Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dużo osób zachwyca się Kiwi na ulicy, patrzą na nią z zainteresowaniem z samochodów. naprawdę wyladniała, wysubtelniała, będę chyba mówić że to owczarek afrykański bo uszy układają się jak u malego wilczurka

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']I co naprawdę są skuteczne te obróżki? Bo wg gazet babeszjoza atakuje w wawie?[/quote]

tak to dobre obrozki, ale chyba spoty lepsze na kleszcze, bo dzialaja od srodka, a obrozka z wierzchu i jak jest mokro to ta "powloka" ktora wytworzy obroza znika i musi chwile potrwac az znow sie wytworzy.

ja tylko nie polecam kropli frontline

Posted

właśnie moje koty dostają między łopatki. W zasadzie w lecznicy to ja zwykle proszę p.Magę o ukręcenie im tych kocich łbów /czasami osłabiają mnie/ ale jeśli chodzi o pchły to dostają krople między łopatki. I to jest rewelacyjne.

Posted

ja też od zawsze ( czyli od maja :evil_lol: ) uzywam spotów- akurat ex-spota i pomimo, ze na mazurach w lasach i na łakach zatrzesienie kleszczy i mnostwo psow pada na bebeszejoze, a my w sezonie letnio-jesiennym jesteśmy w lesie codziennie, dlugie godziny i przedzieramy się przez krzaczory zarośla itp. w czasie dzialania kropli nie znalazłam nigdy na psie zadnego kleszcza. Od maja złapał dwa- ale to wtedy, gdy lekko sprawę przegapiłam i spożnilam się z zakropleniem.

Posted

Lulka, ja najprawdopodobniej będę w tej Warszawie w sobotę, 99.9%. mnie też się coś od życia należy czyli kino z przyjaciółką dzień przed wigilią. . A nie tylko świąteczne gary, doprowadzanie mieszkania do używalności i psie kupy! O kałużach nie wspomnę! przyślę Ci jeszcze smska żebyś potwierdziła bo będę podróżować PKP i nie uśmiecha mi się targać tych ksiązek z powrotem. Będę klasycznie albo w Kinotece albo w Atlanticu.

Posted

Rośnij zdrowo Kiwuniu niecnoto,
nie dokuczaj Agnie i kotom.
i sprawuj sie grzecznie jak aniołek w niebie
by stały domek miał pociechę z ciebie .
Tego Ci życzy ciotka Figa z rodziną
oby ci następny rok w stałym domku płynął:loveu:

Posted

O-MÓJ-BOŻE! Jakie śliczne życzenia! Kiwka dziękuje za nie z całego swojego niesfornego serduszka! Ale i tak najpiekniejsze życzenia są na wątku Fiski! Aż mi sie łezka zakręciła w oku a podobno serce mam jak sopel lodu.

Posted

Agnie, mnie też te zyczenia powaliły, a ponoc twarda ze mnie baba ponoc, ale zmieniam sama o sobie opinię po tym kilkumiesięcznym pobycie na dogo. Tyle razy łzy mi w oku się zakreciły, ze nadrobilam jakies 10 -letnie zaleglosci w moczeniu oczu :D
Wszystkiego naj, najlepszego i do zobaczenia po Świetach :)

Posted

aaa, Puchatku, słyszałam to od kilku osób /pomijam narzeczonych w ubiegłym stuleciu, :evil_lol: /. może to przez to że rzadko okazuję współczucie, jakoś mi zawsze wychodzi z tego czarny żart....
Ho, ho, ho, wykruszają się wątkowi forumowicze, pewnie za robienie pierogów się biorą, za bigosy i inne świateczne delicyje.
Dlatego i ja życzę Wam już wesołych, spokojnych świat, anielskich włosów na choince, anielskiego uśmiechu na co dzień i anielskiej cierpliwości do wszystkiego....

Posted

Kiwunia dostała psie ciasteczka od Mikołaja, była na wigilii u mojego taty i tam udało się jej ściagnąć ze stołu parę smakołyków. oczywiście, nikt się tym nie przejął. wczoraj wpadłam na chwile do znajomej i zabrałam ją ze sobą , na wyraźne życzenie pani domu została wpuszczona do salonu i natychmiast zajęła sie pierniczkiem na choince....:evil_lol:

Posted

I my wróciliśmy.
Pies przejedzony postnym, przedwigilijnym jedzeniem- łazanki, pierogi leniwe, no i te świateczne, z kapustą i grzybami...pyszne. Na choinkę nie reagował, dopoki nie trafiły pod nią aromatyczne, prezentowe wędzone kości- wtedy bronił jak lew przed wszystkimi, tylko ja i moja córka mogłyśmy wydostac prezenty ludzkie :D, reszta byla obwarczana i obszczekana, nawet jak przypadkowo się zblizyla do drzewka.
Wreszcie mogliśmy się wyspacerowac i wybiegac za dnia- bo normalnie to albo przed świtem, albo po zmierzchu, no i najwspanialsze- wyspalam się. Gangster tez...chociaz on się z tego chyba mniej cieszy :evil_lol: