ataK Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 ...no miał, ale jakich :angryy: Pies ma podobno około 3 lat, nie był zaszczepiony ani nawet odrobaczany, mimo, że w domu były małe dzieci... Pazury zaczynają wrastać w poduszki, bo prawie wcale nie wychodził z domu, tzn. wychodził o świcie i późnym wieczorem, na chwilę, bo właścicielka zostawiała w domu śpiące dzieci. Nie miał dostępu do wody, bo dzieci wylewały :2gunfire: Kamień na zębach jak 15-latek, być może kwestia żywienia (na ogół zupa z obiadu), być może genetyczne. Waży około 5 kg, wet powiedział, że najpierw trzeba go odkarmić i dopiero potem szczepić, zasugerował równocześnie badanie krwi pod kątem trzustki. Pies jest już oczywiście u mnie, właścicielka chętnie się go pozbyła, podobno syn ma uczulenie... No a teraz muszę uzbierać na odchuchanie go, szczepienia (tabletki na robale już kupiłam), badania, kastrację... Oby tylko wystarczyło odkarmienie go, żeby się nie okazało, że to jednak trzustka... A oto wierszyk stworzony dla Bastera :) Autorką jest Nikaragua, serdecznie dziękuję :) Chociaż Baster jest malutki to doświadczył czym są smutki. Przeganiany, odrzucany, przez rodzinę nie kochany. Jest spokojny, cichy, miły do człowieka lgnie w tej chwili. Chce się pieścić, tulić, bawić, jak by można go zostawić??? Baster szuka domu swego chce człowieka mieć własnego. chce mieć panią albo pana do opieki i kochania. Quote
ataK Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Oczywiście domku będziemy mu szukać nowego, na razie jednak trzeba go odkarmić, zrobić badania, zaszczepić i wykastrować... Właśnie skończyłam bazarek, chyba muszę robić kolejny, bo nie wyrobię nawet na lepszą karmę... Quote
Kenny Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 kurcze ja nawet nie mam czym pomóc w tym miesiącu, ale na pewno będę podrzucać i pomagać w szukaniu domku :) Quote
ataK Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Dziękuję, Kenny :) Sama masz widzę co robić... Kursujesz między Krakowem a podkarpaciem i zawsze jakaś bida się znajdzie... Quote
Kenny Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 no na Podkarpaciu nawet tych bid więcej niestety, nie wiem od czego to zależy. chyba mentalność ludzi robi swoje. nie obrażając nikogo oczywiście, sama stamtąd pochodzę. za każdym razem jak tam jadę to muszę napotkać jakiegoś porzuconego biedaka. Quote
ataK Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Moją Myszkę też adoptowałam z Mielca... No ale u nas też sporo takich się plącze :( Teraz mamy mamusię ze szczeniakami na terenie jakiegoś zakładu, właśnie mi zdjęcia przysłali, kulawy staruszek włóczy się po centrum miasta... Quote
Borówka16 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Ale Baster jest cudny, ataK, wstawiaj go koniecznie na mikropsiaki! :) Quote
ataK Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Borówko, on na razie waży jakieś 5kg, ale powinien więcej, więc chyba na mikropsiaki się nie nadaje... Jest dość wysoki, niemal do kolan, ale przeraźliwie chudy. Quote
Borówka16 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 [quote name='ataK']Borówko, on na razie waży jakieś 5kg, ale powinien więcej, więc chyba na mikropsiaki się nie nadaje... Jest dość wysoki, niemal do kolan, ale przeraźliwie chudy.[/QUOTE] Aha, ok, kumam, myślałam, że on ogółem taki mikrusek :) Quote
kaja69 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 To i tu w ramach podnoszenia watku poprosze o podpisywanie i rozsyłanie petycji... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/205213-Proszę-o-wsparcie-ważnej-petycji-podpisami!-Sprawca-zagłodzenia-psa-musi-ponieść-karę?p=16611611#post16611611[/URL] Quote
kaja69 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Zgłosiłam kandydaturę Bastera o tu ...:) trza głosować :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/210681-NIE-ŻAŁUJ-GROSIAKA-–-WYBIERZ-PSIAKA!-10-PIESKÓW-WYGRYWA!-BAZARKI-quot-2-w-1-quot-DO-20.-LIPCA?p=17206143#post17206143[/URL] Quote
ataK Posted July 7, 2011 Author Posted July 7, 2011 Dziękuję, Aniu :) Petycja podpisana... Baster ma być teraz odkarmiony, a jeśli nie będzie przybierał na wadze, to badania... Czuje się chyba dobrze, gania z moimi suniami, ładnie je (namoczoną suchą karmę), wyleguje się na kanapach i kolankach ;) Ostatnio moja rodzicielka mówiła, że jak psy leżą, a ona chce usiąść, to jedyny Baster ustępuje miejsca, a ona go przytrzymuje i siada obok, żeby, jak to określiła "wiedział, że ma takie same prawa, jak ona" ;) Quote
wawer Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 kaja69 napisał(a):Zgłosiłam kandydaturę Bastera o tu ...:) trza głosować :) http://www.dogomania.pl/threads/210681-NIE-ŻAŁUJ-GROSIAKA-–-WYBIERZ-PSIAKA!-10-PIESKÓW-WYGRYWA!-BAZARKI-quot-2-w-1-quot-DO-20.-LIPCA?p=17206143#post17206143 Zapraszam do zakupów i do głosowania na Basterka! Nie ma jeszcze ani jednego wyborcy... Quote
ataK Posted July 10, 2011 Author Posted July 10, 2011 Baster dostał kolejną dawkę na robale i mamy teraz kontrolować, czy przybiera choć trochę na wadze... Jeść musi treściwie i w miarę miękkie, bo przez kamień nie daje rady gryźć :( Quote
Kenny Posted July 10, 2011 Posted July 10, 2011 bidulek... :( a widać, że dużo ma tych robali ? Quote
kaja69 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Ale zaniedbany był bidulek....dobrze atko,ze spotkał Cie na swojej drodze,życie mu odmieniłaś... Quote
ataK Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 Nawet tak na zewnątrz nie widać, na szczęście. Pamiętam, jak z Łapki wyleciał zwinięty kłąb oślizłych robali, wyglądających jak zwój sznurka... ble... Wet mówi, że to zależy, jakie te robale są, niektórych nie widać. Jeden pazur miał wrośnięty w poduszkę, rozcięłam i wyjęłam końcówkę, teraz ładnie się goi, ale strasznie było zaropiałe i spuchnięte :( Quote
wawer Posted July 12, 2011 Posted July 12, 2011 kaja69 napisał(a):Zgłosiłam kandydaturę Bastera o tu ...:) trza głosować :) http://www.dogomania.pl/threads/210681-NIE-ŻAŁUJ-GROSIAKA-–-WYBIERZ-PSIAKA!-10-PIESKÓW-WYGRYWA!-BAZARKI-quot-2-w-1-quot-DO-20.-LIPCA?p=17206143#post17206143 Cioteczki, kto jest skarbnikiem pieska? Już jest chętny do wpłaty, a nie mamy danych. Proszę Was bardzo o wpis na wątku bazarku - tylko samego skarbnika, bo konto - jeśli nie fundacyjne - ujawniamy tylko na PW. W tej chwili powinna je dostać anetaks4, która zaoferowała 15 zł. Dziękuję i polecam bazarek! Quote
kaja69 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Zagladam ,po przerwie do Basterka...atko czy podałas dane do wpłaty??? Quote
ataK Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Oczywiście, podałam i już nawet otrzymałam :) Dziękuję bardzo za pamięć o Basterku, zwłaszcza, że masz tyle swoich (i nie tylko swoich) psiaków na głowie. Ja się już w Twoich wątkach gubić zaczynam i nie bardzo wiem, które są u Ciebie, do których jeździsz, które własne, które tymczasy... A co do Bastera, to po niedzieli wybieramy się do weta i zobaczymy, co powie, może będzie już można szczepić :) Quote
kaja69 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Atko,wcale Ci się nie dziwię ,ze się gubisz :) ja juz nawet nie licze ile mam psiakow u siebie,bo ta liczba cisgle się zmienia...najgorzej martwię się teraz o tego mojego Oskara,a właściwie nie mojego...on chyba juz się poddał i chce odejść:-(:-(:-( Quote
ataK Posted July 16, 2011 Author Posted July 16, 2011 Odchuchasz go na pewno, u Ciebie psy odżywają wyraźnie... Quote
kaja69 Posted July 16, 2011 Posted July 16, 2011 Wątpie atko,tym razem chyba się nie uda ,p.wetka daje mu bardzo małe szanse... Quote
Recommended Posts