod moim tekstem ale nie wychodz jak to sie robi:mad: Quote
chatita Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 Rany probuje dac linka pod moim napisem ale nie wychodz jak to sie robi:mad: Quote
chatita Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 [quote name='chatita']Rany probuje dac linka pod moim tekstem ale nie wychodz jak to sie robi:mad:[/quote] cha juz wiem tylko te bleeee musza zmienic:cool3: :eviltong: Quote
lena_zet Posted January 6, 2007 Posted January 6, 2007 o matko, bardzo, bardzo się cieszę :jumpie: :jumpie: :jumpie: :jumpie: Lavo! Ja mam ten sam problem z moimi sukami!Jedna o drugą jest zazdrosna i jak tylko usiądę to jedna przed drugą się wciska żeby być bliżej mnie, czasem się przy tym podochodzą, ale wiem, że tego już raczej nie zmienię.Nawet jeśli głaskam obydwie naraz to i tak każda z nich osobno chce żeby moje ręce głaskały tylko jedną z nich :mad: Ale kocham te moje suczydła bardzo i wszystko im wybaczam ;) A jak z sikaniem Poli?Uspokaja się? Quote
Lavaa Posted January 7, 2007 Posted January 7, 2007 Pola jak wychodzę na dwór to potrafi zrobić siku na schodach. A wcześniej w domu spi i nawet okiem nie mrugnie że czas na siusiu a gdy ja sama daję znak że idziemy to własnie potrafi zlać się na schodach:mad: . przez parę dni przez całą noc nic nie rozrabiały:multi: , a zawsze idąc spać wszystko chowam wysoko. A dizsiaj niestety wysypały ziemię z yukki :mad: i...Pola zniszczyła moje okulary do komputera, (na szczęście nie są ,,były'' korekcyjne tylko takie ochronne, ale jednak) bo sciągnęła z biurka a Timba za niska:mad: TZ zły na obydwie:mad: Trzeba się przyzwyczaić do małoletnich zwierzaków, bo juz niestety dawno to było. A może macie jakieś sprawdzone metody a może jakieś fajne książki dot. szkolenia psiaków? Bo Pola na spacerze podbiega i tak ogólnie się słucha ale jak wołam to nie przychodzi do nogi a czasami zachowuje się jak pies obronny:mad: i obszczekuje sąsiadów no i wtedy przydałoby się żeby na komendę przybiegałą. Ja swojej ś.p sunię w zasadzie nie szkoliłam ale po jakimś czasie miałyśmy więź i rozumiałyśmy się bardzo dobrze. Z kotem też tak jest. Ale na to potrzeba czasu. Quote
chatita Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 Polcia ma charakterek widze:cool3: Ja mysle ze kazda psinka jest do ulozenia trzeba tylko ja poznac i znalesc na nia sposob,dobry sposob:lol: i popracowac nad nim.Wiesz Lavaa jak mialam na tymczasie 6 miesiecznego mieszanca onka z rodkiem maly dominator na spacerkach tez mial swoje humorki i uwielbial sie nie sluchac zwlaszcza przychodzic na zawolanie nie lubil :shake: ale jak kazda psinka w tym wieku kochal zabawe wiec go nauczylam jak byl spuszczany ze smyczy ze zanim rzuce pileczke to ma usiasc glaskalam i mowilam dobry pieesek:p :p :p glaskalam i dopiero rzucalam i jak nie moglam go zlapac to pokazywalam pileczke i przed rzutem kazalam siadac i wtedy go lapalam:multi: a pileczke dostawal w nagrode za siad i podanie lapiki do pyska i szli my dalej;) Byla tez druga opcja ze ma pileczke i ucieka wtedy bralam cos co mialam pod reka na patyk wtedy pilaka juz nie byla w centrum uwagi i chcial patyk i na tej samej zasadzie sie wychowal:razz: z takim malym podstepem:p :p :p Quote
chatita Posted January 9, 2007 Author Posted January 9, 2007 [quote name='chatita']Polcia ma charakterek widze:cool3: Ja mysle ze kazda psinka jest do ulozenia trzeba tylko ja poznac i znalesc na nia sposob,dobry sposob:lol: i popracowac nad nim.Wiesz Lavaa jak mialam na tymczasie 6 miesiecznego mieszanca onka z rodkiem maly dominator na spacerkach tez mial swoje humorki i uwielbial sie nie sluchac zwlaszcza przychodzic na zawolanie nie lubil :shake: ale jak kazda psinka w tym wieku kochal zabawe wiec go nauczylam jak byl spuszczany ze smyczy ze zanim rzuce pileczke to ma usiasc glaskalam i mowilam dobry pieesek:p :p :p glaskalam i dopiero rzucalam i jak nie moglam go zlapac to pokazywalam pileczke i przed rzutem kazalam siadac i wtedy go lapalam:multi: a pileczke dostawal w nagrode za siad i podanie lapiki do pyska i szli my dalej;) Byla tez druga opcja ze ma pileczke i ucieka wtedy bralam cos co mialam pod reka na patyk wtedy pilaka juz nie byla w centrum uwagi i chcial patyk i na tej samej zasadzie sie wychowal:razz: z takim malym podstepem:p :p :p[/QUOTE] ludziska jak mam przenies ten watek do adopci zakonczonych Quote
D0minika Posted January 9, 2007 Posted January 9, 2007 [quote name='chatita']ludziska jak mam przenies ten watek do adopci zakonczonych[/quote] Przenieś może mod, napisz w temacie, że do przeniesienia, albo na PW do moda :) Co u Polci słychać? Dalej rozrabia? :cool3: Quote
Asior Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 słuchajcie zdjęcie POLCI wygrało I miejsce w konkursie "zdjęcie grudnia" :evil_lol: [url]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2739945&postcount=115[/url] eheheheheh POLCIA BĘDZIE SŁAWNA :lol: Quote
D0minika Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 [quote name='Asior']słuchajcie zdjęcie POLCI wygrało I miejsce w konkursie "zdjęcie grudnia" :evil_lol: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showpost.php?p=2739945&postcount=115[/URL] eheheheheh POLCIA BĘDZIE SŁAWNA :lol:[/quote] Hehehehehhehehe :diabloti: Nie wiem czy Polcia by chciała żeby akurat TO ZDJĘCIE było sławne :lol: ale ja się cieszę :multi: Quote
Ambra Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 no patrzcie! a ja tam nie zajrzalam i nie wiedziałam że Polcia wygrała! to teraz startuje w konkursie zdjęcie roku 2006!! hehe! jeśli chodzi o przywoływanie to u mnie jej to nawet wychodziło, wołajac ja klaskałam tez albo gwizdałam;) a co do szkolenia to hmm Poli przydałoby sie poznanie pewnych zasad, tylko nie wiem jaka metoda byłaby przy niej najskuteczniejsza, bo łatwo ja przestraszyć...złamać, moze poczytaj sobie Johna Fishera - lub Jan Fennel Zapomniany język psów - takie podstawowe książki w psiej literaturze to są:cool3: a jak maż? oswoił się juz z podjęta przez Ciebie decyzją? czy juz sie przekonał do Polci? cieszę się ze wszystko jest prawie bardzo dobrze;) czekam na fotki bo pewnie Timba już porzadnie urosła:razz: Quote
Lavaa Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Polcia przybiega na gwizdanie ale nie tak aby ją złapac. Ja i tak daje jej czas na to aby traktowała nas jako swoich właścicieli, bo wtedy łatwiej może będzie ją uczyć. Dzisiaj dalam im gryzaki-uszy i Pola zawsze biega i zostawia swoje i szuka jeszcze czegoś a pózniej Timba przenosi je w inne miejsce a Pola szuka jak nawiedzona w panice, a jak Timba podchodzi to warczy i jest okropnie wsciekła. Mam wrażenie że Pola powoli odsłania swój charakterek bo wie że i tak Ją kocham. zdjęcia wstawię w przyszłym tygodniu, bo zrobię porządek w kompie. PS. Jak będzie potrzeba wystawienia jakiejś psinki na allegro to służe pomocą, mam konto i zawsze mogę wystawic. Quote
D0minika Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Najbardziej mi się podoba to zdanie :evil_lol: [quote name='Lavaa'] Mam wrażenie że Pola powoli odsłania swój charakterek bo wie że i tak Ją kocham. [/quote] Nie daj się jej Lavaa, ona musi wiedzieć, że Ty rządzisz, bo wam wejdzie na głowę :shake: Quote
Pestka111 Posted January 10, 2007 Posted January 10, 2007 Dzień dobry, Polciu Z braku czasu mogłam tylko raz na jakis zaglądać i sprawdzać co sie dzieje i dopiero teraz moge napisać, że ogromnie sie cieszę z domku :multi: Polcia jest jeszcze na kilku portalach, nie dam rady ściągnąć ogłoszeń jednocześnie, więc może ktoś jeszcze w jej sprawie sie odezwać. Z Allegro już zniknęła. Jakby trzeba była jakaś psinkę gdzieś ogłosić, to dajcie znać :) Quote
chatita Posted January 10, 2007 Author Posted January 10, 2007 [quote name='Pestka111']Dzień dobry, Polciu Z braku czasu mogłam tylko raz na jakis zaglądać i sprawdzać co sie dzieje i dopiero teraz moge napisać, że ogromnie sie cieszę z domku :multi: Polcia jest jeszcze na kilku portalach, nie dam rady ściągnąć ogłoszeń jednocześnie, więc może ktoś jeszcze w jej sprawie sie odezwać. Z Allegro już zniknęła. Jakby trzeba była jakaś psinkę gdzieś ogłosić, to dajcie znać :)[/QUOTE] gratulujemy wygranej:multi: Quote
Recommended Posts