Karro Posted May 3, 2012 Author Posted May 3, 2012 [quote name='from_wonderland']I oczywiście jeszcze "Uratować Sprite'a". Coś na styl " Marley i ja", tak samo bawiła i równie mocno wzruszały końcowe sceny, płakałam jak głupek :lol: Nie pamiętam jej juz tak dokładnie, bo przeczytałam ją w wakacje dwa lata temu, ale wywarła na mnie niemałe wrażenie. Na pewno jeszcze do niej kiedyś wrócę ;)[/QUOTE] Zdaje mi się że oglądałam film o tym, ale głowy nie dam sobie uciąć ;) [quote name='ziarnochodek']Ja polecam "Biały Bim, Czarne Ucho". Jest przepiękna :)[/QUOTE] A o tym nawet nie słyszałam :) Quote
MakeBelieve Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 Ja właśnie poszukuję takiej książki, czytałam Marleya i ja, Uratować Sprite'a, zamówiłam Misję Szczeniak i nie wiem jaką jeszcze. Sztuka ścigania się w deszczu? Czy jest coś bardziej ciekawszego i psiego? Quote
engelina_88 Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 "Sztuka ścigania..." super. W międzyczasie wciągnęłam znalezioną na wyprzedaży "Włóczęgę". Super pozycja dla młodzieży, chociaż ja nastu lat już nie mam i czytało mi się świetnie :) Za to wciągam ją na listę obowiązkowych lektur mojego dziecka :P Opowieść wolontariuszki ze schroniska i zdziczałej suczki. Polecam. Quote
kalyna Posted May 17, 2012 Posted May 17, 2012 [quote name='engelina_88']"Sztuka ścigania..." super. W międzyczasie wciągnęłam znalezioną na wyprzedaży "Włóczęgę". Super pozycja dla młodzieży, chociaż ja nastu lat już nie mam i czytało mi się świetnie :) Za to wciągam ją na listę obowiązkowych lektur mojego dziecka :P Opowieść wolontariuszki ze schroniska i zdziczałej suczki. Polecam.[/QUOTE] zgadzam się w 100% ;) włóczęgę kupiłam za 5 zł, ale książka jest o wiele więcej warta ;) Quote
wikikoniki Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 znalazłam sztukę ścigania na wsi w domku :D mam zamiar jeszcze raz przecztać, bo jest świetna. o tej włóczędze nie słyszałam, zaraz poszukam na allegro Quote
kalyna Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='wikikoniki']o tej włóczędze nie słyszałam, zaraz poszukam na allegro[/QUOTE] ja kupiłam w sklepie w moim mieście tutaj[URL="http://www.matras.pl/wloczega.html"] [url]http://www.matras.pl/wloczega.html[/url] [/URL] teraz jest niedostępna... a dzisiaj kupiłam Teraz jestem w tęczowym moście i Emil, czyli kiedy szczęśliwe są psy, szczęśliwy jest cały świat ;) obie po 5 zł ;) Quote
Karro Posted May 18, 2012 Author Posted May 18, 2012 Gdzie Ty za takie grosze książki kupujesz? Quote
engelina_88 Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 To chyba domena tej sieci, bo ja też kupiłąm "Włóczęgę" (autorstwa Kath Koja) i "Emila" za 5 zł :) "Teraz jestem w tęczowym moście" niestety u nas w mieście nie znalazłam :( "Emila" zaczęłam, ale mnie poród oderwał- fajne? Quote
kalyna Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='understandme']Gdzie Ty za takie grosze książki kupujesz?[/QUOTE] na stronie muszę obczaić jakie ksiązki w jakiej cenie i potem idę i kupuję.. a jak nie ma, a mi zależy to zamawiam przez neta i sobie w księgarni odbieram..przez to mam przesyłkę za free ;) dzisiaj kupiłam jeszcze jedną niepsią za 5 zł i jedną za 10 :D [quote name='engelina_88']To chyba domena tej sieci, bo ja też kupiłąm "Włóczęgę" (autorstwa Kath Koja) i "Emila" za 5 zł :) "Teraz jestem w tęczowym moście" niestety u nas w mieście nie znalazłam :( "Emila" zaczęłam, ale mnie poród oderwał- fajne?[/QUOTE] zamów jeśli masz możliwość odbioru ;) ja też jeszcze nie zaczęłam.. i nie wiem kiedy zacznę bo w szkole młyn się zaczął... ale jak przeczytam to dam znać :D Quote
from_wonderland Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 [quote name='kalyna']na stronie muszę obczaić jakie ksiązki w jakiej cenie i potem idę i kupuję.. a jak nie ma, a mi zależy to zamawiam przez neta i sobie w księgarni odbieram..przez to mam przesyłkę za free ;) dzisiaj kupiłam jeszcze jedną niepsią za 5 zł i jedną za 10 :D [/QUOTE] Ksiązki z księgarni za 5zł? Nieźle :D czy to antykwariat, bo takich cen w ksiegarni zadnej nie widziałam. Quote
kalyna Posted May 18, 2012 Posted May 18, 2012 (edited) [quote name='from_wonderland']Ksiązki z księgarni za 5zł? Nieźle :D czy to antykwariat, bo takich cen w ksiegarni zadnej nie widziałam.[/QUOTE] to są wyprzedaże ;) które już rok w takich cenach są te książki..książki są nowe, bez uszkodzeń... mi ta oferta baaardzo odpowiada ;) różne tematyczne książki itp w takich cenach, ale jest też dużo w normalnych. księgarnia to [URL]http://www.matras.pl/[/URL] bo dopiero po jakimś czasie skojarzyłam, że link podałam wyżej, ale nie napisałam, że z tej księgarni mam książki... Edited May 21, 2012 by kalyna Quote
Kasinkaa Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Emil - bardzo fajna książka , lekko się czyta. Ogólnie ostatnio wkręciłam się w matrasa i czekam na okazje. Jeże by ktoś znalazł jakieś książki w okazyjnych cenach (oczywiście o psach) czekam na cynk ;) Quote
Karro Posted June 17, 2012 Author Posted June 17, 2012 Ja przeczytalam Misję na czterech łapach. Jest naprawdę świetna, pisnana od strony psa, z pewnością moge stwierdzić, że jedna z najlepszych książek o psach ( ja odważę się nawet powiedzieć, że lepsza od Marleya ;) ) Quote
SZAMAN Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Ja polecam książkę [B]Ireny Załuskiej: "Z diabła skóra" [/B]- true story :) Ostatnio porządkując biblioteczkę - odkurzyłam ją! Można się przy niej uśmiać i łezka w oku może zakręcić się. jest to historia opowiadająca o życiu ze sznaucerem olbrzymem - w mieście, na wakacjach - w czasach minionych ;) 86 stron, krótkie rozdziały, ilustrowana zdjęciami. Do dostania na allegro, może w jakimś antykwariacie, nie wiem czy było wznowienie. Ja mam z 92 roku egzemplarz. A zaczyna się tak: "Mój malutki, mój śliczny, kochany Billu, diable wcielony, czorcie z piekła rodem! [...] Skąd w naszym ciasnym "M-3", na czwartym piętrze bez windy, taki wielki, kosmaty potwór?" :) Naprawdę polecam - do poduszki lub na weekend na działeczce lub dłuższą trasę pociągiem. Szybko się czyta i mile wraca do tej książeczki. Quote
Karro Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Ciekawie sie zapowiada :) Jak gdzieś znajdę to chętnie przeczytam :) Quote
psiakostka Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 "Misja na czterech łapach" - to typowa powieść o psich losach, bez poradnikowego spojrzenia - do poczytania w domu albo przed nim, na plaży - dla odprężenia, pośmiania się, wzruszenia więcej na: [URL]http://www.illuminatio.pl/nasze-ksiazki/misja-na-czterech-lapach-w-bruce-cameron/[/URL] super, naprawdę polecam:) Quote
Korenia Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Ja wrzucę tutaj swoją listę zebranych tytułów ;) Trochę tego jest, ale może się komuś przyda :) 1. „Uratować Sprit’a” – Mark R. Levin 2. „Moje życie z psem imieniem George” – Judith Summers 3. „Największe miłości świata” – Ewa Złotowska 4. „Powiedz gdzie Cię boli?” – Nick Trout 5. „Miłość to najlepsze lekarstwo” - Nick Trout 6. „Emil” – Jędrzej Fijałkowski 7. „Misja szczeniak” – Jay Kapelman 8. „Marley i ja” – John Grogan 9. „Autobiografia na czterech łapach” – Dorota Sumińska 10. „Balsam dla duszy miłośnika psów” – Jack Granfield 11. „Anioł stróż” – Nicholas Sparka 12. „Tropem zaginionych. Jak pies ratownik zmienił moje życie” – Susannah Charleson 13. „Życie z Merlem” – Tea Kerasote 14. „Kuna za kaloryferem” – Adam Wajrak 15. „Willa Taira” – Patrycja Spotan 16. „Filozof i wilk” – Mark Rowlands 17. „Pamiętnik grzecznego psa” – Wojciech Cesarz i Katarzyna Terechowicz 18. „Między nami nowojorczykami” – Cathleen Schine 19. „Póki pies nas nie rozłączy” – Romuald Pawlak 20. „Como, wróć! Jak zdobyć serce nieufnego psa” – Steven Winn 21. „Człowiek i pies. Historia przyjaźni” – Erhard Oeser 22. „Dobry pies” – Jon Katz 23. „Psi rok” – Jon Katz 24. „Mój przyjaciel Henry” – Nuala Gardner 25. „Szczęście nazywa się Lucky” – Frank Robson 26. „Tajemnice psiego umysłu” – Stanley Coren 27. „Wielkie małe życie” – Dean Koontz 28. „Wspaniała Gracie” – Dan Dye i Mark Beckloff 29. „Złapać życie za ogon” – John Grogan 30. „Pies, który uratował mi życie” – Isabel George 31. „Do serca przytul psa” – Dorota Sumińska, Paweł Syczyński 32. „Księżniczka Sissi” – Stefanie Zweig 33. „Słynne zwierzęta” – Priya Kapoor, Nandita Jaishankar 34. „Jak żyć z nerotycznym psem” – Stephen Baker 35. „A pies siedzi i patrzy” – Barbara Borynowska 36. „Życie na trzy psy” – Abigail Thomas 37. „Mądry pies. Rozwijanie wrodzonych talentów czworonoga” – Immanuel Birmelin 38. „Aurus i Gaja. Mamo! Tato! Kupcie mi psa” Janusz Rautszko 39. „Psia odwaga” – Isabel George 40. „Spacer po szczęście” – Lucy Dillon 41. „Szczeniak” – Liam Creed 42. „Psy, Rachel i cała reszta” – Lucy Dillon 43. „Misja na czterech łapach” – W.Bruce Cameron 44. „Świadek na czterech łapach” – David Rosenfelt 45. „Sophie, wróć! Historia psa – rozbitka” – Pearse Emma 46. „Zwykłe, niezwykłe życie” – Dorota Sumińska 47. „Kleo i ja. Jak szalona kotka ocaliła rodzinę” – Helen Brown 48. „Wet. Moi wspaniali dzicy przyjaciele” – Luke Gamote 49. „Endal” – Sandra i Allen Parton 50. „Sztuka ścigania się w deszczu” – Garth Stein 51. „Włóczęga” – Kathe Koja 52. „I tak człowiek trafił na psa” – Konrad Lorenz 53. „O zakochanych psach i zazdrosnych małpach” – Marc Bekoff 54. „W biegu. Niezwykłe przygody wyjątkowego psa” – Michael Morpurgo 55. „MP3 i psy” – Ewa Bylica 56. „Garet, fe” –Joanna Szarras” 57. „Garet dorasta” – Joanna Szarras 58. „Z wąskim psem do Carcassomme” – Terry Darlington 59. „Teraz jestem w tęczowym moście” – Bogumiła Śpiewakowska 60. „Bulterier Samson i ja” – Waldemar Borzestowski 61. „Nasze piękne dni i kochane psy w Andaluzji” – Jackie Todd 62. „Lady. Jak stałam się suką” – Melvin Burgess 63. „Zwierz w łóżku” – Dorota Sumińska 64. „Biały Bim, Czarne Ucho” – Gawriłł Trojepolski 65. „Chłopies” – Eva Hornung 66. „Dalej na czterech łapach” Dorota Sumińska 67. „Dobry pies” – Susan Wilson 68. „Do serca przytul psa” – Dorota Sumińska, Paweł Siczyński 69. „Dżok. Legenda o psiej wierności” – Barbara Gawryluk 70. „Psi żywot” – Peter Mayle 71. „Sophie, wróć!” – Emma Pearse 72. „Świat według psa” – Dorota Sumińska 73. „Życie każdemu drogie” – Halina Birenbaum 74. „Psy z piekła rodem” – Joanna Sędzikowska 75. „Oskar. Kot, który przeczuwa śmierć” – David Dosa 76. „O zakochanych psach i zazdrosnych małpach. Emocjonalne życie zwierząt” – Marc Bekoff 77. „Zostań” – Allie Larkin Quote
Karro Posted January 2, 2013 Author Posted January 2, 2013 Fajnie, że wrzuciłaś, przynajmniej wiem co czytać :) Quote
Guest Lotty Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Zabrałam się za czytanie książki [I]Ogrodzenia kłamią[/I], której autorką jest Przemiła Kościelna. Zapowiada się ciekawie. Quote
kamos Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 Ja polecę serię książek dla dzieci Holly Webb i Tiny Nolan o rożnych psich i kocich historiach - co wieczór czytam je mojemu siedmioletniemu synowi - sama wzruszam się przy nich do łez. Polecam bardzo edukacyjne;) Quote
Avaloth Posted January 2, 2013 Posted January 2, 2013 „Misja na czterech łapach” W.Bruce Cameron- ostatnio miałam okazję przeczytać, całkiem sympatyczna książka :) 3-4 wieczory i po książce :D Quote
Karro Posted January 4, 2013 Author Posted January 4, 2013 [quote name='Avaloth']„Misja na czterech łapach” W.Bruce Cameron- ostatnio miałam okazję przeczytać, całkiem sympatyczna książka :) 3-4 wieczory i po książce :D[/QUOTE] Potwierdzam! Ja zamówiłam sobie [URL="http://www.empik.com/dobry-pies-wilson-susan,prod58575632,ksiazka-p"]Dobry pies ( klik)[/URL] Już nie mogę się doczekać :multi: Quote
Guest wika23032002 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 polecam ,,Dobry pies" , ,,Marley i ja" - oglądałam w TV smutnie się kończy, fajne jest też ,,Droga do domu" , ,,Złapać życie za ogon" ,,Misja szczeniak" ,,Misja na czterech łapach" i jest o wilku fajna ,,Biały kieł" dla dzieci są z autorstwa Tiny Nolan i Holly Webb czytałam je super! kilka tytułów o psach z autorstwa Tiny Nolan jest tylko ,,Łatka niechciany szczeniak" a z Holly Webb : ,,Czaruś mały uciekinier", ,,W poszukiwaniu domu" , ,Samotne święta Oskara" , ,,Kora jest samotna" i inne dużo tu opisywać jest też fajna autorstwa Holly Webb bardziej dla dzieci tylko tytuł po angielsku ,,Chocolate dogs" oraz z Magic Molly też są o psach i teraz takie dla młodzieży i wszystkich : ,,Psy z piekła rodem", ,,W biegu - opowieść wspaniałego psa" oraz ,,Życie na trzy psy" i inne co były tu wymienione dobranoc ;) Quote
Guest wika23032002 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [FONT=comic sans ms][SIZE=3][COLOR=#800080]Zapomniała bym polecam bardzo ,,Psi rok" [/COLOR][/SIZE][/FONT] Quote
Recommended Posts