Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magdyska25']2 dni z życia wyjęte- wymioty, suka osowiała, nie mogła sama wstać itp.
Uspokoiło się a tu znowu Karina. Po odstawieniu antybiotyku znowu powrót- duszności, charczenia. Dzisiaj znowu jazda do weta.

Edit:
Jak będę miała chwilkę czasu a teraz na brak zajęć nie narzekam to wstawię psiska no i może kociska również.[/QUOTE]

Daszka po sterylce się tak źle czuła? A wstawać czemu nie mogła? :crazyeye:

Jak to się mówi jak nie urok to sr***** :roll:
Trzymam kciuki za zwierzyniec :)

• Replies 836
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

nie mogła -nie chciała- myślę, że to z tego powodu, że wymioty były i ogólnie marnie zniosła narkozę, cały zabieg. Na szczęście teraz juź jest dobrze. W porównaniu z Kariną to super. Dasza znowu próbuje latać, skakać itp. oczywiście trzeba kontrolować suczydłe do ściągnięcia szwów- 30.04.
Kari ma chore serce- to wiem od adopcji. Prawdopodobnie duszności to nie przeziębienie a właśnie serce daje popalić. Doszły leki, brak apetytu=chudnięcie (w ciągu 3 tyg schudła ok. 3 kg masakra). Opinia weta, któremu ufam i wiem, że nie rzuca słów na wiatr zostało nam rok max. 2 lata jeśli choroba nie przybierze szybszego tempa.

Edited by magdyska25
literówka
  • 2 weeks later...
Posted

Jak się czują chorowitki?

Nie przejmuj się opiniami weta, znam psa któremu dawali
4 miesiące życia a mineły 2 lata i dalej ma się świetnie...
Nigdy nie wiadomo czym życie zaskoczy :)

Posted

Kari ma nadal ataki duszności.
Szadi się drapie- "lubimy wiosnę"- jak tak dalej pójdzie- będziemy musieli zacząć kurację ze sterydami. To się nam trafił alergik.
Reszta zdrowa.

Posted

[quote name='magdyska25']Kari ma nadal ataki duszności.
Szadi się drapie- "lubimy wiosnę"- jak tak dalej pójdzie- będziemy musieli zacząć kurację ze sterydami. To się nam trafił alergik.
Reszta zdrowa.[/QUOTE]

A Daszka zostaje czy szuka domu?
Nasz Basti też alergik :roll: Tylko nie wiadomo na co :roll:

Posted

Nie wiem jak u Was z testami alergicznymi. Możesz się o to dopytać. Przynajmniej będziesz wiedziała na co. Choć i tak czy pyłków czy traw lub roztoczy trudno zlikwidować z otoczenia.

Dasza- zostaje zostaje nie ma to jak 4 duże psy z pakietem 5 kotów ;)

Posted

[quote name='magdyska25']Nie wiem jak u Was z testami alergicznymi. Możesz się o to dopytać. Przynajmniej będziesz wiedziała na co. Choć i tak czy pyłków czy traw lub roztoczy trudno zlikwidować z otoczenia.

Dasza- zostaje zostaje nie ma to jak 4 duże psy z pakietem 5 kotów ;)[/QUOTE]

Testy będzie trzeba zrobić ale myślę że to coś z jedzeniem związane... :roll:

Zoooostaje????!!!!!!!!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nie bo padneeeeeeeeeeeeeee..................
Nie wierze............... :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti::diabloti:

Posted

Mówiłam, że u mnie dt nie ma. Za szybko się przyzwyczajam.
Oj już różnicy nie robi, czy to są 3 psy czy 4.
Miejsca jest sporo, także zostaje. Nie na mojej głowie- ja mam 2 psy.
Brutus i Dasza- teściów. Onkowate jednak trzymają się razem. Poza tym Szadi startuje do Brutusa i nie można z oczu ich już spuścić.

Posted

a co do jedzenia to można spróbować przerzucić małolata na alergiczną (np w składzie z jagnięciną i ryżem). Myślę, że mu nie zaszkodzi a jeśli ma na pokarm- cochanie przejdzie.

Posted

Cześć Magdysko i cały zwierzyńcu :)
A czy Szadi nie ma uczulenia na kurczaka? Bo Henio takie ma... po kurczaku drapie się właśnie w okoliach szyi...

Jeśli chodzi o Karinę, a może coś by pomogła zmiana leków..? U Henia stwierdzono początki kardiomiopatii, powiększone serducho... Jest już na lekach, ale lekarz stwierdziła, że po lekach ma być poprawa, jesli nie ma - będą zmieniane.

Trzymam kciuki za Szadika i Karinkę :) No i buziaki dla nowego członka rodziny! Fantastycznie, że ją przygarnęliście :)

Posted

[quote name='magdyska25']Mówiłam, że u mnie dt nie ma. Za szybko się przyzwyczajam.
Oj już różnicy nie robi, czy to są 3 psy czy 4.
Miejsca jest sporo, także zostaje. Nie na mojej głowie- ja mam 2 psy.
Brutus i Dasza- teściów. Onkowate jednak trzymają się razem. Poza tym Szadi startuje do Brutusa i nie można z oczu ich już spuścić.[/QUOTE]

No nieźle nieźle... Jak miejsca macie dużo to DT uruchomcie!!
Ja na razie zrobiłam STOP ale tymczasów bardzo ale to bardzo mi brakuje... :-(
To z Szadika rozbójnik trochę... :mad:

[quote name='magdyska25']a co do jedzenia to można spróbować przerzucić małolata na alergiczną (np w składzie z jagnięciną i ryżem). Myślę, że mu nie zaszkodzi a jeśli ma na pokarm- cochanie przejdzie.[/QUOTE]

Małolat jadł już taką karmę ale to nic nie dało.
On ma jakieś chrostki w okolicach siusiaka i tam się gryzie... Znów do weta
wycieczka Nas czeka... Jak nie z Lili to z nim... maskarka...

Posted

je karmę dla alergików z jagnięciną, kuraka tam nie ma- nie dostaje żadnych smaków z drobiem.
Takie to delikatne się zrobiło.

Co do Kari- jeśli można tak powiedzieć to poprawę widać- już nie próbuje wypluć płuc i kaszle (?) tylko nad ranem i czasami wieczorem ale już w nocy jej nie doskwiera.
Widzisz Barkelona- Henio jest młody i dobrze, że teraz wykryto bo można podziałać.
Kari natomiast została zdiagnozowana po opuszczeniu schroniska czyli 2 lata temu jako ok. 11 letni pies.

Nowy członek rodziny dziękuje za buziaki i pewnie również przesyła.

No wiesz Lilli- rozbójnik dojrzewa to i charakterek się robi.

a dt nie otworzę (przynajmniej na razie) bo u mnie nie ma takiego słowa.

Posted

no tak, choroba już u niej pewnie bardziej zaawansowana :( Kaszel jest typowy w chorobach serca. Nie pamiętam dokładnie, ale związane to jest z tym, że serce ze względu na niewydolność powoduje, że w pęcherzykach płucnych zostaje krew. W efekcie płuca wypełniają się płynem i psiak chce się tego pozbyć kaszląc.
Mam nadzieję jednak, że lekarz się myli i Karinka jeszcze długie lata będzie z Wami :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Przepraszam za ciszę.
Wczoraj późnym wieczorem pożegnałam się z Kari.
Tak nagle, a już była duża poprawa- rewelacyjnie jadła, podawane leki, brak duszenia.
Chciałam odstawić miskę bo oczywiście na legowisku się znalazła, pogłaskałam ją w pychol, usunęła łepek na moją rękę. Zawołałam szybko Tomka, reanimowałam- znowu wdech i bezdech. 30 min i nic. Cała rodzina jest w szoku, Szadi wąchał posłanie Kari ale od niepamiętnych czasów położył się na swoim (z Kari wtulone spały). Rano chodził za mną siadał i lizał po ręku.
Czuje się jakbym żyła w innym świecie.

Mam kilka zdjęć, których jeszcze tutaj nie pokazywałam. Poproszę Tomka to wrzuci.

Posted

[quote name='magdyska25']Przepraszam za ciszę.
Wczoraj późnym wieczorem pożegnałam się z Kari.
Tak nagle, a już była duża poprawa- rewelacyjnie jadła, podawane leki, brak duszenia.
Chciałam odstawić miskę bo oczywiście na legowisku się znalazła, pogłaskałam ją w pychol, usunęła łepek na moją rękę. Zawołałam szybko Tomka, reanimowałam- znowu wdech i bezdech. 30 min i nic. Cała rodzina jest w szoku, Szadi wąchał posłanie Kari ale od niepamiętnych czasów położył się na swoim (z Kari wtulone spały). Rano chodził za mną siadał i lizał po ręku.
Czuje się jakbym żyła w innym świecie.

Mam kilka zdjęć, których jeszcze tutaj nie pokazywałam. Poproszę Tomka to wrzuci.[/QUOTE]

O ja... bardzo mi przykro, wiem co czujesz... śmierć przyjaciela to wielka tragedia, zresztą wiesz że Cię rozumiem...
Kari była kochana i było jej dobrze teraz biega za TM z Xedikiem (i innymi) i opowiada co tam Szadi nawywijał u Was...
Aż się popłakałam... Eh...
[*]

Posted

Nie pamiętam czy już tutaj wrzucałam te zdjęcia czy nie.

Tutaj Tomek z Brutusem i Szadim.
Kiedy to było???- dawno.

[IMG]http://images38.fotosik.pl/1636/d263aa30eeba2a7a.jpg[/IMG]

i zdjęcia z dłuuuuugich spacerów:

[IMG]http://images46.fotosik.pl/1603/74adca82400502d7.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/1591/6787cfab23edb40f.jpg[/IMG]

[IMG]http://images46.fotosik.pl/1603/bf7611612fce2f58.jpg[/IMG]

Wyglądamy przez okno:

[IMG]http://images46.fotosik.pl/1603/073ed5012aa0937f.jpg[/IMG]

Posted

Tutaj już prawie zagojona szyja (alergia) i odpoczynek w upalne dni:

[IMG]http://images41.fotosik.pl/1591/f19bf23e12b8266e.jpg[/IMG]

Już nie taka mała Oli:

[IMG]http://images38.fotosik.pl/1636/3754f04325b6f2d0.jpg[/IMG]

I ostatnie zdjęcia Kari......bardzo za Nią tęsknię......

[IMG]http://images41.fotosik.pl/1591/f484c54621ee8df6.jpg[/IMG]

[IMG]http://images35.fotosik.pl/1458/2bb555f18ed3a1c1.jpg[/IMG]

Posted

To chyba był jeden z tych ostatnich okresów, kiedy źle się czuła.
Chyba pisałam( już nie pamiętam), że w ciągu 3 tyg schudła 3 kg a potem jeszcze coś- po tym złym czasie znowu zaczęła tyć, zaokrągliła się, sierść znowu lśniła, miała uśmiechnięty pychol (na tych zdjęciach ziajała- raczej nie czuła się w upalne dni za dobrze).