Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='from_wonderland']I oczywiście jeszcze "Uratować Sprite'a". Coś na styl " Marley i ja", tak samo bawiła i równie mocno wzruszały końcowe sceny, płakałam jak głupek :lol: Nie pamiętam jej juz tak dokładnie, bo przeczytałam ją w wakacje dwa lata temu, ale wywarła na mnie niemałe wrażenie. Na pewno jeszcze do niej kiedyś wrócę ;)[/QUOTE]

Zdaje mi się że oglądałam film o tym, ale głowy nie dam sobie uciąć ;)

[quote name='ziarnochodek']Ja polecam "Biały Bim, Czarne Ucho". Jest przepiękna :)[/QUOTE]

A o tym nawet nie słyszałam :)

• 2 weeks later...
  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja właśnie poszukuję takiej książki, czytałam Marleya i ja, Uratować Sprite'a, zamówiłam Misję Szczeniak i nie wiem jaką jeszcze. Sztuka ścigania się w deszczu? Czy jest coś bardziej ciekawszego i psiego?

Posted

"Sztuka ścigania..." super. W międzyczasie wciągnęłam znalezioną na wyprzedaży "Włóczęgę". Super pozycja dla młodzieży, chociaż ja nastu lat już nie mam i czytało mi się świetnie :) Za to wciągam ją na listę obowiązkowych lektur mojego dziecka :P Opowieść wolontariuszki ze schroniska i zdziczałej suczki. Polecam.

Posted

[quote name='engelina_88']"Sztuka ścigania..." super. W międzyczasie wciągnęłam znalezioną na wyprzedaży "Włóczęgę". Super pozycja dla młodzieży, chociaż ja nastu lat już nie mam i czytało mi się świetnie :) Za to wciągam ją na listę obowiązkowych lektur mojego dziecka :P Opowieść wolontariuszki ze schroniska i zdziczałej suczki. Polecam.[/QUOTE]

zgadzam się w 100% ;)
włóczęgę kupiłam za 5 zł, ale książka jest o wiele więcej warta ;)

Posted

[quote name='wikikoniki']o tej włóczędze nie słyszałam, zaraz poszukam na allegro[/QUOTE]

ja kupiłam w sklepie w moim mieście tutaj[URL="http://www.matras.pl/wloczega.html"] [url]http://www.matras.pl/wloczega.html[/url] [/URL]

teraz jest niedostępna...

a dzisiaj kupiłam Teraz jestem w tęczowym moście i Emil, czyli kiedy szczęśliwe są psy, szczęśliwy jest cały świat ;)
obie po 5 zł ;)

Posted

To chyba domena tej sieci, bo ja też kupiłąm "Włóczęgę" (autorstwa Kath Koja) i "Emila" za 5 zł :) "Teraz jestem w tęczowym moście" niestety u nas w mieście nie znalazłam :(
"Emila" zaczęłam, ale mnie poród oderwał- fajne?

Posted

[quote name='understandme']Gdzie Ty za takie grosze książki kupujesz?[/QUOTE]
na stronie muszę obczaić jakie ksiązki w jakiej cenie i potem idę i kupuję..
a jak nie ma, a mi zależy to zamawiam przez neta i sobie w księgarni odbieram..przez to mam przesyłkę za free ;)

dzisiaj kupiłam jeszcze jedną niepsią za 5 zł i jedną za 10 :D
[quote name='engelina_88']To chyba domena tej sieci, bo ja też kupiłąm "Włóczęgę" (autorstwa Kath Koja) i "Emila" za 5 zł :) "Teraz jestem w tęczowym moście" niestety u nas w mieście nie znalazłam :(
"Emila" zaczęłam, ale mnie poród oderwał- fajne?[/QUOTE]

zamów jeśli masz możliwość odbioru ;)
ja też jeszcze nie zaczęłam.. i nie wiem kiedy zacznę bo w szkole młyn się zaczął... ale jak przeczytam to dam znać :D

Posted

[quote name='kalyna']na stronie muszę obczaić jakie ksiązki w jakiej cenie i potem idę i kupuję..
a jak nie ma, a mi zależy to zamawiam przez neta i sobie w księgarni odbieram..przez to mam przesyłkę za free ;)

dzisiaj kupiłam jeszcze jedną niepsią za 5 zł i jedną za 10 :D
[/QUOTE]

Ksiązki z księgarni za 5zł? Nieźle :D czy to antykwariat, bo takich cen w ksiegarni zadnej nie widziałam.

Posted (edited)

[quote name='from_wonderland']Ksiązki z księgarni za 5zł? Nieźle :D czy to antykwariat, bo takich cen w ksiegarni zadnej nie widziałam.[/QUOTE]

to są wyprzedaże ;)
które już rok w takich cenach są te książki..książki są nowe, bez uszkodzeń...
mi ta oferta baaardzo odpowiada ;)

różne tematyczne książki itp w takich cenach, ale jest też dużo w normalnych.

księgarnia to [URL]http://www.matras.pl/[/URL] bo dopiero po jakimś czasie skojarzyłam, że link podałam wyżej, ale nie napisałam, że z tej księgarni mam książki...

Edited by kalyna
  • 4 weeks later...
Posted

Emil - bardzo fajna książka , lekko się czyta.

Ogólnie ostatnio wkręciłam się w matrasa i czekam na okazje.

Jeże by ktoś znalazł jakieś książki w okazyjnych cenach (oczywiście o psach) czekam na cynk ;)

Posted

Ja przeczytalam Misję na czterech łapach. Jest naprawdę świetna, pisnana od strony psa, z pewnością moge stwierdzić, że jedna z najlepszych książek o psach ( ja odważę się nawet powiedzieć, że lepsza od Marleya ;) )

• 1 month later...
Posted

Ja polecam książkę [B]Ireny Załuskiej: "Z diabła skóra" [/B]- true story :)

Ostatnio porządkując biblioteczkę - odkurzyłam ją! Można się przy niej uśmiać i łezka w oku może zakręcić się.
jest to historia opowiadająca o życiu ze sznaucerem olbrzymem - w mieście, na wakacjach - w czasach minionych ;)

86 stron, krótkie rozdziały, ilustrowana zdjęciami.
Do dostania na allegro, może w jakimś antykwariacie, nie wiem czy było wznowienie. Ja mam z 92 roku egzemplarz.

A zaczyna się tak:
"Mój malutki, mój śliczny, kochany Billu, diable wcielony, czorcie z piekła rodem!
[...] Skąd w naszym ciasnym "M-3", na czwartym piętrze bez windy, taki wielki, kosmaty potwór?" :)

Naprawdę polecam - do poduszki lub na weekend na działeczce lub dłuższą trasę pociągiem. Szybko się czyta i mile wraca do tej książeczki.

Posted

"Misja na czterech łapach" - to typowa powieść o psich losach, bez poradnikowego spojrzenia - do poczytania w domu albo przed nim, na plaży - dla odprężenia, pośmiania się, wzruszenia

więcej na: [URL]http://www.illuminatio.pl/nasze-ksiazki/misja-na-czterech-lapach-w-bruce-cameron/[/URL]

super, naprawdę polecam:)

• 4 months later...
Posted

Ja wrzucę tutaj swoją listę zebranych tytułów ;) Trochę tego jest, ale może się komuś przyda :)
1. „Uratować Sprit’a” – Mark R. Levin
2. „Moje życie z psem imieniem George” – Judith Summers
3. „Największe miłości świata” – Ewa Złotowska
4. „Powiedz gdzie Cię boli?” – Nick Trout
5. „Miłość to najlepsze lekarstwo” - Nick Trout
6. „Emil” – Jędrzej Fijałkowski
7. „Misja szczeniak” – Jay Kapelman
8. „Marley i ja” – John Grogan
9. „Autobiografia na czterech łapach” – Dorota Sumińska
10. „Balsam dla duszy miłośnika psów” – Jack Granfield
11. „Anioł stróż” – Nicholas Sparka
12. „Tropem zaginionych. Jak pies ratownik zmienił moje życie” – Susannah Charleson
13. „Życie z Merlem” – Tea Kerasote
14. „Kuna za kaloryferem” – Adam Wajrak
15. „Willa Taira” – Patrycja Spotan
16. „Filozof i wilk” – Mark Rowlands
17. „Pamiętnik grzecznego psa” – Wojciech Cesarz i Katarzyna Terechowicz
18. „Między nami nowojorczykami” – Cathleen Schine
19. „Póki pies nas nie rozłączy” – Romuald Pawlak
20. „Como, wróć! Jak zdobyć serce nieufnego psa” – Steven Winn
21. „Człowiek i pies. Historia przyjaźni” – Erhard Oeser
22. „Dobry pies” – Jon Katz
23. „Psi rok” – Jon Katz
24. „Mój przyjaciel Henry” – Nuala Gardner
25. „Szczęście nazywa się Lucky” – Frank Robson
26. „Tajemnice psiego umysłu” – Stanley Coren
27. „Wielkie małe życie” – Dean Koontz
28. „Wspaniała Gracie” – Dan Dye i Mark Beckloff
29. „Złapać życie za ogon” – John Grogan
30. „Pies, który uratował mi życie” – Isabel George
31. „Do serca przytul psa” – Dorota Sumińska, Paweł Syczyński
32. „Księżniczka Sissi” – Stefanie Zweig
33. „Słynne zwierzęta” – Priya Kapoor, Nandita Jaishankar
34. „Jak żyć z nerotycznym psem” – Stephen Baker
35. „A pies siedzi i patrzy” – Barbara Borynowska
36. „Życie na trzy psy” – Abigail Thomas
37. „Mądry pies. Rozwijanie wrodzonych talentów czworonoga” – Immanuel Birmelin
38. „Aurus i Gaja. Mamo! Tato! Kupcie mi psa” Janusz Rautszko
39. „Psia odwaga” – Isabel George
40. „Spacer po szczęście” – Lucy Dillon
41. „Szczeniak” – Liam Creed
42. „Psy, Rachel i cała reszta” – Lucy Dillon
43. „Misja na czterech łapach” – W.Bruce Cameron
44. „Świadek na czterech łapach” – David Rosenfelt
45. „Sophie, wróć! Historia psa – rozbitka” – Pearse Emma
46. „Zwykłe, niezwykłe życie” – Dorota Sumińska
47. „Kleo i ja. Jak szalona kotka ocaliła rodzinę” – Helen Brown
48. „Wet. Moi wspaniali dzicy przyjaciele” – Luke Gamote
49. „Endal” – Sandra i Allen Parton
50. „Sztuka ścigania się w deszczu” – Garth Stein
51. „Włóczęga” – Kathe Koja
52. „I tak człowiek trafił na psa” – Konrad Lorenz
53. „O zakochanych psach i zazdrosnych małpach” – Marc Bekoff
54. „W biegu. Niezwykłe przygody wyjątkowego psa” – Michael Morpurgo
55. „MP3 i psy” – Ewa Bylica
56. „Garet, fe” –Joanna Szarras”
57. „Garet dorasta” – Joanna Szarras
58. „Z wąskim psem do Carcassomme” – Terry Darlington
59. „Teraz jestem w tęczowym moście” – Bogumiła Śpiewakowska
60. „Bulterier Samson i ja” – Waldemar Borzestowski
61. „Nasze piękne dni i kochane psy w Andaluzji” – Jackie Todd
62. „Lady. Jak stałam się suką” – Melvin Burgess
63. „Zwierz w łóżku” – Dorota Sumińska
64. „Biały Bim, Czarne Ucho” – Gawriłł Trojepolski
65. „Chłopies” – Eva Hornung
66. „Dalej na czterech łapach” Dorota Sumińska
67. „Dobry pies” – Susan Wilson
68. „Do serca przytul psa” – Dorota Sumińska, Paweł Siczyński
69. „Dżok. Legenda o psiej wierności” – Barbara Gawryluk
70. „Psi żywot” – Peter Mayle
71. „Sophie, wróć!” – Emma Pearse
72. „Świat według psa” – Dorota Sumińska
73. „Życie każdemu drogie” – Halina Birenbaum
74. „Psy z piekła rodem” – Joanna Sędzikowska
75. „Oskar. Kot, który przeczuwa śmierć” – David Dosa
76. „O zakochanych psach i zazdrosnych małpach. Emocjonalne życie zwierząt” – Marc Bekoff
77. „Zostań” – Allie Larkin

Posted

Zabrałam się za czytanie książki [I]Ogrodzenia kłamią[/I], której autorką jest Przemiła Kościelna. Zapowiada się ciekawie.

Posted

Ja polecę serię książek dla dzieci Holly Webb i Tiny Nolan o rożnych psich i kocich historiach - co wieczór czytam je mojemu siedmioletniemu synowi - sama wzruszam się przy nich do łez. Polecam bardzo edukacyjne;)

Posted

[quote name='Avaloth']„Misja na czterech łapach” W.Bruce Cameron- ostatnio miałam okazję przeczytać, całkiem sympatyczna książka :) 3-4 wieczory i po książce :D[/QUOTE]
Potwierdzam!

Ja zamówiłam sobie [URL="http://www.empik.com/dobry-pies-wilson-susan,prod58575632,ksiazka-p"]Dobry pies ( klik)[/URL] Już nie mogę się doczekać :multi:

• 2 weeks later...
Guest wika23032002
Posted

polecam ,,Dobry pies" , ,,Marley i ja" - oglądałam w TV smutnie się kończy, fajne jest też ,,Droga do domu" , ,,Złapać życie za ogon" ,,Misja szczeniak" ,,Misja na czterech łapach" i jest o wilku fajna ,,Biały kieł"
dla dzieci są z autorstwa Tiny Nolan i Holly Webb czytałam je super! kilka tytułów o psach z autorstwa Tiny Nolan jest tylko ,,Łatka niechciany szczeniak" a z Holly Webb : ,,Czaruś mały uciekinier", ,,W poszukiwaniu domu" , ,Samotne święta Oskara" , ,,Kora jest samotna" i inne dużo tu opisywać jest też fajna autorstwa Holly Webb bardziej dla dzieci tylko tytuł po angielsku ,,Chocolate dogs" oraz z Magic Molly też są o psach i teraz takie dla młodzieży i wszystkich : ,,Psy z piekła rodem", ,,W biegu - opowieść wspaniałego psa" oraz ,,Życie na trzy psy" i inne co były tu wymienione dobranoc ;)

Guest wika23032002
Posted

[FONT=comic sans ms][SIZE=3][COLOR=#800080]​Zapomniała bym polecam bardzo ,,Psi rok" [/COLOR][/SIZE][/FONT]