Lili8522 Posted April 25, 2012 Author Posted April 25, 2012 [quote name='magdyska25']2 dni z życia wyjęte- wymioty, suka osowiała, nie mogła sama wstać itp. Uspokoiło się a tu znowu Karina. Po odstawieniu antybiotyku znowu powrót- duszności, charczenia. Dzisiaj znowu jazda do weta. Edit: Jak będę miała chwilkę czasu a teraz na brak zajęć nie narzekam to wstawię psiska no i może kociska również.[/QUOTE] Daszka po sterylce się tak źle czuła? A wstawać czemu nie mogła? :crazyeye: Jak to się mówi jak nie urok to sr***** :roll: Trzymam kciuki za zwierzyniec :) Quote
magdyska25 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 (edited) nie mogła -nie chciała- myślę, że to z tego powodu, że wymioty były i ogólnie marnie zniosła narkozę, cały zabieg. Na szczęście teraz juź jest dobrze. W porównaniu z Kariną to super. Dasza znowu próbuje latać, skakać itp. oczywiście trzeba kontrolować suczydłe do ściągnięcia szwów- 30.04. Kari ma chore serce- to wiem od adopcji. Prawdopodobnie duszności to nie przeziębienie a właśnie serce daje popalić. Doszły leki, brak apetytu=chudnięcie (w ciągu 3 tyg schudła ok. 3 kg masakra). Opinia weta, któremu ufam i wiem, że nie rzuca słów na wiatr zostało nam rok max. 2 lata jeśli choroba nie przybierze szybszego tempa. Edited April 25, 2012 by magdyska25 literówka Quote
fonia123 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 strasznie Ci współczuję :( czemu zycie jest takie niesprawiedliwe ... Quote
Lili8522 Posted May 6, 2012 Author Posted May 6, 2012 Jak się czują chorowitki? Nie przejmuj się opiniami weta, znam psa któremu dawali 4 miesiące życia a mineły 2 lata i dalej ma się świetnie... Nigdy nie wiadomo czym życie zaskoczy :) Quote
magdyska25 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Kari ma nadal ataki duszności. Szadi się drapie- "lubimy wiosnę"- jak tak dalej pójdzie- będziemy musieli zacząć kurację ze sterydami. To się nam trafił alergik. Reszta zdrowa. Quote
Lili8522 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='magdyska25']Kari ma nadal ataki duszności. Szadi się drapie- "lubimy wiosnę"- jak tak dalej pójdzie- będziemy musieli zacząć kurację ze sterydami. To się nam trafił alergik. Reszta zdrowa.[/QUOTE] A Daszka zostaje czy szuka domu? Nasz Basti też alergik :roll: Tylko nie wiadomo na co :roll: Quote
magdyska25 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Nie wiem jak u Was z testami alergicznymi. Możesz się o to dopytać. Przynajmniej będziesz wiedziała na co. Choć i tak czy pyłków czy traw lub roztoczy trudno zlikwidować z otoczenia. Dasza- zostaje zostaje nie ma to jak 4 duże psy z pakietem 5 kotów ;) Quote
Lili8522 Posted May 8, 2012 Author Posted May 8, 2012 [quote name='magdyska25']Nie wiem jak u Was z testami alergicznymi. Możesz się o to dopytać. Przynajmniej będziesz wiedziała na co. Choć i tak czy pyłków czy traw lub roztoczy trudno zlikwidować z otoczenia. Dasza- zostaje zostaje nie ma to jak 4 duże psy z pakietem 5 kotów ;)[/QUOTE] Testy będzie trzeba zrobić ale myślę że to coś z jedzeniem związane... :roll: Zoooostaje????!!!!!!!!!!!!!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Nie bo padneeeeeeeeeeeeeee.................. Nie wierze............... :evil_lol::evil_lol::evil_lol::diabloti::diabloti: Quote
magdyska25 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 Mówiłam, że u mnie dt nie ma. Za szybko się przyzwyczajam. Oj już różnicy nie robi, czy to są 3 psy czy 4. Miejsca jest sporo, także zostaje. Nie na mojej głowie- ja mam 2 psy. Brutus i Dasza- teściów. Onkowate jednak trzymają się razem. Poza tym Szadi startuje do Brutusa i nie można z oczu ich już spuścić. Quote
magdyska25 Posted May 8, 2012 Posted May 8, 2012 a co do jedzenia to można spróbować przerzucić małolata na alergiczną (np w składzie z jagnięciną i ryżem). Myślę, że mu nie zaszkodzi a jeśli ma na pokarm- cochanie przejdzie. Quote
Barkelona Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 Cześć Magdysko i cały zwierzyńcu :) A czy Szadi nie ma uczulenia na kurczaka? Bo Henio takie ma... po kurczaku drapie się właśnie w okoliach szyi... Jeśli chodzi o Karinę, a może coś by pomogła zmiana leków..? U Henia stwierdzono początki kardiomiopatii, powiększone serducho... Jest już na lekach, ale lekarz stwierdziła, że po lekach ma być poprawa, jesli nie ma - będą zmieniane. Trzymam kciuki za Szadika i Karinkę :) No i buziaki dla nowego członka rodziny! Fantastycznie, że ją przygarnęliście :) Quote
Lili8522 Posted May 9, 2012 Author Posted May 9, 2012 [quote name='magdyska25']Mówiłam, że u mnie dt nie ma. Za szybko się przyzwyczajam. Oj już różnicy nie robi, czy to są 3 psy czy 4. Miejsca jest sporo, także zostaje. Nie na mojej głowie- ja mam 2 psy. Brutus i Dasza- teściów. Onkowate jednak trzymają się razem. Poza tym Szadi startuje do Brutusa i nie można z oczu ich już spuścić.[/QUOTE] No nieźle nieźle... Jak miejsca macie dużo to DT uruchomcie!! Ja na razie zrobiłam STOP ale tymczasów bardzo ale to bardzo mi brakuje... :-( To z Szadika rozbójnik trochę... :mad: [quote name='magdyska25']a co do jedzenia to można spróbować przerzucić małolata na alergiczną (np w składzie z jagnięciną i ryżem). Myślę, że mu nie zaszkodzi a jeśli ma na pokarm- cochanie przejdzie.[/QUOTE] Małolat jadł już taką karmę ale to nic nie dało. On ma jakieś chrostki w okolicach siusiaka i tam się gryzie... Znów do weta wycieczka Nas czeka... Jak nie z Lili to z nim... maskarka... Quote
magdyska25 Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 je karmę dla alergików z jagnięciną, kuraka tam nie ma- nie dostaje żadnych smaków z drobiem. Takie to delikatne się zrobiło. Co do Kari- jeśli można tak powiedzieć to poprawę widać- już nie próbuje wypluć płuc i kaszle (?) tylko nad ranem i czasami wieczorem ale już w nocy jej nie doskwiera. Widzisz Barkelona- Henio jest młody i dobrze, że teraz wykryto bo można podziałać. Kari natomiast została zdiagnozowana po opuszczeniu schroniska czyli 2 lata temu jako ok. 11 letni pies. Nowy członek rodziny dziękuje za buziaki i pewnie również przesyła. No wiesz Lilli- rozbójnik dojrzewa to i charakterek się robi. a dt nie otworzę (przynajmniej na razie) bo u mnie nie ma takiego słowa. Quote
Barkelona Posted May 9, 2012 Posted May 9, 2012 no tak, choroba już u niej pewnie bardziej zaawansowana :( Kaszel jest typowy w chorobach serca. Nie pamiętam dokładnie, ale związane to jest z tym, że serce ze względu na niewydolność powoduje, że w pęcherzykach płucnych zostaje krew. W efekcie płuca wypełniają się płynem i psiak chce się tego pozbyć kaszląc. Mam nadzieję jednak, że lekarz się myli i Karinka jeszcze długie lata będzie z Wami :) Quote
Lili8522 Posted May 23, 2012 Author Posted May 23, 2012 [quote name='phase']Witam się. ;) I jak tam u Was?.[/QUOTE] Dołączam się i o zdjęcia pytam :) Quote
magdyska25 Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Przepraszam za ciszę. Wczoraj późnym wieczorem pożegnałam się z Kari. Tak nagle, a już była duża poprawa- rewelacyjnie jadła, podawane leki, brak duszenia. Chciałam odstawić miskę bo oczywiście na legowisku się znalazła, pogłaskałam ją w pychol, usunęła łepek na moją rękę. Zawołałam szybko Tomka, reanimowałam- znowu wdech i bezdech. 30 min i nic. Cała rodzina jest w szoku, Szadi wąchał posłanie Kari ale od niepamiętnych czasów położył się na swoim (z Kari wtulone spały). Rano chodził za mną siadał i lizał po ręku. Czuje się jakbym żyła w innym świecie. Mam kilka zdjęć, których jeszcze tutaj nie pokazywałam. Poproszę Tomka to wrzuci. Quote
Lili8522 Posted June 13, 2012 Author Posted June 13, 2012 [quote name='magdyska25']Przepraszam za ciszę. Wczoraj późnym wieczorem pożegnałam się z Kari. Tak nagle, a już była duża poprawa- rewelacyjnie jadła, podawane leki, brak duszenia. Chciałam odstawić miskę bo oczywiście na legowisku się znalazła, pogłaskałam ją w pychol, usunęła łepek na moją rękę. Zawołałam szybko Tomka, reanimowałam- znowu wdech i bezdech. 30 min i nic. Cała rodzina jest w szoku, Szadi wąchał posłanie Kari ale od niepamiętnych czasów położył się na swoim (z Kari wtulone spały). Rano chodził za mną siadał i lizał po ręku. Czuje się jakbym żyła w innym świecie. Mam kilka zdjęć, których jeszcze tutaj nie pokazywałam. Poproszę Tomka to wrzuci.[/QUOTE] O ja... bardzo mi przykro, wiem co czujesz... śmierć przyjaciela to wielka tragedia, zresztą wiesz że Cię rozumiem... Kari była kochana i było jej dobrze teraz biega za TM z Xedikiem (i innymi) i opowiada co tam Szadi nawywijał u Was... Aż się popłakałam... Eh... [*] Quote
chita Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 strasznie mi przykro...ogromnie wspolczuje szczegolnie ze nikt sie tego nie spodziewal ;( Quote
magdyska25 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Nie pamiętam czy już tutaj wrzucałam te zdjęcia czy nie. Tutaj Tomek z Brutusem i Szadim. Kiedy to było???- dawno. [IMG]http://images38.fotosik.pl/1636/d263aa30eeba2a7a.jpg[/IMG] i zdjęcia z dłuuuuugich spacerów: [IMG]http://images46.fotosik.pl/1603/74adca82400502d7.jpg[/IMG] [IMG]http://images41.fotosik.pl/1591/6787cfab23edb40f.jpg[/IMG] [IMG]http://images46.fotosik.pl/1603/bf7611612fce2f58.jpg[/IMG] Wyglądamy przez okno: [IMG]http://images46.fotosik.pl/1603/073ed5012aa0937f.jpg[/IMG] Quote
magdyska25 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Tutaj już prawie zagojona szyja (alergia) i odpoczynek w upalne dni: [IMG]http://images41.fotosik.pl/1591/f19bf23e12b8266e.jpg[/IMG] Już nie taka mała Oli: [IMG]http://images38.fotosik.pl/1636/3754f04325b6f2d0.jpg[/IMG] I ostatnie zdjęcia Kari......bardzo za Nią tęsknię...... [IMG]http://images41.fotosik.pl/1591/f484c54621ee8df6.jpg[/IMG] [IMG]http://images35.fotosik.pl/1458/2bb555f18ed3a1c1.jpg[/IMG] Quote
Lili8522 Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 Zdjęcia piękne :loveu: A Kari taka chudziutka była? :-( Quote
phase Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 [quote name='Lili8522']Zdjęcia piękne :loveu: A Kari taka chudziutka była? :-([/QUOTE] Też mi się ta chudzinka rzuciła w oczy... Oli śliczna. Quote
magdyska25 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 To chyba był jeden z tych ostatnich okresów, kiedy źle się czuła. Chyba pisałam( już nie pamiętam), że w ciągu 3 tyg schudła 3 kg a potem jeszcze coś- po tym złym czasie znowu zaczęła tyć, zaokrągliła się, sierść znowu lśniła, miała uśmiechnięty pychol (na tych zdjęciach ziajała- raczej nie czuła się w upalne dni za dobrze). Quote
Recommended Posts