Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='fotolaf']Dawno sie tak nie ubawilem :D[/QUOTE]

A możesz mnie oświecić co konkretnie Cię tak bardzo ubawiło - agresywny pies, czy też może jego agresywna właścicielka?

Posted

sposob wylewania swoich zali i bolaczek :) cudowne :) i bezcenne :D

Pasowalo by tu pewne powiedzenie :) po przeczytaniu tego wszystkiego ale daruje sobie wpisywanie go :)

• 2 weeks later...
Posted

[INDENT]
[SIZE=3][FONT=Calibri][/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Calibri]@Taishi [/FONT][/SIZE]
[FONT=Calibri][SIZE=3][/SIZE][/FONT]

[SIZE=3][FONT=Calibri]"A Shirai jest agresywny i Ty doskonale o tym wiesz [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Calibri].[/FONT][/SIZE][/QUOTE]

skąd taki pomysł ?"

- to nie pomysł :-), i Ty doskonale o Tym wiesz...............

"nie napisałam, że wszystkie akity są be, i, że tylko w Polsce są be...wiadomo, że są różne psy, wiadomo, że są różni sędziowie itp...ale z możliwości wyjeżdżenia papierów po pipidówkach dalej część osób korzysta.
Jak piszemy konkretami, to moim zdaniem powinny być rozmnażane tylko najlepsze psy, a to i tak nie daje jak sama pisałaś gwarancji na świetny miot. I moim zdaniem np. taki Noryoku Co ty na to nie powinien być reproduktorem, a jak widać swoje powygrywał...co moim zdaniem cały czas nie najlepiej świadczy o sędziowaniu w Polsce.
Jak się czepiać, że wygrywa pies "agresywny" to czepiajmy się też wzorca rasy, koloru itp. Jeśli po ringach biegają np. psy w kolorze biszkoptowym z rudymi przebarwieniami- a w rodowodzie są białe i dostają co najmniej bdb, jeśli biegają psy w głowami owczarków niemieckich, albo psy wielkości niedźwiedzi....to może i sędziowie wola wybrać psa, który się zdenerwował, ale za to wygląda jak akita? "

Biorąc pod uwagę to co napisałaś - co sądzisz o zapowiedzi miotu - Shirai + Neko Co Ty na To? Ty;ko szczerze proszę .......

[/INDENT]

• 3 weeks later...
Posted

Shirai + Neko Co Ty na To...omg....
szczerze - zupełna pomyłka.
Bardzo się dziwię temu kryciu, a raczej zgodzie właścicielki reproduktora...nie rozumiem po co, dlaczego....

Posted

ze co proszę......
nosz kur...a teraz to az nie sposób sie nie wypowiedziec....
Sylwia mimo całej sympatii...mimo całego szacunku niegdys.... suke z Namitorii mogłam znieść ale suczke z której sie wyśmiewałaś....z której szydziłas....jak ludzie szybko zmieniają zdanie...
kiedyś miałaś zasady teraz wszystko zdechło najwyraźniej i chyba kasa Ci przsłoniła rozsądek :( żal straszny
Ciekawe czy właścicielka suni ma świadomosć jakimi określeniami jeszcze nie tak dawno w nią celowałaś....
jak można najpierw sie uzewnętrzniac z jakimiś zasadami na forum, krytykować innych, wytykac błędy i samemu w pełni świadomie robić jeszcze gorzej...a niby tak kochałaś rase...jasne ....
ktoś mi powiedział piękne określenie takiej sytuacji...
z połączenia gówna z serkiem i tak zawsze wyjdzie gówniany serek....
wiecej sie w temacie nie wypowiem
to sie w głowie nie miesci :(

Posted

Hm...smutne - weszłam tu z nadzieją na jakieś relacje, fotki a tu...kilka fotek i 3,5 strony wzajemnego opluwania, oceniania, mataczenia, oczerniania...i wlasnie dlatego nie jestem pewna czy w przyszłości zdecyduję się w ogóle na wystawianie mojego psiaka, jeśli taka atmosfera panuje na ringu. Przecież psiaki też czują nasze negatywne emocje i wtedy nie jest już to dla nich zabawa; może stąd nerwowość piesków na ringu a nie agresja genetyczna. Chyba niektórzy zapominają po co u są, co nas łączy - nasze kochane psiaki. Nie udzielam się tu za bardzo, ale od długiego czasu już czytam akici wątek. Na początku istotnie dogo zrzeszała miłośników - wiele pożytecznych rzeczy tu wyczytałam i za to Wam bardzo dziękuję. Ale bardzo niefajne są takie akcje - jak już pies ma nie taki przydomek jak trzeba, albo właśnie jak jest za dobry, za ładny to się zaczyna. Przykre, bo przecież nie o chore wyścigi tu chodzi, a o przyczynienie się do wydawania na świat nowych, zdrowych i zrównoważonych osobników.
To chyba tyle
Pozdrawiam wszystkich Akiciarzy

Posted

[quote name='Auramu']Hm...smutne - weszłam tu z nadzieją na jakieś relacje, fotki a tu...kilka fotek i 3,5 strony wzajemnego opluwania, oceniania, mataczenia, oczerniania...i wlasnie dlatego nie jestem pewna czy w przyszłości zdecyduję się w ogóle na wystawianie mojego psiaka, jeśli taka atmosfera panuje na ringu. Przecież psiaki też czują nasze negatywne emocje i wtedy nie jest już to dla nich zabawa; może stąd nerwowość piesków na ringu a nie agresja genetyczna.[/QUOTE]

To Twoja decyzja. Przeciez nie ma obowiązku wystawiania psów.

[QUOTE]Chyba niektórzy zapominają po co u są, co nas łączy - nasze kochane psiaki. Nie udzielam się tu za bardzo, ale od długiego czasu już czytam akici wątek. Na początku istotnie dogo zrzeszała miłośników - wiele pożytecznych rzeczy tu wyczytałam i za to Wam bardzo dziękuję. Ale bardzo niefajne są takie akcje - jak już pies ma nie taki przydomek jak trzeba, albo właśnie jak jest za dobry, za ładny to się zaczyna. Przykre, bo przecież nie o chore wyścigi tu chodzi, a o przyczynienie się do wydawania na świat nowych, zdrowych i zrównoważonych osobników.
To chyba tyle
Pozdrawiam wszystkich Akiciarzy[/QUOTE]

Tu nie chodzi o dobre czy złe przydomki ale o wartość hodowlaną piesków - przeciez tak je wszyscy kochają. Po jakiego grzyba rozmnażać byle co i naciągać ludzi. Dla mnie jest tylko jedna odpowiedź - kasa, kasa i kasa.
Strasznie jest to przykre, że niektórzy nie potrafią zrozumieć podstawowych rzeczy. A jeszcze bardziej przykre jest to, że osoba , która stawiała się za wzór akiciarza i opluła dosłownie wszystkich, teraz robi to co robi. :shake::shake::shake:

Posted

Ja tu nie wnikam w jakies relacje itp, bo nie znam tu ludzi, mogę mieć tylko zdanie na podstawie tego, co czytam, ale nie o to mi tu chodziło, tylko ogólnie - wiele wątków na dogo jest przesiąkniętych jadem, zawiścią i wzajemnymi szpilami.
Jak najbardziej zgodzę się z tym, żeby rozmnażać z sensem, ale ponoć od tego są sędziowie i wiadomo, że też mogą być subiektywni, ale czy to, że jeden akiciarz tutaj objedzie drugiego i powie, że jego zdaniem to czy tamto, to zmieni wynik? Nie.
Chodzi mi tylko o taką zwykłą ludzką korelację i stąd moje obiekcje odnośnie wystaw.
To powinno być na luzie traktowane a nie jak jakieś wyścigi szczurów. I tyle. Nie robiłam do nikogo osobistych przytyków tylko ogólnie skomentowałam sytuację. Bo jak pisałam pełno tu kłótliwych wątków i te omijam, ale już nawet w galerii i w wystawach jakieś jałowe dyskusje zamiast zdjęć...

Posted

Swieta racja :) tak czy inaczej w Polsce jest wyscig szczorow .. i liczy sie tylko kasa koneksje kto zna jakiego sedziego.. ktory sedzia scisnie za mocna psa za jaja by ten sie rzucil :) jednak polska wystawa to lekkig bagienko :)
Tak jak Auram ja tez tutaj na poczatku jak wszedlem podobalo mi sie te rady jak z psiakami postepowac i tym podobne :) ale teraz to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac heheheheh tak czy inaczej :) co do wystaw w polsce to jeszce sie gleboko zastanowie ale .......

TAk pozatym, to cale wystawy to typowy taniec chocholi :) i scenka mizdzenia sie a zarowno plucia na siebie :) zycze wam milej zabawy :)

a tak pozatym to ilu z was wie z jakiej linii hodowlanej jest wasz pies ... ?? bo wiekszosc pewnie sie zatrzymuje na 4 pokoleniu :)

Pozdrawiam najwiekszych znawcow Akit na swiecie :)

Posted

[quote name='Auramu']Hm...smutne - weszłam tu z nadzieją na jakieś relacje, fotki a tu...kilka fotek i 3,5 strony wzajemnego opluwania, oceniania, mataczenia, oczerniania...i wlasnie dlatego nie jestem pewna czy w przyszłości zdecyduję się w ogóle na wystawianie mojego psiaka, jeśli taka atmosfera panuje na ringu. Przecież psiaki też czują nasze negatywne emocje i wtedy nie jest już to dla nich zabawa; może stąd nerwowość piesków na ringu a nie agresja genetyczna. Chyba niektórzy zapominają po co u są, co nas łączy - nasze kochane psiaki. Nie udzielam się tu za bardzo, ale od długiego czasu już czytam akici wątek. Na początku istotnie dogo zrzeszała miłośników - wiele pożytecznych rzeczy tu wyczytałam i za to Wam bardzo dziękuję. Ale bardzo niefajne są takie akcje - jak już pies ma nie taki przydomek jak trzeba, albo właśnie jak jest za dobry, za ładny to się zaczyna. Przykre, bo przecież nie o chore wyścigi tu chodzi, a o przyczynienie się do wydawania na świat nowych, zdrowych i zrównoważonych osobników.
To chyba tyle
Pozdrawiam wszystkich Akiciarzy[/QUOTE]

[quote name='fotolaf']Swieta racja :) tak czy inaczej w Polsce jest wyscig szczorow .. i liczy sie tylko kasa koneksje kto zna jakiego sedziego.. ktory sedzia scisnie za mocna psa za jaja by ten sie rzucil :) jednak polska wystawa to lekkig bagienko :)
Tak jak Auram ja tez tutaj na poczatku jak wszedlem podobalo mi sie te rady jak z psiakami postepowac i tym podobne :) ale teraz to nie wiadomo czy sie smiac czy plakac heheheheh tak czy inaczej :) co do wystaw w polsce to jeszce sie gleboko zastanowie ale .......

TAk pozatym, to cale wystawy to typowy taniec chocholi :) i scenka mizdzenia sie a zarowno plucia na siebie :) zycze wam milej zabawy :)

a tak pozatym to ilu z was wie z jakiej linii hodowlanej jest wasz pies ... ?? bo wiekszosc pewnie sie zatrzymuje na 4 pokoleniu :)

Pozdrawiam najwiekszych znawcow Akit na swiecie :)[/QUOTE]

Zgadzam się z Wami!!
Kiedyś było tu miło i chętnie zaglądałam na dogo a teraz.... coraz mniej życzliwości a większość złośliwości - tak jest niestety w większości wątków- szkoda, wielka szkoda!
Uważam też, że każdy kto planuje rozmnażać swoje psy powinien to robić w zgodzie z własnym sumieniem, nie dla kasy. Każdy z nas tak naprawde wie najlepiej jakiego ma psa i czy powinien być rozmnażany. Szkoda że nie każdy ma dobro rasy na uwadze!

Posted

Aga niestety polska to taki kraj z ktorego wynika ze tylko kasa sie liczy niestety i na tym jest najwieksze skupisko teraz ... Kasa Kasa Kasa Kasa... a pieski niech sobie zyja jak chce

W najgorszym wypadku jak juz nie bedzie psa podchodzacego pod wzorzec to zmienia wzorzec i bedzie git :)